agusiazet Posted July 15, 2010 Posted July 15, 2010 Moim zdaniem musi schudnąć!!! Sabinko, czy kupisz jej karmę odchudzającą? Można na przykład na allegro, tylko trzeba mieć złotówki! Quote
Sabina02 Posted July 15, 2010 Author Posted July 15, 2010 [quote name='agusiazet']Moim zdaniem musi schudnąć!!! Sabinko, czy kupisz jej karmę odchudzającą? Można na przykład na allegro, tylko trzeba mieć złotówki! No, ja nie za bardzo moge kupowac na Allegro, chyba ze moge placic karta platnicza (ale z tego co wiem to chyba nie moge). Jedyne dwa wyjscia to albo bede wysylac co miesiac extra kase na karme i ktos ja kupi, albo moge zamawiac w internetowym sklepie www.zoo-markt.eu tam gdzie zamawialam maszynke do strzyzenia psow dla schroniska. Quote
Ulka18 Posted July 15, 2010 Posted July 15, 2010 Wiadomo, ze Borsunia schudnie, czy bedzie jesc karme light, czy zwykla, to i tak schudnie, bo sie rusza. Trudno wymagac od psa po 3 latach siedzenia w boksie, zeby mial idealna sylwetke. Sabinko, doplac jakas stówe na Kasi konto, Kasia kupi karme w sklepie np. internetowym. Quote
agusiazet Posted July 15, 2010 Posted July 15, 2010 W Zoo-market tez może być:) Z tego, co wiem Aśka, właścicielka hoteliku woli by opiekun psa zamawiał mu karmę, jeśli trzeba służę adresem hoteliku, bo to trzeba wpisać w zamówieniu! Quote
MagdaNS Posted July 18, 2010 Posted July 18, 2010 Borsunia, Słoneczko, jaka Ty jesteś cudna fajna przylepka!!!! Mam nadzieję, że gdzieś na spacerach spotykasz się z Kolusią :) Ulka18 i Halcia - kamień z serca, że rozmowy ze schroniskiem zakończyły się pozytywnie. Ulka Ty jesteś naprawdę bardzo niesamowitą osobą, o wielkiej charyzmie, ogromnym sercu i olbrzymiej wrażliwości, ja jestem od samego początku pod wielkim wrażeniem Twojej osoby, cieszę się, że to działa nie tylko na mnie!!! No a Halcia też wrażliwa kobietka, a przy tym bardzo stanowcza w walce o dobro psiaków!!! Quote
Ulka18 Posted July 18, 2010 Posted July 18, 2010 Magda, dosc to ladnie ujelas. Ja bym to w skrocie napisala : my z Halcia, to nie 'do zarąbania' jestesmy, jesli chodzi o zwierzaki ze schroniska ;) Lubimy pomagac, ale obie mamy dosc wybuchowe i ogniste charaktery (Halcia jeszcze szybszy niz ja), wszystko bysmy chcialy moze za szybko zalatwic. Lubimy stawiac sprawy jasno oraz wspolprace zamiast rywalizacji. Co do karmy dla Borsuni, to pewnie trzeba jeszcze tydzien poczekac z decyzja, az Kasia wroci z wojaży. Quote
blacky. Posted July 20, 2010 Posted July 20, 2010 Może psiakowi przydadzą się banerki ? Jeśli tak to wejdź w poniższy link przeczytaj #1 post i wyślij mi wszystkie potrzebne informacje. http://www.dogomania.pl/threads/1894...5#post15056335 Pozdrawiam - blacky764 Quote
Sabina02 Posted July 20, 2010 Author Posted July 20, 2010 [quote name='blacky764']Może psiakowi przydadzą się banerki ? Jeśli tak to wejdź w poniższy link przeczytaj #1 post i wyślij mi wszystkie potrzebne informacje. http://www.dogomania.pl/threads/1894...5#post15056335 Pozdrawiam - blacky764 Bardzo prosimy o banerek! Opis jest na pierwszej stronie watka a fotki na pierwszej i siodmej stronie. Dziekujemy! :Rose: Quote
eloise Posted July 20, 2010 Posted July 20, 2010 proszę ;) jeśli się podoba, wrzuć Sabinko w 1 post To ja, Borsunia! Uśmiecham się do Ciebie radośnie, bo moje życie od niedawna jest radosne! Jeszcze kilka tygodni temu tkwiłam w boksie w mieleckim schronisku, tuż przy wejściu, a mimo to, przez kilka lat nikt nie zechciał zabrać mnie do domu. Moja uroda i miły charakter przypadły na szczęście do gustu wolontariuszom i dzięki nim zamieszkałam hoteliku dla zwierząt, skąd teraz do Ciebie piszę! Czekam tutaj na nowy, mój własny dom. Biegam po trawce, mam swój boks, super opiekę i psie towarzystwo. Bardzo, ale to bardzo chcę jednak zamieszkać we własnym domu, ze swoją rodziną, nie chcę dłużej być niczyja. Proszę-przygarnij mnie! Borsunia ma około 6 lat. To urocza i kochana przylepa. Jest suczką średniej wielkości, ma szorstką miłą sierść. W sprawie adopcji prosimy o kontakt: Quote
Ulka18 Posted July 20, 2010 Posted July 20, 2010 Sabinko, zrobisz Borsuni wyroznione allegro? Eloise, nic dodac nic ujac. Super napisalas :klacz: Quote
Sabina02 Posted July 20, 2010 Author Posted July 20, 2010 Eloise, super tekst, dzieki! :loveu: Juz go dodalam do pierwszego postu. Ulka18, oczywiscie ze zrobie Borsuni wyroznione Allegro. :lol: Niech dziewczyna szybciutko znajdzie fajny domek, bo musze sie w koncu zabrac za Frania. PS. Pieniazkow jeszcze nie przelalam na Borsunie, bo czekam az Kaskadaffik wroci. Musze z nia dogadac sprawe tej karmy, no a poza tym wciaz nie mam nazwy jej banku, co jest niezbedne do przelewow z zagranicy. Quote
agusiazet Posted July 20, 2010 Posted July 20, 2010 Kasia już buszowała po dogo, więc pewnie i do Borsuni zajrzy:) Quote
Sabina02 Posted July 20, 2010 Author Posted July 20, 2010 agusiazet napisał(a):Kasia już buszowała po dogo, więc pewnie i do Borsuni zajrzy:) Ooo to juz wrocila! Mam nadzieje ze zajrzy... :p Jak nie, to wysle jej PM. Quote
kaskadaffik Posted July 21, 2010 Posted July 21, 2010 Hehe wypatrzą wszystko ;) ;) Borsunia ma się świetnie, choć nie schudła jeszcze ;) Zauważyłąm, że ma problem z załatwieniem się czasem, ale to napewno przez to że wcześniej jadła głownie schroniskową papkę, a my podajemy suche z domieszką puszek, dlatego dzisiaj Jej do pyszczka wlałam płynna parafinę i zobaczymy jak będzie :) Ale jakbyście zobaczyły co Ona dzisiaj wyprawiała z Olkiem i Pręguskiem, to nie do uwierzenia że ot ta sama Borsunia, szalona Sunia !!!!!! Skakała im po głowach i brykała jak ogierek, co przy jej masie to nie lada wyczyn ;) zapomniałąm ją zważyć , jutro, Sabinka już Ci pw z kontem wysyłam, a jak ma być z karmą, mamy jakąś zamawiać dla Borsuni, bo narazie pożyczamy po troszku .. Quote
Sabina02 Posted July 21, 2010 Author Posted July 21, 2010 Kasiu, dane konta juz dostalam wczesniej od Ulka18, ale nie dalyscie mi nazwy banku... Musze to miec do przelewu. A co do karmy to moge wyslac extra kase na karme albo zamowic przez internet. Co bys wolala? PS. Prosze o dane kontaktowe do Allegra Borsuni. :lol: Quote
eloise Posted July 21, 2010 Posted July 21, 2010 przypuszczam, że te same co dla Kolusi ;) Zastrzegamy prawo do wizyt przed- i poadopcyjnych oraz utrzymywania kontaktu z adoptującym. W sprawie adopcji prosimy o kontakt : 17 773 03 86, +606 612 957 mail: [email protected] Quote
kaskadaffik Posted July 21, 2010 Posted July 21, 2010 [quote name='Sabina02']Kasiu, dane konta juz dostalam wczesniej od Ulka18, ale nie dalyscie mi nazwy banku... Musze to miec do przelewu. A co do karmy to moge wyslac extra kase na karme albo zamowic przez internet. Co bys wolala? PS. Prosze o dane kontaktowe do Allegra Borsuni. :lol: Allegro faktycznie jak na Kolusię :) numer Asi i mój mail, a bank to BZ WBK :) Sabinka nam jest też obojętne, czy Ty karmę zamówisz, mogę ja, tylko jaką dla suni najlepiej, dzisiaj zauważyłam, że te ząbeczki to nie za mocne, pasowałoby taki, żeby były jak najmniejsze chrupki, żeby nie miała problemu z gryzieniem :) Quote
Sabina02 Posted July 21, 2010 Author Posted July 21, 2010 [quote name='eloise']przypuszczam, że te same co dla Kolusi ;) Zastrzegamy prawo do wizyt przed- i poadopcyjnych oraz utrzymywania kontaktu z adoptującym. W sprawie adopcji prosimy o kontakt : 17 773 03 86, +606 612 957 mail: [email protected] Dzieki! :lol: PS. A co to jest ten "+" przed 606 w numerze telefonu? :oops: Quote
Sabina02 Posted July 21, 2010 Author Posted July 21, 2010 [quote name='kaskadaffik']Allegro faktycznie jak na Kolusię :) numer Asi i mój mail, a bank to BZ WBK :) Sabinka nam jest też obojętne, czy Ty karmę zamówisz, mogę ja, tylko jaką dla suni najlepiej, dzisiaj zauważyłam, że te ząbeczki to nie za mocne, pasowałoby taki, żeby były jak najmniejsze chrupki, żeby nie miała problemu z gryzieniem :) Czy Borsunia potrzebuje jakas karme specjalistyczna czy zwykla? I na jak duzego psa? Quote
Ulka18 Posted July 21, 2010 Posted July 21, 2010 Dobry bylby jakis light np. Acana, niezbyt droga, a jakosc nawet nawet. Borsunia na moje oko wazy 12-14 kg. Quote
Sabina02 Posted July 21, 2010 Author Posted July 21, 2010 Ulka18 napisał(a):Dobry bylby jakis light np. Acana, niezbyt droga, a jakosc nawet nawet. Borsunia na moje oko wazy 12-14 kg. Nie znam tej firmy Acana... Moje psy jedza Nurto Choice, w USA jest to dobrej jakosci karma, ale nie wiem jak w Polsce. Karmy tej samej firmy moga byc roznej jakosci na roznych rynkach. N.p. Royal Canin ponoc promienieje w Europie, a w USA jest on wycofywany juz z rynku ze wzgledu na jakes nieciekawe skladniki. Ktora karma jest lepsza - Acana czy Nutro Choice? Quote
eloise Posted July 21, 2010 Posted July 21, 2010 nie znam Nutro Choice ale mój pies je Acanę i nie narzeka ;) Quote
Sabina02 Posted July 21, 2010 Author Posted July 21, 2010 Moze jednak najlepiej bedzie jak wysle kase na karme i moze Kasia wybierze sama weglug jej uznania. Juz sama nie wiem... :roll: Zrobilam Borsuni wyroznione Allegro: http://allegro.pl/item1158422668_kochana_suczka_borsunia_mix_terrier_szuka_domu.html Tylko co to jest ten " + " przed numerem jednego z telefonow w danych kontaktowych? Quote
Recommended Posts