Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 385
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Super, że się udało wyrwać bidulkę ze schronu :) Widzę, że dostała już nawet ładne imię. Obwąchiwanie zadka może być związane ze stanem zapalnym pęcherza, nie koniecznie z ropomaciczem, ale warto to pokazać wetowi i zrobic badanie moczu.
Guzy na dziąsłach to nadziąślaki, częsta przypadłość boksiów, tez warto było by je usunąć bo choć teoretycznie nie są złośliwe to nie leczone mogą zezłośliwieć i narobić kłopotu. poza tym przeszkadzają psicy w zabawie i jedzeniu. Trzymam kciuki za Zorbę.

Posted

Zorba odsypia, nawet chrapie
jest strasznie grzeczna

czesto chodzi sikac
je normalnie

moje psy tez ja wachaja
szczegolnie samiec

co mam u niej obserwowac?
jakie oznaki sa ropomacicza a jakie zapalenia pecherza?

Posted

lena_zet napisał(a):
Missieek, powiedz mi, moja droga, jak ty z finansami stoisz, bo przecież ta sunia wymaga pewnie sterylizacji! z uwagi na stan zapalny!

tak wysterylizujemy ja i bede liczyc na Wasza pomoc finansowa
tylko najpierw to ja poobserwujemy, odrobaczymy, odkarmimy

jakby ktos chcial jej zasponsorowac jedzonko to byloby milo
umie jesc sucha karme

mala ma jeszcze zapalenie spojowek i katar
myslicie ze Atecortin wystarczy na zapalenie?

Posted

missieek napisał(a):
co mam u niej obserwowac?
jakie oznaki sa ropomacicza a jakie zapalenia pecherza?

przy ropomaciczu jest wyciek z pochwy ropny lub ropy z krwią i niemiły intensywny "zapach", srom jest dość nabrzmiały - jak przy cieczce a przy zapaleniu pęcherza i dróg moczowych może wystąpić krwiomocz, zaczerwienienie pipki, częste posikiwanie. Wetem nie jestem, to co piszę to z doświadczenia z moimi sukami, także lepiej by było zapytać weta o szczegóły.

Posted

czasami ropomacicze może się rozwijać bez żadnego wycieku i to jest najgorsze.
Słuchajcie jeśli sunia ma podejrzenie ropomacicza to zróbcie jej USG bo to bardzo szybko wyniszcza organizm, kilka dni zwłoki i może być po niej.

Posted

dopiero teraz znalazłam wątek i ciesze się, że sunia ma chociaż domek tymczasowy...biedulka...nie mam słów dla ludzi co ją tak urządzili:mad:

Posted

Dopiero teraz zobaczyłam, że jest nowa boksia w potrzebie. :placz:
Dziewczyny, gratuluję szybkiej akcji!!!!!

A jednym z objawów ropomacicza jest duże pragnienie.

Posted

dobrze Boksia ma domek tymczasowy
:multi::multi::multi::multi::multi:
pisze na prośbę asiaf1 - ona biedulka nie ma dostepu do netu:shake::shake:
potwierdza wpłate pewnej sumki na Boksie irowniez bardzo sie cieszy ze Boksia w domku - szkoda ze cos jej jest ale to do wyleczenia

Posted

dzisiaj jeszcze nie doszla karma

Zorba czuje sie coraz swobodniej
ma apetyt, zalatwia sie na dworze
jak spi to glosno chrapie

lubi byc glaskana
uroczo powarkuje jak czegos chce
i caly czas jej ogonek chodzi :lol:

jest bezproblemowa

zaraz zareklamuje ja temu Panu z krakowa od mosii

Posted

dziewczyny, przepraszam, że nie udzielam sie na wątku ale jestem uziemniona z 5 szczeniakami i 3 swoich psów. Jeżeli chodzi o pomoc pieniężnż to oczywiscie nadal jest aktualna. proszę o przesłanie na priva nr konta. Przepraszam ale muszę już spadać do mojej bandy.
Ciesze się ogromnie, że sunia jest już bezpieczna i trzymam kciuki za zdrówko i stały domek

Posted

Czy ktoś moze jej zrobić aktualne foteczki ???? prosze !!! Ja w lutym adoptowałam Sonie suczke z Radomskiego cmetarza i jak teraz patrze na waszą to one są identyczne i do tego wiek podobny :-( .
Czemu tyle ludzi krzywdzi boksie ??? :-( :-( :-( :-( :-( :angryy: :angryy: :angryy: