Ada-jeje Posted November 7, 2011 Posted November 7, 2011 [quote name='turystka milena']Ze ślepych obecnie szczeniaczków wyrosną śliczne pieski. Nikt nie sprzedaje pieska 5 dniowego , czy to rodowodowy, czy bez. Nie odkręcaj sama napisałaś "miot trzeba uśpić". Nie chcę się nawet domyślać na ile wydałaś wyrok śmierci. To jest przerażające co Ty masz w głowie i nawet tego nie ukrywasz i piszesz na forum.[/QUOTE] Rozmnazajac zwierzeta, na ile Ty wydals wyork smierci??? Skad one sie biora w schroniskach,lesie,kontenerach, na ulicach, wyrzuconych, na lancuchach bez budy, glodujace u wlascicieli? Quote
Agata Balu Posted November 7, 2011 Posted November 7, 2011 [quote name='turystka milena']Ze ślepych obecnie szczeniaczków wyrosną śliczne pieski. Nikt nie sprzedaje pieska 5 dniowego , czy to rodowodowy, czy bez. Nie odkręcaj sama napisałaś "miot trzeba uśpić". Nie chcę się nawet domyślać na ile wydałaś wyrok śmierci. To jest przerażające co Ty masz w głowie i nawet tego nie ukrywasz i piszesz na forum.[/QUOTE] I po co to robisz? Poczytaj sobie: [URL]http://www.echodnia.eu/apps/pbcs.dll/article?AID=/20110120/POWIAT0104/739218670[/URL] [URL]http://www.echodnia.eu/apps/pbcs.dll/article?AID=/20110203/POWIAT0111/976411873[/URL] [URL]http://www.echodnia.eu/apps/pbcs.dll/article?AID=/20110205/POWIAT0111/607449154[/URL] [URL]http://www.echodnia.eu/apps/pbcs.dll/article?AID=/20110311/POWIAT0102/488779664[/URL] Jak mało moge podac więcej! W ubiegłym roku blisko 100 tysiecy psów przewineło się przez polskie schroniska, z czego 1/4 padla z chorób i zagryzień. Quote
Zofia.Sasza Posted November 7, 2011 Posted November 7, 2011 [quote name='turystka milena']Ze ślepych obecnie szczeniaczków wyrosną śliczne pieski. Nikt nie sprzedaje pieska 5 dniowego , czy to rodowodowy, czy bez. Nie odkręcaj sama napisałaś "miot trzeba uśpić". Nie chcę się nawet domyślać na ile wydałaś wyrok śmierci. To jest przerażające co Ty masz w głowie i nawet tego nie ukrywasz i piszesz na forum.[/QUOTE] Nic nie odkręcam. Dalej uważam, że miot należy uśpić. A co do tego, co kto ma w głowie, to mnie przeraża raczej to co jest (?) w twojej. Quote
turystka milena Posted November 7, 2011 Posted November 7, 2011 Napisała: Agata Balu [QUOTE]W ubiegłym roku blisko 100 tysiecy psów przewineło się przez polskie schroniska.[QUOTE] Napisałaś Ty Zofia.Sasza [/QUOTE]Nic nie odkręcam. Dalej uważam, że miot należy uśpić. A co do tego, co kto ma w głowie, to mnie przeraża raczej to co jest (?) w twojej.[/QUOTE] Ty dalej piszesz: " Dalej uważam, że miot należy uśpić ". Chcesz uśpić jeszcze ślepe, ale zdrowe szczeniaczki. Przeraża mnie myśl co robisz już ze starymi, zabiedzonymi. Powtarzam , że ten pies, co ciebie nie spotka, ma już wygraną od losu. Dla mnie jesteś pseudo obrońcą zwierząt. P.S. Mój pies żyje w lepszych warunkach jak połowa Polaków, może ty sama jesteś w tej gorszej połówce. Quote
Pies Wolny Posted November 7, 2011 Posted November 7, 2011 [quote name='turystka milena']Jak człowiek , który na prawo i lewo mówi , że zależy jej na poprawieniu losu piesków w poście wyżej pisze: " Miot powinnaś uśpić ". Nie znam Cię, ale mówisz jak osoba, która zawodowo zajmuje się usypianiem psów. Twierdzę po tym jak napisanie tego lekko Ci przyszło. Pokazałaś , że na pewno obcy jest Ci los każdego pieska. Boję się, że los pieska - kundelka po spotkaniu z Tobą jest przesądzony, życia mu wiele nie zostało. Napisałaś jak rzecznik korporacji robiącej interes , a nie wolontariusz. Moich ani Ty , ani nikt inny nie uśpi.[/QUOTE] A tak ! ..... właśnie ! Właśnie tak mówi człowiek, który wie co mówi, zna się na tym o czym pisze i swoim doświadczeniem praktycznym mógłby Cię ...... dla dobra ogółu tego świata. Póki co reprezentujesz poziom odpowiadający osiągnięciu dopiero co sprawności w pisaniu. W pisaniu nie znaczy w rozumieniu. Ciesz się swoim 'osiągnięciem' w cieniu tego świata, w piwnicy, pod kocem, gdziekolwiek, byle nie tu gdzie pisze się o cierpieniach tysięcy zwierząt z powodu ich nadmiaru, nad-populacji. Jak dla mnie wygrałaś konkurs ! Zofia.Sasza czy Ty masz jakiś plan w stosunku do tej 'userki' , że okazujesz jej tyle cierpliwości. Quote
lika1771 Posted November 7, 2011 Posted November 7, 2011 Turystka milena czy ty nie rozumiesz,ze to jedyne sposoby sterylizacja i usypianie slepych miotow to sposob na ograniczenie bezdomnosci. Tego co łatwo przychodzi nikt nie szanuje w Polsce zwierzeta sa traktowane przedmiotowo nie ten to bedzie nastepny przeciez tak łatwo o pieska..... W schroniskach juz jest pełno yorkow,sznaucerkow teraz w schronisku mozesz znalesc rase jaka chcesz. Widziałas pseudochodowle skad wiesz gdzie trafia te piekne szczeniaczki?Nie wiesz bo ludzie pieknie mowia..... Nie wiem czy chciałabys zeby nawet jedno z Twoich szczeniat było trzymane w małej klatce w ktorej nie moze sie poruszyc rodzac co cieczke,skołtunione,zarobaczone i zle karmione albo wcale. Nie mozesz tego wiedziec,a moze tak byc i to jest fakt. Quote
turystka milena Posted November 7, 2011 Posted November 7, 2011 Na zdjęciu wyżej piesek pyta: Czy ktoś mi pomoże? Wy mu pomożecie . Podając kolejny zastrzyk. Temat w którym piszemy na forum ma tytuł: Mordowanie zwierzat w majestacie prawa - czy to mozliwe? Tak sami to robicie i mnie namawiacie. Quote
lika1771 Posted November 7, 2011 Posted November 7, 2011 [quote name='turystka milena']Na zdjęciu wyżej piesek pyta: Czy ktoś mi pomoże? Wy mu pomożecie . Podając kolejny zastrzyk.[/QUOTE] Przeczytaj watek i zobacz jak jej pomoglismy Quote
Evelin Posted November 7, 2011 Posted November 7, 2011 [quote name='turystka milena']Napisała: Agata Balu Ty dalej piszesz: " Dalej uważam, że miot należy uśpić ". Chcesz uśpić jeszcze ślepe, ale zdrowe szczeniaczki. Przeraża mnie myśl co robisz już ze starymi, zabiedzonymi. Powtarzam , że ten pies, co ciebie nie spotka, ma już wygraną od losu. Dla mnie jesteś pseudo obrońcą zwierząt. P.S. Mój pies żyje w lepszych warunkach jak połowa Polaków, może ty sama jesteś w tej gorszej połówce.[/QUOTE] Wiesz co, mało tego ,ze prezentujesz <<STRASZNY>>poziom nieuświadomienia (to odnosnik, do mojej poprzedniej wypowiedzi),to jeszcze Twoje wypowiedzi dowodzą kompletnej ignorancji ocierającej się o chamstwo... Uważałam,że powinnaś dokonac sterylki aborcyjnej....Uważam,że powinnaś uśpić slepy miot- jak najbardziej..Choc czasem bardzo boli. A chamstwo widzę w Twojej ostatniej wypowiedzi- pt ,ze twój pies zyje w lepszych warunkach niz połowa Polaków... .No i co z tego? A jesli ktoś zyje w gorszych warunkach ???Jakbyś była ok,to starałabys sie pomóc w miarę mozliwości..a Ty drwisz.... Taka wypowiedź to tylko dowód na to,że jesteś kompletną ignorantką i zachowujesz się jak rozpuszczona gówniara. Kiedyś cię życie dopadnie.Wtedy zrozumiesz. Quote
Pies Wolny Posted November 7, 2011 Posted November 7, 2011 [quote name='Evelin']..... Kiedyś cię życie dopadnie.Wtedy zrozumiesz.[/QUOTE] To nie jest możliwe u takich ..... w takich przypadkach. Przerwa na obwodzie - prąd nie płynie. Quote
turystka milena Posted November 7, 2011 Posted November 7, 2011 1 % mojego podatku na rozliczeniu rocznym odprowadzałam na organizacje , o których myślałam , że zajmują się poprawą losu psów. Więcej już nie przeznaczę , nie dam składki na zastrzyki usypiające. [QUOTE]To nie jest możliwe u takich ..... w takich przypadkach. Przerwa na obwodzie - prąd nie płynie.[/QUOTE] Pies Wolny - czy ciebie ten prąd nie kopnął. Quote
Szamanka Posted November 7, 2011 Posted November 7, 2011 [B][COLOR="darkgreen"]Ignorujcie trolla.[/COLOR][/B] Quote
Zofia.Sasza Posted November 7, 2011 Posted November 7, 2011 Wyedytowałam, bo Szamanka ma rację... Quote
pixel Posted November 7, 2011 Posted November 7, 2011 [quote name='Szamanka'][B][COLOR=darkgreen]Ignorujcie trolla.[/COLOR][/B][/QUOTE] Troll czy nie-troll. Prowokacja jak nic. Ale moim zdaniem bardzo ważna prowokacja. Tylko głupio przeprowadzona, bo najwyraźniej chybiła celu... Zamiast skupić się na sednie sprawy, wszyscy tutaj jak jeden mąż rzuciliście się na rzekome dziewczątko rozmnażające pieseczki. A tymczasem to "dziewczątko" zwraca uwagę na bardzo istotny problem: pod rządami nowej ustawy dalej będzie kwitło rozmnażanie, handel na allegro i inne patologie, które podobno ta cud-nowelizacja miała zlikwidować. A Wy będziecie mogli tylko zgrzytać zębami i co najwyżej apelować do sumień handlarzy przekonując, że powinni uśpić ślepy miot, a suczki i pieski wykastrować... :eviltong: P.S. Kto z Was dziś wybrałby się na marsz na Wiejską z głosem na TAK za tą nowelizacją? Quote
Zofia.Sasza Posted November 8, 2011 Posted November 8, 2011 [quote name='pixel']Troll czy nie-troll. Prowokacja jak nic. Ale moim zdaniem bardzo ważna prowokacja. Tylko głupio przeprowadzona, bo najwyraźniej chybiła celu... Zamiast skupić się na sednie sprawy, wszyscy tutaj jak jeden mąż rzuciliście się na rzekome dziewczątko rozmnażające pieseczki. A tymczasem to "dziewczątko" zwraca uwagę na bardzo istotny problem: pod rządami nowej ustawy dalej będzie kwitło rozmnażanie, handel na allegro i inne patologie, które podobno ta cud-nowelizacja miała zlikwidować. A Wy będziecie mogli tylko zgrzytać zębami i co najwyżej apelować do sumień handlarzy przekonując, że powinni uśpić ślepy miot, a suczki i pieski wykastrować... :eviltong: [B]P.S. Kto z Was dziś wybrałby się na marsz na Wiejską z głosem na TAK za tą nowelizacją?[/B][/QUOTE] Ja. Z głębokim przekonaniem. Quote
xxxx52 Posted November 8, 2011 Posted November 8, 2011 [quote name='pixel']Troll czy nie-troll. Prowokacja jak nic. Ale moim zdaniem bardzo ważna prowokacja. Tylko głupio przeprowadzona, bo najwyraźniej chybiła celu... Zamiast skupić się na sednie sprawy, wszyscy tutaj jak jeden mąż rzuciliście się na rzekome dziewczątko rozmnażające pieseczki. A tymczasem to "dziewczątko" zwraca uwagę na bardzo istotny problem: pod rządami nowej ustawy dalej będzie kwitło rozmnażanie, handel na allegro i inne patologie, które podobno ta cud-nowelizacja miała zlikwidować. A Wy będziecie mogli tylko zgrzytać zębami i co najwyżej apelować do sumień handlarzy przekonując, że powinni uśpić ślepy miot, a suczki i pieski wykastrować... :eviltong: P.S. Kto z Was dziś wybrałby się na marsz na Wiejską z głosem na TAK za tą nowelizacją?[/QUOTE] Wypowiem sie na temat nowelizacji w przyszlym roku,gdyz wpierw musza zobaczyc jak bedzie sie zalozenia i zalecenia realizowalo i przestrzegalo. mysle ze niektore punkty nowelizacji mozna polepszyc ,albo inne zagadnienia dopisac ,ale od tego sa mocne grupy co z biegem czasu beda widzialy potrzeby ulepszen.Oby Interesuje mnie sprawa zwierzat dostarczanych do laboratorow doswiadczalnych tzm psow i kotow. Skad w te miejsca trafiaja i jakie schroniska sa ich dostawcami i w jaki sposob mozna je odzyskiwac? Quote
Agata Balu Posted November 8, 2011 Posted November 8, 2011 [quote name='pixel'] P.S. Kto z Was dziś wybrałby się na marsz na Wiejską z głosem na TAK za tą nowelizacją?[/QUOTE] [quote name='Zofia.Sasza']Ja. Z głębokim przekonaniem.[/QUOTE] A ja nie. Bo wpuścili nas w maliny poprzez prasę. Kto miał dostęp do ostatniej wersji nowelizacji? Zamydlili nam oczy kopiowaniem, zoofilią, targami, handlem i obowiązkami gmin. Zapmnieli tylko dodać, że wstawili "definicję schroniska" co obowiązki gmin uczyniło niewykonalnymi ale .... w zamian za to uchylili wrota dla obejścia tych obowiązków poprzez pozwolenie na eutanazję lub odstrzał (dla myśliwych) poprzez Art. 6. 2. 5): [LEFT][LEFT][COLOR=blue]5)” usuwania osobników bezpośrednio zagrażających ludziom lub innym[/COLOR][/LEFT] [/LEFT] [LEFT][LEFT][COLOR=blue]zwierzętom, jeżeli [B]nie jest możliwy inny sposób usunięcia zagrożenia[/B],”[/COLOR] [COLOR=blue][COLOR=black]Nie definiując przy tym "zagrożenia"[/COLOR] [/COLOR][/LEFT] [/LEFT] [B]Czyli mamy dalej "mordowanie zwierząt w majestacie prawa" sic! [/B] Quote
xxxx52 Posted November 8, 2011 Posted November 8, 2011 [quote name='Agata Balu']A ja nie. Bo wpuścili nas w maliny poprzez prasę. Kto miał dostęp do ostatniej wersji nowelizacji? Zamydlili nam oczy kopiowaniem, zoofilią, targami, handlem i obowiązkami gmin. Zapmnieli tylko dodać, że wstawili "definicję schroniska" co obowiązki gmin uczyniło niewykonalnymi ale .... w zamian za to uchylili wrota dla obejścia tych obowiązków poprzez pozwolenie na eutanazję lub odstrzał (dla myśliwych) poprzez Art. 6. 2. 5): [LEFT][LEFT][COLOR=blue]5)” usuwania osobników bezpośrednio zagrażających ludziom lub innym[/COLOR][/LEFT] [LEFT][COLOR=blue]zwierzętom, jeżeli [B]nie jest możliwy inny sposób usunięcia zagrożenia[/B],”[/COLOR] [COLOR=blue][COLOR=black]Nie definiując przy tym "zagrożenia"[/COLOR] [/COLOR][/LEFT] [/LEFT] [B]Czyli mamy dalej "mordowanie zwierząt w majestacie prawa" sic! [/B][/QUOTE] nie strasz Quote
Agata Balu Posted November 8, 2011 Posted November 8, 2011 [quote name='xxxx52']nie strasz[/QUOTE] Nie straszę. To ponura rzeczywistość Quote
sleepingbyday Posted November 9, 2011 Posted November 9, 2011 od początku było wiadomo, ze nowelka to bubel prawny i nie do egzekwowania. niektóre organizacje oficjalnie poparły, aby miec w przyszłości wpływ na prace sejmowe i "bo lepiej to niż nic". a ja uważam, ze teraz kilka lat nie ruszy sie nic, bo" pzrecież są ważniejsze rzeczy,a niedawno mieliście nowelizację, sami ją poparliście, to teraz o co chodzi?" od początku było mówione - najwznioślejsze idee nie przekładające się na język prawniczy, nie porządkujące definicji, bez przełożenia na rozporządzenia ich treść i niejednoznaczne interpretacyjnie - to tylko poezja. a milenka to ewidentnie ktoś kto chce zwrócić uwagę na jedną z dziur. Quote
pixel Posted November 9, 2011 Posted November 9, 2011 [quote name='sleepingbyday']od początku było wiadomo, ze nowelka to bubel prawny i nie do egzekwowania. niektóre organizacje oficjalnie poparły, aby miec w przyszłości wpływ na prace sejmowe i "bo lepiej to niż nic". a ja uważam, ze teraz kilka lat nie ruszy sie nic, bo" pzrecież są ważniejsze rzeczy,a niedawno mieliście nowelizację, sami ją poparliście, to teraz o co chodzi?" od początku było mówione - najwznioślejsze idee nie przekładające się na język prawniczy, nie porządkujące definicji, bez przełożenia na rozporządzenia ich treść i niejednoznaczne interpretacyjnie - to tylko poezja. a milenka to ewidentnie ktoś kto [B]chce zwrócić uwagę na jedną z dziur.[/B][/QUOTE] Jedną? Przecież tam są same dziury!!! Jeśli wyjąć z tej nowelizacji to, co dziurawe, to co zostanie? Podwyższenie kar za znęcenie się? Wolne żarty. Zanim dojdzie do karania, to musi dojść do sprawy przed sądem. A jak wiadomo, policja i prokuratorzy zrobią wszystko, byle tylko sprawy tak daleko nie zaszły... No niech mi wreszcie ktoś pokaże JEDNĄ rzecz, która w tej nowelizacji jest sformułowana jak należy i faktycznie skutkuje tym, czym powinna skutkować w dobrze pojętym interesie zwierzaków. Quote
Agata Balu Posted November 9, 2011 Posted November 9, 2011 pixel odpowiadam: zakaz zoofilii i zakaz kopiowania Quote
pixel Posted November 9, 2011 Posted November 9, 2011 [quote name='Agata Balu']pixel odpowiadam: zakaz zoofilii i zakaz kopiowania[/QUOTE] Ale sukces!!! Chyba sobie żartujesz! Zboków zoofilów i tak można było ścigać jako znęcanie się na podstawie art. 6 ust. 2, który zakazuje zadawania zwierzęciu bólu lub cierpień. Kopiowanie i tak już było zakazane, tylko wpisali, że to znęcanie się. I nawet to też w głupi sposób zapisali, bo narobili bałaganu w tym ustępie. Poza tym z lektury tego wątku: [URL]http://www.dogomania.pl/threads/90516-Kopiowanie-uszu-i-ogon%C3%B3w-jest-zgodne-z-prawem/page16[/URL] wynika niezbicie, że dobrowolnie poseł Suski tego o kopiowaniu nie wpisał, tylko pod silną presją organizacji. Popatrz na datę apelu do parlamentarzystów - połowa lipca. A kiedy projekt został złożony do tzw laski marszałkowskiej? 12 maja. Tzw. zakazu kopiowania w projekcie Suskiego nie było! I jeszcze to: "W projekcie zrezygnowano z jakichkolwiek prób uregulowania zabiegów polegających np. na obcinaniu ogonów, kłów czy dziobów. - [I]Nie odnosimy się do tego[/I] – mówi poseł Paweł Suski. – [I]To zabiegi w interesie zdrowia i bezpieczeństwa zwierząt i nie ma sensu w to ingerować[/I]." [URL]http://www.farmer.pl/prawo/przepisy-i-regulacje/zwierzeta-beda-chronione,27478.html[/URL] No to kto jest ojcem tego rzekomego zakazu kopiowania? Na pewno nie poseł Suski. Moim zdaniem posłowi Suskiemu można przypisać jedynie ojcostwo zakazu uprawiania seksu ze zwierzętami :evil_lol: Quote
Recommended Posts