Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[B]Pilna wiadomosc, kto moze pomc w dostrczeniu dowodow.[/B]

[FONT=Arial][SIZE=2]Z związku z prowadzonymi przez Ministerstwo Sprawiedliwości badaniami dotyczącymi reakcji organów ścigania na zawiadomienie o popełnieniu przestępstwa zabijania oraz znęcania się nad zwierzętami jak również badaniami co do rodzajów i wysokości orzekanych przez sądy kar w powyższych sprawach, zwracam się z uprzejmą prośbą o przedstawienie danych statystycznych z lat 2000-2010 jakie Państwo posiadają co do przebiegu postępowań przygotowawczych i sądowych w zainicjowanych przez Państwa organizację sprawach w szczególności:[/SIZE][/FONT]
[FONT=Arial][SIZE=2]- w ilu przypadkach policja/prokuratura odmówiła przyjęcia zawiadomienia o popełnieniu przestepstwa i jakie było uzasadnienie, [/SIZE][/FONT]
[FONT=Arial][SIZE=2]- w ilu przypadkach prokuratura odmówiła wszczęcia postępowania i jakie było uzasadnienie,[/SIZE][/FONT]
[FONT=Arial][SIZE=2]- w ilu przypadkach prokuratura umorzyła postepowania w sprawie i jakie było uzasadnienie,[/SIZE][/FONT]
[FONT=Arial][SIZE=2]- jakie wyroki zapadały w sprawach, w których skierowano akt oskarżenia do sądu i jakie było usadnienie wymierzania wyroku uniewinniającego;[/SIZE][/FONT]
[FONT=Arial][SIZE=2]Zwracam się z prośbą o potraktowanie sprawy jako bardzo pilnej i nadeslanie odpowiedzi w możliwie najkrótszym terminie, najpóźniej do dnia 31 stycznia 2010 r. W[/SIZE][/FONT] [FONT=Arial][SIZE=2]przypadku niemożności przedstawienia danych do tego dnia uprzejmie proszę o odpowiedź, kiedy nadesłanie danych będzie możliwe. W razie jakichkolwiek pytań pozostaję w Państwa dyspozycji pod podanymi numerami telefonu oraz adresem mailowym.[/SIZE][/FONT]

Posted

[quote name='Syllepsis'][FONT=Verdana]Nie chwal się wykształceniem. Teraz każdy kończy podstawówkę. Prędzej czy później ale kończy.[/FONT]

[FONT=Verdana]Twój przykład jest nietrafiony, bo sytuacja jest zupełnie inna. Jest tak.[/FONT]
[FONT=Verdana]Delikwent ma oczywiście TV czarno biały, cud to nie jest ale delikwent ma dużo większy problem
Już tydzień niczego nie miał w ustach, jest głodny jak cholera i to jest jego najpilniejsza potrzeba. Za długo tak nie pociągnie. [/FONT]
[FONT=Verdana]Ty zaś proponujesz mu pustą skrzynkę po swoim starym kolorowym TV marki SONY (flaki sprzedałeś już na części), bo jest promocja w sieci nie dla idiotów, która polega na tym, że każdy kto przyniesie kwit potwierdzający że przekazał swój TV na szczytny cel (np. biedakom takim jak delikwent) otrzyma 80 % zniżki na najnowszy model wart ogromną kasę, dajmy na to 798.000 zł. [/FONT]
[FONT=Verdana]No i USILNIE namawiasz biedaka, żeby podpisał Ci ten kwit, bo Ty masz już takie dobre serce i robisz to wyłącznie dla niego. [/FONT]I żyć bez tego nie możesz.
[FONT=Verdana]Przekonujesz go przy tym, że od tego nie przestanie być głodny ale może wstawić swój czarno biały TV w skrzynkę po Twoim SONIAKU i będzie PRAWIE jak plazma. Problem z głodem rozwiąże się w później, kiedyś, w przyszłości, a co ma TV jak nowe to ma. [/FONT]
[FONT=Verdana]A jak delikwent się nie zgodzi, to oznacza że jest niewdzięczny i nawet fajnej obudowy po świetnym SONIAKU mieć nie będzie. Po prostu, delikwent durny byłby.[/FONT]
[FONT=Verdana]
Taka jest alternatywa. [/FONT][/QUOTE]

[B]otóż to, syllepsis, otóż to :-).[/B]

[B]zaryzykuję stwierdzenie, że to doskonałe porównanie powinno być propagowane w ramach dyskusji o nowelce i to nie tylko na tym wątku, bo jest bardzo obrazowe i jasno tłumaczy nawet laikom, o co cała rzecz.[/B]

[quote name='Ada-jeje'][B]Pilna wiadomosc, kto moze pomc w dostrczeniu dowodow.[/B]

[FONT=Arial][SIZE=2]Z związku z prowadzonymi przez Ministerstwo Sprawiedliwości badaniami dotyczącymi reakcji organów ścigania na zawiadomienie o popełnieniu przestępstwa zabijania oraz znęcania się nad zwierzętami jak również badaniami co do rodzajów i wysokości orzekanych przez sądy kar w powyższych sprawach, zwracam się z uprzejmą prośbą o przedstawienie danych statystycznych z lat 2000-2010 jakie Państwo posiadają co do przebiegu postępowań przygotowawczych i sądowych w zainicjowanych przez Państwa organizację sprawach w szczególności:[/SIZE][/FONT]
[FONT=Arial][SIZE=2]- w ilu przypadkach policja/prokuratura odmówiła przyjęcia zawiadomienia o popełnieniu przestepstwa i jakie było uzasadnienie, [/SIZE][/FONT]
[FONT=Arial][SIZE=2]- w ilu przypadkach prokuratura odmówiła wszczęcia postępowania i jakie było uzasadnienie,[/SIZE][/FONT]
[FONT=Arial][SIZE=2]- w ilu przypadkach prokuratura umorzyła postepowania w sprawie i jakie było uzasadnienie,[/SIZE][/FONT]
[FONT=Arial][SIZE=2]- jakie wyroki zapadały w sprawach, w których skierowano akt oskarżenia do sądu i jakie było usadnienie wymierzania wyroku uniewinniającego;[/SIZE][/FONT]
[FONT=Arial][SIZE=2]Zwracam się z prośbą o potraktowanie sprawy jako bardzo pilnej i nadeslanie odpowiedzi w możliwie najkrótszym terminie, najpóźniej do dnia 31 stycznia 2010 r. W[/SIZE][/FONT] [FONT=Arial][SIZE=2]przypadku niemożności przedstawienia danych do tego dnia uprzejmie proszę o odpowiedź, kiedy nadesłanie danych będzie możliwe. W razie jakichkolwiek pytań pozostaję w Państwa dyspozycji pod podanymi numerami telefonu oraz adresem mailowym.[/SIZE][/FONT][/QUOTE]

[B]ada jeje, wysłałas to bezpośrednio do różnych fundacji?[/B]

Posted

[B]ada jeje, wysłałas to bezpośrednio do różnych fundacji?[/B][/QUOTE]

Podalam mailem tylko te org. o ktorych wiem ze prowadzily, prowadza sprawy sadowe, miedzy innymi KTOZ.

Posted

[quote name='Asior']ja juz odpisywałam na takie pw, pytałam, czy wystarczą dane statystyczne za ostatnie 2-3 lata?? Jeśli tak to możemy wysłać nasze ...[/QUOTE]
Asior wystarczą, jakby co to wysyłajcie mi ja odeślę na właściwy adres, chyba, że go już macie w emailu ode mnie lub z koalicji. Sprawa pilna bo w środę ma być "wałkowana"
Mój email [email][email protected][/email]

Posted

...i dzisiaj znowu...

[URL="http://www.facebook.com/profile.php?id=100000600502318#%21/event.php?eid=147576188633318"][IMG]http://img826.imageshack.us/img826/3882/slajd1.png[/IMG][/URL]

...może i ta sprawa da odpowiedź na kilka stawianych tu pytań...

Guest Elżbieta481
Posted

Wydarzenia
W najblizszy czwartek (3 lutego) o godzinie 12.30 w sali konferencyjnej w
Nowym Domu Poselskim odbedzie sie spotkanie z nadinsp. Waldemarem
Jarczewskim - Zastepca Komendanta Glównego Policji. Celem spotkania jest
nawiazanie wspólpracy organizacji prozwierzecych z Komenda Glówna Policji w
zakresie prowadzonych spraw oraz zaproponowanie zmian, które ulatwilyby obu
stronom podejmowanie interwencji.
Na spotkanie zapraszamy wszystkie zainteresowane organizacje prozwierzece,
prosimy jednak o wyznaczenie jednoosobowych delegacji.
Prosimy równiez o potwierdzenie przybycia droga mailowa
([email protected]) do 2 lutego br. w celu wystawienia przepustek
upowazniajacych do wejscia na teren Sejmu RP.
[url]http://zespoldlazwierzat.pl/?p=448[/url]
----
E/W

Posted

[quote name='ANETTTA'][URL]http://www.tvn24.pl/-1,1691299,0,1,po-igrzyskach-byly-zbedne--wiec-je-rozstrzelali,wiadomosc.html[/URL] <beczy>[/QUOTE]

Brak mi słów...

-------------------

Maile z nowelą wysłane do tych, którzy prosili na pw/wątku.

Posted

Podoba mi sie "mała nowelizacja", choć tylko pobieżnie ja przeczytałam.
Na razie uderzyło mnie sformułowanie w Art.11.2. 2)
"opiekę nad bezdomnymi kotami miejskimi, w tym ich sezonowe dokarmianie"
Chyba lepsze byłoby użyć zamiast sformułowania "bezdomnymi", sformułowania "wolno żyjącymi"
Wg mnie te koty nie są bezdomne tylko od urodzenia nie były udomowione. Inna rzecz, ze poza złowionymi kociętami, kotów wolno żyjacych nie da sie udomowić, conajmniej w 90 procentach.
Może się mylę?

Tylko, że taka zmiana określenia wymagałaby dodatkowego sformułowania co to jest "miejski kot wolnożyjący" i wprowadzenia go do ustawy.
Co o tym myślicie?

Posted

[quote name='Agata Balu']Podoba mi sie "mała nowelizacja", choć tylko pobieżnie ja przeczytałam.
Chyba lepsze byłoby użyć zamiast sformułowania "bezdomnymi", sformułowania "wolno żyjącymi"
Wg mnie te koty nie są bezdomne tylko od urodzenia nie były udomowione. Inna rzecz, ze poza złowionymi kociętami, kotów wolno żyjacych nie da sie udomowić, conajmniej w 90 procentach.
Może się mylę?

Tylko, że taka zmiana określenia wymagałaby dodatkowego sformułowania co to jest "miejski kot wolnożyjący" i wprowadzenia go do ustawy.
Co o tym myślicie?[/QUOTE]
Z meriutuum się zgadzam. Masz 100% racji. Nie zgadzam się co do możliwości udomowienia kota wolno żyjącego ;) Wiele z nich szybko zmienia się w miziaki. Koty to koniunkturaliści i pragmatycy... ;)

Posted

[quote name='Agata Balu']Podoba mi sie "mała nowelizacja", choć tylko pobieżnie ja przeczytałam.
Wg mnie te koty nie są bezdomne tylko od urodzenia nie były udomowione. [B]Inna rzecz, ze poza złowionymi kociętami, kotów wolno żyjacych nie da sie udomowić, conajmniej w 90 procentach.
Może się mylę?[/B]

Co o tym myślicie?[/QUOTE]

Nie, nie mylisz się co do tego, że nie da się udomowić wolno żyjącego kota. Nawet kocięta są niemożliwe do oswojenia, chyba że zabrane są od matki jako bardzo maleńkie, w pierwszych dniach życia. Zabrane do domu w wieku kilku tygodni już są prawie niemożliwe do oswojenia i na zawsze pozostaną troszkę dzikuskami.

Co do samego projektu na razie się nie wypowiadam, bo nie zdążyłam jeszcze dokładnie przeczytać.

Posted

[quote name='dosia.wil']Nie, nie mylisz się co do tego, że nie da się udomowić wolno żyjącego kota. [B]Nawet kocięta są niemożliwe do oswojenia, chyba że zabrane są od matki jako bardzo maleńkie, w pierwszych dniach życia. Zabrane do domu w wieku kilku tygodni już są prawie niemożliwe do oswojenia[/B] i na zawsze pozostaną troszkę dzikuskami.

Co do samego projektu na razie się nie wypowiadam, bo nie zdążyłam jeszcze dokładnie przeczytać.[/QUOTE]
Przepraszam za OT, ale skąd te rewelacje?

Posted

[quote name='Zofia.Sasza']Z meriutuum się zgadzam. Masz 100% racji. Nie zgadzam się co do możliwości udomowienia kota wolno żyjącego ;) Wiele z nich szybko zmienia się w miziaki. Koty to koniunkturaliści i pragmatycy... ;)[/QUOTE]

Dziko żyjąca kotka, nazwana przez nas potem Kasią,
w wieku około roku przyprowadzona do domu,
tak jak piszesz [B]Zofio[/B], zamieniła się w megaprzytulankę.:lol:
Była tak mądra i kochana, uwielbialiśmy wszyscy kotkę Kasię,
przeprowadziła się z nami nawet do innego miasta,
a odeszła po latach z powodu błędu weta. :-(

Popatrzcie, to też się dzieje w majestacie prawa:
[URL]http://wiadomosci.onet.pl/wideo/dantejskie-sceny-przed-ubojnia,8637637,1,klip.html#m=8637637,c=1[/URL].