Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 247
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Borsunia sie bardzo podobala pani prezes Fundacji juz w kwietniu. Ale Borsunia nie byla przygotowana do wyjazdu i musiala zostac. Teraz za to ma szanse i wierze, ze znajda jej najlepszy dom.

Posted

agusiazet napisał(a):
Niech Borsunia jedzie do Niemiec, to dla niej szansa i jednocześnie dla innego mieleckiego, schroniskowego pieska, bo myślę, że Sabinka zasponsoruje następną bidę!

Tak, nastepny bedzie mielecki Franio. Poznalam go osobiscie rok temu w schronisku i wtedy szepnelam mu do ucha ze postaram sie mu pomoc. Musze sie przeciez wywiazac z obietnicy. :lol:

Posted

Hm, z pieskiem tzn. samcem, może być problem - bo w hotelu są głównie samce i to niektóre bardzo konfliktowe. Stąd Asia, właścicielka hoteliku może teraz brać suczki, one lepiej się ze wszystkimi dogadują!

Posted

To tak jak Fundacja, tez wola suczki. Dlatego jak ostatnio bylysmy z Halcia w schronisku, widzialysmy jednak przewage psow. Jesli chodzi o Frania to on dogaduje sie i z psami i z suczkami. Jest bardzo ulegly i niekonfliktowy.

Posted

Ja tez wole suczki (mam w domu trzy, i zero psow (samcow)) :cool3:, ale Franiusia pokofffalam! On sie najbardziej tulil do mnie gdy bylam w schronisku i ukradl mi serce.

Posted

A ja zawsze miałam samce i nie obrażając nikogo w hotelu też preferuje chłopoków :) :) oczywiście poza Lucynką, ale ona jest poza konkurencją ;) bardzo chciałam znaleźć jej doek tutaj u nas, ale wszyscy potencjalni nie wypalili :( ale moje preferowanie się w żaden sposób nie ujawnia w stosunku do piutków, bo całuję wszystkie 35 !!!!

A Borsunia ma bardzo podobny charakter do Lusi teraz, lubi troszkę porządzić, chodzi z nami wypuszczać psy i akceptuje wszystkie :)jest tylko od Lucynki nieco spokojniejsza, ale każdy psiak jest od niej spokojniejszy ;)

Posted

Słuchajcie teraz sprawa chipa dla Borsuni. Czy ona zostanie zaczipowana w schronisku czy trzeba z nią jechać do Tomka? Szczepienia w książeczkę Lusi i Borsuni posprawdzałam, sa wpisane, aktualne, tylko jak z chipem ?

Posted

Byłam dzisiaj w hoteliku i zapoznałam się z Borsunią. To rewelacyjna suczka. Bardzo przyjacielska, bardzo otwarta, ale wielki plus zupełnie nienachalna - wie kiedy i ile. Do innych psów super, ale i w kaszę nie da sobie dmuchać. Ładne ząbki, zawsze uśmiechnięty pysio i coraz lepsza figura (już widać talię, niedługo będzie jak u osy), bo Borsunia jest aktywnym psem,, biega i skacze, jakby tych zbędnych kilogramów nie miała. Fajna sierść, taka szorstkowłosa ta nasza Borsunia jest. Jednym słowem, ktoś będzie miał niesamowicie fajnego psa jak ją adoptuję. I mimo długiego pobytu w schronie jest bardzo ufna!!! Miodzio nie sunia!!!

Posted

Agusiazet, ale pieknie napisalas o Borsuni!!! :loveu: Dodalam Twoj tekst do Allegro, oczywiscie jako cytat wolontraiuszki. Mam nadzieje ze sie nie pogniewasz. :oops:

Długo łudzilam sie ze moja Kasia miala lęki dlatego ze nie obcowala z ludzmi tyle czasu, ale niestety chyba sie mylilam, bo Borsunia tez byla dlugo w schronie a jest zupelnie inna, bardziej otwarta. Pewnie nie miala zlego zycia przed schroniskiem. Moja Kasia natomiast chyba byla zle traktowana przed schroniskiem, bo choc z dnia na dzien jest coraz lepiej, to wciaz boi sie naglych ruchow, glosnych dzwiekow, obcych ludzi... Moje biedne malenstwo. :-( Pewnie byla takim wiejskim "burkiem" podworzowym przeganianym z kąta w kąt, albo jeszcze gorzej. :-( Szkoda ze Kasia nie moze mowic, bo bym pojechala do tego skur...... i mu dala w pysk! :mad:

Posted

[quote name='Sabina02']Agusiazet, ale pieknie napisalas o Borsuni!!! :loveu: Dodalam Twoj tekst do Allegro, oczywiscie jako cytat wolontraiuszki. Mam nadzieje ze sie nie pogniewasz. :oops:

Długo łudzilam sie ze moja Kasia miala lęki dlatego ze nie obcowala z ludzmi tyle czasu, ale niestety chyba sie mylilam, bo Borsunia tez byla dlugo w schronie a jest zupelnie inna, bardziej otwarta. Pewnie nie miala zlego zycia przed schroniskiem. Moja Kasia natomiast chyba byla zle traktowana przed schroniskiem, bo choc z dnia na dzien jest coraz lepiej, to wciaz boi sie naglych ruchow, glosnych dzwiekow, obcych ludzi... Moje biedne malenstwo. :-( Pewnie byla takim wiejskim "burkiem" podworzowym przeganianym z kąta w kąt, albo jeszcze gorzej. :-( Szkoda ze Kasia nie moze mowic, bo bym pojechala do tego skur...... i mu dala w pysk! :mad:

Jasne, że się nie pogniewam, napisałam szczerą prawdę. Borsunia jest fajną, mądra i bardzo ufna:)

• 2 weeks later...
Posted

Cos widze, ze u nas w ogole kilkuletnich psiakow juz nie chca :-( Straszna to tendencja, tylko szczeniaki i szczeniaki... Dobrze, ze Borsunia ma juz ludzi, ktorzy na nia czekaja.

Posted

Ulka, ja tam poniekąd rozumiem ludzi, którzy chcą szczeniaka, sama też tak wolę - żeby ta więź się nawiązywała od dzieciaka! I przeważnie ludzie decydują się na jednego psa w domu! Stąd szczeniaki mają większe wzięcie! Ale gdybym decydowała się na kolejnego psa w domu na pewno byłby to pies w potrzebie, wtedy wiek i wygląd nie grałby roli!