Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Witam wszystkich!

Dziękuję za odwiedziny i pilnowanie galerii żeby kurzem nie zarosła!

Dobcia napisał(a):
Cześc Justynko

I jak tam się udały zakupy?

Zakupy nijak - ja zazwyczaj tak kończę: chodzę 3 godziny i patrzę, a w końcu stwierdzam, że nic mi się nie podoba i wracam do domu :evil_lol: Jedynie na czym dobrze wychodzę do zakupy w zoologu - tam mogłabym kupować codziennie :diabloti:

Celina12 napisał(a):
Na razie nie chcę kotka..u nas giną bez wieści..nie mam na to sił...

No tak... To jest problem :-( Wibrys to jest kot typowo domowy bo TZ mieszka blisko ulicy. Lepiej nie ryzykować.

Oświadczam wszem i wobec, że zawitałam do galerii :) Mam masę spraw na głowie i na dogo wchodzę zazwyczaj w sprawach schroniskowo-bazarkowych. Niedaleko mojego domu jest lecznica, w której są dwa schroniskowe psy(z mojego podpisu) i razem z Szarikową wyprowadzamy je codziennie :) W Pokerze jestem zakochana, tak żałuję, że nie mogę sobie pozwolić na drugiego psa :loveu:

I moich zwierzaków w porządku :) Kupiłam Gizmo te mocne tabletki na stawy i znów widzę ogromną poprawę - pinczer chyba się cieszy, że go nie boli bo szaleje niesamowicie, aż czasem nie mogę uwierzyć, że on to już 8 lat ma za sobą... :evil_lol:

Ale co ja tam będę owijać w bawełnę ;) W następnym poście fotki ze spacerowania z Szarikiem! :multi:

Posted

W końcu mam czas żeby pozaglądać do galerii :loveu:
Kurcze nie wiem czemu ale jak popatrzyłam na Gizmo na poprzednich zdjęciach to miałam nieodparte wrażenie że ... się opalił :lol: Ale to pewnie dlatego że zdjęcia są doskonałej ostrości :loveu:
Piękny ten Twój pinczer :loveu:
Z kolegi też niezłe ciacho :cool3: szczególnie to zdjęcie z piłką w buźce mnie rozbroiło :razz:
Pozdrawiamy

Posted

Dzień dobry :)

[quote name='agaciaaa']Witajcie :multi: jak ślicznie Gizmusiowi w nowej obróżce :loveu: my będziemy miały prawie taką samą

http://i31.tinypic.com/2d0c4g7.jpg tęskniłam za tą mordeczką

Pozdrawiamy!

Też z ManMata? :) No bo takie obróżki najfajniejsze :loveu:

[quote name='Bonsai']http://i31.tinypic.com/2d0c4g7.jpg kombinowałaś coś z tymi zdjęćmi? Bo wygląda jakbyś chciała je wyostrzyć, a przeostrzyłaś.

Zdjęciami Olu :lol: Z tym akurat tak, tyle, że wyostrzyłam za bardzo i zamiast dać edycja/cofnij dałam na "rozmyj" i wyszedł z tego taki dziwny efekt.

[quote name='_ChiQuiTa_']Hej :)
Zdjęcia są wspaniałe :)
A tak na marginesie to wiesz, ja niby też nie mogę sobie pozwolić na 2 psa... Ale nie poddam się tak łatwo :)

No i trzymam za Ciebie kciuki! Zibi musi zostać u Was! :)
U mnie jest problem trochę innego typu - Gizmo nie toleruje innego psa w swoim domu.

Posted

[quote name='Alicja']nooooo nareszcie .....
fotaski śliczne ....Gizmuśi Szarik mają podobne obróżki

Piękny ten Pokerek

Nawet takie same, tylko kolory inne :) Taki prezent dla chłopców od cioci Moniki :loveu: :loveu: :loveu:

[quote name='Dobcia']Cześc Justynko
Chłopaki ślicznie sie prezentują w nowych nabytkach

zakupy w zoologu zawsze najlepiej wychodzą

I najgorzej dla naszej kieszeni... :diabloti:

[quote name='Herspri']W końcu mam czas żeby pozaglądać do galerii
Kurcze nie wiem czemu ale jak popatrzyłam na Gizmo na poprzednich zdjęciach to miałam nieodparte wrażenie że ... się opalił Ale to pewnie dlatego że zdjęcia są doskonałej ostrości
Piękny ten Twój pinczer :loveu:
Z kolegi też niezłe ciacho :cool3: szczególnie to zdjęcie z piłką w buźce mnie rozbroiło
Pozdrawiamy

Pewnie zapomniałam nałożyć mu filtra ochronnego przed słońcem i to dlatego... :cool3: A to dziwne, bo zazwyczaj wydaje się bardziej "opalony" w zimie, kiedy jego rudość ładnie odbija od śniegu :)

Ale dziękuję :loveu: I w imieniu Szarika również!

Wrrr... musiałam pokasować emotki - ale mnie denerwuje ten limit 10 obrazków na post...

Posted

[quote name='agaciaaa']Tak, kolor taki jak Szarika :)

http://i30.tinypic.com/14jndrl.jpg zamiast piłeczki kamienie psu rzucasz?! :mad: :evil_lol::evil_lol:

To super - widzę, że mamy ten sam gust ;)

Gizmo gardzi piłkami, a zabrali nam z łąki wszystkie patyki :diabloti:

[quote name='Izabela124.']Hejos
Widzę, że z Gizma taki kamieniożerca się zrobił jka z Bobika
A jakie tabletki mu dajesz na stawy? Ja Bobukowi chyba musze zmienic, bo wogle nie pomagają

Na szczęście tylko łapacz, ewentualnie wyławiacz z wody kamieni - jeszcze nie doszedł do tego, że można je jeść :evil_lol:

Na codzień podaję mu Arthro-Fos i Dolfos - to są słabe tabletki, Dolfos ogólnie dla starszych psów na polepszenie stanu kości i ogólnego stanu, a Arthro-Fos to na zwiększenie mazi stawowej. Gdy szykujemy się na jakiś długi spacer, albo Gizmo wyraźnie utyka podajemy mu mocniejsze tabletki, które poza zwiększeniem mazi stawowej działają też przeciwbólowo - pomagają niesamowicie, ale są prosto od weterynarza, nie znam ich nazwy, ale jedna tabletka kosztuje 3,50zł :roll: