Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Chciałabym,żebyście kogoś poznali...
Ta mała (siostra Cytrynki) zaistniała w moim i Budryska życiu.
Nie chciałabym,żeby była 'zapomniana'...
Zabrałyśmy Ją z Budryskiem ze schroniskowego kojca z biegunką i wymiotami.
Aga wzięła Ją do siebie, gdzie czuwała przy Niej całą noc - niestety... Noc okazała się być sądna i odebrała Nam Misie...
Oto Misia:

Była... Żyła... Nie pozostanie zapomniana...

Budrysku dziękuję,że Ją wtedy zabrałaś...

• Replies 2.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

tz zgodzil sie wziasc Cynamonka na dt.
bardzo problematyczny to bedzie okres, bo swieta, a poziej wekend majowy,gdzie mam gosci i bedziemy wciaz poza domem, wtedy bede musiala psiaka wozic do babci, zeby mi mieszkania nie zezarl. ale jakos damy chyba rade
tylko teraz tak: na watku cynamonka dawno temu oferowala dt dla niego halbina. ponoc od nikogo zadnej odpowiedzi nie dostala. bylo dt i przepadlo. to wola o pomste do nieba wedlug mnie.......
na te chwile halbina juz chyba go wziasc nie moze, nie wiem dokladnie.
budrysek pisala mi tez o shitzu na dt.
nie wiem wiec, ktorego wybrac.

ogolnie moge wziasc tylko cos malego i mlodego, dzieki czemu bedzie to krotkie dt. nie moge brac psa duzego- bo nie mam warunkow i 2letnie dziecko, ani starszego. do wakacji dt musi byc w ds. wiec wchodzi w gre cynamonek albo shitzu

Posted

Lili8522 napisał(a):
Witam! Ja dziś☺ rónież z pytaniem :) Otóż chciałam zapytac jakiewarunki trzeba spełniac zeby stworzyc dom tymczasowy dla psiaka?
Dziękuje z góry za odpowiedź!

musisz być pełnoletnia, musi być to przemyślana decyzja przez Ciebie i rodzinę to przede wszystkim

Posted

Jestem pełnoletnia. Już tłumacze skąd moje pytanie. Ponieważ sama mam 3 pieski i chce wiedziec czy to w jakiś sposób by przeszkadzało, czy pies ma być w kojcu czy może być w domu, ogólnie jakie warunki ma spełniac domek,mieszkanie, co jest potrzebne itd. Takie szczegółowe pytanka :) A co do rodziny to jest tylko albo aż mąż uwielbiający zwierzęta także żadnej wielkiej rodziny nie ma ;)

Posted

najlepsze sa dt domowe wlasnie, a nie kojcowe. bezplatne. odpowiedzialne. bezproblemowe- (piesek sika w domu i nie chce przestac- prosze go zabierac...). z wetem w okolicy w razie potrzeby, naglej choroby. dt z aaratem, zeby fotki na prosbe zamieszczac, tak raz w tyg najlepiej. z dostepem do netu, zeby wlasnie pisac na watku, co nowego wiadomo o psie i jakie zycie pedzi. potrafiace sie psem zaopiekowac, zywic odpowiednio (nie pedigree pal...), socjalizowac - uczyc zycia w domu, uczyc komend, chodzenia na smyczy, oduczac np agresji do psow, ludzi itp. oswajac z jazda aute, czy autobusem, z poznawaniem obcych ludzi, akceptacja innych zwierzat domowych.
w prywatnych wiadomosciach do osoby, spod ktorej opieki chcesz wziasc psa na dt, piszesz wszystko o sobie. czyli warunki lokalowe, sklad rodziny zamieszkujacej z Toba, wiek, rodzaj pracy- ile godz pies bylby sam w domu, doswiadczenie z psami- ile mialas i jakich psow wczesniej, ile zyly, dlaczeg odeszly, co jadly, jak byly leczonwe w razie chorob. okreslic, czy mozesz psa sama wykarmic, wyposazyc w obroze i smycz, zaszczepic, odrobaczyc, ew leczyc, jesli chory, wykastrowac, itp.
podpisuje sie umowe o tymczas.
u kogos nowego na tym forum, jak Ty :) powinno sie tez przeprowadzic wizyte przedadopcyjna- wyslanie kogos z forum do Twojego domu, zeby porozmawiac o wszystkim, ustalic, poznac sie osobiscie, bo lepiej znac kogos, komu sie psa powierza pod opieke.

co zapewnia oddajacy pod opieke:
zwrot za wyzywienie w razie potrzeby, wyposazenie psa tak samo, zwrot za szczepieia i kastarcje-sterylizacje, dbanie o oglaszanie psa i szukanie mu domu stalego, pomoc duchowa i porady w razie problemow z psem. zabranie psa, w razie potrzeby, jesli dt juz nie moze byc dt, z roznych przyczyn

Posted

wczoraj budrysek byla jakiegos psa, jakas sunie zavierac i wiozla chyba do lilutosi.
wiec byla w punkcie. zobaczymy, dowiemy sie, jak przyjdzie i napisze. ale wyjechala chyba na swieta, to nie wiem, kiedy zajrzy.

Posted

[FONT=Garamond]Malutki baranek ma złote różki, pilnuje pisanek na trawie z rzeżuszki. Gdy nikt nie widzi, chorągiewką buja i beczy cichutko:
Wesołego Alleluja!
Staropolskim obyczajem, dużo szynki życzę z jajem, niech zające i barany pospełniają Wasze plany. Niech to będzie czas uroczy, życzę wszystkim Wielkiej Nocy.
[/FONT]

...i ja przyłączam się do tych życzeń!

Powodzenia dziewczyny... i skuteczności!

Posted

zuzlikowa napisał(a):
[FONT=Garamond]Malutki baranek ma złote różki, pilnuje pisanek na trawie z rzeżuszki. Gdy nikt nie widzi, chorągiewką buja i beczy cichutko:
Wesołego Alleluja!
Staropolskim obyczajem, dużo szynki życzę z jajem, niech zające i barany pospełniają Wasze plany. Niech to będzie czas uroczy, życzę wszystkim Wielkiej Nocy.
[/FONT]

...i ja przyłączam się do tych życzeń!

Powodzenia dziewczyny... i skuteczności!

po cichutku przyłączę się do tych życzeń :-)

Posted

Tofikowa napisał(a):
co z wywozem?

w punkcie zostalo 6 psiakow, w tym Kaja ktora jedzie za tydzien do hoteku Lilu
wiec na szczescie z 5 psiakow nie oplaca sie im jechac do myslowic, ale to tylko kwestia czasu ze bedzie 10 psiakow i pojada :(

najgorsze jest to ze psiaki dostaja tam tylko kasze z chlebem :(
suchej karmy nie chca im za bardzo dawac bo potem duzo pija a wody nie chce sie im nalac
mam nadzieje, ze w siwta ktos tam byl dac im jesc :(

Bardzo dziekuje Wszystkim za zyczenia :)
Rowniez zycze wszystkiego dobrego :)

Posted

Budrysku a możesz napisać jakie psiaki zostały w punkcie? Przejrzę ich wątki, może nie mają jeszcze ogłoszeń? I jeszcze jedno pytanie: czy ktoś ma doświedczenie z ogłoszeniami w Metrze? Jakie są ceny?

Posted

Tofikowa napisał(a):
Budrysku a możesz napisać jakie psiaki zostały w punkcie? Przejrzę ich wątki, może nie mają jeszcze ogłoszeń? I jeszcze jedno pytanie: czy ktoś ma doświedczenie z ogłoszeniami w Metrze? Jakie są ceny?

Onka potrzebuje ogloszen, jest juz w hotelu

http://www.dogomania.pl/threads/206437-Sunia-w-typie-ON-ka-pogryziona-i-pobita.Kuleje.Zerknij-może-chociaż-podniesiesz...?p=16763278#post16763278

Onek

http://www.dogomania.pl/threads/204662-Piękny-ogromny-ON-ek.-Potrzebny-DT-DS-i-pomoc-w-ogłaszaniu!?p=16763270#post16763270

Kora

http://www.dogomania.pl/threads/206431-Piękna-młoda-pręgowata-Kora.-Schroniskowy-kojec-to-nie-Jej-miejsce...

Franki

http://www.dogomania.pl/threads/203345-Franki...-Duży-pies-ze-strachem-w-oczach-czy-zdążymy-Mu-pomóc...

2 sunie

http://www.dogomania.pl/threads/206438-Dwie-quot-parówkowe-quot-dziewczyny-mama-z-córką.-Oddane-przez-właścicielkę...

Rufusek

http://www.dogomania.pl/threads/204676-Śliczny-wystraszony-rudy-szorściak-Rufusek.-Pomoc-w-ogłoszeniach-potrzebna...

jest jeszcze 1 psiak, ale szukaja go wiec mam nadzieje ze przyjada po niego, napisalam im ze jest w punkcie

nie mam pojecia jak zamawia sie ogloszenia w metrze, ale wiem ze jest z nich odzew

Posted

Tofikowa napisał(a):
Ponieważ tylko Brytan ma tekst do ogł, to najpierw jemu zamawiam ogł u CatAngel. Potrzebny tekst dla Onki i Kory.

I dla Parówek potrzebny, chcę im zamówić pakiecik.