Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Dziękuję za zdjęcia. Mikuś niestety nie ma ogłoszeń. Ja też dopiero wróciłam niedawno z urlopu i myślę jak tu biedakowi pomóc. Oczywiście można wykorzystać post i kontakt. Będę wdzięczna za ogłoszenia i każdą pomoc. Sama też postaram się zrobić co się da aby mu pomóc. I uwaga Brutus z parkingu ma wspaniały dom! Opiszę w wątku Brutusa. Ale niestety mamy małą kolejna ofiarę wyrzuconą na sławnym osiedlu w Będzinie. Ręce opadają.

• Replies 161
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dziękuję za ogłoszenia. Właśnie przed chwilą miałam pierwszy telefon. Piesek jest śliczny i mam nadzieję, ze wreszcie znajdzie ten jeden jedyny domek.

Posted

też miałam telefon w sprawie Mikiego. dzwoniła pani z Katowic, jest nim zainteresowana, ale mogła by dopiero go zobaczyć i się z nim zapoznać we wrześniu. powiedziała, że jeszcze będzie dzwonić, ale jakby był ktoś inny chętny go wcześniej zabrać,wtedy może wybierze innego psiaka ;) Mikuś normalnie ma powodzenie^^

Posted

To dobrze, może coś ruszy w jego sprawie. Tymczasem mam obecnie kolejnego bidulę z chorą łapką. Narazie na dwa dni z trudem załatwiłyśmy DT. Może uda się jutro umieścić go w klinice.

Posted

eh skąd tyle biednych psiaków, a co mu jest w łapkę?

Miki trafił do Metra dziś!! miałam o niego drugi telefon, ale pani jest z Poznania i musi się jeszcze zastanowić...co pewnie oznacza "niestety nie dam rady go zabrać" ale może przy takim zainteresowaniu znajdzie się ktoś odpowiedzialny i stworzony dla niego;)

Posted

Istar19 napisał(a):
ale może przy takim zainteresowaniu znajdzie się ktoś odpowiedzialny i stworzony dla niego;)
I może, przy okazji, jakiś inny kudłaczek ze schroniska skorzysta :).

Posted

Istar19 napisał(a):
eh skąd tyle biednych psiaków, a co mu jest w łapkę?

Miki trafił do Metra dziś!! miałam o niego drugi telefon, ale pani jest z Poznania i musi się jeszcze zastanowić...co pewnie oznacza "niestety nie dam rady go zabrać" ale może przy takim zainteresowaniu znajdzie się ktoś odpowiedzialny i stworzony dla niego;)

Wow!!! super :D

Posted

Co do Mikusia jestem dobrej myśli, że ogłoszenia zrobią swoje. Natomiast sierotka która błąkała się po osiedlu jest to malutki piesek, ale już nie młody. Ma ranę na łapce, ale momentami na niej stoi. Ponadto jest strasznie zaniedbany i ma prawdopodobnie chorą skórę, miejscami łyse plamy. Straszna bieda, ale też przylepa. Przypuszczam, że ktoś pozbył się chorego psiny. Oczywiście założę mu wątek. Dzisiaj może zwolni się miejsce w klinice to go zawieziemy. Oby się udało, bo nie możemy go dłużej zatrzymać, a przykro go oddawać do schroniska.

Posted

Posłuchajcie!

na Mikiego jest chętny dom!! zgadza się na wizytę przed adopcyjną...nie pytałam szczerze co z kastracją^^ ..skleroza. Chętni na niego mają dwójkę dzieci (9 i 12lat), mieszkają w mieszkaniu....wszystko pięknie, tylko jest mały problem...mieszkają w Gdańsku ;) przyjechać by po niego nie mogli, ale mogli by zwrócić przynajmniej część kosztów za transport (można by część z jakiegoś bazarku zebrać, albo coś...). generalnie dzwonili już do mnie dwa razy, wypytać co i jak i sprawili miłe wrażenie. Może to szansa dla Mikusia? Jak myślicie? poszukać kogoś z Gdańska na wizytę? adres mi już państwo podali...15 września wyjeżdżają na 4 dni (więc wizyta musiałaby być prze 15) i po powrocie ewentualnie jeśli znajdzie się transport i wszytsko byłoby ok Mikuś mógłby do nich jechać ;)

Posted

Dopytaj jeszcze o kastrację.
I zapytaj czy mogliby go odebrać gdzieś po drodze czy Miki musiałby do Gdańska dojechać. I ile (w sensie kwoty) mogą dołożyć do transportu, żebyśmy wiedzieli na czym stoimy.

Posted

to tak , nad kastracją się nie zastanawiali, ale nie są jej przeciwni. Co do kosztów to byli by wstanie zwrócić około 100-150zł plus oczywiście za adopcję 50...szczerze to nie orientuję się w kosztach transportu. Jeżeli chodzi o miejsce, to są też w stanie odebrać psa w Toruniu (mają tam rodzinę).

Posted

Dobrze by więc było Mikiego wykastrować, wziąc na dt przed transportem.

Myślę, że to sporo jak na dołożenie się do transportu, to szansa dla Mikiego :)

Kolejny katowicki psiak, który zamieszkałby na Pomorzu :)