blacky. Posted July 21, 2010 Posted July 21, 2010 Banerki zamówione przez Sabina02 :) Proszę bardzo i życzę powodzenia małej ! ;) *** Quote
agusiazet Posted July 21, 2010 Posted July 21, 2010 Superowe:) Ale ja już nie mam miejsca, kiedy to się zmieni, że psiaków będzie ubywać, a nie przybywać? Quote
eloise Posted July 22, 2010 Posted July 22, 2010 + oznacza chyba to samo co 0048, ale dla telefonów komórkowych Quote
kaskadaffik Posted July 22, 2010 Posted July 22, 2010 Nie wiem jak mam to napisać......... Nasza sterylizowana Borsunia dzisiaj szczepiła się z Pręguskiem, nie pytajcie mnie jak, dlaczego itp. Biorąc sunię ze schroniska dostałam wyraźne info że jest po sterylce!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Teraz to już po ptokach, czy istnieje opcja, że pies z suką szczepiają się bez cieczki, bo mnie się zdaje że nie !!! Przedtem psy zawsze biegały razem i nic się nie działo, a dzisiaj to nawet Lusia Borsuni po głowie się sexiła ..... Ja cieczki nie widzę ani śladu, ale Linda też nie miała niby i co ??? Quote
Ulka18 Posted July 22, 2010 Posted July 22, 2010 Kasiu, byla informacja, ze Borsunia jest po sterylce. Moze zostal odprysk jajnika stad te zapachy wabiące Pręguska. Moze zapytaj doktora Tomka, czy takie cos jest mozliwe w przypadku sterylizowanej suczki. Normalnie nie do uwierzenia :???: Temat: sterylki Od: [email protected] Data: Śr Kwietnia 28 2010, 2:42 pm Do: Schronisko dla Bezdomnych Zwierząt w Mielcu <[email protected]> suczka borsunia , hestia , 103 kremowa suka , mała czarna z 150 - wysterylizowane . Dzisiaj przyjechała do nas karma dwie tony Chapi i kity ket z fundacji zwierzeta nasi przyjaciele Quote
kaskadaffik Posted July 22, 2010 Posted July 22, 2010 Ulka18 napisał(a):Kasiu, byla informacja, ze Borsunia jest po sterylce. Moze zostal odprysk jajnika stad te zapachy wabiące Pręguska. Moze zapytaj doktora Tomka, czy takie cos jest mozliwe w przypadku sterylizowanej suczki. Normalnie nie do uwierzenia :???: Dokładnie Aga, ja też takie info dostałam. Tomek twierdzi że nie jest możliwe żeby doszło do szczepienia psa z suką, jeśli nie ma cieczki ..... Tyle się zwiedziałam, jesteśmy strasznie zaskoczone :( :( albo doszło do pomylenia suczek albo ja juz nie wiem .... Pojedziemy do Doktora, może będzie pamiętał, choć nie sądzę czy taką sunię kroił... Quote
Ulka18 Posted July 22, 2010 Posted July 22, 2010 No sama nie wiem. Borsunia miala byc sterylizowana, bo przeciez urodzila martwe szczeniaki, prosilam o nia jeszcze Kierownika. Borsunia byla tylko jedna, ja zawsze wraz z prosba o sterylke podaje link do strony wraz z numerem boksu, zeby nie bylo pomylki. Lepiej jednak to wyjasnic od razu. Jedziesz do doktora Koziola? On moze pamietac tylko pole operacyjne, moze samej suczki nie pamietac. Quote
Ra_dunia Posted July 26, 2010 Posted July 26, 2010 koniecznie sprawdźcie co i jak, żeby niespodzianki nie było... Quote
kaskadaffik Posted July 26, 2010 Posted July 26, 2010 Teraz to chyba ustaliłyśmy z Asią, że będzie miała robione USG u Tomka i się wszystko okaże.... Doktora też zapytam, bo może będzie pamiętał... ?? A z innej beczki to strasznie szczeka :( aż tak że mi w głowie świdruje, była już wszędzie w hoteliku zamykana, ale drze się niemiłosiernie i to nie tylko w dzień, ale całą noc :( nic jej nie jest napewno bo się zachowuje normalnie, tylko szczekaczka się zrobiła, dostaj smakołyki, częściej jest pousczana i nic nie pomaga.... I wiecie co, ona od razu jak jest puszczona to leci pod bramkę gdzie sie wchodzi do Pręguska ....... zakochała się niestety...... Quote
Sabina02 Posted July 26, 2010 Author Posted July 26, 2010 Moja Kasia tez jest szczekliwa, ale duzo mniej niz wczesniej. Na poczatku to szczekala na wszystko, na kazdy dzwięk, na ludzi - dzien i noc. Borsunia musi sie przyzwyczaic do nowego otoczenia, pies czesto reaguje szczekaniem na wszystko co nowe i mu nieznane. Skoro Borsunia duzo szczeka, to napewno cichutka nigdy nie bedzie, ale po oswojeniu sie z nowym miejscem przestanie szczekac az tyle - trzeba cierpliwosci... niestety. Quote
Ulka18 Posted July 26, 2010 Posted July 26, 2010 Moze to szczekanie jest wskaznikiem pobudzenia Borsuni, moze ona chce powiedziec, ze chce wyjsc do Pręguska. W schronisku nigdy nie slyszalam, zeby szczekala, byla cicha jak myszka. Trzeba ja powoli uczyc, ze za nieszczekanie dostaje sie nagrode. Ile razy bedzie szczekac trzeba ja ignorowac. Quote
kaskadaffik Posted July 26, 2010 Posted July 26, 2010 Ulka18 napisał(a):Moze to szczekanie jest wskaznikiem pobudzenia Borsuni, moze ona chce powiedziec, ze chce wyjsc do Pręguska. W schronisku nigdy nie slyszalam, zeby szczekala, byla cicha jak myszka. Trzeba ja powoli uczyc, ze za nieszczekanie dostaje sie nagrode. Ile razy bedzie szczekac trzeba ja ignorowac. Aga ja dzisiaj mówiłąm dokładnie to samo, ona wcześniej po schronisku nie szczekała..... Po tym zajściu z Pręguskiem się rozszczekała, tak nam się po obserwacjach wydaje, a sama nie siedzi, ma towarzystwo i to nic nie pomaga..... Quote
agusiazet Posted July 27, 2010 Posted July 27, 2010 Borsuniu, weź no kobietko nie narzucaj się tak facetowi, to trochę nie elegancko!!! Quote
kaskadaffik Posted July 27, 2010 Posted July 27, 2010 Dzisiaj jeszcze gorzej było, nie szczeka jedynie jak jest wypuszczona na bieganie i jak się z nia siedzi :( :( W czwartek biorę najprawdopodobniej dwa psy do DOktora i moja maliznę, to chyba Borsunie wezmę jak dam radę, żeby ją Doktor zobaczył... Quote
Reno2001 Posted July 28, 2010 Posted July 28, 2010 kaskadaffik napisał(a):Dzisiaj jeszcze gorzej było, nie szczeka jedynie jak jest wypuszczona na bieganie i jak się z nia siedzi :( :( W czwartek biorę najprawdopodobniej dwa psy do DOktora i moja maliznę, to chyba Borsunie wezmę jak dam radę, żeby ją Doktor zobaczył... Qrcze, ciekawe co się sunieczce poprzestawiało :roll:? Mimo wszystko zdrowy pies nie szczeka non stop. Quote
Sabina02 Posted July 28, 2010 Author Posted July 28, 2010 Wlasnie zamowilam karme przez internet dla Borsuni. Nie zamowilam Nutro Choice, bo w Polsce ja wycofuja i nigdzie nie moglam jej zamowic. Acany tez nie zamowilam, bo byly rozne rodzaje, a ja nie znam tej karmy i nie bardzo wiedzialam ktora wybrac. Zamowilam wiec Royal Canin Mini Adult 27- 2 x 8 kg. Jest to karma dla psow mini, a zamowilam taka dlatego ze musza byc male chrupki ze wzgledu na Borsuni slabe zabki, jak Kskadaffik prosila. Szukalam light dla mini pieskow, ale nie mieli, wiec zamowilam zwykla. :roll: Karma powinna dotrzec w ciagu kilku dni. Quote
kaskadaffik Posted July 28, 2010 Posted July 28, 2010 O no to Sabinko Borsunia będzie miała wypas :) no szczekanie nie ustało, ja mam nadzieję, że dam radę ją zabrać jutro jakoś bo 4 zwierzaki biorę oprócz tego, zobaczymy... Quote
Ra_dunia Posted August 2, 2010 Posted August 2, 2010 I co? udało się? Co za szczekaczka jedna. I to tak za facetem? ;) Quote
Ulka18 Posted August 2, 2010 Posted August 2, 2010 Eloise, jeszcze nam Borsunia zostala :oops: PLS nie zapomnij. Quote
eloise Posted August 2, 2010 Posted August 2, 2010 no i już ;) Jak patrzę na Borsunię ze schroniska i Borsunię w hoteliku... nie mogę się doczekać kolejnej bidy, która też nam tak rozkwitnie jak opuści schron! :) Quote
Ulka18 Posted August 2, 2010 Posted August 2, 2010 To juz niedlugo Eloise, bo Borsunia ma juz perspektywy na domek, wiec ustapi miejsca jakiejs bidzie. Borsunia pakuj manatki i uczcie sie pilnie z Lusia. Quote
agusiazet Posted August 2, 2010 Posted August 2, 2010 Ulka18 napisał(a):To juz niedlugo Eloise, bo Borsunia ma juz perspektywy na domek, wiec ustapi miejsca jakiejs bidzie. Borsunia pakuj manatki i uczcie sie pilnie z Lusia. Wow, super!!! Quote
kaskadaffik Posted August 2, 2010 Posted August 2, 2010 Po rozmowach z Doktorem wynika, że Borsunia w ciążę zajść nie mogła, al ebędziemy robić usg, żeby nie było niespodzianki, ale by był wstyd , jakby znowu sie powtórzyła sytuacja jak z Lindą ...... A Borsunia troszkę jakby mniej szczeka, ale szczeka >>> Quote
Recommended Posts