Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[FONT=Arial]Miki ma dopiero 2 lata, a już tyle przykrych doświadczeń za sobą. Dlaczego tak śliczny, łagodnie nastawiony do świata i ludzi psiaczek nie ma szczęścia w znalezieniu tego jednego jedynego właściciela, który dałby mu kochający dom.[/FONT]
[FONT=Arial]Mikuś został znaleziony w Będzinie na osiedlu Zamkowym w miesiącu styczniu br. A zima tego roku nie należała do łatwych. Kilka dni spędził w domu tymczasowym. Ogłoszenia i szukanie właściciela nie przyniosły żadnych rezultatów. Ponieważ dłuższy pobyt Mikusia w domu tymczasowym był niemożliwy, nad biedakiem zlitowała się Fundacja SOS dla zwierząt umieszczając go w hoteliku w Maciejkowicach. Miki trafił na akcję adopcyjną psiejsko-czarodziejsko w Silesia City Center, jaka miała miejsce w lutym. I tu wydawałoby się, że do Mikiego uśmiechnęło się szczęście. Adoptowała, go wspaniała rodzina z Sosnowca. Niestety było jedno ale… alergia na sierść kota jednego z domowników. Okazało się, że alergia dotyczy także sierści psa i Miki został ponownie oddany do fundacji. Psiną zaraz zainteresowała się druga rodzina z Siemianowic Śląskich i w tym przypadku także doszło do adopcji. [/FONT]

[FONT=Arial]Ale na tym historia się nie kończy. [/FONT]

[FONT=Arial]Około miesiąc temu „czujne oko” jednej z cioteczek SOS, która bezpośrednio pilotowała los Mikusia wypatrzyło znajomego psinę w jednym ze śląskich schronisk. Już pierwsze zdjęcia nie budziły wątpliwości, że to nasz Mikuś. Niestety „właściciele Mikusia” nie odpowiadali na telefony oraz nie byli obecni podczas odwiedzin. Według relacji sąsiadów był pies i go nie ma. Co się stało? Jedno jest pewne w umowie adopcyjnej jest wyraźnie napisane, że w przypadku zaistnienia niespodziewanych okoliczności pies ma powrócić do Fundacji, jak również zaginięcie psa powinno być zgłoszone. Niestety nie zostały dochowane warunki umowy, a kontakt z ludźmi jest póki co niemożliwy.[/FONT]

[FONT=Arial]Mikuś przebywa w schronisku od 9 kwietnia 2010 r. Ostatnio został objęty programem szkoleniowym dla schronisk „LIRA”[/FONT]

[FONT=Arial]Miki to piękny, średniej wielkości piesek. Trochę przypomina spanielka. To wesoły i żywiołowy psiak, łagodnie nastawiony do świata, ludzi i dzieci. Lgnie do człowieka i szuka z nim kontaktu. Będąc w domu tymczasowym zachowywał czystość i nie sprawiał kłopotów.[/FONT]

[FONT=Arial]Miki zasługuje na prawdziwy kochający dom, gdzie nie zostanie wyrzucony na ulicę jak znudzona zabawka.[/FONT]

[FONT=Arial]Kontakt w sprawie adopcji:[/FONT]

[FONT=Arial][email protected], tel. 506051825[/FONT]

• Replies 161
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dziękuję za wklejenie zdjęcia i poinformowanie o albumie. Prosiłam o pomoc w sprawie zdjęć Jaszę, zatem powinny się też pojawić jeszcze inne zdjęcia.

Posted

Dziękuję wszystkim za zainteresowanie Mikusiem. Ja jestem cienka w internetowych ogłoszeniach, dlatego będę wdzięczna za wszelką pomoc. Postaram się natomiast zrobić tradycyjne plakaty.

Posted

maciaszek napisał(a):
Dodałam Mikiego na katowicki wątek i poszerzyłam opis na stronkach :).

Wielkie dzięki.. Niestety dzisiaj nie mogę go odwiedzić w schronisku, ale myślę, że będzie jego opiekun Łukasz.

Posted

Wielkie dzięki soboz4 za firmówkę. Proszę prześlij mi też na pocztę prywatną lub dogomanii (przeglądałam różne firmówki, ale Mikiego nie widziałam, albo przeoczyłam).

• 2 weeks later...
Posted

Jasza napisał(a):
Jestem pourlopie!
Henikar,czy ten poprzedni "dom" Mikusia był w Siemianowicach na Kolejowej?
Dobrze kojarzę?

Mój urlop też dobiega końca. Zatem jestem i ja. Jasza dom Mikusia był na ul. Browarnej, a był adoptowany w lutym tego roku. Natomiast adopcja Tobiego (wyrzucony w worku) jest super udana też w Siemianowicach. Dostaję MMS-y i informacje do tej pory. Aż miło.