Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Dobcia napisał(a):
Biedny Gizmunio:shake: Moje sie wyrobiły i burze im nie straszne:multi:

Teraz siedzę w Krakowie, aż do czwartku, na terenówkach i tęsknie za swoimi futerkami...

Spacer ze schroniskowcami był super! Atos, którego zabrałam jako drugiego na spacer, i z którym jednocześnie spędziłam najwięcej czasu jeszcze w czasie naszej obecności na terenie schroniska znalazł nowy dom:) To było po prostu piękne:loveu:
Na pewno będę też za tydzień w niedziele, już sie nie mogę doczekać:multi: Szkoda tylko, że kotki chorują...

Może uda nam się znów umówić na jakiś wspólny spacer? Może w lipcu, jeśli będziesz mogła, a ja już będę po sesji;)

Tylko uważaj, żebyś po takim spacerku, nie przyprowadziła jakiegoś psiaka do domu... ;)

Ty sadystko! Biednego Negro znów chcesz moim diabolicznym pinczerem męczyć? Ale jestem jak najbardziej za :cool3:

Znalazłam fotki z początku maja, kiedy to mój brat przyjechał z cyfrówką i zabrał nas na spacer... pozmniejszam i wstawię :)

Posted

pinczerka_i_Gizmo napisał(a):
Tylko uważaj, żebyś po takim spacerku, nie przyprowadziła jakiegoś psiaka do domu... ;)

Ty sadystko! Biednego Negro znów chcesz moim diabolicznym pinczerem męczyć? Ale jestem jak najbardziej za :cool3:

Normalnie czytasz mi w myślach:cool3: Jest tam taki Misiu... przewspaniałe psisko:loveu: Gdyby był suczką już by był mój, choć bym miała iść do pracy:evil_lol: No ale niestety Hasek by go nigdy nie zaakceptował...

Chce!Chce!Chce!:sweetCyb: Negro tylko marzy, żeby go ktoś pomęczył:megagrin:

Posted

Hehe to całkiem jak ja - mam u siebie wypatrzoną śliczną Łateczkę(link do jej tematu w podpisie), ale raczej szanse, że trafi do mnie są nikłe :shake:

Cóż za masochistyczny pies z tego Negro! :evil_lol:

To teraz fotki...

13 maja, w 7 urodziny Gizmo wybraliśmy się do Kóz, w celu wyszukania jakiegoś fajnego spacerowego terenu i trafiliśmy na...

Grupa składała się z mojej mamy, Gizmo, mnie i mojego TZ-cika i brata, który stał za obiektywem aparatu

Pies poczuł zew...

...i zaczął zabawę! Najpierw kamyki...

...chwila odpoczynku i...

...PATYKI!!!

Z tej racji, że damska część była ubrana w jasne i niedoubrudzenia ubrania - pies zaczął męczyć tych najodpowiedniejszych do zabawy - mężczyzn. Tutaj z moim bratem

I ze swoim konkurentem :evil_lol:

Później zaczęła się zabawa z jeziorkiem... Nie wiedzieliśmy, że po paru krokach jest spad i robi się głęboko, a psiak jest 'płytkowodny' więc zaczęły się krzyki rozpaczy z powodu niemożności dostania patyka...

Z pomocą przyszedł brat...

...ale dla niego również okazało się za głęboko

Jednak przy odrobinie wysiłku

i współpracy ;)

Nareszcie się udało!

Później podłamany psychicznie Gizmo chciał pokazać wszystkim, że jednak jest twardzielem

Zaczaił się...

Popłynął...

I wyciągnął!

Takiego to mam bohatera w domu :) Tylko przez następne 2 dni był nie do życia, bolały go chyba stawy, bo nie mógł wejść nawet na fotel :( Chyba za długo siedział w tej wodzie. Już chcieliśmy jechać do weta, pobrać krew, czy coś... ale na szczęście przeszło :)

Posted

Dziękuję za miłe słowa dziewczyny, naprawdę cudownie się to czyta :)

Dziś wprawdzie parno, duszno i deszczowo, więc przesiedzieliśmy w domu. Cyfrówkowe plany gotują się i mam nadzieję, że niebawem zaczną wrzeć :razz:

Tym czasem chciałam Wam zaprezentować drzewo 'obrobione' przez bobry, które ostatnio znalazłam nad jeziorem :) Wręcz trudno uwierzyć, że takie potężne drzewo, jeszcze się nie przewaliło :roll:

Całuję Was wszystkie gorąco!

Posted

"anetta" napisał(a):
Wow :-o Fajnie!

Fajne, fajne ;)

"evaxon" napisał(a):
witanko:multi:
:grin: foty z wyławiania kijka :cool2:

A któż to zawitał do nas... ;) Cześć! :multi:
Cieszę się, że zdjęcia się podobają ;)

Posted

[quote name='pinczerka_i_Gizmo']
A któż to zawitał do nas... ;) Cześć! :multi:
Cieszę się, że zdjęcia się podobają ;)
a taka jedna zajebista Ewa:cool:
:D

Posted

Miło będzie, jak plany cyfrówkowe już się ugotują:loveu:

Bobry są teraz bardzo liczne w całym kraju, niestety znów planuje się je wprowadzić na listę zwierzą łownych...:roll:

Posted

No więc jest cyfróweczka!:multi: Dzisiaj pojechałam po nią, nowiutką, firmy Samsung jak się nie mylę ;) Nie jest to jakiś cud techniki, średniej jakości aparat(500 zł), ale ważne, że jest! 6 mln pikseli, 3x optyczny zoom, stabilizator obrazu - nie znam się na tym, ale podobno da się przeżyć z takim urządzeniem ;) Niestety nie dokupiłam karty pamięci więc na chwilę obecną mieści mi się w aparacie aż 20 zdjęć ;)

Na razie go rozkminiam, testuję, pukam, dotykam... a Gizmo już się cieszy - popatrzcie tylko:

Dobranoc :evil_lol:

Posted

E tam, przesadzacie :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol:

Zimno jak diabli, aż dziw, że tak szybko się ochłodziło. A w weekend wyjeżdżam do/na/nad Lednicę - musi być słonko!

I zmieniając temat, zastanawiam się, co kolejnego wymyślą nasi kochani politycy,po aferze z homoseksualnym teletubisiem - idee puszczającej się Smerfetki, ponieważ była sama pośród tylu facetów? :roll:

Tymczasem przełamuję pierwsze lody związane ze sztuką fotografowania i staram się przypomnieć psu, co to znaczy życie 'w blasku flashy' :razz:

Posted

Chyba niezbyt zadowolony z tego fleszu :D.
A co do teletubisiów: nie zapominaj o muminkach. Tam to się dopiero działo! Zwłaszcza jeśli brać pod uwagę niejasne stosunki Migotki i Muminka :D.
pozdrawiamy serdecznie :)

Posted

Eriu napisał(a):
Chyba niezbyt zadowolony z tego fleszu :D.
A co do teletubisiów: nie zapominaj o muminkach. Tam to się dopiero działo! Zwłaszcza jeśli brać pod uwagę niejasne stosunki Migotki i Muminka :D.
pozdrawiamy serdecznie :)

Eriu, właśnie przekroczyłaś próg Gizmowego świata - nie wyjdziesz stąd żywa :diabloti: A w milszej wersji - witam, witam :)

Oj tak, Muminki, Igła, która tańcowała z Nitką, Bolek i Lolek, Wilk i Zając, 7 krasnoludków... Jak ja kocham nasz kraj ;)
Swoją drogą, jak nazywała się Mama Muminka, zanim urodziła Muminka? :cool3:

Posted

Hehehe, dzięki za miłe powitanie :D.
To była wtedy Przedmama Muminka. No wiesz co, żeby takich rzeczy nie wiedzieć :shake: ;).