Jump to content
Dogomania

Piracik - kociak bez oczu w lesie - umarł 4.11.2010 w nocy. Nigdy go nie zapomnimy!

Recommended Posts

• Replies 117
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

supergoga napisał(a):
Na kolanach u Agi - bez niej chyba nie miałby szansy. Nikt by go nie wypatrzył. Dzieki niej przyjechał do Poznania z leśnej głuszy.

Agnieszko - dziękuję za to zrobiłaś :loveu:

Posted

Jeśli wszystko się powiedzie - operacja szycia powiek, itp. - 20.08 mój TZ zawiezie Pirata do Łodzi do domku.

Mały bystry jest i mruczysko straszne.
Nauiczył się jakoś podchodzic pod spód klatki i wyłazić - tak sobie radzi. dzisiaj rano zwiedzał znów pokój, Aga się obudziła i doznała szoku, bo Pirata nie było w klatce.
Dobrze że w drzwiach profilaktycznie mam gałki - bo Laguna czuwa pod drzwiami.

Posted

supergoga napisał(a):
Jeśli wszystko się powiedzie - operacja szycia powiek, itp. - 20.08 mój TZ zawiezie Pirata do Łodzi do domku.

Nauiczył się jakoś podchodzic pod spód klatki i wyłazić - tak sobie radzi. dzisiaj rano zwiedzał znów pokój, Aga się obudziła i doznała szoku, bo Pirata nie było w klatce.

a czy ten zabieg to jakis platny??

Posted

supergoga napisał(a):
No rzecz jasna, że płatny. Dostaniemy fakturę, choć liczę jak zwykle na zniżki u naszej kochanej wetki!

Troszke zle sie wyrazlilam:(, przepraszam. Chodzilo mi o to czy juz wiadomo ile mniej wiecej zabieg bedzie kosztowal

Posted

supergoga napisał(a):

:crazyeye: a to mały cwaniaczek...

Posted

zuzia_kuzik napisał(a):
Troszke zle sie wyrazlilam:(, przepraszam. Chodzilo mi o to czy juz wiadomo ile mniej wiecej zabieg bedzie kosztowal

Nie przepraszaj, ja żartowałam.
Nie mam pojęcia - dopiero po zabiegu będzie rachunek.
Na razie zbieramy koszty zabiegów: oczyszczenie oczek, antybiotyk, odrobaczanie, surowica.
Faktura będzie na koniec.

Posted

trzymam kciuki za maluszka, Piracik bądz dzielny.

supergoga napisał(a):
Właśnie się szykuje do wetki - możliwe że dzisiaj odbędzie się operacja zaszycia oczodołu. Napiszemy po powrocie.

Posted

Piracik już w domku.
Nie było szycia. Oczodoły są tak czyste i śliczne, że wetka stwierdziła, iz gdyby to był jej kot, nie ruszałaby tego. Gdyby w przyszłości coś się działo...ale to się wiąże z wypatroszeniem całego oczodołu. To spora operacja - a Pirus maleńki.
Poza tym dobrze się ma i zdrowy.
Został zaszczepiony p. kociemu katarowi i panleukoppenii. Zrobiliśmy też test w kierunki białaczki - nie ma.

W nowym domku zostanie ponownie odrobaczony, następnie doszczepiony i wówczas dodamy do szczepienie szczepienie p. chlamydiom i białaczce.
To będzie - musi być, super kot.!

Posted

supergoga napisał(a):
Piracik już w domku.
Nie było szycia. Oczodoły są tak czyste i śliczne, że wetka stwierdziła, iz gdyby to był jej kot, nie ruszałaby tego. Gdyby w przyszłości coś się działo...ale to się wiąże z wypatroszeniem całego oczodołu. To spora operacja - a Pirus maleńki.
Został zaszczepiony p. kociemu katarowi i panleukoppenii. Zrobiliśmy też test w kierunki białaczki - nie ma.

W nowym domku zostanie ponownie odrobaczony, następnie doszczepiony i wówczas dodamy do szczepienie szczepienie p. chlamydiom i białaczce.

Supergogo, zerknij na wątek na Miau...

Posted

Zerknęłam, tak bardzo, bardzo dziekuję. Przekaż proszę - że jestem wdzięczna.
Trochę kosztów było: surowica, leczenie oczu, antybiotyki. Teraz szczepienie, test białaczkowy.
Przyda się pomoc - jestem ogromnie wdzięczna.
I ciesze się, że udało sie uratować Piracika, że to taki super kociak - miziak .

Bardzo pieknie Piracik dziękuje za wsparcie!!!

Posted

to już jest super kot prawda Pirciu. Mini mini od staruszki Miśki

supergoga napisał(a):
Piracik już w domku.

Posted

Dają niestety, ale co robić. Musimy to przetrzymać. A mały jak zostaje sam w pokopju to w duzym transporterze siedzi - znasz go Paulina - juz niejedne kociaki w nim mieszkały hihihi