Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

anita_happy napisał(a):

plan A.
hotel u yumanji - boks 400 zł/mc z karmą - Garwolin /kolo Warszawy/

plan B.
DT domowy u Arktyki płatny 15zł/mc - Toruń

transport
Plan A. Cieszyn-Warszawa-Garwolin /mimo, ze mnei nei ma ktos z warszawy go podrzuci do Garwolina za free albo yumanji autobusem go przewiezie!!!/

plan B. Cieszyn-Radom-Toruń
w piatek 9 lipca jedzie po Szczotka ilo_n, jak zgodzi sie na transport Ramzesa do Torunia to bedzie git

KASY W KASIE - echoo /200 zł, kt miał Ramzes juz nie jest 200zł - paliwo do Cieszyna. moze ma 100zł/

deklaracje stałe - 105 zł/mc
wpłaty jednorazowe - 125 zł ???

Chwila moment - siostra Arktyki bierze 15 zł za miesiąc, czy za dzień ? Jeśli za miesiąc - to rozumiem, że karma, wet, itd. trzeba nazbierać i jej wysłać wszystko. Jeśli za dzień - to jakie świadczenia wchodzą już nieodpłatnie - karma, co jeszcze ?

• Replies 3.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

anita_happy napisał(a):
Torun od Cieszyna to na oko 700/800 km

Ramzes jak nie uzbiera na hotel/DT ląduje w schronisku

NIe oddamy go na ulice - moze schronisko przyjmie, a my bedziemy kombinowac

poprawkla 15 doba plus weterynariaaa

plan A.
hotel u yumanji - boks 400 zł/mc z karmą - Garwolin /kolo Warszawy/

plan B.
DT domowy u Arktyki płatny 15zł/doba - Toruń

transport
Plan A. Cieszyn-Warszawa-Garwolin /mimo, ze mnei nei ma ktos z warszawy go podrzuci do Garwolina za free albo yumanji autobusem go przewiezie!!!/

plan B. Cieszyn-Radom-Toruń
w piatek 9 lipca jedzie po Szczotka ilo_n, jak zgodzi sie na transport Ramzesa do Torunia to bedzie git

KASY W KASIE - echoo /200 zł, kt miał Ramzes juz nie jest 200zł - paliwo do Cieszyna. moze ma 100zł/

deklaracje stałe - 105 zł/mc
wpłaty jednorazowe - 125 zł ???

poprawka 15 zł DOBA

Posted

ja pierdziele:(......katastrofa..........i biedny Ramzes!!!!!!!!!!!!!!!tyle wrazen,zmian,miejsc,ludzi,kotow,psow,dzieci...........absolutnie sie nie dziwie,ze pies zareagowal jak zareagowal........dziwi mnie natomiast,ze ktos takiego biedaka wpuscila na dzien dobry z cala grupa!!!Nie atakuje nikogo-zeby nie bylo,ale w moich oczach bylo to fatalne posuniecie,czasu dac psu trzeba ,przeciez on jest wyrwany z ulicy i nagle mu sie zycie go gory nogami wywraca.........jak obiecalam wysylam jutro pieniadze,bedzie to wobec tego 70 zl,dysponujcie jak chcecie na Wasze sieroty,jak najwieksza czesc chcialabym jednak przeznaczyc na Ramzesa!!!!!!!!!!!!!!!!!!Jestem naprawde zla,ze tak sie stalo..........Zofija nie gniewaj sie,ale czy kolezanka ktora bierze psy na tymczas,nie powinna byc osoba,ktora potrafi pokazac kto jest na pierwszym miejscu w szeregu i umiec dogadac sie z psem ,jak i zarowno myslec,ze powitanie pelna ferajana"takiego psa" to nie jest dobry pomysl..................trzeba byc dobrym psim psychologiem zeby moc z nimi zyc i pracowac,bo pozniej dzieja sie takie rzeczy....................

Posted

aha zmieniam rowniez deklaracje na 35 zl od sierpnia...........marzy mi sie aby Ramzes w koncu znalazl sie w odpowiednim(przed domkiem)miejscu...............a teraz znikam z tematu i bede obserwowac cicho bo jeszcze napisze pare slow za duzo........jestem zdegustowana i zla:shake:

Posted

IVV napisał(a):
niestety zawsze za ludzka glupote placa psy....

Niezupełnie, bo tak czytam tu i tam, że Ty kochana też sporo płacisz ....
I ja płacę jak mam i mogę ...
I inni, którzy nie pozorują tylko pomocy "hopkaniem" i kretyńskimi pytaniami bez czytania wątku ... wtajemniczeni wiedzą o kim piszę (a propos co się stało z Niebieską 713? od 26.VI zamilkła jakoś)

Więc taki popis bezmyślności naraża nas na wydatki - a psy na kolejny stres. Wszyscy za to płacimy.

Posted

:( jakas czarna seria z tymi domami... eh.... przydalby sie watek z ocenami DT...

Skye z mojego podpisu chyba tez wroci do domu... :( ugryzl przy stawianiu go na stol.. i wielkie zdziwienie... a co ma robic pies, ktory nie zna czlowieka, bo jest u niego zaledwie kilka dni...

Posted

Byłam u Ramzesa, wyprowadziłam go na spacer. Nie lubi się z sunią od Kasi. Obydwoje za sobą póki co nie przepadają. Ramzes na razie moze być u Kasi. Trzeba na spokojnie nabierać deklaracje i zastanowić się. Jest opcja, ze może być w Hoteliku od 23 lipca za 15zł za dobę. Jest też możliwy tymczas u Arktyki siostry za 400zł miesięcznie. Musimy się zastanowić jest trochę czasu i można rozsyłąć wątek zbierać pieniądze. Ja też rozesłałąm wątek po wszystkich znajomych. W tygodniu zrobię mu zdjęcia i będzie miał ogłoszenia na 80 stronach. Trzeba też będzie pomyśleć o ogłoszeniem w gazecie.

Posted

Nie napisałam, ze Hotelik jest u nas. Koszt 15zł/doba. Nie trzeba transportu, ale po 23 lipca. Moze na ten czas byc u Kasi. Psu się nic nie dzieje ugotowałam mu udka, które schrupał. Poszliśmy nad wodę. Spacery będzie miał codziennie

Posted

IVV napisał(a):
niestety zawsze za ludzka glupote placa psy....

200 zł poszłooooo do kasy Orlenu....całe szczescie ze paliwo jest juz ekologiczne bo bym dopisała, ze jeszcze zasmrodził atmosfere....

Ramzes ma miejsce w Hotelu u yumanji Osada - 400/mc - Garwolin

u Beaty w Konstancinie 400 zł mc + karma

u Donki5 kolo Radomia 450 zł/mc

Do wyboru do koloru - RAMZES GDZIE CHCESZ JECHC....
ja Ci polecam Osade - fajne doopy tam chodzą po łące...wszystkie sterylkowe - mozna kozystac

Aimez decyduje TO JEJ KOCHANEK

Posted

no to się porobiło... niezależnie gdzie trafi Ramzes to brakuje nam kasy ...

jak się wycyckamy z całej kasy z bazarków to na miesiąc starczy w hoteliku ...
ale co z Majką, Cywilem, Szczotkiem - bazarki też miały być przeznaczone na ich potrzeby ... Cywil już od zimy koczuje na ulicy

... potrzebujemy pomocy ...

Posted

kama JA SIE BOJE POMOCY...

generalnie kazda złotówka sie liczy - mozesz polatac po ludziach z watkeim RAMZESA!!!!plizzzz

ja latam po necie z huskym - nie mozna go tak zostawic - generalnie skrobe umowe:/ co by byla zrozumiala dla populizmu

Posted

Kilka dni temu pytałam, czy ktoś napisał o nim do Furciaczek? Chyba była zawiadomiona, gdy Ramzes był widziany po raz pierwszy, ale jak się znalazł - już nie. A ona działa w molosach, może mogłaby wrzucić go na forum...

Posted

Jestem zdegustowana, cytując jedną z dogo-maniaczek, waszym atakiem na Zofiję. Dużo świetnych porad się tu pojawiło. Pytanie moje brzmi ile z matek dogomaniaczek zdecydowałoby sie na zostawienie psa, który wykazał agresję?Czy psie maniaczki mają, oprócz psów na tymczasie( z którymi świetnie sobie radzą odpowiadając agresją na agresję) jeszcze małe dzieci?
A teraz krótkie wyjasninie. Panda (moja, wcale nie taka potulna- względem innych psów- sunia) spotkała się z Ramzesem daleko od domu, w miejscu w którym rzadko bywa. Ramzes zareagwał agresją jak tylko zbliżylismy się do niego (psy były na smyczy, był jeszcze mój syn- w pobliżu). Spuscilismy psy w ogrodzie, żeby Ramzes oswoił się z nowym miejscem. Przywitał się stopniowo a nie na raz z wszystkimi i do wszystkich ludzi był o.k.Potem były jeszcze 2 starcia z Pandą. a potem pojawił się jeden z naszych kotów za którym Ramzes rzucił się w pogoń. Kot wdrapał się na najwyższą sosnę na której siedział przerażony kilka godzin. Nikt go nie widział jak schodził, nie ma go do tej pory w domu, co mnie bardzo niepokoi.. Potem był spacer z Ramzesem, Pandą i Zofijką, tym razem do ataku rzuciła się Panda. Reasumując: psy nie przypadły sobie do gustu, Ramzes jest typem dominanta a nie potulnym bidulem (jak przecudna Diancia). Nie mam zamiaru zbierac z ogrodu żadnych zwłok, dopóki psy i koty się dotrą. Dla mnie łagodny pies wchodzi na czyjaś posesję i kuli ogon pod siebie widząc nowych ludzi i zwierzaki. Ramzes jest pewny siebie. A nie tak jak go przedstawiałyście. Oskarżanie tu kogokogolwiek i używanie okresleń typu "ludzka głupota" jest objawem waszego dogo -MANIACTWA. Kazda z nas miała dobre chęci, chciałyśmy pomóc, czekałam na łagodną psinę, bo tylko taką mogę trzymać przy naszej gromadce. Ramzes jest wspaniałym psem, dla silnego człowieka a nie łagodnym bidulem. Idzie po 23 lipca do hoteliku gdzie jest fachowy trener i ja uważam to za przejaw naszej odpowiedzialności za psa a nie głupoty a z Zofiji już zejdźcie bo to jeden z największych psich przyjaciół jakie znam.

Posted

Acha jeszcze jedno mi sie nasunęło a propos zdegustowania: opłata za DT 15 zł za dobę? To chyba jakaś pomyłka w nazewnictwie. DOM za opłatą? Raczej nazwałabym to pensjonatem i nie wprowadzała ludzi w błąd. Wydaje mi się, że z definicji dom tymczasowy działa na zasadzie wolontariatu..

Posted

czy pies pójdzie 23 lipca do hotelu to chyba zdecyduje Aimez, to ona znalazła psa i ona organizowała transfer...do południa słyszałam inna wersje - ze pies WRACA...jak sa jakieś zmiany Aimez napewno NAPISZE

Ramzes ma rezerwacje w Garwolinie kolo Warszawy...

Posted

choma napisał(a):
Dla mnie łagodny pies wchodzi na czyjaś posesję i kuli ogon pod siebie widząc nowych ludzi i zwierzaki.

Tak robi pies przerażony, niekoniecznie łagodny.

Posted

choma napisał(a):
Acha jeszcze jedno mi sie nasunęło a propos zdegustowania: opłata za DT 15 zł za dobę? To chyba jakaś pomyłka w nazewnictwie. DOM za opłatą? Raczej nazwałabym to pensjonatem i nie wprowadzała ludzi w błąd. Wydaje mi się, że z definicji dom tymczasowy działa na zasadzie wolontariatu..

nie ma definicji - sa zasady jakie wprowadzają osoby, kt daja taką mozliwosc..jest hotel albo dom tymczasowy
dom tymczasowy moze byc bezplatny albo płatny
ja mam bezplatny /platny tylko wet/ ale mam rezydenta - Latika z Szydłowca

Posted

PIES ŁAGODNY

kopiuje
".........
Należy jednak zawsze pamiętać o tym, że nawet najbardziej łagodny pies w pewnych okolicznościach może stać się agresywny. Wynika to przede wszystkim z jego strachu przed nieznanym i poczuciem zagrożenia, jakie możemy u niego wywołać poprzez np. agresywne zachowanie, krzyk, nagłe wymachiwanie rękoma, dlatego bardzo ważnym jest, aby nasze zachowania i zachowania naszego dziecka były psu znane. ...........

http://www.szarik.pl/news-132-najlepsze-rasy-psow-dla-dzieci.html

Ramzes był sprawdzony na koty - nie reagował na nie, a bylo ich duzo w jego otoczeniu....
do psów nie wykazywła agresji - tez mial ich duzo w otoczneiu
mieszkał w kojcu i chodził na spacery na smyczy - miał jednego cowieka
I JUZ Zdążył POUKŁADAC SOBIE ŚWIAT....
a tu zmian tyle w 24 h....
nie ta chemia i feromony - ale takie rzeczy DOGRYWAJĄ SIE PO CZASIE...wiem bo jestem DT i juz nie raz mialm rózne AKCJE - ale po czasie psy sie dogadywały...nie mam dzieci...ale widze co robi yumanji ze swoją sfora i z dziećmi...JAK DLA MNIE WZÓR...

Posted

Cóż, o tym czy pies jest łagodny, czy nie - można przekonać się tak naprawdę po jakimś czasie w warunkach domowych.
Jeśli nie posiada się charakteru do poskramiania typów alfa i posiada się w domu małe dzieci - to nie można ryzykować ani polegać na tym, że pies siedzący w klatce czy boksie sam - był tam w/g oceny opiekuna łagodny. Nikt, kto zna psy i ich charaktery i prowadził, czy prowadzi DT nie uwierzy w taki pogląd i nie zaryzykuje.
Dobrymi chęciami jest piekło wybrukowane i dzięki tym dobrym chęciom - Ramzes ma mniej niż miał, jest bardzo daleko od miejsca, w którym ktoś choćby doraźnie mógłby mu pomóc, ba, znajduje się w DT nie stawiającym psu żadnych granic i nie ustawiającym psa w hierarchii.
I będę nazywać tą decyzje głupotą - tych, którzy podjęli decyzję, aby pies poszedł do Ciebie na DT, znając Twoją sytuację i Twój łagodny, delikatny, dobry charakter.
I nie ulega wątpliwości, że trzeba go od Ciebie zabierać - dla jego dobra - do twardej, złej baby, która go sprowadzi do parteru gnojka i pokaże mu, gdzie się lokuje w hierarchii.

Posted

koniec i kropka...zawiniła Dziadek albo BOBKA!!!!!

RAMZES WRACAJJJJ...czekamy....

a Koosiek zrobiła dla Ramzesa bazarek plakatowy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
mamy nauczke na przyszłość - TERAZ trzeba ogarnąć to co jest...

zebysmy zaraz nie mowiły jak te dwa koty, które szły po pustyni...a jeden kot do drugiego mówi "k..wa....nie ogarniam tej kuwety".....

ZAPRASZAMY NA BAZAREK PLAKATOWY
http://www.dogomania.pl/threads/188608-Bazarek-plakatowy-na-wielkopsa-Ramzesa-kt%C3%B3ry-traci-DT-%28-Do-18.07

Posted

yumanji po coś tu przylazła !!!!

Zdrapka napisała samą prawde o Tobie!!!!
Ramzes ma trafić ...
",,,,,,,,,,,,,
do twardej, złej baby, która go sprowadzi do parteru gnojka i pokaże mu, gdzie się lokuje w hierarchii. "
cholera ..zaczełam sie bac Ciebie...hahahaahha....
ale jak dajesz rade z Szarik to Ramzesa tez poskromisz!!!!masz juz paralizator!!!czy zakupic na allegro...jak nie na Ramzesa to i tak Ci się przyda...jak R. przyjedzie i nie bedzie chciał wejść do sypialni :)