Kinya Posted July 28, 2010 Posted July 28, 2010 supergoga napisał(a):Na kolanach u Agi - bez niej chyba nie miałby szansy. Nikt by go nie wypatrzył. Dzieki niej przyjechał do Poznania z leśnej głuszy. Agnieszko - dziękuję za to zrobiłaś :loveu: Quote
supergoga Posted July 30, 2010 Author Posted July 30, 2010 Jeśli wszystko się powiedzie - operacja szycia powiek, itp. - 20.08 mój TZ zawiezie Pirata do Łodzi do domku. Mały bystry jest i mruczysko straszne. Nauiczył się jakoś podchodzic pod spód klatki i wyłazić - tak sobie radzi. dzisiaj rano zwiedzał znów pokój, Aga się obudziła i doznała szoku, bo Pirata nie było w klatce. Dobrze że w drzwiach profilaktycznie mam gałki - bo Laguna czuwa pod drzwiami. Quote
zuzia_kuzik Posted July 30, 2010 Posted July 30, 2010 supergoga napisał(a):Jeśli wszystko się powiedzie - operacja szycia powiek, itp. - 20.08 mój TZ zawiezie Pirata do Łodzi do domku. Mały bystry jest i mruczysko straszne. Nauiczył się jakoś podchodzic pod spód klatki i wyłazić - tak sobie radzi. dzisiaj rano zwiedzał znów pokój, Aga się obudziła i doznała szoku, bo Pirata nie było w klatce. Dobrze że w drzwiach profilaktycznie mam gałki - bo Laguna czuwa pod drzwiami. a czy ten zabieg to jakis platny?? Quote
supergoga Posted July 30, 2010 Author Posted July 30, 2010 No rzecz jasna, że płatny. Dostaniemy fakturę, choć liczę jak zwykle na zniżki u naszej kochanej wetki! Quote
Hanna 1 Posted July 30, 2010 Posted July 30, 2010 Piracik ciocia bardzo cię kocha, poproś swoją pańcię aby zgodziła się,żebyś mnie odwiedził. Quote
zuzia_kuzik Posted July 30, 2010 Posted July 30, 2010 supergoga napisał(a):No rzecz jasna, że płatny. Dostaniemy fakturę, choć liczę jak zwykle na zniżki u naszej kochanej wetki! Troszke zle sie wyrazlilam:(, przepraszam. Chodzilo mi o to czy juz wiadomo ile mniej wiecej zabieg bedzie kosztowal Quote
halbina Posted July 30, 2010 Posted July 30, 2010 supergoga napisał(a):Jeśli wszystko się powiedzie - operacja szycia powiek, itp. - 20.08 mój TZ zawiezie Pirata do Łodzi do domku. Mały bystry jest i mruczysko straszne. Nauiczył się jakoś podchodzic pod spód klatki i wyłazić - tak sobie radzi. dzisiaj rano zwiedzał znów pokój, Aga się obudziła i doznała szoku, bo Pirata nie było w klatce. Dobrze że w drzwiach profilaktycznie mam gałki - bo Laguna czuwa pod drzwiami. :crazyeye: a to mały cwaniaczek... Quote
supergoga Posted July 30, 2010 Author Posted July 30, 2010 zuzia_kuzik napisał(a):Troszke zle sie wyrazlilam:(, przepraszam. Chodzilo mi o to czy juz wiadomo ile mniej wiecej zabieg bedzie kosztowal Nie przepraszaj, ja żartowałam. Nie mam pojęcia - dopiero po zabiegu będzie rachunek. Na razie zbieramy koszty zabiegów: oczyszczenie oczek, antybiotyk, odrobaczanie, surowica. Faktura będzie na koniec. Quote
zuzia_kuzik Posted August 5, 2010 Posted August 5, 2010 A co tam u Naszego Piracika- Łobuzika?? Quote
supergoga Posted August 5, 2010 Author Posted August 5, 2010 Właśnie się szykuje do wetki - możliwe że dzisiaj odbędzie się operacja zaszycia oczodołu. Napiszemy po powrocie. Quote
Hanna 1 Posted August 5, 2010 Posted August 5, 2010 trzymam kciuki za maluszka, Piracik bądz dzielny. supergoga napisał(a):Właśnie się szykuje do wetki - możliwe że dzisiaj odbędzie się operacja zaszycia oczodołu. Napiszemy po powrocie. Quote
supergoga Posted August 5, 2010 Author Posted August 5, 2010 Piracik już w domku. Nie było szycia. Oczodoły są tak czyste i śliczne, że wetka stwierdziła, iz gdyby to był jej kot, nie ruszałaby tego. Gdyby w przyszłości coś się działo...ale to się wiąże z wypatroszeniem całego oczodołu. To spora operacja - a Pirus maleńki. Poza tym dobrze się ma i zdrowy. Został zaszczepiony p. kociemu katarowi i panleukoppenii. Zrobiliśmy też test w kierunki białaczki - nie ma. W nowym domku zostanie ponownie odrobaczony, następnie doszczepiony i wówczas dodamy do szczepienie szczepienie p. chlamydiom i białaczce. To będzie - musi być, super kot.! Quote
snuszak Posted August 5, 2010 Posted August 5, 2010 ciesze się że historia powoli zmierza do szczęśliwego zakończenia :) bravo ! Quote
halbina Posted August 5, 2010 Posted August 5, 2010 supergoga napisał(a):Piracik już w domku. Nie było szycia. Oczodoły są tak czyste i śliczne, że wetka stwierdziła, iz gdyby to był jej kot, nie ruszałaby tego. Gdyby w przyszłości coś się działo...ale to się wiąże z wypatroszeniem całego oczodołu. To spora operacja - a Pirus maleńki. Poza tym dobrze się ma i zdrowy. Został zaszczepiony p. kociemu katarowi i panleukoppenii. Zrobiliśmy też test w kierunki białaczki - nie ma. W nowym domku zostanie ponownie odrobaczony, następnie doszczepiony i wówczas dodamy do szczepienie szczepienie p. chlamydiom i białaczce. To będzie - musi być, super kot.! Supergogo, zerknij na wątek na Miau... Quote
supergoga Posted August 5, 2010 Author Posted August 5, 2010 Zerknęłam, tak bardzo, bardzo dziekuję. Przekaż proszę - że jestem wdzięczna. Trochę kosztów było: surowica, leczenie oczu, antybiotyki. Teraz szczepienie, test białaczkowy. Przyda się pomoc - jestem ogromnie wdzięczna. I ciesze się, że udało sie uratować Piracika, że to taki super kociak - miziak . Bardzo pieknie Piracik dziękuje za wsparcie!!! Quote
Hanna 1 Posted August 5, 2010 Posted August 5, 2010 to już jest super kot prawda Pirciu. Mini mini od staruszki Miśki supergoga napisał(a):Piracik już w domku. Nie było szycia. Oczodoły są tak czyste i śliczne, że wetka stwierdziła, iz gdyby to był jej kot, nie ruszałaby tego. Gdyby w przyszłości coś się działo...ale to się wiąże z wypatroszeniem całego oczodołu. To spora operacja - a Pirus maleńki. Poza tym dobrze się ma i zdrowy. Został zaszczepiony p. kociemu katarowi i panleukoppenii. Zrobiliśmy też test w kierunki białaczki - nie ma. W nowym domku zostanie ponownie odrobaczony, następnie doszczepiony i wówczas dodamy do szczepienie szczepienie p. chlamydiom i białaczce. To będzie - musi być, super kot.! Quote
PaulinaT Posted August 6, 2010 Posted August 6, 2010 Super, że wszystko idzie ku dobremu. Oby tak dalej! A jak domowe wygibasy logistyczne, żeby się z larwą nie spotkał? Nie dają Wam za bardzo w kość? Quote
supergoga Posted August 6, 2010 Author Posted August 6, 2010 Dają niestety, ale co robić. Musimy to przetrzymać. A mały jak zostaje sam w pokopju to w duzym transporterze siedzi - znasz go Paulina - juz niejedne kociaki w nim mieszkały hihihi Quote
PaulinaT Posted August 7, 2010 Posted August 7, 2010 Znam :) Kilka kotków juz go zamieszkiwało, fakt :) Quote
Olga7 Posted August 7, 2010 Posted August 7, 2010 Melduję się także -zaproszona ,choć pomoc mogę niewiele ..zapisuję watek jednak .. Quote
zuzia_kuzik Posted August 8, 2010 Posted August 8, 2010 olga7 napisał(a):Melduję się także -zaproszona ,choć pomoc mogę niewiele ..zapisuję watek jednak .. Cioteczko to rowniez wielka pomoc - dziekujemy ze jestes :) Quote
zuzia_kuzik Posted August 8, 2010 Posted August 8, 2010 Oto bazarek na Piracika : http://www.dogomania.pl/threads/190554-pieknosci-aby-Zapewnic-lepsze-zycie-na-3-chudzinki-i-Piracika.do-15.08.2010-do-20.00?p=15154310#post15154310 Cioteczki prosze o podnoszenie i rozsylanie :P Quote
Recommended Posts