pixel Posted November 3, 2011 Posted November 3, 2011 [quote name='Ada-jeje'][quote name='pixel']Uwaga!!! Uwaga!!! Ogłaszam konkurs!!! Który z przepisów znowelizowanej ustawy zabrania sprzedawać sprowadzone z Gwatemali pieski na Allegro?[/quote] Milej zabawy zycze :evil_lol:[/QUOTE] Uważasz za zabawne, że ktoś się porwał na tworzenie prawa chociaż kompletnie się na tym nie znał,w wyniku czego pseuduchy, handlarze, hycle i inne cwaniaczki będą sobie od 1 stycznia jaja robić i kpić w żywe oczy jak słodka Milenka? Mnie to jakoś nie bawi. Quote
Ada-jeje Posted November 3, 2011 Posted November 3, 2011 [quote name='pixel']Uważasz za zabawne, że ktoś się porwał na tworzenie prawa chociaż kompletnie się na tym nie znał,w wyniku czego pseuduchy, handlarze, hycle i inne cwaniaczki będą sobie od 1 stycznia jaja robić i kpić w żywe oczy jak słodka Milenka? Mnie to jakoś nie bawi.[/QUOTE] Nie uwazam tego za zabawne, tylko ze dzis to juz musztarda po obiedzie. Ja wierze ze naprawia w tej kadencji, popelniony blad, w przeciwnym razie nie moga liczyc na nasze poparcie po raz drugi. Quote
farabutto Posted November 3, 2011 Posted November 3, 2011 [quote name='Ada-jeje']Nie uwazam tego za zabawne, tylko ze dzis to juz musztarda po obiedzie. Ja wierze ze naprawia w tej kadencji, popelniony blad, w przeciwnym razie nie moga liczyc na nasze poparcie po raz drugi.[/QUOTE] Pomimo wrodzonego optymizmu w tej sprawie jestem pesymistą. Quote
a.piurek Posted November 4, 2011 Posted November 4, 2011 [quote name='Ada-jeje']Nie uważam tego za zabawne, tylko ze dziś to już musztarda po obiedzie. Ja wierze ze naprawia w tej kadencji, popełniony błąd, w przeciwnym razie nie mogą liczyć na nasze poparcie po raz drugi.[/QUOTE] Czyli "mądry Polak po szkodzie?" Szkoda tylko, że "zrobił wszystko" żeby do niej doszło. Nie chciałabym "pójść za daleko" ale tak sobie myślę, że jeśli by ustawa była poprawiana przez np najbliższe dwie kadencje, to najbardziej wdzięczni temu że powstała w tak niedoskonałej formie powinni być jej autorzy i współautorzy, albowiem dzięki temu maja co robić, mają też nasze poparcie. Co więcej, jak wielka będzie wdzięczność środowisk pro psich, gdy jej zapisy będą w końcu dobre. Poniżej link jak to wygląda obecnie [URL]http://wyborcza.pl/1,91446,10584023,Umorzono_watek_urzedniczy_w_sledztwie_ws__bezdomnych.html#ixzz1cgPU7FGZ[/URL] Quote
Ada-jeje Posted November 4, 2011 Posted November 4, 2011 [quote name='a.piurek']Czyli "mądry Polak po szkodzie?" Szkoda tylko, że "zrobił wszystko" żeby do niej doszło. Nie chciałabym "pójść za daleko" ale tak sobie myślę, że jeśli by ustawa była poprawiana przez np najbliższe dwie kadencje, to najbardziej wdzięczni temu że powstała w tak niedoskonałej formie powinni być jej autorzy i współautorzy, albowiem dzięki temu maja co robić, mają też nasze poparcie. Co więcej, jak wielka będzie wdzięczność środowisk pro psich, gdy jej zapisy będą w końcu dobre. [/QUOTE] Moim zdaniem powinni sobie zdawac z tego jasno sprawe, ze prace nad kolejnymi poprawkami bedziemy zadac informacji na bierzaco, zanim ja poprzemy. Koniec z zaufaniem w ciemno. Quote
pixel Posted November 4, 2011 Posted November 4, 2011 [quote name='Ada-jeje']Moim zdaniem powinni sobie zdawac z tego jasno sprawe, ze prace nad kolejnymi poprawkami[B] bedziemy zadac informacji na bierzaco, zanim ja poprzemy. Koniec z zaufaniem w ciemno.[/B][/QUOTE] Skąd ta pewność, że następnym razem miłośnicy zwierząt ruszą własną głową zamiast dać się uwieść demagogicznym hasłom rzucanym przez "zwierzoluboidoli" pod dyktando speców od marketingu politycznego? Co z tego, że będziesz miała informacje na bieżąco? Teraz nie miałaś? I co to zmieniło? Dyskusja na tym wątku i na wątku "Nowelizacja ustawy o ochronie zwierząt" dowodzi, że miłośnicy zwierząt nie wyciągnęli wniosków z tego, co się stało w ostatnich miesiącach. Nadal wypierają rzeczywistość, nie szczędząc sił i środków zaprzeczając, że ich (nie, nie ich - zwierzaki!) przerobiono na szaro... Myślisz, że za cztery lata będzie inaczej? Quote
Pies Wolny Posted November 4, 2011 Posted November 4, 2011 Pixel, ale Ty potrafisz czytać ? to cofnij się i popatrz na historię udzielanego poparcia nowelizacji, no zajrzyj. Fajne jaja : "Moim zdaniem powinni sobie zdawac z tego jasno sprawe, ze prace nad kolejnymi poprawkami bedziemy zadac informacji na bierzaco, zanim ja poprzemy. Koniec z zaufaniem w ciemno". - o ! a to dobre, a za jakie tym razem profity. ".... będziemy żądać.... " - ha ha ha Quote
pixel Posted November 4, 2011 Posted November 4, 2011 [quote name='Pies Wolny']Pixel, ale Ty potrafisz czytać ? to cofnij się i popatrz na historię udzielanego poparcia nowelizacji, no zajrzyj. Fajne jaja : "Moim zdaniem powinni sobie zdawac z tego jasno sprawe, ze prace nad kolejnymi poprawkami bedziemy zadac informacji na bierzaco, zanim ja poprzemy. Koniec z zaufaniem w ciemno". - o ! a to dobre, a za jakie tym razem profity. ".... będziemy żądać.... " - ha ha ha[/QUOTE] Myślę, że czytanie idzie mi całkiem sprawnie. Zajrzałem, przeczytałem, pomyślałem. Przeczytałem też ten projekt, z powodu którego założono ten wątek. I porównałem go z projektem w wersji złożonej przez Suskiego w maju do Sejmu. Jeśli tego dotąd nie zrobiłeś, to gorąco polecam takie ćwiczenie. Nieradosne refleksje mam... Dlaczego mam wrażenie, że mnie atakujesz? Quote
a.piurek Posted November 4, 2011 Posted November 4, 2011 [quote name='Pies Wolny']Pixel, ale Ty potrafisz czytać ? to cofnij się i popatrz na historię udzielanego poparcia nowelizacji, no zajrzyj. Fajne jaja : "Moim zdaniem powinni sobie zdawac z tego jasno sprawe, ze prace nad kolejnymi poprawkami bedziemy zadac informacji na bierzaco, zanim ja poprzemy. Koniec z zaufaniem w ciemno". - o ! a to dobre, a za jakie tym razem profity. ".... będziemy żądać.... " - ha ha ha[/QUOTE] Psie wolny, może czegoś nie załapałam ale krytykujesz pixelka wkładając mu w usta słowa Ady. Wyjaśnij jeśli możesz. Quote
Ada-jeje Posted November 5, 2011 Posted November 5, 2011 [quote name='a.piurek']Psie wolny, może czegoś nie załapałam ale krytykujesz pixelka wkładając mu w usta słowa Ady. Wyjaśnij jeśli możesz.[/QUOTE] Tu znajdziesz odpowiedz. [url]http://www.dogomania.pl/threads/213024-Nowelizacja-ustawy-o-ochronie-zwierz%C4%85t/page16[/url] Quote
Pies Wolny Posted November 5, 2011 Posted November 5, 2011 [quote name='a.piurek']Psie wolny, może czegoś nie załapałam ale krytykujesz pixelka wkładając mu w usta słowa Ady. Wyjaśnij jeśli możesz.[/QUOTE] Nie Aniu, pokazuję mu tekścik, fajny i znamienny moim zdaniem, dwulicowej osoby, która zmienia zdanie jak rękawiczki pod wpływem coraz to innych doradców z braku własnego. Teraz np. jest po stronie wytykających błędy nowelizacji, a jeszcze niedawno była jak najbardziej za , a nawet bardzo za. Powody znajdziesz na wątku pokazywanym przez autorkę tych słów. Jeśli Pixel wchodzi z tą osobą w dyskurs powinien wiedzieć z kim rozmawia, żeby się przykro nie zdziwił jako ja sam tu [URL]http://www.dogomania.pl/threads/214904-List-do-premiera-RP-w-sprawie-odwo%C5%82.-G%C5%82%C3%B3w.-Lek.Wet.oraz-wyw%C3%B3zek-ps%C3%B3w-do-Niemiec/page56[/URL] Natomiast stwierdzenie "...będziemy żądać..." jest śmieszne, a nawet żałosne w tym przypadku. Są i inne aspekty do rozważań, ale zupełnie nie publiczne. Quote
pixel Posted November 5, 2011 Posted November 5, 2011 [quote name='Pies Wolny']Nie Aniu, pokazuję mu tekścik, fajny i znamienny moim zdaniem, dwulicowej osoby, która zmienia zdanie jak rękawiczki pod wpływem coraz to innych doradców z braku własnego. Teraz np. jest po stronie wytykających błędy nowelizacji, a jeszcze niedawno była jak najbardziej za , a nawet bardzo za. Powody znajdziesz na wątku pokazywanym przez autorkę tych słów. [B]Jeśli Pixel wchodzi z tą osobą w dyskurs powinien wiedzieć z kim rozmawia, żeby się przykro nie zdziwił jako ja sam tu[/B] [URL="http://www.dogomania.pl/threads/214904-List-do-premiera-RP-w-sprawie-odwo%C5%82.-G%C5%82%C3%B3w.-Lek.Wet.oraz-wyw%C3%B3zek-ps%C3%B3w-do-Niemiec/page56"]http://www.dogomania.pl/threads/214904-List-do-premiera-RP-w-sprawie-odwo%C5%82.-G%C5%82%C3%B3w.-Lek.Wet.oraz-wyw%C3%B3zek-ps%C3%B3w-do-Niemiec/page56[/URL] Natomiast stwierdzenie "...będziemy żądać..." jest śmieszne, a nawet żałosne w tym przypadku. Są i inne aspekty do rozważań, ale zupełnie nie publiczne.[/QUOTE] Dzięki, Psie Wolny. Ja tu wprawdzie jestem świeży, ale już po dwóch tygodniach uczestniczenia i czytania tego forum coraz mniej mnie dziwi... Za to jako zwierzoluba coraz bardziej mnie przeraża! [B]Do Ady-jeje:[/B] A można spytać dlaczego w lipcu nie żądaliście? Obiadek z posłem w Krakowie uśpił czujność? [URL]http://www.dogomania.pl/threads/213024-Nowelizacja-ustawy-o-ochronie-zwierz%C4%85t/page16[/URL] (post # 392) Quote
a.piurek Posted November 5, 2011 Posted November 5, 2011 [quote name='Pies Wolny']Nie Aniu, pokazuję mu tekścik, fajny i znamienny moim zdaniem, dwulicowej osoby, która zmienia zdanie jak rękawiczki pod wpływem coraz to innych doradców z braku własnego. Teraz np. jest po stronie wytykających błędy nowelizacji, a jeszcze niedawno była jak najbardziej za , a nawet bardzo za. Powody znajdziesz na wątku pokazywanym przez autorkę tych słów. Jeśli Pixel wchodzi z tą osobą w dyskurs powinien wiedzieć z kim rozmawia, żeby się przykro nie zdziwił jako ja sam tu [URL]http://www.dogomania.pl/threads/214904-List-do-premiera-RP-w-sprawie-odwo%C5%82.-G%C5%82%C3%B3w.-Lek.Wet.oraz-wyw%C3%B3zek-ps%C3%B3w-do-Niemiec/page56[/URL] Natomiast stwierdzenie "...będziemy żądać..." jest śmieszne, a nawet żałosne w tym przypadku. Są i inne aspekty do rozważań, ale zupełnie nie publiczne.[/QUOTE] Psie wolny wielkie dzięki. Teraz "jestem w domu" Quote
epe Posted November 5, 2011 Posted November 5, 2011 [quote name='pixel']Dzięki, Psie Wolny. Ja tu wprawdzie jestem świeży, ale już po dwóch tygodniach uczestniczenia i czytania tego forum coraz mniej mnie dziwi... Za to jako zwierzoluba coraz bardziej mnie przeraża! [B]Do Ady-jeje:[/B] [COLOR=red][B]A można spytać dlaczego w lipcu nie żądaliście? Obiadek z posłem w Krakowie uśpił czujność?[/B][/COLOR] [URL]http://www.dogomania.pl/threads/213024-Nowelizacja-ustawy-o-ochronie-zwierz%C4%85t/page16[/URL] (post # 392)[/QUOTE] Pixel! Czy nie obawiaszx się,że Twoja cytowana wypowiedź zakrawa na pomówienie?:cool3: Skoro nie było Cię tam w lipcu, to dlaczego insynuujesz, jakie były sugestie w sprawie zapisów ustawy? Dlaczego twierdzisz, ze był obiadek, skoro wcale tak nie było? Zaczynasz zmieniać swoje zachowanie, dostosowując się do poziomu niektórych uczestników:shake: Chcesz się przypodobać niektórym, czy nie chcesz być przez nich atakowany?:cool3: Proponuję pozostać sobą,choć na dogo jest to trudne;) Tu nikt nie bierze pod uwagę odmienneji opinii - jak nie kraczesz "jak i one",to ......... Quote
pixel Posted November 5, 2011 Posted November 5, 2011 [quote name='epe']Pixel! Czy nie obawiaszx się,że Twoja cytowana wypowiedź zakrawa na pomówienie?:cool3: Skoro nie było Cię tam w lipcu, to dlaczego insynuujesz, jakie były sugestie w sprawie zapisów ustawy? Dlaczego twierdzisz, ze był obiadek, skoro wcale tak nie było? Zaczynasz zmieniać swoje zachowanie, dostosowując się do poziomu niektórych uczestników:shake: Chcesz się przypodobać niektórym, czy nie chcesz być przez nich atakowany?:cool3: Proponuję pozostać sobą,choć na dogo jest to trudne;) Tu nikt nie bierze pod uwagę odmienneji opinii - jak nie kraczesz "jak i one",to .........[/QUOTE] Ja tylko pytam. Wystarczy odpowiedzieć. Choć zdaję sobie sprawę, że w kontekście wyraźnej zmiany nastawienia do nowelizacji uczestniczek tego spotkania (co jest oczywiste dla każdego, kto zada sobie trud przeczytania całego tego wątku), wiarygodna odpowiedź może nastręczyć nieco kłopotów... P.S.1 Ja tu jestem ciało obce. Nie muszę nikomu klaskać. Śpiewy chóralne mnie nie kręcą. Kraczę na melodię, która mi w duszy gra... P.S.2 Chcesz powiedzieć, że pstrykaliście sobie fotki przed knajpą na czczo? Quote
epe Posted November 5, 2011 Posted November 5, 2011 Wiesz, nie uznaję dyskusji o poważnych sprawach opartych na obiadkach! Parasol z napisem może zmylić i być kanwą do puszczania wodzy fantazji;) Jeden napisze to, drugi dołoży tamto - tak się tu na dogo tworzy mity! Jeśli nie znasz Krakowa, to spieszą wyjaśnic,że to miejsce to kawiarnia na Plantach;) Quote
pixel Posted November 5, 2011 Posted November 5, 2011 [quote name='epe']Wiesz, nie uznaję dyskusji o poważnych sprawach opartych na obiadkach! Parasol z napisem może zmylić i być kanwą do puszczania wodzy fantazji;) Jeden napisze to, drugi dołoży tamto - tak się tu na dogo tworzy mity! Jeśli nie znasz Krakowa, to spieszą wyjaśnic,że to miejsce to kawiarnia na Plantach;)[/QUOTE] Hm, to nieładnie ze strony posła...:shake: Ale co się dziwić. Pewnie w elitach takie obyczaje. Tusk zaprosił jednego dziadka na obiad we wrześniu i dziadek do tej pory się nie doczekał... A w kwestii merytorycznej odpowiedź brzmi jak? Quote
Zofia.Sasza Posted November 7, 2011 Posted November 7, 2011 Aha, czyli - bogu dzięki - ta turystka milena to jednak troll prowokator i żadnych piesków nie ma. Cieszy mnie to niewymownie. Co do wyścigów - poczytaj, dowiedz sie troszkę, a potem pisz ;) Quote
Zofia.Sasza Posted November 7, 2011 Posted November 7, 2011 [quote name='turystka milena']Dla Ciebie Zofia.Sasza wyślę zdjęcia szczęśliwej rodzinki. Proszę poczekaj kilka dni , jak już będziemy pewne , że wszystkie przeżyją. Mamy obawy o jedno maleństwo. Sama nie łapie mamusię za cycuszek . Trzeba jej w tym pomagać . Koleżanka robi to co dwie godziny. Widać w oczach , że przybiera na wadze i jak jest trzymana to ciągnie i brzuszek napełnia się jak piłeczka. Pokażemy Ci szczęśliwych rodziców mamę Sonię, tatusia Oziego i pięć ślicznych córeczek. Trzymaj kciuki za nasze maleństwa, a za kilka dni oglądając zdjęcia , będziesz się mogła cieszyć razem z nami. Pozdrawiam.[/QUOTE] Cieszyć się nie będę na pewno. Miot powinnaś uśpić. Może dopytaj swojego "prawnika", czy te posty ci pomogą w razie czego, czy zaszkodzą? Quote
Zofia.Sasza Posted November 7, 2011 Posted November 7, 2011 [quote name='turystka milena']Jak człowiek , który na prawo i lewo mówi , że zależy jej na poprawieniu losu piesków w poście wyżej pisze: " Miot powinnaś uśpić ". Nie znam Cię, ale mówisz jak osoba, która zawodowo zajmuje się usypianiem psów. Twierdzę po tym jak napisanie tego lekko Ci przyszło. Pokazałaś , że na pewno obcy jest Ci los każdego pieska. Boję się, że los pieska - kundelka po spotkaniu z Tobą jest przesądzony, życia mu wiele nie zostało. Napisałaś jak rzecznik korporacji robiącej interes , a nie wolontariusz. Moich ani Ty , ani nikt inny nie uśpi.[/QUOTE] Nie, nie uśpi. Pójdą do "dobrych domków" (to znaczy dobrych wg. mileny turystki). Tam będą rozmnażać się dalej. Ich dzieci, wnuki, a byc może i one same będa lądować w pseudohodowlach (widziałaś kiedyś coś takiego?), lub - gdy się znudzą - na ulicy lub w schronie (byłaś kiedyś w schronisku?). I nie, nie "zajmuje się zawodowo usypianiem psów". Nie jestem lekarzem weterynarii. I wytłumacz mi może jak i jaka "korporacja robiąca interes" może zarabiać na usypianiu ślepych miotów. Quote
turystka milena Posted November 7, 2011 Posted November 7, 2011 [QUOTE]Nie, nie uśpi. Pójdą do "dobrych domków" (to znaczy dobrych wg. mileny turystki). Tam będą rozmnażać się dalej. Ich dzieci, wnuki, a byc może i one same będa lądować w pseudohodowlach (widziałaś kiedyś coś takiego?), lub - gdy się znudzą - na ulicy lub w schronie (byłaś kiedyś w schronisku?). I nie, nie "zajmuje się zawodowo usypianiem psów". Nie jestem lekarzem weterynarii. I wytłumacz mi może jak i jaka "korporacja robiąca interes" może zarabiać na usypianiu ślepych miotów.[/QUOTE] Ze ślepych obecnie szczeniaczków wyrosną śliczne pieski. Nikt nie sprzedaje pieska 5 dniowego , czy to rodowodowy, czy bez. Nie odkręcaj sama napisałaś "miot trzeba uśpić". Nie chcę się nawet domyślać na ile wydałaś wyrok śmierci. To jest przerażające co Ty masz w głowie i nawet tego nie ukrywasz i piszesz na forum. Quote
Recommended Posts