wojtuś Posted July 11, 2010 Posted July 11, 2010 [quote name='Patia']Czy sunia jest całkiem dzika ? Da się złapać ? ( Nie mogłam znaleźć info na ten temat ) Zabiorę ją tu do nas do Wieliczki na sterylkę , jesli trzeba.[/QUOTE] Dzięki Pati:) I o suni będziemy musieli pomyśleć, trzeba bedzie zrobić sterylkę, powinnismy za niedługo rezerwować dla niej miejsce w którymś hoteliku- może Przebieczany k.Wieliczki, by po sterylce już nie wróciła do tego miejsca, ale trzeba będzie ją ogłaszać i szukać domku:) Quote
wojtuś Posted July 11, 2010 Posted July 11, 2010 [quote name='nina_q']Znalazłam sunie. Przegoniła mnie przez wszystkie chaszcze, zagajniki itp itd Niestety szczeniaczków ani śladu. :shake: W końcu znudziło jej się i poszła w kierunku domu. jest całkiem spora. Typ wilka pomieszany z porterem. Madzia chyba nawet ponad 25 kg :razz:[/QUOTE] Dzięki Madziu:) [quote name='Ellig']Karma,ARION PREMIUM PUPPY LARGE 15kg+11 DUŻYCH USZU, zamowiona i zaplacona dostawa najpozniej we wtorek. Pozdrawiam:)[/QUOTE] Elżbietko bardzo dziękuję:loveu: Magdalenko piękne te szczeniaki:) Dzięki za zdjęcia, to myśle że do ogłoszeń wystarczą. Quote
2411magdalenka Posted July 12, 2010 Posted July 12, 2010 chyba Cioteczka Ellig przewidziała wielkość szczeniaków, bo karma to LARGE BREED hehehehe.. ale powiem, że wcale mnie to nie cieszy, że będą większe, bo o domki trudniej... ... fajnie nino, że chciało Ci się biegać za mamuśką.. ciekawe gdzie te małe ukryła franca.. mam nadzieję, że z nimi dobrze :( i sterylka konieczna, bo jak będzie co cieczkę fundować 10 szczeniaków.............. ananas a ojciec jaki duży? wczoraj kolejna zmiana w ogrodzeniu przybytku, młode właziły łbami w "oczka" siatki i nie mogły wyleźć z powrotem :( jeden wielki kwik i jazgot.. teraz mają inną siatkę z malutkimi oczkami, ale i tak dłubią i szarpią... a od zewnątrz próbuje się do nich dostać moja sunia.. także hulaj dusza, chodzę ciągle i je liczę ;) powoli się otwierają, dzisiaj po karmieniu podeszły do mnie 4 :) PROSZĘ O PILNE OGŁASZANIE SZCZENIORÓW... Quote
nina_q Posted July 12, 2010 Posted July 12, 2010 Biegać mi się nie chciało za bardzo ale... jak pomyślałam że te maleństwa są na tym skwarze, bez wody, to jakie miałam wyjście :cool3: Niestety co do tych czterech mam złe przeczucia. Gorąc, a one bez wody, zarobaczone a niektóre jeszcze kontuzjowane :shake: (z tego co Ananas mowił jedno wpadło do piwnicy, a drugie miało problemy z łapkami) Cudem tamte sześć się znalazło Quote
2411magdalenka Posted July 12, 2010 Posted July 12, 2010 a podrzucę sobie małe, co tam :) a nuż ktoś się jeszcze nami zainteresuje, a zainteresowania potrzebujemy bo jest nas dużo :) Quote
2411magdalenka Posted July 12, 2010 Posted July 12, 2010 oto mapka poglądowa przesłana mi przez ninę, "historia wędrówki szczeniaków" : [IMG]http://i25.tinypic.com/32zj9ys.jpg[/IMG] Quote
wojtuś Posted July 12, 2010 Posted July 12, 2010 Oj te biedaki taki kawał drogi przeszły, w górę maluchy i odwiedzac nas proszę:) Quote
xxxx52 Posted July 12, 2010 Posted July 12, 2010 To moze nie na temat,ale znam psa schroniskowego,ktory przez pol roku zrobil 900 km. Wedrowal od listopada do maja.W maju suczka dostala cieczke i gospodyni na psia przynete ja zlapala (gospodyni dokarmiala ta poldzikawa suczke pare tygodni).Po zabraniu jej do wet.celem zbadania stwierdzil ,ze ma czipa ,po ktorym sie doszlo skad uciekla. Ps .po tym przykladzie mozna stwierdzic ,ze psy moga daleko sie od miejsca ucieczki ,czy pobytu oddalic,o ile cos sie im tragicznego nie przydazy. Quote
2411magdalenka Posted July 12, 2010 Posted July 12, 2010 nie odstępuję telefonu ani na krok, a ten uparcie milczy ehhh... obwiesiłam ogłoszeniami cały Gdów, ale pewnie potrzeba kilku dni, żeby ktoś zauwazyl... Quote
2411magdalenka Posted July 12, 2010 Posted July 12, 2010 CZY JEST NA WĄTKU p. Marta Górecka? dzwoniła Pani z Kielc o pieski z polecenia w/w.. BAAARDZO SYMPATYCZNA, szuka pieska/suni dla swoich rodziców do domku z ogrodem do Koniecpola k/Częstochowy. Jest zgoda na sterylizację/kastrację.. ogólnie rozmowa bardzo miła. Pani zgodziła się na wizytę przedadopcyjną, ale powiedziała, że skoro dzwoni z polecenia Pani Marty to że może udałoby się skrócić te formalności... dlatego pytam, czy p. Marta G to jakaś dogoCioteczka? nie trzeba domku sprawdzać? Pani, która dzwoniła, nie jest zdecydowana na konkretnego pieska, opowie o nich rodzicom i zobaczy co by chcieli... czekam na odzew od Pani, ale gdy zadzwoni ponownie, to chciałabym wiedzieć, czy mam się umawiać na odbiór zwierzaka, czy mam nie dać? ;) także proszę o ujawnienie się p. Marty Góreckiej :) Quote
nina_q Posted July 12, 2010 Posted July 12, 2010 Trzymam kciuki tak baaaaardzo mocno za domek dla któregoś maleństwa :) Quote
2411magdalenka Posted July 12, 2010 Posted July 12, 2010 Szczeniaczki socjalizują się rewelacyjnie! Przez upał większość dnia spędzają pod budą (buda jest na palecie), albo czasem (bardzo czasem ;)) w budzie... przy każdym karmieniu je głaszczę, a o 18 robimy im wyjazd z zagródki na ogród na mega rozpieszczanie... super się bawią i pogryzają, włażą na kolana, pod kolana... są PRZECUDOWNE. Musimy im szybko znaleźć domki, bo zaczynam się przyzwyczajać i zakochiwać... ehhh... Córcia nadaje im coraz to nowe imiona ;) narazie słyszałam Omena, Lola, Łatek i Drops.. na największego pieska mówimy Boss, a łaciatego najmniejszego Fernando ;) Quote
Zuzka2 Posted July 12, 2010 Posted July 12, 2010 [quote name='2411magdalenka']CZY JEST NA WĄTKU p. Marta Górecka? dzwoniła Pani z Kielc o pieski z polecenia w/w.. BAAARDZO SYMPATYCZNA, szuka pieska/suni dla swoich rodziców do domku z ogrodem do Koniecpola k/Częstochowy. Jest zgoda na sterylizację/kastrację.. ogólnie rozmowa bardzo miła. Pani zgodziła się na wizytę przedadopcyjną, ale powiedziała, że skoro dzwoni z polecenia Pani Marty to że może udałoby się skrócić te formalności... dlatego pytam, czy p. Marta G to jakaś dogoCioteczka? nie trzeba domku sprawdzać? Pani, która dzwoniła, nie jest zdecydowana na konkretnego pieska, opowie o nich rodzicom i zobaczy co by chcieli... czekam na odzew od Pani, ale gdy zadzwoni ponownie, to chciałabym wiedzieć, czy mam się umawiać na odbiór zwierzaka, czy mam nie dać? ;) także proszę o ujawnienie się p. Marty Góreckiej :)[/QUOTE] No prawie Marta Górecka;-)Mam te Wasze szczeniaki od początku na allegro i na szerloku i je nagłaśniam wśród ludzi,a że Marta dziś napisała do mnie,że ma panią chętną na psiaka (współpracujemy z Martą w ramach wydawania psiaków z przytuliska z Buska),to jej podałam tych zawodników.Również nagłośniłam na dogo u Jaagi w Katowicach te Wasze szczeniaki,ale Jaaga pisze,że po dużych sukach nikt nie chce,że tylko o malutkie pytają.Ale może będzie jakiś odzew,bo Jaaga zakodowała:-) Poza tym natychmiast ogłosiłam psiaki w krakowskich anonsach,a że wtedy namiary były tylko na ananasa,to do 22lipca w anonsach będą się szczeniaki ukazywać z jego tel.Na allegro mam już oba nr.Ananas mi przysłał prośbę o pomoc,więc nie mogłam odmówić i jak zwykle natychmiast powrzucałam gdzie się da i cały czas mam je w głowie do polecania ludziom.To Wasze cudaki: [url]http://www.allegro.pl/item1134700685_pilnie_szczeniaki_po_duzej_matce_6_sztuk.html[/url] Mam je też na innej aukcji wraz z innymi szczeniakami,które wrzuciłam na 5województw: [url]http://www.allegro.pl/item1139027656_szczenieta_od_4tygodni_do_7miesiecy_duzy_wybor.html[/url] - jedno foto hurtowe,bo nie mam czasu wklejać w post w te 5województw na razie,może jutro. Macie też szerloka na Kraków.Ale widać pocztą pantoflową też można psu dom znaleźć;-) Quote
nina_q Posted July 12, 2010 Posted July 12, 2010 Ananas patrzyłeś dziś za pozostałymi psiakami?? Zuzka a czy P. Marta zna osobiście Panią która chciałaby wziąść do siebie jednego z maluszków? Quote
nina_q Posted July 12, 2010 Posted July 12, 2010 [quote name='2411magdalenka']Szczeniaczki socjalizują się rewelacyjnie! Przez upał większość dnia spędzają pod budą (buda jest na palecie), albo czasem (bardzo czasem ;)) w budzie... przy każdym karmieniu je głaszczę, a o 18 robimy im wyjazd z zagródki na ogród na mega rozpieszczanie... super się bawią i pogryzają, włażą na kolana, pod kolana... są PRZECUDOWNE. Musimy im szybko znaleźć domki, bo zaczynam się przyzwyczajać i zakochiwać... ehhh... Córcia nadaje im coraz to nowe imiona ;) narazie słyszałam Omena, Lola, Łatek i Drops.. na największego pieska mówimy Boss, a łaciatego najmniejszego Fernando ;)[/QUOTE] Madzia może pomyślisz o jakimś "nie kocim" towarzystwie dla Freyci :evil_lol::evil_lol::evil_lol: od początku było widać że ten największy szczenior rządzi resztą ;) Jak wiozłam w samochodzie darł się niesamowicie :) Za to rodzenstwo wygonił z koszyka i sam jeden w nim leżał. On to umie się ustawić - sam jeden na cały wielki koszyk :D :loveu: Myślę że on zaopiekował się rodzeństwem i dzieki niemu szczeniaczki przetrwały. Zresztą tylko on jeden ujawnił się w tych krzaczorach i szczeknieciem dał znać że tam ich jest więcej :) Quote
agnieszka24 Posted July 12, 2010 Posted July 12, 2010 Dziewczyny, czy na szczeniaki został zorganizowany bazarek imieninowy?? Uzbierałoby się pieniążki na najpilniejsze potrzeby i maluchy miałyby imiona :) Quote
2411magdalenka Posted July 12, 2010 Posted July 12, 2010 Agniecha, narazie najwięcej z niną działamy, a my jesteśmy raczej zielonkawe w dogo ;) także prosimy o pomoc w bazarku... imiona by się przydały, żeby córcię opanować ;) a i kasa pewnie będzie potrzebna na kolejne odrobaczenie, a i szczepić by się przydało... większe psiska to dłużej domków będziemy szukać... a propos rodziców... tj małej-dużej matki i ojca... ojciec był bardzo duży? bo jeden szczenior, ten chłopczyk w łatki z rudym wydaje się być bardzo drobniutki... chciałam uzgodnić zeznania - to te psiory w końcu duże mają być? czy ŚREDNIE? mi się ogromne nie wydają, Freyka jak do mnie przyjechała (4 mies)to była w porównaniu z nimi KOLOS ;) a dopiero ją uważam za "DUŻĄ"... ??? a JEŚLI CHODZI O P. MARTĘ i tamten domek.. jest sprawdzony tak? pieska mogę wydać jeśli będą chętni bez wizyty? Quote
marcusleonus Posted July 12, 2010 Posted July 12, 2010 Ale fajne szczeniaczki. Porter zjadając butelke po mineralnej mówi ze domek kluchy znajdą :) Quote
wojtuś Posted July 12, 2010 Posted July 12, 2010 [quote name='agnieszka24']Dziewczyny, czy na szczeniaki został zorganizowany bazarek imieninowy?? Uzbierałoby się pieniążki na najpilniejsze potrzeby i maluchy miałyby imiona :)[/QUOTE] Agnieszko przydałby sie bazarek imieninowy:) Wspominała tez wcześniej o nim Rudzia:) Ja w ogłoszeniach to jeszcze jestem zielony, tak więc dzięki wielkie dla Zuzki za już zrobione:) Quote
agnieszka24 Posted July 12, 2010 Posted July 12, 2010 Maluchy mają u Zuzki tylko allegro i szerloka. Trzeba by było zrobić im więcej ogłoszeń, ale ja też jestem w tym słaba. Można kupić maluchom cały pakiet na bazarku: [url]http://www.dogomania.pl/threads/188208-Wakacyjny-bazarek-og%C5%82oszeniowy!-60-og%C5%82osze%C5%84-za-jedyne-15-z%C5%82!-Do-ko%C5%84ca-lipca[/url]! W wolnej chwili zrobię bazarek imieninowy. Quote
nina_q Posted July 13, 2010 Posted July 13, 2010 [quote name='2411magdalenka'] a propos rodziców... tj małej-dużej matki i ojca... ojciec był bardzo duży? bo jeden szczenior, ten chłopczyk w łatki z rudym wydaje się być bardzo drobniutki... chciałam uzgodnić zeznania - to te psiory w końcu duże mają być? czy ŚREDNIE? [/QUOTE] Będą większe niż Freyka - przynajmniej matka jest wieksza niż Freycia i na pewno mocniej zbudowana. Kawał psiurki :D Tatus NN, przynajmniej dla mnie ;) Na razie mają 2 m-ce, za 2 kolejne beda większe, ale żadne olbrzymy ;) Quote
2411magdalenka Posted July 13, 2010 Posted July 13, 2010 ok, muszę zweryfikować część ogłoszeń grr.. ubzdurałam sobie, że to małe pieski max średnie... Pani od p. Marty też mówiłam że raczej średniaki... ehh posprzątaliśmy rano chlewik.. kupki lepsze:) maluchy już tak łapczywie nie jedzą, chyba nadrobiły braki :) wychodzą do zabawy, tylko mała czarna sunia to taka trochę uciekinierka. Ale lgną do człowieka.. straszne słodziaki.. sama ruszam intensywniej z ogłoszeniami... zrobiłam gumtree, allegro i psy.pl i robię nadal.. Quote
Zuzka2 Posted July 13, 2010 Posted July 13, 2010 W sumie na psy 15kg mówi się średnie i na 25kg też średnie,a duże to z tego co zauważyłam to niby te powyżej 25kg.No ale jak raz oferowałam jakiejś pani psa 20kg jako dużego,to była rozczarowana,że to nie jest duży pies. Quote
wojtuś Posted July 13, 2010 Posted July 13, 2010 Magdalenko jestem pełen podziwu, że to wszystko na razie ogarniasz;);) Quote
Recommended Posts