Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Co tam słychać u pszczyńskich psiaczków? Pogoda teraz nie najlepsza, co chwilę deszcze, zimno. Biedne psiaki, trzymajcie się. Oby Wasz los się poprawił jak najszybciej.

• Replies 2.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Pomóżcie, bo spać nie mogę :(

W zeszłą niedzielę "odwiedziłam" schronisko w Mysłowicach. Była tam taka mała, kolorowa, długowłosa sunia. Panicznie bała się ludzi, ciągle chowała się za budą. Psina jest strasznie wycofana, będzie potrzebować trochę pracy. Chciałam ją czym prędzej stamtąd zabrać, jednak... zabroniono mi! Babka stwierdziła, że sunia jest agresywna i nie daje do siebie podejść tylko gryzie. Mimo prób nakłonienia jej do wydania mi psa (nawet sama bym po nią weszła skoro się bała :angryy:) mała musiała tam zostać :placz: Pomóżcie mi wyciągnąć jakoś tą małą, przecież ona tam zginie :(

Posted

Kurcze ja nadal nie potrafię zrozumiec dlaczego schronisko zabroniło wydania tej suni :angryy: Podejrzewam, że jeśli Tobie jej nie dali to raczej nikomu nie wydadzą, ale chyba warto spróbowac...tylko jak ją rozpoznac, pewnie podobnych sunieczek było mnóstwo :( Kto mógłby pojechac do Mysłowic?? Ja z Klaudus_ jesteśmy tam spalone, Avilię chyba też już rozpoznają. Kto chętny??

Drzagodha a jak te dwie sunie, które stamtąd zabraliście???

Najprawdopodobniej w przyszłym tygodniu będzie kolejny wywóz psiaków do Mysłowic :placz: Obecnie w Punkcie jest 11 psów !!!

Posted

Szkoda że dla dobra zwierzaczków trzeba zmagać się z bezdusznymi "ludźmi". A fakt że nie chciano wydać psiaka to dla mnie nienormalne, zabierać szansę na lepsze życie?

Posted

No to dla mnie niepojetne nie moge ogarnoc i co ta sunia ma tam zgnic, ludzie moze trzeba ich nastraszyc ze skoncza tak jak Kielce ze sie za nich wezma moze pisze bzdury ale tak nie moze byc

Posted

Jestem i ja po długim niebycie... Nawet nie wiem od czego zacząć, tyle potrzebujących:( A ta suczka u góry, płakać mi się chce, taka wystraszona, z króciutką sierścią, wtula się w tą słomę, jak w najlepsze dobro na świecie, druga w niej zakopana:(, qrcze co tu zrobić, co zrobić?

Posted

Kochani wszystkie psy których zdjęcia Ada wkleiła są niebywale wystraszone!
Te sunie to poprostu kupka strachu.
Czarny pies także.boi się własnego cienia.
Niebawem wywóz.
Te psy i Pirania nie mają szans...
Nie wiem już co robić...
Ciągle Ich przybywa...

Zerknijcie i tu...
http://www.dogomania.pl/threads/197018-Niech-Miko%25C4%25B9%25E2%2580%259Aaj-zerknie-do-Przystani-Ocalenie?p=15801043#post15801043

Posted

[quote name='mikoada']Kurcze ja nadal nie potrafię zrozumiec dlaczego schronisko zabroniło wydania tej suni :angryy: Podejrzewam, że jeśli Tobie jej nie dali to raczej nikomu nie wydadzą, ale chyba warto spróbowac...tylko jak ją rozpoznac, pewnie podobnych sunieczek było mnóstwo :( Kto mógłby pojechac do Mysłowic?? Ja z Klaudus_ jesteśmy tam spalone, Avilię chyba też już rozpoznają. Kto chętny??

Drzagodha a jak te dwie sunie, które stamtąd zabraliście???

Najprawdopodobniej w przyszłym tygodniu będzie kolejny wywóz psiaków do Mysłowic :placz: Obecnie w Punkcie jest 11 psów !!!

Mogę postarać się wytłumaczyć, gdzie sunia była. Ja ją nawet do siebie zabiorę, tylko niech ją ktoś wyciągnie :placz:

A suńki jak? Moim zdaniem lepiej niż w Mysłowicach. Na pewno są mniej wystraszone. Dla jednej zastanawiam się nad aparatem na zęby, bo ma paskudnie odchylone kły. Biegunka zniknęła i ogólnie nie jest źle, ale suńki są na lekach, bo oczywiście chore :shake:

Posted

Drzagodha napisał(a):
Mogę postarać się wytłumaczyć, gdzie sunia była. Ja ją nawet do siebie zabiorę, tylko niech ją ktoś wyciągnie :placz:

A suńki jak? Moim zdaniem lepiej niż w Mysłowicach. Na pewno są mniej wystraszone. Dla jednej zastanawiam się nad aparatem na zęby, bo ma paskudnie odchylone kły. Biegunka zniknęła i ogólnie nie jest źle, ale suńki są na lekach, bo oczywiście chore :shake:

Czyli to chyba standard, że wyciągane stamtąd psy są chore...Mam nadzieję, że to nic poważnego???

Czy jest ktoś kto zechciałby pojechac do schronu i spróbował wyciągnąc sunieczkę??

Posted

Klaudus_ udało się założyć wątek temu gigancikowi?

...on nie przetrzyma nie tylko Pszczyny, ani Mysłowic...on nie przetrzyma zimna...aż strach pomyśleć co z nim bedzie...

Sorry maluszki,że o Was nie piszę-mocno trzymam kciuki,ale mam coś ze wzrokiem i chyba dlatego gigany...sorry.