kama210 Posted October 31, 2010 Posted October 31, 2010 rozliczam hotel Ramzesa za okres 05.10 - 05.11 Ramzes od 25.10 je karmę specjalistyczną karmę [FONT=Comic Sans MS]"Hills l/D" [/FONT] więc koszt hotelowania, po uzgodnieniach z yumanji ulega zmianie /zmniejszeniu na 10 zł / doba / ... za ten okres musimy opłacić 390 zł ... + karma [FONT=Comic Sans MS] "Hills l/D"[/FONT] , którą kupujemy we własnym zakresie .. czyli wydatki i tak rosną bo to karma specjalistyczna i co za tym idzie droższa /210 zł za 14 kg/ wpłaty na ramzesa na ten okres: 27.09 - 10 zł - paulinken 07.10 - 15 zł kama210 07.10 - 20 zl Aimez ... 07.10 - 30 zł hesia 07.10 - 100 zł Beata Justyna G. - cioteczka Betson - 100zł 14.10 - 10 zł - Zofija ............. anita_happy i happy-mammas - 30 + 15 = 45 zł - anita rozliczy osobiście z yumanji czyli mamy wpłat -185 zł + 45 anity = 230 zł dziekujemy wszystkim za wsparcie :) :loveu::loveu: a sumując .... brakuje nam 160 zł na hotel + karma za ten okres ... i nasze bazarki znowu nas uratują przed zadłużeniem ... .. dobrze że mamy co jeszcze sprzedawać ...:) dobranoc na noc życzę wszystkim ...:) i Ramzesikowi cmok w nos ... Quote
Aimez_moi Posted October 31, 2010 Author Posted October 31, 2010 Cmok w nos.....za przykladem Kamy z rana dla chudziny.......:):) Quote
AresekSE Posted October 31, 2010 Posted October 31, 2010 [quote name='Aimez_moi']Ramzes szuka domku........ juz jakis czas...... A wjazd do Szwecji ma takie same procedury jak do Wielkiej Brytanii? pisalem to juz w innym watku wiec skopiuje i wkleje, nie wiem jakie sa reguly w GB a wszwecji wymagane jest - permanentny tatuaz albo mikrochip ISO-standard 11784 albo 11785 - Id-numer musi sie znajdowac we wszystkich dokumentach i w paszporcie zwierzecia - zwierze musi byc szczepione przeciwko wsciekliznie i posiadac odpowiednia ilosc przeciwcial - 0,5 IE na milliliter - przy szczepieniu zwierze musi byc id-numer albo mikrochip - probka krwi ma byc pobierana przez weterinarza najwczesniej 120 po szczepieniu ale zanim data waznosci szczepionki sie konczy w przypadku Rabisin wazna 1 rok i 45 dni, Nobivac 3-y lata - zwierze musi byc odrobaczone przweciwko tasiemcowi poprzez weterinarza, najdalej 10 dni przed wyjazdem a zalecane jest 2-3 dni srodki ktore sa uznawane do odrobaczania to -> Droncit, Drontal Comp vet, Drontal Comp Forte, Milbemax, Prazel - ponize link do dokument o odrobaczaniu do podpisu przez weterinarza, po angielsku http://www2.jordbruksverket.se/webda...rsel/49B_3.PDF - piesek musi miec passzport, wydaje weterinarz na miejscu, szczepienia powinny byc wpisane przez weterinarza - pozniej jest oczywiscie pare papierkow w szwecji ale to juz moja troska jezeli cos jest niejasne to pytaj na priva jezeli mozecie te sprawy zalatwic dajcie znac a ja szukam dla niego stalego domku Quote
Aimez_moi Posted October 31, 2010 Author Posted October 31, 2010 Acha....czyli bardzo podobnie......:) To tylko tak strasznie wyglada gdy sie czyta pozniej jest lepiej..... Quote
kama210 Posted October 31, 2010 Posted October 31, 2010 [quote name='kama210']rozliczam hotel Ramzesa za okres 05.10 - 05.11 Ramzes od 25.10 je karmę specjalistyczną karmę [FONT=Comic Sans MS]"Hills l/D" [/FONT] więc koszt hotelowania, po uzgodnieniach z yumanji ulega zmianie /zmniejszeniu na 10 zł / doba / ... za ten okres musimy opłacić 390 zł ... + karma [FONT=Comic Sans MS] "Hills l/D"[/FONT] , którą kupujemy we własnym zakresie .. czyli wydatki i tak rosną bo to karma specjalistyczna i co za tym idzie droższa /210 zł za 14 kg/ wpłaty na ramzesa na ten okres: 27.09 - 10 zł - paulinken 07.10 - 15 zł kama210 07.10 - 20 zl Aimez ... 07.10 - 30 zł hesia 07.10 - 100 zł Beata Justyna G. - cioteczka Betson - 100zł 14.10 - 10 zł - Zofija ............. anita_happy i happy-mammas - 30 + 15 = 45 zł - anita rozliczy osobiście z yumanji czyli mamy wpłat -185 zł + 45 anity = 230 zł dziekujemy wszystkim za wsparcie :) :loveu::loveu: a sumując .... brakuje nam 160 zł na hotel + karma za ten okres ... i nasze bazarki znowu nas uratują przed zadłużeniem ... .. dobrze że mamy co jeszcze sprzedawać ...:) dobranoc na noc życzę wszystkim ...:) i Ramzesikowi cmok w nos ... znowu nudny temat rozliczen muszę poruszyć ... ale akurat na mnie trafiło ... więc : za hotel wyszło w tym miesiącu 390 zł - wpłacone w II ratach - 250 zł wpłacone było wcześniej , teraz zostało 140 ... przelałam yumanji dzisiaj brakujące 140 zł - tyle że zapomniałam że anita 45 zł swoje rozlicza osobiście z yumanji ... więc ta nadwyżka - 45 zł - przechodzi na następny miesiąc ... /05.11 - 05.12/ za hotel od 25.10 płacimy mniej - bo Ramzes je naszą karmę , którą też trzeba rozliczyć, bo sama się nie kupiła :) niestety ; więc - karma zakupiona 23.10 - 210 zł , pieniądze poszły z następujących wpłat : - 114 zł - wpłacone przez wunia /od Tolka/ - specjalnie dla Ramzesa - 40 zł - od Lolalaola - pozostała suma po naszej Lolci - 56 zł - z ogólnych wpłat na szydłowiaki - od zachary .. dziękujemy ... aha - yumanji - dziewczyny wcześniej prosiły o wstawienie wyników badania Ramzesa ... wstaw te badania ... i napisz ile jeszcze trzeba zapłacić za te witaminy co brał w zastrzykach ... Quote
Aimez_moi Posted November 1, 2010 Author Posted November 1, 2010 Ramzesiatko.....co tam u Ciebie chlopie z tym jedzonkiem? Quote
Betson Posted November 1, 2010 Posted November 1, 2010 hej:-)jak tam Ramzesik? ja jutro zrobię przelew, moją stałą deklarację 100 zł. na to konto co poprzednio? :-) Quote
Aimez_moi Posted November 1, 2010 Author Posted November 1, 2010 Betson napisał(a):hej:-)jak tam Ramzesik? ja jutro zrobię przelew, moją stałą deklarację 100 zł. na to konto co poprzednio? :-) No nie wiem.....moze zmienimy....co Ty na to Kama? Quote
Betson Posted November 2, 2010 Posted November 2, 2010 dajcie koniecznie znać, bo od czwartku mnie nie ma przez kilka dni, jestem za granicą bez dostępu do kompa więc chciałabym zrobić przelew jak najszybciej:-) Quote
kama210 Posted November 2, 2010 Posted November 2, 2010 ojć, Aimez ma chyba dosyć rozliczeń ze mną .. no cóż ktoś to musi robić ... żeby wsio się zgadzało ...:) Aimez żeby ciotkom nie mieszać to zbieraj dalej na swoje konto na Ramzesa , a bałagan się zrobił związku z tym że było kilka rozliczeń na raz - cywila, Ramzesa i karmy ... teraz jest wsio na bieżąco ... ... ja sobie też będę notowac ile masz kasy i będzie ok ... Quote
yumanji Posted November 2, 2010 Posted November 2, 2010 Ramzes dstal trzy razy Catosal po 20 zl. Quote
Betson Posted November 2, 2010 Posted November 2, 2010 ok, czyli zrobię przelew na to konto co ostatnio:-) Quote
Betson Posted November 2, 2010 Posted November 2, 2010 ok, przelew poszedł na konto Agnieszki:-) dajcie znać jak dojdą pieniądze. całuski dla Ramzesika, którego muszę wreszcie odwiedzić:-) Quote
Aimez_moi Posted November 2, 2010 Author Posted November 2, 2010 Ramzio w tym tygodniu skonczy konsumowac worek Hillsa...... ale je dwa razy dziennie..... moze juz dostawac raz dziennie? Jumanji jak myslisz starczy mu jedna duza porcja? No ja wiem, ze Jemu ta karma smakuje....tylko ta cena...... Quote
yumanji Posted November 2, 2010 Posted November 2, 2010 On jest dalej b szczuply,ta zmiana jest minimalna...to tak,jak z Lolita...jak Jej pancia nowa napisala,to kwestia tygodni...Ja Mu daje tyle,ile on chce jesc.Jak zostawia w misce, to wsypuje z powrotem do wora. Quote
AresekSE Posted November 2, 2010 Posted November 2, 2010 czy moze ktos odpowiedziec czy Ramzio byl szczepiony przeciw wsciekliznie, kiedy i jakim preparatem? i czy mial chipa? Quote
anita_happy Posted November 2, 2010 Posted November 2, 2010 AresekSE napisał(a):czy moze ktos odpowiedziec czy Ramzio byl szczepiony przeciw wsciekliznie, kiedy i jakim preparatem? i czy mial chipa? ja wiem, ze chipa BRAK! zaraz przekleje twój post z propozycją adopcji psa za granice!!! zeby nie umkneło.. Aimez ma psa z paszportem wiec wie co to paszport czy pies szczepiony - był... czym - yumanji? Quote
anita_happy Posted November 2, 2010 Posted November 2, 2010 [quote name='AresekSE']pisalem to juz w innym watku wiec skopiuje i wkleje, nie wiem jakie sa reguly w GB a wszwecji wymagane jest - permanentny tatuaz albo mikrochip ISO-standard 11784 albo 11785 BRAK - Id-numer musi sie znajdowac we wszystkich dokumentach i w paszporcie zwierzecia - zwierze musi byc szczepione przeciwko wsciekliznie i posiadac odpowiednia ilosc przeciwcial - 0,5 IE na milliliter SZCZEPIONY /czym?/ - przy szczepieniu zwierze musi byc id-numer albo mikrochip - probka krwi ma byc pobierana przez weterinarza najwczesniej 120 po szczepieniu ale zanim data waznosci szczepionki sie konczy w przypadku Rabisin wazna 1 rok i 45 dni, Nobivac 3-y lata - zwierze musi byc odrobaczone przweciwko tasiemcowi poprzez weterinarza, najdalej 10 dni przed wyjazdem a zalecane jest 2-3 dni srodki ktore sa uznawane do odrobaczania to -> Droncit, Drontal Comp vet, Drontal Comp Forte, Milbemax, Prazel - ponize link do dokument o odrobaczaniu do podpisu przez weterinarza, po angielsku http://www2.jordbruksverket.se/webda...rsel/49B_3.PDF - piesek musi miec passzport, wydaje weterinarz na miejscu, szczepienia powinny byc wpisane przez weterinarza - pozniej jest oczywiscie pare papierkow w szwecji ale to juz moja troska jezeli cos jest niejasne to pytaj na priva jezeli mozecie te sprawy zalatwic dajcie znac a ja szukam dla niego stalego domku dla przypomnienia prosze uzupełnić CO PIES MA czego nie ma jak szczepiony - to czym/data Quote
AresekSE Posted November 3, 2010 Posted November 3, 2010 no to juz moge powiedziec ze przy szczepieniu przeciwko wsciekliznie piesek musi miec albo permanentny tatuaz albo chip ... inaczej trzeba robic szczepienie na nowo ... moja propozyzcja jest taka, jezeli chcemy powaznie myslec o adopcji zagranicznej trzeba Ramzesikowi wszczepic chipa i zrobic szczepionke ... jaka nie gra roli moze byc Rabisin , ten jest zaliczony i wazny rok i 45 dni ... od 1 stycznia 2012 roku takiego zaswiadczenia nie bedzie potrzeba rzecz jest w tym ze probke na przeciwciala mozna pobrac najwczesniej po 120 dniach i jest jeszcze tak ze duze pieski i te ktore chorowaly moga potrzebowac brac szczepionke dwa razy, chodzi o to zeby te 120 dni juz tykalo bez tego nie ma co myslec o adopcji w szwecji i wtedy nie bede tracil czasu na z gory niewykonalna sprawe Quote
Aimez_moi Posted November 3, 2010 Author Posted November 3, 2010 Wplata na Ramzia..... 03.11.2010..............Betson...........100zl Bardzo dziekujemy w imieniu chudziny...... Quote
Aimez_moi Posted November 3, 2010 Author Posted November 3, 2010 AresekSE napisał(a):no to juz moge powiedziec ze przy szczepieniu przeciwko wsciekliznie piesek musi miec albo permanentny tatuaz albo chip ... inaczej trzeba robic szczepienie na nowo ... moja propozyzcja jest taka, jezeli chcemy powaznie myslec o adopcji zagranicznej trzeba Ramzesikowi wszczepic chipa i zrobic szczepionke ... jaka nie gra roli moze byc Rabisin , ten jest zaliczony i wazny rok i 45 dni ... od 1 stycznia 2012 roku takiego zaswiadczenia nie bedzie potrzeba rzecz jest w tym ze probke na przeciwciala mozna pobrac najwczesniej po 120 dniach i jest jeszcze tak ze duze pieski i te ktore chorowaly moga potrzebowac brac szczepionke dwa razy, chodzi o to zeby te 120 dni juz tykalo bez tego nie ma co myslec o adopcji w szwecji i wtedy nie bede tracil czasu na z gory niewykonalna sprawe Ramzes jest teraz chyba troszke oslabiony i wskaznik przeciwcial moze nie byc wystarczajacy....... Quote
Recommended Posts