Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

To jest straszne. Niewiem jak mogłabym pomóc, a tak bardzo bym chciała(finansowo niestety nie dam rady). Wiem z jakim poświęceniem i zaangażowaniem walczycie o te psiaki. Jedyne co napewno mogę zrobić to bywać na wątku i trzymać kciuki żeby się udało je uratować. :-(
Mam jeszcze pytanie gdzie obecnie jest Reks?

Posted

W sobotę jadę do Krakowa zawieźć Brysia do nowego domu, chciałabym wjechać do Was podrzucić tą karmę chociaż. Miałby ją kto odebrać? :eviltong:

Przygotujcie mi jak możecie zdjęcia i krótkie opisy do każdego psa, bo czasu u mnie ostatnio niestety nie za wiele :( Postaram się coś w wolnej chwili sklecić i poogłaszać.

Posted

Drzagodha super zapraszamy do Pszczyny :) Na pewno coś zorganizujemy, fajnie będzie się poznac, tylko daj znac jakim samochodem przywieziesz tą karmę tzn. tirem czy busem ;) Spróbuję zebrac z wszystkich wątków opisy i zdjęcia w razie czego najwyżej je lekko zmodyfikujesz w końcu jesteś mega uzdolniona w pisaniu tekstów :) Podaj mi proszę Twojego maila.

Posted

[email protected] ;) A z tym mega uzdolnieniem, to bym nie przesadzała :eviltong: Czasem mnie coś najdzie to piszę ;)

Co do karmy - tirem jej niestety nie przywiozę, aż tyle jej nie mam :( Ale zawsze będziecie mieć na parę dni. Co Wam jeszcze potrzeba? Widziałam, że tabletki na robaki. Coś poza tym?

Posted

Z tym tirem to był oczywiście żart :) Co potrzeba hmm przede wszystkim karma, koce, smycze, obroże, nie wiem co jeszcze może dziewczynom coś się jeszcze przypomni. Jeśli przywieziesz samą karmę to i tak będziemy Ci ogromnie wdzięczne za pomoc :)

Posted

Kurczę. Chciałabym Was wciągnąć w akcję, którą organizuję, tylko nie wiem, jakby zareagowali w punkcie na ta akcje... Musielibyście chyba zgodę uzyskać. Generalnie akcja ma na celu znalezienie jak największej ilości stałych i tymczasowych domów dla bezdomnych zwierzaków. W Głogowie się sprawdza, jest całkiem niezły moim zdaniem odzew. Dlatego chciałabym to rozszerzyć na inne miejsca w Polsce.

Posted

Drzagodha napisał(a):
Co do Pszczyny - zawitam tam w niedzielę rano, kto chętny odebrać karmę? Jeszcze mi powiedzcie, gdzie mam to zawieźć ;)

Kochana dzisiaj zadzwonie do Ciebie wieczorem - i krzycz na mnie wtedy ile się da.
Przepraszam,ale mam teraz taki zabiegany czas,że koszmar.
Ale codziennie robię sobię kartkę i już dzwonienie do Ciebie tam wisi - żebym nie zapomniała

Posted

Drzagodha napisał(a):
Co do Pszczyny - zawitam tam w niedzielę rano, kto chętny odebrać karmę? Jeszcze mi powiedzcie, gdzie mam to zawieźć ;)

Dziewczyny jeśli trzeba będzie służę transportem, ale mogę tylko do południa...

Posted

Oj Klaudia, Klaudia. Te karteczki to musisz większe robić ;)

Karma spakowana, czeka na weekend ;) Mam nadzieję, że się przyda.

Szlak. Zapomniałam o tabletach na robale. Może mi ktoś przypomnieć jutro, bo ja sklerozę mam? :eviltong: Dla kotów do odrobaczenia też coś chcecie czy nie potrzebne? Bo nie wiem z czego lecznicę obrobić :diabloti:

Posted

Drzagodha bierz co się da ;) a tak na poważnie to dla kotów też się przydadzą tabletki na odrobaczanie. Napisz może coś więcej o tej akcji, którą organizujecie???

Posted

Bardzo chętnie :D Akcja odbywa się pod hasłem "Zdążyć przed zimą" i ma pomóc w znalezieniu jak największej ilości stałych i tymczasowych domów dla bezdomnych zwierzaków, aby zimy nie musiały spędzić w schroniskowym kojcu, ale w ciepłym domku. Robiliśmy już plenerową adopcję szczeniaków, koci weekend, wszystkie nasze działania nagłaśniane są przez lokalne media, na ich łamach prezentowane są również nasze zwierzaki. Oprócz tego w mieście rozwieszonych jest mnóstwo plakatów, na dniach pojawią się nowe, nawiązujące do akcji "Zaginął dom" organizowanej przez Vivę. O naszej akcji jest też informacja właśnie na stronie akcji Vivy, co nie ukrywam też jest niezłą reklamą ;) Akcja trwa niecałe 3 tygodnie, przez ten czas wyadoptowaliśmy już 13 psów i 8 kotów. Liczba może nie jest jakaś szokująca, ale myślę, że i tak nieźle. Mam nadzieję, że będzie jeszcze lepiej, bo coraz więcej osób się akcją interesuje.

A że ja lubię szaleć, to sobie wymyśliłam, że mogłabym to rozszerzyć na inne miasta ;) Jeśli przyłączy się do tego więcej osób, to akcja zrobi się ogólnopolska i będzie można zainteresować wtedy nią ogólnopolskie media. Im bardziej nagłośnione, tym większa szansa, że ktoś te nasze zwierzaki wypatrzy i zaadoptuję.

Tylko właśnie nie wiem jak tam to będzie u Was wyglądało. Jeśli same nie chcecie pytać w punkcie, to pokażecie mi gdzie, to jak będę w niedzielę, to sama mogę iść i zapytać ;) Facet jest właścicielem punktu?

Posted

Dzisiaj odebrałam 7 worków 5kg karmy i 6 paczek makaronu dla Pszczyniaków!
Karmę zafundowały dziewczyny z fioletowego forum o buldożkach.

Bardzo dziękujemy!Jesteście wielkie!:multi::multi::multi::loveu::loveu::loveu:
Podziękowania także dla Angel33,która zainicjowała całą akcję na buldożkowym forum:loveu:

Posted

kopciuszek napisał(a):
Drzagodha skoro będziesz w sobote w Krakowie mogłybyśmy się umówić ? Przekazałabym Ci umowy dla Klaudus_i może jeszcze coś mi się uda ;) (Bo pocztą jakoś się boję wysyłać)

To jak się umawiamy?