Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='bakusiowa']Magda musi zrobić zestawienie stałych. Jednak do kwoty 390 zł która jest potrzebna to dużo będzie brakować. Tak że jeśli chcesz to śmiało możesz dać stałą.[/QUOTE]

Deklaracje stałe są bardzo ważne, ale te jednorazowe też, bo można zgromadzić jakieś oszczędności np. na potrzeby weterynaryjne. Braki można uzupełniać bazarkami.

390zł z karmą, czy bez?

Posted

[quote name='paula_t']A on nie miał na kupsprzedaj wyróżnionego? Bo tylko mi śmignęło imię i czarny psiak i myślałam, że to on, bo było zaznaczone na żółto, ale teraz weszłam i widzę, że nie ma:/ Chyba jakieś zwidy miałam ;)[/QUOTE]

Wyróżniałam Blekiemu ogłoszenia na gumtree, tablicy, lento, morusku i alegratce.
W tej chwili powygasały. Czekam do września. Jeżeli nic się nie zmieni to będę myśleć co dalej robić aby ktoś go zauważył.

Posted

[quote name='itanka']Hej :) od poniedziałku deklaruję 20 zł co miesiąc, poproszę o nr konta[/QUOTE]

[B]Bardzo wszystkim dziękuję za deklaracje dla naszego Blekusia.[/B]

Jednak te 390 zł to jest bez karmy.
Nie mam pojęcia jak my damy radę.

Posted

[quote name='bakusiowa'][B]Bardzo wszystkim dziękuję za deklaracje dla naszego Blekusia.[/B]

Jednak te 390 zł to jest bez karmy.
Nie mam pojęcia jak my damy radę.[/QUOTE]

To bardzo drogo... Kurcze, trzeba jeszcze poszukać...

Posted

Może Bleki (jeżeli jest średnim psem) załapałby się do domu, do hoteliku michelle04 - [URL="http://www.dogomania.pl/forum/threads/227074-Mini-Hotelik-michelle04-woj-dolnośląskie?"]http://www.dogomania.pl/forum/threads/227074-Mini-Hotelik-michelle04-woj-dolnośląskie[/URL]? Koszt: 200-250zł z wyżywieniem. To super cena.

W jakich warunkach przebywał dotąd Bleki? W domowych? Jest psem średnim, czy dużym?

Posted

Właśnie dokładnie taką samą wiadomość napisałam do bakusiowej :) Hotelik michelle, to świetna opcja, mój Marianek przebywa tam od czerwca i nie wahałabym się nawet chwili, żeby oddać go tam ponownie. Psiaki prawie cały czas z kimś przebywają (najdłużej ile do tej pory Mariano był sam to 4h), mieszkają w domku, mają do dyspozycji duży ogród, informacje i zdjęcia są na bieżąco, zaprzyjaźniony, dużo tańszy wet. Warto by to przemyśleć, bo kwota ok.250zł nie jest, moim zdaniem, w najmniejszym stopniu wygórowana i da się ją nawet uzbierać poprzez zrobienie raz na miesiąc większego bazarku.

Posted

[quote name='paula_t']Właśnie dokładnie taką samą wiadomość napisałam do bakusiowej :) Hotelik michelle, to świetna opcja, mój Marianek przebywa tam od czerwca i nie wahałabym się nawet chwili, żeby oddać go tam ponownie. Psiaki prawie cały czas z kimś przebywają (najdłużej ile do tej pory Mariano był sam to 4h), mieszkają w domku, mają do dyspozycji duży ogród, informacje i zdjęcia są na bieżąco, zaprzyjaźniony, dużo tańszy wet. Warto by to przemyśleć, bo kwota ok.250zł nie jest, moim zdaniem, w najmniejszym stopniu wygórowana i da się ją nawet uzbierać poprzez zrobienie raz na miesiąc większego bazarku.[/QUOTE]

Minusem jest odległość. Jeżeli Bleki jest duży i miałby trafić do kojca za 300zł, a teraz jest w warunkach domowych, to nie miałoby sensu. Jeżeli jest średni i trafiłby do domu, to jest to dobra opcja.

Posted

[SIZE=4][B]Blekuś dziękuje cioteczkom za odwiedziny i wsparcie.[/B][/SIZE]
[IMG]http://img94.imageshack.us/img94/5527/dscf1268o.jpg[/IMG]

Jutro wyjeżdżam na 4 dni a Madzia_eska jest bardzo przeziębiona.
W czwartek zobaczymy jak będzie i pomyślimy co dalej robić.

Posted

[quote name='Lobaria']To bardzo drogo... Kurcze, trzeba jeszcze poszukać...[/QUOTE]

Nie wiem czy "drogo".... Ceny w naszym hotelu są porównywalne (uwzględniając ceny dla bezdomniaków) [B]z legalnie działającymi hotelami[/B], prowadzącymi działalność gospodarczą.

[quote name='paula_t'] Psiaki prawie cały czas z kimś przebywają (najdłużej ile do tej pory Mariano był sam to 4h), mieszkają w domku, mają do dyspozycji duży ogród, informacje i zdjęcia są na bieżąco, zaprzyjaźniony, dużo tańszy wet. [/QUOTE]

Paula! Bleki u nas ma takie same warunki. Też psiaki mieszkają w domu, mają ze sobą stały kontakt. Mają też kontakt z kotami i dziećmi. Nasz wet czasami w ogóle nie liczy za wizytę dla bezdomniaków, tylko co najwyżej za leki. Nie bierze kasy za strzykawki, gaziki czy inne zużyte materiały.
Ja jestem z psami 24h/dobę.

Ale oczywiście szukajcie dalej. Zdaję sobie sprawę, że bardzo ciężko zebrać taką kwotę deklaracji.... :shake:

Tak czy inaczej Blesiek jest już u mnie.
Nie było innego wyjścia, bo miał czas u Pani Ewy tylko do końca sierpnia a ja odebrałam dopiero dzisiaj - trzy dni po terminie, z uwagi na brak miejsca.

Dla nas wszystkich było to naprawdę bardzo przykre, bo P. Ewa i Bleki naprawdę, przez te prawie dwa lata wspólnego życia bardzo się ze sobą związali.
Pani Ewa miała serce w gardle, nie musiała mi wcale mówić, że tak jest....

Bleki odkąd jest u nas jest smutny, apatyczny, przestraszony - po prostu nie wie co się dzieje i dlaczego się tu znalazł. :-(
Ale wiem jedno... Bleki jest bardzo mądrym, dobrze wychowanym psem i na pewno da sobie radę z nową dla niego sytuacją.

14 września ma termin szczepienia p/wściekliźnie. Koszt to 20 zł.
Już zakropliłam mu Frontline p/ pchłom i kleszczom - w gratisie od cioci DIF ;) Trzeba go będzie również odrobaczyć. Pani Ewa powiedziała, że był odrobaczany na wiosnę, ale nie potrafiła powiedzieć jakim środkiem i dokładnie kiedy. Nie ma wpisu w książeczce.
Lada chwila będę odrobaczała wszystkie psiaki w hotelu ANIPRAZOLEM.
Blekiego odrobaczę również, z tym, że muszę go najpierw zważyć i wyliczyć ilość tabletek na masę ciała.

Posted

Ceny w hotelach legalnie i nielegalnie działających są bardzo różne. Często legalne hotele przyjmują nielegalnie - bez faktury. ;) Ważne, żeby pies miał dobre warunki i opiekę, żeby były informacje i zdjęcia. Na pewno lepsze są warunki domowe, niż boksy - chociaż nie dla każdego psa. Dobrze, że Bleki jest już ulokowany w nowym miejscu. Moim zdaniem nie ma sensu go przenosić. Problemem jest teraz brak kasy.

Posted

DIF napisała : [COLOR=#000000]14 września ma termin szczepienia p/wściekliźnie. Koszt to 20 zł.

To ja te 20 zł zapłacę za szczepienie.

edit : już zapłaciłam na konto podane przez bakusiowa do wcześniejszych wplat.[/COLOR]