Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Czy ktoś ma pomysł, jak pomóc bezdomnemu kotu? Dokarmiam go i jeszcze kilka osób, ale jest coraz zimniej i biedak marznie. Otwieram okienko do piwnicy, ale inni je zamykają i są awantury o to, że ciepło ucieka, za które wszyscy płacą, że będzie smród i pchły, boję się, że ktoś może mu zrobić krzywdę. Poza tym on ma trudności z wchodzeniem przez te okienka, bo okna są takie, że tylko się trochę uchylają, nie otwierają się na całość, a dodatkowo są w nich gęste kraty, które założono właśnie przeciw kotom. Kot jest ufny i podchodzi do każdego, uwielbia głaski. Może ktoś na wsi przygarnąłby chłopaka, wystarczy mu chociażby możliwość wstępu do piwnicy, idzie taka straszna zima, a ten biedaczek jest taki zmarznięty już teraz :( Jak się go głaszcze, to jest zimny jak sopelek, i tak łapki podkurcza... :(

• Replies 2.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Postaram się zrobic zdjęcia i wtedy wrzucę go też na miau. Wczoraj o jedenastej w nocy jeszcze siedziałam przy nim przed klatką, zaniosłam mu gotowaną pierś kurczaka (podkradłam mojej suni :eviltong:) i tak trudno mi było go tam zostawić... A moja psica nienawidzi kotów...

Posted

kora78 napisał(a):
wciaz nie mam ftek tego szczeniaka. czekam mailowo

niestety fotki które przesłała kumpela do Klaudus__ nie otwieraja sie

dzisiaj odzyskam swój czytnik kart to wkleje wszystkie fotki, ale dopiero w nocy

Posted

Drzagodha napisał(a):
Nie macie w Pszczynie jakiś zaprzyjaźnionych mediów? Takich lokalnych, nie musi być zaraz tvn ;)

niestety woja oznacza zakaz wjazdu do punktu
a przeciez nie o to chodzi

wystarczy ze laski zrobiły dym w mysłowicach i juz nie mozna zabrac stamtad psiaków z pszczyny!
wszystkie dostały łatkę - AGRESYWNY!
niestety cała ta zadyma została zwalona na Klaudię

Posted

BUDRYSEK napisał(a):

wystarczy ze laski zrobiły dym w mysłowicach i juz nie mozna zabrac stamtad psiaków z pszczyny!

Dokładnie to nie o to chodzi, żebyśmy miały zakaz wstępu do Punktu...Nie rozumiem jak Klaudia, która nie miała nic wspólnego z zamieszaniem w Mysłowicach jest teraz o to posądzana, brak słów, ale co zrobic takie są realia dogo...

Posted

BUDRYSEK napisał(a):

Nie chodziło mi o wojnę, tylko raczej o jakąś akcję wspólnie z mediami. Mogliby np. na swoich łamach poogłaszać psiaki do adopcji. Tylko musiałybyście porozmawiać z "szefem" punktu, czy wyrazi na coś takiego zgodę.

Posted

Drzagodha napisał(a):
Nie chodziło mi o wojnę, tylko raczej o jakąś akcję wspólnie z mediami. Mogliby np. na swoich łamach poogłaszać psiaki do adopcji. Tylko musiałybyście porozmawiać z "szefem" punktu, czy wyrazi na coś takiego zgodę.

Obawiam się,że to nie jego interes...zapłacone za wysłanie tylu i tylu psów do Mysłowic...trzeba więc plan spełnić i wysłać tyle,a tyle!Nie ma tu miejsca na adopcję.
Niestety tak wygląda rzeczywistość i cel istnienia punktu.