Asior Posted January 16, 2011 Posted January 16, 2011 [quote name='jaanna019']Psiara. Pewnie niektóre psy odeszły, ale znaczna większość wyadoptowana, tam nigdy nie było praktykowane usypianie jako panaceum na przepełnienie. Z tym schroniskiem to nie jest takie proste. To najstarsze tego tupu schronisko w Polsce. Nie dotowane przez żadną gminę, utrzymuje się z 1% i datków. Remontu na dużą skalę nie było jak zrobić bo po pierwsze kasa a po drugie jak remontować przy takiej ilości psów. Wg mnie to tam brakuje m.in. dobrej strony internetowej z adopcjami.[/QUOTE] nie wierzę, ze w takim wielkim mieście jak warszawa nie ma nikogo kto umie zrobić fajną stronę i mógłby pomóc temu schronisku :roll: ludzie, nie takie rzeczy dogomaniacy robili.... Quote
epe Posted January 16, 2011 Posted January 16, 2011 Asior! Tu jest wątek o Celestynowie: [URL]http://www.dogomania.pl/threads/193663-celestynow-jakie-zamiary-ma-nowy-prezes-toz[/URL] Quote
Pies Wolny Posted January 16, 2011 Posted January 16, 2011 [quote name='Asior']nie wierzę, ze w takim wielkim mieście jak warszawa nie ma nikogo kto umie zrobić fajną stronę i mógłby pomóc temu schronisku :roll: ludzie, nie takie rzeczy dogomaniacy robili....[/QUOTE] Masz rację, tyle, że medali za to nie dają. Jest jakaś przeszkoda, by inne organizacje po 20 , może 50 fotek wstawiły na swoje strony w ramach pomocy 'swoim' przecież. Ale to pewnie niemożliwe, bo to konkurencja - taka karma. Quote
Asior Posted January 16, 2011 Posted January 16, 2011 [quote name='Pies Wolny']Masz rację, tyle, że medali za to nie dają. Jest jakaś przeszkoda, by inne organizacje po 20 , może 50 fotek wstawiły na swoje strony w ramach pomocy 'swoim' przecież. Ale to pewnie niemożliwe, bo to konkurencja - taka karma.[/QUOTE] no bez przesady, mało to razy wrzucałam na nasze strony apele o wpłaty nawet na inne fundacje (n Dorothy), ja nie wiem skąd w ludziach taka zawiść :roll: Quote
kahoona Posted January 16, 2011 Posted January 16, 2011 Pamiętajcie, że Celestynów to schronisko TOZ, a Izabela Działak przez jakiś czas pełniła nawet funkcję prezesa Zarządu Głównego. TOZ ma 1% i najwięcej ze wszystkich organizacji pieniędzy. To z nimi trzeba rozmawiać, ale ja niestety z dość sprawdzonego źródła słyszałam, że to właśnie aktualny zarząd chce schronisko zamknąć. Przez lata Celestynów przyjmował psy od największego mazowieckiego hycla - Arkadiusza G. Przepełnienie nie wzięło się znikąd. Widocznie mieli za mało kasy i dlatego podpisywali tyle umów. Podczas spotkania w urzędzie gminy w Otwocku słyszałam od radnych jakim wrzodem jest dla nich schronisko - tam pomocy nie znajdą Należałoby wpierw z TOZ-em pogadać. Quote
epe Posted January 16, 2011 Posted January 16, 2011 Wszystko wskazuje na to,że zamknięcie Celestynowa i Swarzędza ma związek z nowym prezesem TOZ Ja już wyraziłam swoje zdanie,bo dyskusja toczy się właśnie na tym wątku: [URL]http://www.dogomania.pl/threads/193663-celestynow-jakie-zamiary-ma-nowy-prezes-toz[/URL] Quote
Asior Posted January 16, 2011 Posted January 16, 2011 no ludzie, co się dzieje.... [url]http://otonysa.pl/news.php?id=58763[/url] zdjęć lepiej nie oglądajcie..... Quote
Pies Wolny Posted January 17, 2011 Posted January 17, 2011 [quote name='Asior']no bez przesady, mało to razy wrzucałam na nasze strony apele o wpłaty nawet na inne fundacje (n Dorothy), ja nie wiem skąd w ludziach taka zawiść :roll:[/QUOTE] Myślałem o warszawce i przyległościach - mnogo fuńdacji i ...cyjek. Quote
Isadora7 Posted January 17, 2011 Posted January 17, 2011 [quote name='Pies Wolny']Myślałem o warszawce i przyległościach - mnogo fuńdacji i ...cyjek.[/QUOTE] Też mnie warszawka wkurza, jak każdego rodowitego Warszawiaka na dodatek wychowanego na Tyrmandzie i Grzesiuku [I](niestety mało nas, coraz mniej)[/I]. To znaczy charakternego. [B]Też ostatnio na fb podbijam tym co podbijają moje eventy i informacje o psiakach[/B]. Przez pewien czas podbijałam wszem i wobec, bo to żadna trudność. Okazało się, że jakoś nie po drodze było tym "sprawiedliwym" podbijać moje. Fundacyjne i niefundacyjne jak dla mnie po prostu PSIE. [B]Bo warszawka to charakter, a nie pochodzenie/miejsce urodzenia. [/B] Quote
Pies Wolny Posted January 17, 2011 Posted January 17, 2011 [quote name='Isadora7']Też mnie warszawka wkurza, jak każdego rodowitego Warszawiaka na dodatek wychowanego na Tyrmandzie i Grzesiuku [I](niestety mało nas, coraz mniej)[/I]. To znaczy charakternego. [B]Też ostatnio na fb podbijam tym co podbijają moje eventy i informacje o psiakach[/B]. Przez pewien czas podbijałam wszem i wobec, bo to żadna trudność. Okazało się, że jakoś nie po drodze było tym "sprawiedliwym" podbijać moje. Fundacyjne i niefundacyjne jak dla mnie po prostu PSIE. [B]Bo warszawka to charakter, a nie pochodzenie/miejsce urodzenia. [/B][/QUOTE] Jakoś do FB nie mogę się przekonać. Mało wiem o życiu FB. Czyli oko za oko, za Twoje oko , moje oko. Czyli coś za coś ? Ok. Mnie ten charakter, jak piszesz kojarzy się jednak także nieodłącznie z miejscem. W Szczecinie, Poznaniu, Wrocławiu 'warszawki' nie spotkałem. Ale, ale - pitolimy nie na temat. Chodzi o bezinteresowną pomoc - chyba, w interesie jak piszesz psów. Czyż nie ? No to zgoda. Koszmar będzie w Celestynowie, a raczej koszmaru doświadczą psy z tego schronu. Może by kilka szacownych organizacji, ze 'szczebla', zadało parę oficjalnych pytań w tej sprawie Zarządowi TOZ. To będzie konkret, a nie ploty, ploty..... i ulubione ploteczki i zawijasy. PS. Kuki 'siedzi' nadal, domek w duplandii się odwidział, ..... bo go nie było, była fata wymrugana. Quote
Isadora7 Posted January 17, 2011 Posted January 17, 2011 [quote name='Pies Wolny']Jakoś do FB nie mogę się przekonać. Mało wiem o życiu FB. Czyli oko za oko, za Twoje oko , moje oko. Czyli coś za coś ? Ok. Mnie ten charakter, jak piszesz kojarzy się jednak także nieodłącznie z miejscem. W Szczecinie, Poznaniu, Wrocławiu 'warszawki' nie spotkałem. Ale, ale - pitolimy nie na temat. Chodzi o bezinteresowną pomoc - chyba, w interesie jak piszesz psów. Czyż nie ? No to zgoda. Koszmar będzie w Celestynowie, a raczej koszmaru doświadczą psy z tego schronu. Może by kilka szacownych organizacji, ze 'szczebla', zadało parę oficjalnych pytań w tej sprawie Zarządowi TOZ. To będzie konkret, a nie ploty, ploty..... i ulubione ploteczki i zawijasy. PS. Kuki 'siedzi' nadal, domek w duplandii się odwidział, ..... bo go nie było, była fata wymrugana.[/QUOTE] No to jest pitolenie na temat jednakowoż albo poniekąd. Przyjmując teraz określenie "warszawka" jako pewna cecha charakteru, atak jest to jest spotykana w każdym punkcie Świata. Może inaczej się nazywa. Przykładem chociażby wspomniany Kuki i nijak się tego do Warszawy (nie warszawki) nie da przypiąć, chyba tylko że Warszawa chciała pomóc. Ale to wiesz jak mniemam. [B]Co do głównego tematu od kilkunastu postów, cóż absolutnie się zgadzam, że dla psiaków z Celestynowa szykuje się koszmar i chciałabym oby znalazło się jak najlepsze wyjście.[/B] Quote
Pies Wolny Posted January 17, 2011 Posted January 17, 2011 [quote name='Isadora7']No to jest pitolenie na temat jednakowoż albo poniekąd. Przyjmując teraz określenie "warszawka" jako pewna cecha charakteru, atak jest to jest spotykana w każdym punkcie Świata. Może inaczej się nazywa. Przykładem chociażby wspomniany Kuki i nijak się tego do Warszawy (nie warszawki) nie da przypiąć, chyba tylko że Warszawa chciała pomóc. Ale to wiesz jak mniemam. [B]Co do głównego tematu od kilkunastu postów, cóż absolutnie się zgadzam, że dla psiaków z Celestynowa szykuje się koszmar i chciałabym oby znalazło się jak najlepsze wyjście.[/B][/QUOTE] Ja obstawiam, że to nie jest jedynie cecha charakteru. Dlatego charakteryzuje się ją miejscem powstania - poniekąd jednakowoż, a jednak ! Kukiemu Ty chciałaś pomóc - przecież wiem i na szczęście, dla Ciebie nie kojarzę Cię z całą Warszawą. W sprawie Kukiego doszło do mariażu głupoty, naiwności i skrajnego wyrafinowania, może i innych, nieładnych Cech osobowych dwunożnych. Można to przypisać miejscowo, zgadzam się, bo to nie pierwszy już raz taki przypadek w tym miejscu 'gości'. Isadora może jednak namów swoich, Asior swoich - jeszcze może kogoś, byle nie okupanta komina i zadajcie oficjalne pytanie. Ten temat kwalifikuje się jak najbardziej do podjęcia pro publico bono. Quote
lupak Posted January 17, 2011 Posted January 17, 2011 [url]http://www.tvn24.pl/0,1689696,0,1,po-10-miesiecy-wiezienia-za-urwanie-glowy-psu,wiadomosc.html[/url] Quote
kahoona Posted January 17, 2011 Posted January 17, 2011 [quote name='lupak'][url]http://www.tvn24.pl/0,1689696,0,1,po-10-miesiecy-wiezienia-za-urwanie-glowy-psu,wiadomosc.html[/url][/QUOTE] [B]I wyrok jest bez zawieszenia![/B] Quote
diana79 Posted January 17, 2011 Posted January 17, 2011 bardzo proszę o podpisy pod petycją w sprawie zabicia psa na torach [URL]http://www.petycje.pl/petycjePodglad.php?petycjeid=6370[/URL] Quote
Asior Posted January 17, 2011 Posted January 17, 2011 jak dla mnie kpina.. powinno być te dwa lata... po co jest ta górna granica dwóch lt, skoro nikt jej nie daje... co więcej trzeba zrobić zwierzęciu,żeby sąd uznał, ze zasługuje się na dwa lata... Polecam artykuł na str" Chwila dla pupila", cała prawda... [url]http://chwiladlapupila.pl/informacje/fala-przemocy-wobec-zwierzat-przelewa-sie-przez-polske/[/url] Quote
lupak Posted January 17, 2011 Posted January 17, 2011 Asiorku jak nie zawieszą w apelacji to będzie sukces. Mały kroczek, a już coś. Quote
Asior Posted January 18, 2011 Posted January 18, 2011 może nie będą się odwoływać?? no chyba, że prokuratura będzie, bo chcieli 2 lat dla nich Quote
Arwilla Posted January 18, 2011 Posted January 18, 2011 [quote name='Asior']jak dla mnie kpina.. powinno być te dwa lata... po co jest ta górna granica dwóch lat, skoro nikt jej nie daje... co więcej trzeba zrobić zwierzęciu,żeby sąd uznał, ze zasługuje się na dwa lata... [/QUOTE] To samo przyszło mi do głowy.. Co trzeba zrobić, żeby dostać te dwa lata? Zabić dwa psy? Cztery? Ciągnąć je 300m dłużej? Jeśli to nie był akt szczególnego okrucieństwa, to co nim jest? :roll: Quote
Zofia.Sasza Posted January 18, 2011 Posted January 18, 2011 [quote name='Arwilla']To samo przyszło mi do głowy.. Co trzeba zrobić, żeby dostać te dwa lata? Zabić dwa psy? Cztery? Ciągnąć je 300m dłużej? Jeśli to nie był akt szczególnego okrucieństwa, to co nim jest? :roll:[/QUOTE] Aby sąd zasądził dwa lata konieczne jest udowodnienie, że przestępstwo miało charakter ciągły. Tzn. że ci zwyrodnialcy znęcali się nad psem wielokrotnie w dłuższym okresie. Quote
Zofia.Sasza Posted January 18, 2011 Posted January 18, 2011 ................................................................................... Quote
izzie1983 Posted January 18, 2011 Posted January 18, 2011 Mnie bardzo ciekawi kontekst tego smsa... Quote
Zofia.Sasza Posted January 18, 2011 Posted January 18, 2011 [quote name='izzie1983']Mnie bardzo ciekawi kontekst tego smsa...[/QUOTE] Było tu wcześniej na wątku... Quote
izzie1983 Posted January 18, 2011 Posted January 18, 2011 Ok dzięki za info, poszukam sobie w domu Quote
crazy horse Posted January 18, 2011 Posted January 18, 2011 [quote name='ewatonieja']– Jej odejście z pracy w Kancelarii byłaby dużą stratą. [B]Karina ma na koncie wiele sukcesów[/B]. Ostatnio podjęła ważną interwencję związaną z nieprawidłowościami w kieleckim schronisku dla zwierząt – wyjaśnia przewodnicząca zespołu posłanka Joanna Mucha z PO." czy ktoś coś wie na temat tych sukcesów?[/QUOTE] To nie sukces Kariny a wielu organizacji,mediów i zwykłych ludzi.Karinka przyjechała wzięła psiaka,zrobiła sobie zdjęcie i pojechała.A napisano,że wysłano z Kancelarii Prezydenta paletę karmy co jest bzdurą bo wysłała ją firma prywatna Mars. Quote
Recommended Posts