Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Generalnie niech któraś z Was mi podeśle konto, zanim wydam całą wypłatę:)

edit. oczywiście cieszę się z tych dobrych wiadomości okrutnie:D i trzymam kciuki by się wątpliwości pozytywnie rozwiały...

• Replies 496
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

z 2 bazarków dla Koruni uzbiera sie 70 zł ( pierścionki ) plus 38 zł ( 2 cudowne misie ) :)
Czyli stówka i 8 zł ! :)

Dziękuję za udział w imieniu Panny Koruni!

Posted

Właśnie wróciliśmy z wizyty - podesłałam Idusiek skan opisu. Wygląda na to, że serce pracuje dość dobrze, jedynie kurczliwość jest w dolnej granicy normy. Korunia dostała karsivan i theospirex. za 2 tygodnie będziemy na ponownym rtg i usg i zobaczymy co się zmieniło. Wątroba jest dość duża, ale nie widać żadnych zmian, jedna z nerek jest powiększona, ale wynika to najprawdopodobniej z wieku suni. Tak więc dajemy leki i po badaniach za 2 tyg. zdecydujemy kiedy zabieg :) Korunia jest kochana, uwielbia dokazywać na spacerach, w domu zresztą też. Jeśli nie głaszcze się jej, gdy chce, podnosi wielki raban :diabloti: Uszka wyglądają już o niebo lepiej, dziąsła też mniej opuchnięte, kupiliśmy jej taką delikatną zabawkę do gryzienia, chłodzi się ją w zamrażalniku i daje psu, koi bolesność dziąseł, mała chętnie ją podgryza.
Gdyby Kora tak głośno nie chrapała gdy śpi nie znalazłabym jej wczoraj tak szybko - wpakowała się, nie mam pojęcia jak, do kontenerka dla kotów :crazyeye: jest na 2 koty, ale i tak jest malutki jak dla psa średniej wielkości. Tak czy siak, Kora wcisnęła się tam w magiczny sposób i spała zadowolona kilka godzin :D zdążyliśmy zrobić zdjęcia, wrzucę je później. Sunia wie już, że jest u siebie, gdy wczoraj nieopodal balkonu stanął pod drzewem facet, żeby napić się piwa, szczekała na niego tak długo aż sobie poszedł.
Nie zauważyłam wcześniej ile osób pomogło Koruni :oops: Bardzo serdecznie dziękuję w imieniu swoim i suni :loveu:

Posted

No proszę :)
Kora stara ale jara - pijaka spod drzwi wypędzi:diabloti: Macie niezlego stróża tam u siebie w bloku:)
a z tym kontenerem to mnie rozwaliłaś :evil_lol:- to tez smutne trochę, bo potwierdza, ze Kora była pawdopodobnie na łancuchu i miała budę- skoro się pcha takie miejsca...

Powinniście moze jej kupic taką budkę piankową, zeby sie czuła jak za dawnych lat:)

Moj Roman staruszek to pcha się czasami pod stól- tam się czuje bezpiecznie jak coś je albo jak chce mu zabrać piłkę :diabloti: to taka jego buda i azyl przed niechacianymi łapami czyhającymi na jego ukochaną uslinioną piłeczkę ,fuj :cool3:

Posted

przyjżyjcie się uważnie i powiedzcie, czy to przypadkiem nie jest Kora na tym zdjęciu?

[IMG]http://www.to.com.pl/apps/pbcsi.dll/bilde?Site=TO&Date=20100611&Category=TO_ARCHIWUM&ArtNo=211975327&Ref=AR&border=0&MaxW=280[/IMG]

Posted

[quote name='LadyBell']podobna, ale wydaje mi się że Kora ma ciemniejsze łapki.. chociaż może... skąd to zdjęcie??[/QUOTE]

a mi się wszystko zgadza.... a łapki Kora ma właśnie jaśniutkie..
to chyba jest ona :(

a jak to ona- to ja znam jej historię :(

Posted

[quote name='idusiek']a mi się wszystko zgadza.... a łapki Kora ma właśnie jaśniutkie..

a jak to ona- to ja znam jej historię :([/QUOTE]
Po minie widze,ze to smutna historia:roll:

Posted

[quote name='idusiek']a mi się wszystko zgadza.... a łapki Kora ma właśnie jaśniutkie..

a jak to ona- to ja znam jej historię :([/QUOTE]

czyli jaką?? :(

Posted

Moją uwagę zwróciły uszy - bo są wyraźnie ciemniejsze u obu psów. Ne znam tej rasy, więc nie wiem na ile to się często zdarza, ale jednak jest to kolejne podobieństwo. O historię to się nawet boję pytać, bo już mi ta osoba na zdjęciu wygląda jakoś.... nieswojo. Ups, mam nadzieję, że nikogo nie uraziłam, ze to nikt z osób na wątku:oops:

Posted

O Boże, macie to zdjęcie w większej rozdzielczości? sunia na zdjęciu jest bardzo podobna do Kory, ja nie spotkałam innego spaniela, który miałby czarne znaczenia na uszach i po bokach, jak Korunia, łapki też ma jaśniejsze.