Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='mysza 1']Bidulka, mam sentyment do spanieli, zawsze chciałam mieć.[/QUOTE]

Ja tyz chcialam... i mnie pokaralo :>> Kocham co mam ale boze bron przed takimi niewdziecznymi egoistami jak moja spanielka! I gryzie dziad. Nie na zarty.

• Replies 496
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='mysza 1']Bidulka, mam sentyment do spanieli, zawsze chciałam mieć.[/QUOTE]
to tak jak ja ! Zawsze mi sie wydawało, ze to takie fajne, dostojne psy no i przepiękne :)
i na razie się w zamian doczekałam dobki, mini kundla w typie labka na krótkich łapach i starego slepego pudla :)
Zawsze to cos, nie ?;)

Posted

[quote name='anetek100']ja na początku myślałam, że to jamniczek długowłosy;) tzn jakis miksik, bo podobna do mojego Nika z wyrazu pysia ;)[/QUOTE]

karoluch tez mówi, ze to taki jamnik powiększony ;)
kij wie co to ...

Posted

[quote name='idusiek']to tak jak ja ! Zawsze mi sie wydawało, ze to takie fajne, dostojne psy no i przepiękne :)
i na razie się w zamian doczekałam dobki, mini kundla w typie labka na krótkich łapach i starego slepego pudla :)
Zawsze to cos, nie ?;)[/QUOTE]
Taka namiastka ;)

Posted

ale nie to co spaniel....

chociaz co prawda miałam kundelosa podobnego do spaniela :) mój Koral ( dlatego ta niunia jest Kora - osobista sprawa... ;)) przezył ze mną 10 lat i gdyby nie głupota weta pewnie nadal by zył :(

nic, kiedyś- juz to sobie obiecałam- jak będę mogła, to przygarnę najstarszego spaniela na dogo :)
a tymczasem, pomogę Korze jak tylko będę mogła !

Posted

[quote name='mysza 1']Bidulka, mam sentyment do spanieli, zawsze chciałam mieć.

nic nie stoi na przeszkodzie.
ten 6mczny psiaczek szuka domu

Spanielek Choo-choo

Posted

Idusiek Ty nam tu nie schodź, kto wstawi zdjęcia babulinki? :diabloti: Mała już po kąpieli, była bardzo grzeczna, dała się umyć, wyczesać, wyciąć sobie kołtuny i wysuszyć. jedna kąpiel jej nie domyje, ale póki co wystarczy, żeby usunąć najgorszy smrodek. Po spacerze mała bardzo się cieszyła, gdy weszła do klatki :)

Posted

oj, od ostrowskowego schroniskowca to przestaje smierdziec po 3 kąpielach co najmniej :p albo - po wejsciu jej do łóżka- nie wiem jak to się dzieje, ale naprawdę pies przestaje smierdzieć już nastepnego dnia ;)

wstawię wstawię, na razie się na tamten świat nie wybieram, aczkolwiek kto wie czy w tej wróżbie nie ma jakiejs prawdy:eviltong:

Fajnie, że Kora dochodzi do siebie. Strasznie mądra psina, ze się cieszy, ze juz do domu wraca :D

Posted

Karoluch stokrotne dzięki! :Rose: :Rose: :Rose:

Jutro zrobię Allegro cegiełkowe dla Koruni. ;)

Nic nie stoi na przeszkodzie, spanieli Ci u nas dostatek. :evil_lol:

[quote name='anetek100']ja na początku myślałam, że to jamniczek długowłosy;) tzn jakis miksik, bo podobna do mojego Nika z wyrazu pysia ;)[/QUOTE]
Rzeczywiście sunia ma w sobie coś z jamnika, może to miksik spanielka i jamniorka. Znajoma ma jamnika o takim właśnie umaszczeniu jak Kora.

[quote name='idusiek']nic, kiedyś- juz to sobie obiecałam- jak będę mogła, to przygarnę najstarszego spaniela na dogo :)
a tymczasem, pomogę Korze jak tylko będę mogła ![/QUOTE]
No to zaraz będzie kolejna starowinka spanielka do ratowania, tym razem z Palucha, podobno siedzi zamknięta w klatce kenelowej. :-(

Posted

Poszly kolejne pieniadze oprocz juz tych wplaconych .Tym razem 300 zl.Ode mnie i Arlety.
Kora od razu wyglada lepiej i spokojniej,trzymaj sie suniu....

Posted

Korunia bardzo grzecznie przespała całą noc, spała bardzo twardo, rano nie mogłam jej dobudzić na śniadanie. Gdy panna postanowiła w końcu się obudzić, nie chciała zjeść śniadania :( za to Rysia, Klopsik i Chinka zutylizowały je, co by się nie zmarnowało ;)
na spacerek poszła bardzo chętnie, wchodzi w najwyższe chaszcze, co chwila odwraca się, żeby sprawdzić, czy jestem za nią. Niestety dużo kaszle, nie tylko po spacerze, rtg powie nam, czy to serce, czy płuca. Idusiek bardzo dziękujemy za bazarki :loveu: jutro maleńka jedzie z kilkoma kotami na badania krwi, wyniki będą pewnie w poniedziałek.

Posted

nie za ma co dobra kobieto !
to ja Ci dziękuję za opiekę nad Korą.

Niunia może kaszlec, bo leżała na mokrych paletach - nie sądze ,zeby była wpuszczana do budy.
Boks w któym była jest ostatni w rzędzie i mogło wiać- moze być po prostu przeziębiona albo ma kaszel kenelowy.
Trzeba to koniecznie spradzic.;)

i niech niunia je, bo ciotka idusiek przyjedzie i naleje w gołą dupę ! :diabloti:

Posted

[quote name='Ellig']Poszly kolejne pieniadze oprocz juz tych wplaconych .Tym razem 300 zl.Ode mnie i Arlety.
Kora od razu wyglada lepiej i spokojniej,trzymaj sie suniu....

dzięki cioteczkom Ellig i Arlecie :Rose:, zapłacę pati za transport a reszta pojdzie na diagnostykę.

Posted

[quote name='Ellig']Poszly kolejne pieniadze oprocz juz tych wplaconych .Tym razem 300 zl.Ode mnie i Arlety.
Kora od razu wyglada lepiej i spokojniej,trzymaj sie suniu....[/QUOTE]

o matulu :crazyeye: Bardzo dziękujemy! :iloveyou:

Zapomniałam napisać - babulinka jest głucha, nie reaguje na żadne dźwięki, ale do tego jesteśmy przyzwyczajeni, wiemy na co zwrócić uwagę. Oczka wyglądają dziś bardzo ładnie, nie ma żadnej wydzieliny.

Posted

[quote name='karoluch']Korunia bardzo grzecznie przespała całą noc, spała bardzo twardo, rano nie mogłam jej dobudzić na śniadanie. Gdy panna postanowiła w końcu się obudzić, nie chciała zjeść śniadania :( za to Rysia, Klopsik i Chinka zutylizowały je, co by się nie zmarnowało ;)
na spacerek poszła bardzo chętnie, wchodzi w najwyższe chaszcze, co chwila odwraca się, żeby sprawdzić, czy jestem za nią. Niestety dużo kaszle, nie tylko po spacerze, rtg powie nam, czy to serce, czy płuca. Idusiek bardzo dziękujemy za bazarki :loveu: jutro maleńka jedzie z kilkoma kotami na badania krwi, wyniki będą pewnie w poniedziałek.[/QUOTE]

Jak dobrze się czyta akie wiadomości...
Jaka ona musi byc teraz szczęśliwa. Z tego co piszesz koroluch to po jej wyglądzie łatwego życia nie miała. Jak bym dorwała tych skur....ków co ją doprowadzili do takiego stanu to nogi z d..y bym powyrywała.