Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted (edited)

Pani Elwira się odezwała, przed wyjazdem napisałam prowokacyjnie ;) , że oddaję Nero do schroniska, że się do tego przyczyniła, ponieważ prawie przez miesiąc dawała nadzieję, blokując poszukiwanie sponsora. I tak jak oczekiwałam, mam odpowiedź, wkleję ją wieczorkiem. Niezależna kobieta, wydawca niezależnego magazynu zasłania się mężem :crazyeye:... i tym, że nie miała dowodu, że taki pies istnieje, a wystarczyło, żeby o taki dowód poprosiła. Dostała linka na wątek, adres hoteliku i co jeszcze potrzebowała?
A najlepsze jest to, że sama się do nas zgłosiła, nikt do niej pierwszy nie pisał, mamiła przez miesiąc.
zrozumiałabym, gdyby zrezygnowała po pierwszej wpłacie, natomiast deklarować i nie wywiązać się to nie w porządku.

Edited by Lucyna
Posted

rutta napisał(a):
Dołożę od siebie 20 zł stałej. Kropla w morzu potrzeb ale ziarnko do ziarnka :)
Pieniądze przesłać na konto Lucyny?

Bardzo dziękujemy w imieniu Nero ... :loveu::loveu::loveu: deklaracje przychodzą na moje konto ...

Posted

A to jest mail, który dostałam. Pisałam wcześniej z prośbą o wytłumaczenie nie jeden raz, ale dopiero po ostrzejszych słowach o jej odpowiedzialności i schronisku odpowiedziała. I znowu mami?
Napiszę do Jamora z prośbą o potwierdzenie na telefon komórkowy do Pani Elwiry. Dorka wyślę Ci numer komórkowy.

Pani Ewo,

sytuacja wygląda z mojego punktu widzenia tak:

oskarża mnie Pani że pies idzie do schroniska tylko dlatego ze JA za niego nie zapłaciłam. Nie wierze, że gdyby Pani chciała - to przez kolejny miesiąc piesek nie mógłby zostać w hotelu - myślę że człowiek który tym miejscem zarządza spokojnie poczekałby na pieniądze gdyby Pani je zebrała od potencjalnych sponsorów.

A teraz powiem Pani dlaczego tak się stało - po zrobieniu przelewu transakcja, która musi być akceptowana przez mojego męża - mamy wspólne konto - została anulowana. Uznał, że tak naprawdę nie wiemy komu płacimy i za co. Potem pojawiły się Pani agresywne i oskarżycielskie maile. To wszystko wydało się mocno podejrzane. Potem dowiaduję się, że bez skrupułów oddaje Pani psa do schroniska tylko dlatego że ja nie zapłaciłam.

Tak nie można - nie zapytała Pani dlaczego i co się stało - tylko oskarżyła mnie Pani.

Jeśli człowiek, który zajmuje się psem w hotelu potwierdzi jego obecność, dostanę zdjęcia i dowody że taki pies istnieje - będę płacić. Inaczej mam poczucie , że jestem albo mogłabym być oszukana.

[FONT=Helvetica] [FONT=Helvetica] [FONT=Helvetica] [FONT=Helvetica] [FONT=Helvetica] [FONT=Helvetica] [FONT=Helvetica][FONT=Helvetica]Proszę o zrozumienie.[/FONT][/FONT][/FONT][/FONT][/FONT][/FONT][/FONT][/FONT]
[FONT=Helvetica][FONT=Helvetica][FONT=Helvetica][FONT=Helvetica][FONT=Helvetica][COLOR=#000000][FONT=Helvetica][COLOR=#000000][FONT=Helvetica][COLOR=#000000][FONT=Helvetica]
[/FONT]
[/FONT]

[/FONT]

[/FONT]

[/FONT]

[/FONT]
[/FONT]
[/FONT]

Posted

i moja odpowiedź

Pani Elwiro,

nie rozumiem jakich dowodów Pani wymaga. W pierwszym mailu do Pani wszystko podałam. Na wątku na dogomanii (dostała Pani linka) jest cała historia Nero. Adres hoteliku podałam po to, aby uwiarygodnić, że tam jest, wystarczy wejść na stronę internetową i sprawdzić numer telefonu, zadzwonić do Pana Artura, podjechać do Warki – to zaledwie 50 km od Warszawy.
Na stronie internetowej hoteliku http://*********/
jest cały album ze zdjęciami Nero
http://www.fotosik.pl/u/jamor/album/785508
Co ja mogę myśleć jeśli po Pani słowach zapewniających o dokonaniu przelewu przestaje się Pani odzywać nie pytając o nic? Nero jest już prawie dwa lata u Jamora i niestety nie udaje się znaleźć dla niego domu, ze sponsorami też nie jest łatwo. Każda złotówka się liczy, ja nie mogę za niego dłużej płacić po 400 zł miesięcznie i niestety czeka go schronisko.

Może mail do Pani był nieco prowokacyjny, ale cel osiągnęłam. Odezwała się Pani, a wcześniej niestety nie.
Pozdrawiam i również proszę o zrozumienie.
Ewa Sikorska

Posted

i jeszcze dopisałam ...
I jeszcze jedno zdanie. Podała mi Pani swój telefon komórkowy. Jak widać nie zamęczam telefonami. Dzwoniłam do redakcji, zostawiłam kontakt do siebie, nie oddzwoniła Pani. Dzisiaj podałam numer kontaktowy koleżance od której to wzięłam Nero pod opiekę tzn. ona go znalazła i to na niej ciąży jego los, przestanę płacić i strać się o sponsorów – Nero zostanie oddany do schroniska. Być może zadzwoni do Pani, jest w sytuacji bez wyjścia i zajmuje się tabunem bezpańskich psów w Szczebrzeszynie. Jeśli nie stać Panią na deklaracje o jakiej Pani wcześniej pisała, to proszę ją zweryfikować i pomóc Nero przetrwać w hoteliku.

Pozdrawiam

Posted

Dziwna kobieta i tłumaczenie.Ja też mam wspólne konto z mężem i nigdy nie musi akceptować mojego przelewu .Inaczej współwłasność konta nie miałaby sensu.Chyba ,ze pan mąż po prostu kontroluje wydatki swojej żony.
Ale to nie jest najważniejsze tylko to ,że się zdeklarowała ,a potem milczała.I to jest nie w porządku. Dojrzały człowiek ponosi odpowiedzialność za swoje obietnice.

Posted

Dokładnie tak jak piszesz Poker. Pani Elwira nie odezwała się pomimo dowodów i chyba się już nie odezwie ...
Zachowując twarz mogłaby cokolwiek wpłacić i się wycofać.

Posted

Muszę poprawić tytuł wątku Nero, pierwszą stronę z deklaracjami i napisać na jego wydarzeniu na facebooku, że z tym sponsorem to zostałam oszukana. Nie wiem tylko, czy wymieniać tą Panią z imienia i nazwiska.

Posted

Bardzo bardzo dziękujemy Moniko, jeśli chodzi o ogłoszenia to radzimy sobie wspólnie z koleżankami z pracy, szkoda pieniążków.
A za deklarację wpłaty bardzo dziękujemy :loveu:

i nowe fotki Nero

Posted

Jamor robi swietne fotki.

Lucynko, wyslalam do brata do Wroclawia paczke i wsadzilam osobno rzeczy na bazarek. On mieszka na Osobowicach. Napisz mi na PW czy chcesz odebrac sama czy ma Ci przywiezc i w takim razie gdzie. Nie jest tego duzo ale zawsze jakis grosz kapnie dla Nero.
Fotki tez juz mam gotowe.

Posted

Ingrid44 napisał(a):

Lucynko, wyslalam do brata do Wroclawia paczke i wsadzilam osobno rzeczy na bazarek. On mieszka na Osobowicach. Napisz mi na PW czy chcesz odebrac sama czy ma Ci przywiezc i w takim razie gdzie. Nie jest tego duzo ale zawsze jakis grosz kapnie dla Nero.

wooo to czekam na bazarek :evil_lol:

Posted (edited)

Ingrid44 napisał(a):

Bardzo dziękuję w imieniu Nero ... na Osobowice mogę podjechać sama ...
Jeszcze raz dzięki :loveu:

Edited by Lucyna
Posted

DORA1020 napisał(a):
Dzwonilam.....p.Elwira ma wplacic pieniadze dla Nero w poniedzialek lub wtorek.

Oby tym razem była to prawda.

Posted (edited)

Do konta nero doliczam 30 zł

• 10 zł od DZIR :loveu:

• 20 zł od rutta :loveu:

Dziękuję w imieniu Nero. Zapytam Jamora o wpłatę od Elwiry ... :roll:

Kopiuję z pierwszej strony
Deklaracje stałe:
Pani Elwira ?
Lucyna - 100 zł
Ingrid44 - 20 zł
Poker - 20 zł

DZIR -10 zł
rutta - 20 zł

Deklaracje wycofane ?
Pani Izabela -10 zł facebook
Pani Ewelina -10 zł ?
facebook
Olga7 - 5 zł dogo
Pani Edyta -5 zł facebook
Pani Ela - 20 zł facebook
Li1 - 20 zł wycofane ...dogo

[FONT=Verdana]razem - 170 zł[/FONT] :iloveyou: ... brakuje 290 stałych deklaracji :-(

[FONT=Arial][SIZE=5]Rozliczenie:
[/FONT]wpłacone

Lucyna 100 + 100 + 100 + 100 + 100 + 100 + 100 + 100 +100 + 100 zł [SIZE=2]za wrzesień, październik, listopad[SIZE=2], grudzień , styczeń, luty, marzec, kwiecień, maj, czerwiec
Poker - 20+20+20+20+20+20+20+20+20+20zł[SIZE=2]wrzesień, październik[SIZE=2],[SIZE=2] listopad, grudzień, styczeń, luty, marzec, kwiecień, maj, czerwiec
Ingrid44 20+20+20+20+20+20+20+20+20+20[SIZE=2] za wrzesień, październik[SIZE=2],[SIZE=2] listopad, grudzień, styczeń, luty, marzec, kwiecień, maj i czerwiec
Li1 - 20+20zł+20zł[SIZE=2] za wrzesień, październik[SIZE=2],[SIZE=2] listopad
olga7 -5+5+20zł[SIZE=2] za [SIZE=2]wrzesień, październik, listopad, grudzień, styczeń, luty
kkasiiiar - 10+10+10 zł [SIZE=2]za wrzesień, październik[SIZE=2],[SIZE=2] listopad
Bazarek 109 zł
Bazarek Ewci - 30 zł
Hesia - 50 zł
Pani Ewa G. - 30 zł
Pani Kamila - 30zł
Pani Ela - 20+20+20+20+20+20+20+20+20
Pani Izabela -10 + 15 + 15 +15+ 15zł
Pani Ewelina -10 + 10 + 10 + 10zł [SIZE=2]za [SIZE=2]listopad[SIZE=2], grudzień, styczeń, luty
Pani Edyta -5+5[SIZE=2] za [SIZE=2]listopad, grudzień, styczeń, luty, marzec
DZIR -10+10+10+10+10+20+10+10 zł[SIZE=2] za [SIZE=2]listopad, grudzień, styczeń, luty, marzec, kwiecień, maj, czerwiec
rutta 10 [SIZE=2]za czerwiec
fundacja Viva - 465 zł
mój bazarek1 - 70 zł
mój bazarek2 - 95 zł
mój bazarek3 - 130 zł
mój bazarek4 - 176 zł
mój bazarek4 - 57 zł
fundacja Viva - 220 zł
fundacja Viva - 100 zł
mój bazarek5 ogłoszeniowy - 111 zł
bazarek Poker - 117 zł
mój bazarek książkowy - 136 zł
http://www.dogomania.pl/forum/threads/225704-Rozliczam-Fajne-książki-do-23-kwietnia-godz-22-00/page5
mój bazarek książkowy - 9 zł
http://www.dogomania.pl/forum/threads/226213-Zakończony!-Sekrety-wielkich-iluzjonistów-do-25-kwietnia-g-22-00
mój bazarek książkowy - 84 zł
http://www.dogomania.pl/forum/threads/225976-Rozliczam!-W-języku-angielskim-Agatha-Christie-do-25-kwiet-godz-22-00/page4
mój bazarek książkowy - 22 zł
http://www.dogomania.pl/forum/threads/226032-Rozliczam!!-Dynastia-Windsorów-Kitty-Kelley-książka-do-25-kwietnia-g-22-00/page3
mój bazarek książkowy
http://www.dogomania.pl/forum/thread...dz-22-00/page5
148 zł

mój bazarek ciuszkowy
http://www.dogomania.pl/forum/thread...9#post19179069
88 zł
mój bazarek spodnie
http://www.dogomania.pl/forum/thread...1-maja-g-22-00
30 zł

razem 4262 zł

wydatki we wrześniu

hotel 450 zł
szczepienie 20 zł
dwa wyróżnione allegro 38 zł
wydatki w październiku
za hotel zapłaciła fundacja 465 zł
wyróżnione allegro 19 zł
wydatki w listopadzie
hotel 450 zł
dwa wyróżnione allegro 37 zł

wydatki w grudniu
za hotel zapłaciła fundacja 220 zł
reszta hotel 245 zł
dwa wyróżnione allegro 50 zł

wydatki w styczniu
hotel 465 zł
wydatki w lutym
hotel 435 zł
ogłoszenie w Mój Pies 150 zł
wydatki w marcu
hotel 465 zł
wydatki w kwietniu
fripex 20 zł
hotel 450 zł
wydatki w maju
hotel 465 zł (w tym fundacja 100 zł)
razem wydatki 4424 zł

zostało minus 162 zł

Edited by Lucyna
Posted

Mam ogłoszenia dla Nero, jeszcze kończę, linki wkleję w czwartek ... jutro witam w domu kibiców totalnych, przybędą zza oceanu na EURO 2012 :lol: