Buster Posted September 22, 2010 Posted September 22, 2010 Grosieńko na dobrą wróżbę - szukam ci dobrego domku http://allegro.pl/grosia-pokochaj-ja-i1242871039.html Quote
paulinken Posted September 22, 2010 Posted September 22, 2010 Czyli jakie plany teraz? Póki co sterylka i pewnie jakieś leki. Wiadomo już, jaki będzie ich koszt? Wiem, że sterylka 300 zł. Quote
paulinken Posted September 22, 2010 Posted September 22, 2010 Buster napisał(a):Grosieńko na dobrą wróżbę - szukam ci dobrego domku http://allegro.pl/grosia-pokochaj-ja-i1242871039.html U mnie troszkę nieczytelne, za jasna czcionka. Quote
Mysza2 Posted September 22, 2010 Posted September 22, 2010 Kurcze, nie za wesoło to wygląda :shake::shake::shake: Quote
AgusiaP Posted September 22, 2010 Posted September 22, 2010 Grosieńko walcz a potem będzie już tyklo dobrze Quote
Avilia Posted September 22, 2010 Posted September 22, 2010 paulinken napisał(a):Czyli jakie plany teraz? Póki co sterylka i pewnie jakieś leki. Wiadomo już, jaki będzie ich koszt? Wiem, że sterylka 300 zł. Sterylka,leki,kroplówki i doby w szpitaliku.Koszt może być spory.Potrzebujemy wsparcia finansowego,bazarków,czegokolwiek. Wpłaty na moim koncie wyglądają następująco: BAMBOO-30ZŁ MYSZA2-122,50ZŁ Z BAZARKU BIMA-42,50ZŁ MAGENKA1-55ZŁ JAVENA-20ZŁ razem: 270zł (z czego muszę pobrać 100zł aby oddać teściowi za założenie za poprzednią wizytę Grosi u weta,wtedy mi pieniążków brakło) - 100zł=170zł Czekam jeszcze na przelew od Kopciuszka z uzbieranymi pieniążkami. Dziewczyny doradźcie mi.Mam parę dosyć wartościowych fantów.Razem z TZ-em zastanawiamy się czy wystawić je tutaj na bazarku czy na allegro z czego cały dochód zostanie przekazany na Grosię...Chcemy,żeby "poszły" za jak najwyższą cenę.Wobec tego nie wiemy gdzie będzie się bardziej "opłacało". Quote
paulinken Posted September 22, 2010 Posted September 22, 2010 Zależy jak bardzo cenne te fanty. Na dogo ludzie raczej pomagają, ale bogaci nie są. Quote
Avilia Posted September 22, 2010 Posted September 22, 2010 Cenne dla kolekcjonerów.Mamy do wystawienia starą sygnowaną porcelanę z fabryki porcelany Ćmielów.Muszę się tylko dowiedzieć czy są to fanty przedwojenne czy powojenne.Przedwojenne mają większa wartość. Quote
Mysza2 Posted September 22, 2010 Posted September 22, 2010 paulinken napisał(a):Zależy jak bardzo cenne te fanty. Na dogo ludzie raczej pomagają, ale bogaci nie są. Dokładnie, napisz co to za rzeczy. Avilia małe sprostowanie , ta wpłata 122,50 ode mnie to jest z Bazarku Bima, a nie moja własna (pisałam w tytule). Ja jeszcze czekam na zgodę cioteczek z wątku tofika, który pojechał do DS. Jeśli cioteczki się zgodzą na taki podział kasy po nim jak zaproponowałyśmy to na grosię byłoby 245 zł, ale to jeszcze niepewne. Z tego co widzę to wszystko za mało. Quote
paulinken Posted September 22, 2010 Posted September 22, 2010 Avilio, jeśli to są bardzo drogie rzeczy, to lepiej wystawić na allegro, moim zdaniem. Chociaż i na dogo się pewnie paru kolekcjonerów znajdzie. Quote
Avilia Posted September 22, 2010 Posted September 22, 2010 Już poprawiam,przepraszam za przeoczenie. BAMBOO-30ZŁ MYSZA2 z Bazarku Bima-122,50ZŁ Z BAZARKU BIMA-42,50ZŁ MAGENKA1 torebki-55ZŁ JAVENA-20ZŁ Dotarła mi kolejna wpłata przed chwilą: HAVANKA kasa w spadku po Maxie-40zł razem: 270zł-100zł (post #631 wyjaśnienie)+40zł= 210zł WSZYSTKIM BARDZO DZIĘKUJĘ...BEZ WAS NIE DAŁYBYŚMY RADY... Quote
Jo37 Posted September 22, 2010 Posted September 22, 2010 Jeżeli porcelana jest cenna to możesz wstawić do sklepu z antykami .Czasami kupują od razu. Quote
magenka1 Posted September 22, 2010 Posted September 22, 2010 a ja mam taką małą prośbę, zeby napisać, ze pieniądze są od magenki1 torebki bo te pieniądze ze sprzedaży torebek Quote
kopciuszek Posted September 22, 2010 Posted September 22, 2010 No to mamy problem :roll: Dziewczyny ma któraś z Was konto w mBanku ?? Jutro jadę do Krakowa (w sensie do centrum Krakowa), bo dzisiaj się kłóciłam w Realu z facetem, że jak to nie mają możliwości przesłania kasy na moje życzenie bezpośrednio w banku :shake: On stwierdził, że tak nie można i, że tylko przez internet :roll: Pozostaje mi tylko zmienić numer telefonu na jakiś czas w banku (ten numer mam chwilowo zablokowany)?? Jest ktoś kto się na tym zna ?? Lub ma tam konto ?? Avilia jutro na 100000 % pieniążki Grosi pójdą na Twoje konto choćbym miała roznieść ten &^%#$% bank w strzępy :angryy: Quote
dara9 Posted September 22, 2010 Posted September 22, 2010 możliwe, że w mbanku można tylko przez internet robić przelewy... niektóre konta internetowe tak mają, albo pobierają opłatę jak chce się dokonać jakiejś operacji w banku... Quote
Javena Posted September 22, 2010 Posted September 22, 2010 kopciuszek napisał(a):No to mamy problem :roll: Dziewczyny ma któraś z Was konto w mBanku ?? Jutro jadę do Krakowa (w sensie do centrum Krakowa), bo dzisiaj się kłóciłam w Realu z facetem, że jak to nie mają możliwości przesłania kasy na moje życzenie bezpośrednio w banku :shake: On stwierdził, że tak nie można i, że tylko przez internet :roll: Pozostaje mi tylko zmienić numer telefonu na jakiś czas w banku (ten numer mam chwilowo zablokowany)?? Jest ktoś kto się na tym zna ?? Lub ma tam konto ?? Avilia jutro na 100000 % pieniążki Grosi pójdą na Twoje konto choćbym miała roznieść ten &^%#$% bank w strzępy :angryy: SPYTAJ LILUtosi ,ona ma konto w Mbanku Quote
Vlk Posted September 22, 2010 Posted September 22, 2010 Avilia napisał(a): Dziewczyny doradźcie mi.Mam parę dosyć wartościowych fantów.Razem z TZ-em zastanawiamy się czy wystawić je tutaj na bazarku czy na allegro z czego cały dochód zostanie przekazany na Grosię...Chcemy,żeby "poszły" za jak najwyższą cenę.Wobec tego nie wiemy gdzie będzie się bardziej "opłacało". zawsze można spróbować :) Np. bazarki Ketuni mają wiele fantów luksusowych a co za tym idzie niezbyt tanich. A cieszą się ogromnym powodzeniem :) z niejednego bazarku Ketuni udało się uzbierać ponad 1 tys złotych albo nawet i 2 :) Quote
Vlk Posted September 22, 2010 Posted September 22, 2010 kopciuszek napisał(a):No to mamy problem :roll: Dziewczyny ma któraś z Was konto w mBanku ?? Jutro jadę do Krakowa (w sensie do centrum Krakowa), bo dzisiaj się kłóciłam w Realu z facetem, że jak to nie mają możliwości przesłania kasy na moje życzenie bezpośrednio w banku :shake: On stwierdził, że tak nie można i, że tylko przez internet :roll: Pozostaje mi tylko zmienić numer telefonu na jakiś czas w banku (ten numer mam chwilowo zablokowany)?? Jest ktoś kto się na tym zna ?? Lub ma tam konto ?? Avilia jutro na 100000 % pieniążki Grosi pójdą na Twoje konto choćbym miała roznieść ten &^%#$% bank w strzępy :angryy: Hmmm a nie masz w swoim mieście oddziału mbanku? Zrobili ostatnio takowe, nazywa się to mpunkt czy coś... ja mam konto w mbanku ale nigdy nie robiłam nim zwykłych przelewów, zawsze przez internet, więc nie pomogę. Ewentualnie można się wybrać do banku 'macierzystego' to chyba bz wbk jest? Tak mi się zdaje ;) Quote
kopciuszek Posted September 22, 2010 Posted September 22, 2010 właśnie "miły" Pan w tym całym ich punkcie (bo w Geancie tfu w Realu to nie jest bank tylko punkt chyba) stwierdził, że inaczej jak przez internet się nie da .... to ja się kurde pytam jak ktoś kto np telefonu nie ma ma przesyłać pieniądze :angryy: Tak mnie wkurzy ł, że miałam ochote mu tam coś powiedzieć .... Może nie wyglądam na swój wiek no ale bez przesady żeby na miłe pytanie odpowiedzieć z łaską i potem olewać klienta :mad: Jak mają taki stosunk do każdego klienta to długo nie pociągną :angryy: O to zaraz się upewnię czy to napewno bz wbk i współczuje osobie na którą jutro trafię ... no poprostu wojne tam zrobie :angryy: Quote
Vlk Posted September 22, 2010 Posted September 22, 2010 kopciuszek: to złóż zażalenie na tego pana, powiedz w których godzinach i gdzie pracował. Mbank raczej dba o klienta, bo ma w tym interes. Ja tam wiele razy dzwoniłam czy pisałam na początku i zawsze byli cierpliwi i mili, mimo moich durnych pytań (na bankowości się nie znam, te wszystkie reguły są dla mnie co najmniej niejasne ;) ) Nie zajarzyłam, że w tym realu to mpunkt ;) Quote
kopciuszek Posted September 22, 2010 Posted September 22, 2010 Na bank mi to nie wygląda .... A zażalenie to napewno złoże ... jaszcze przede mną jakaś para się go pytała dlaczego coś tam nie działa a on do nich "a skąd ja mam wiedzieć przecież to maszyna ... one tak mają" .. Czy tak ciężko być miłym przez kilka sekund Zaraz poszukam numeru i sobie najpierw jutro przedzwonie a jak to nic nie da to pojadę i wszystko załatwię .... Quote
malawaszka Posted September 22, 2010 Posted September 22, 2010 w mBanku są albo kody smsowe, albo na papierku się od nich dostaje, ale jak to zmienić nie mam pojęcia :shake: Quote
kopciuszek Posted September 22, 2010 Posted September 22, 2010 No właśnie ja mam kody smsowe, ale chwilowo mam tamten numer zablokowany i muszę na jakiś czas mieć inny ... A bez tych kodów to nic nie wyślę przez internet :( Quote
Vlk Posted September 23, 2010 Posted September 23, 2010 może spróbuj do nich zadzwonić, na mlinię? Przedstawisz się, podasz dane, oni jeszcze mają tam jakąś identyfikację głosową bodajże... kody smsowe na pewno da się zmienić na papierkowe. Tylko to troszkę trwa, zanim dojdzie pocztą karteczka z numerami. Quote
Recommended Posts