masienka Posted May 20, 2006 Author Posted May 20, 2006 To jego chyba jeszcze nie bylo jak bylam w poniedzialek:roll: W pierwszej klatce byly dwie czy trzy male pieski a druga byla pusta. Quote
boksiedwa Posted May 21, 2006 Posted May 21, 2006 Super, że się udało wyrwać bidulkę ze schronu :) Widzę, że dostała już nawet ładne imię. Obwąchiwanie zadka może być związane ze stanem zapalnym pęcherza, nie koniecznie z ropomaciczem, ale warto to pokazać wetowi i zrobic badanie moczu. Guzy na dziąsłach to nadziąślaki, częsta przypadłość boksiów, tez warto było by je usunąć bo choć teoretycznie nie są złośliwe to nie leczone mogą zezłośliwieć i narobić kłopotu. poza tym przeszkadzają psicy w zabawie i jedzeniu. Trzymam kciuki za Zorbę. Quote
missieek Posted May 21, 2006 Posted May 21, 2006 Zorba odsypia, nawet chrapie jest strasznie grzeczna czesto chodzi sikac je normalnie moje psy tez ja wachaja szczegolnie samiec co mam u niej obserwowac? jakie oznaki sa ropomacicza a jakie zapalenia pecherza? Quote
missieek Posted May 21, 2006 Posted May 21, 2006 lena_zet napisał(a):Missieek, powiedz mi, moja droga, jak ty z finansami stoisz, bo przecież ta sunia wymaga pewnie sterylizacji! z uwagi na stan zapalny! tak wysterylizujemy ja i bede liczyc na Wasza pomoc finansowa tylko najpierw to ja poobserwujemy, odrobaczymy, odkarmimy jakby ktos chcial jej zasponsorowac jedzonko to byloby milo umie jesc sucha karme mala ma jeszcze zapalenie spojowek i katar myslicie ze Atecortin wystarczy na zapalenie? Quote
boksiedwa Posted May 21, 2006 Posted May 21, 2006 missieek napisał(a):co mam u niej obserwowac? jakie oznaki sa ropomacicza a jakie zapalenia pecherza? przy ropomaciczu jest wyciek z pochwy ropny lub ropy z krwią i niemiły intensywny "zapach", srom jest dość nabrzmiały - jak przy cieczce a przy zapaleniu pęcherza i dróg moczowych może wystąpić krwiomocz, zaczerwienienie pipki, częste posikiwanie. Wetem nie jestem, to co piszę to z doświadczenia z moimi sukami, także lepiej by było zapytać weta o szczegóły. Quote
Aganiok Posted May 21, 2006 Posted May 21, 2006 czasami ropomacicze może się rozwijać bez żadnego wycieku i to jest najgorsze. Słuchajcie jeśli sunia ma podejrzenie ropomacicza to zróbcie jej USG bo to bardzo szybko wyniszcza organizm, kilka dni zwłoki i może być po niej. Quote
Zu Posted May 21, 2006 Posted May 21, 2006 dopiero teraz znalazłam wątek i ciesze się, że sunia ma chociaż domek tymczasowy...biedulka...nie mam słów dla ludzi co ją tak urządzili:mad: Quote
joaaa Posted May 22, 2006 Posted May 22, 2006 Dopiero teraz zobaczyłam, że jest nowa boksia w potrzebie. :placz: Dziewczyny, gratuluję szybkiej akcji!!!!! A jednym z objawów ropomacicza jest duże pragnienie. Quote
katarzyna kuczewska Posted May 22, 2006 Posted May 22, 2006 dobrze Boksia ma domek tymczasowy :multi::multi::multi::multi::multi: pisze na prośbę asiaf1 - ona biedulka nie ma dostepu do netu:shake::shake: potwierdza wpłate pewnej sumki na Boksie irowniez bardzo sie cieszy ze Boksia w domku - szkoda ze cos jej jest ale to do wyleczenia Quote
masienka Posted May 23, 2006 Author Posted May 23, 2006 Zorbusia szuka kochajacego serca, takiego na zawsze... Quote
Therion Posted May 24, 2006 Posted May 24, 2006 Missiel pewnie napisze co u niej, Missiek napisz cz doszła paczka z karma ? Quote
missieek Posted May 24, 2006 Posted May 24, 2006 dzisiaj jeszcze nie doszla karma Zorba czuje sie coraz swobodniej ma apetyt, zalatwia sie na dworze jak spi to glosno chrapie lubi byc glaskana uroczo powarkuje jak czegos chce i caly czas jej ogonek chodzi :lol: jest bezproblemowa zaraz zareklamuje ja temu Panu z krakowa od mosii Quote
boksiedwa Posted May 25, 2006 Posted May 25, 2006 missieek napisał(a):zaraz zareklamuje ja temu Panu z krakowa od mosii to ja trzymam kciuki :kciuki: Quote
asiaf1 Posted May 25, 2006 Posted May 25, 2006 dziewczyny, przepraszam, że nie udzielam sie na wątku ale jestem uziemniona z 5 szczeniakami i 3 swoich psów. Jeżeli chodzi o pomoc pieniężnż to oczywiscie nadal jest aktualna. proszę o przesłanie na priva nr konta. Przepraszam ale muszę już spadać do mojej bandy. Ciesze się ogromnie, że sunia jest już bezpieczna i trzymam kciuki za zdrówko i stały domek Quote
zalewscy Posted May 26, 2006 Posted May 26, 2006 Czy ktoś moze jej zrobić aktualne foteczki ???? prosze !!! Ja w lutym adoptowałam Sonie suczke z Radomskiego cmetarza i jak teraz patrze na waszą to one są identyczne i do tego wiek podobny :-( . Czemu tyle ludzi krzywdzi boksie ??? :-( :-( :-( :-( :-( :angryy: :angryy: :angryy: Quote
masienka Posted May 26, 2006 Author Posted May 26, 2006 Fotki z pierwszej strony sa zaledwie sprzed dwoch tygodni. Swiezsze moglaby miec Missieek ale sunia jest u jej mamy kilkadziesiat kilometrow od Krakowa.;) Quote
missieek Posted May 28, 2006 Posted May 28, 2006 wszystko u niej w porzadku Pan z Krakowa chce ja zobaczyc tu w kraku ale narazie nie mam jak ja tutaj przywiezc :roll: chyba ze komus z samochodem sie nudzi? Quote
Recommended Posts