anita_happy Posted July 6, 2010 Posted July 6, 2010 UWAGAAAAAAAAAAAA yumanji wpadła na diabelski pomysł http://www.dogomania.pl/threads/187399-gdzieĹ›-jest-TAKI-DOM...gdzie-jest-ich-moc-gdzie-dostajÄ…-MiĹ‚ość-i-odzyskujÄ…-Wiare?p=14993044#post14993044 chce przefarbować RAMZESA i BEDZIE UDAWAŁ WEIMARSKIEGO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! nie pozwólmy jej na TO............. :diabloti: Quote
Lolalola Posted July 6, 2010 Posted July 6, 2010 :eviltong::evil_lol:nieeee Anita to mnie posadzasz,ze pisze po drinach a tu co sie dzieje,niedosc,ze nazwalas nasza sierotke publicznie w tytule golodoopcem:cool3:to jeszcze bedziecie go farbowac,szukac pregi,wycinac ja i doklejac a pozniej reklamowac jako czilale pewnie i bedziecie pisac,ze miesci sie do torebki:eviltong::eviltong::eviltong::eviltong: Quote
anita_happy Posted July 6, 2010 Posted July 6, 2010 ISTNIE PIESEK DO TOREBKI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!11 RAMZES - pies "agresywny" z SZYDŁWOCA,kt zwiedziół pól POLSKI zanim dotarł do OSADY w towarzystwie kobiet.... RAMZES - jego furka i JEGO JULIA Quote
pudzian321 Posted July 6, 2010 Posted July 6, 2010 RAMZES - pies "agresywny" z SZYDŁWOCA ,kt zwiedziół pól POLSKI zanim dotarł do OSADY Anita popraw prosze nazwe miejscowosci :D Quote
yumanji Posted July 6, 2010 Posted July 6, 2010 Pies jest super,az szkoda go zamykac do boksu,ale powoli oswajam go z samcami.Nie bardzo wypada mi krytykowac osobe,do ktorej trafil na wyjatkowo krotki pobyt,ale szkoda ,ze narazono go na stres zwiazany z podroza i kolejnymi zmianami miejsca.Jest zwyklym,normalnym pse,spragnionym ludzkiego towarzystwa,zrownowazonym i otwartym. Czuje nawet pewien respekt przed moimi sukami,ktore juz sobie go ustawily. Szkoda tez,ze podjeto tak lekkomyslnie decyzje o wydaniu psa z porotem,bo poszlo w diably 200 zl.Przyzwoitsc nakazywalaby jakos to zalatwic.Parafrazujac znane powiedzenie: "na bogatego nie trafilo". Quote
koosiek Posted July 6, 2010 Posted July 6, 2010 anita_happy napisał(a):RAMZES - pies "agresywny" z SZYDŁWOCA No i wyszło... szydło z worka :p Gdzie Szydłowiec, a gdzie Szydłwoc? ;) Quote
Lolalola Posted July 6, 2010 Posted July 6, 2010 :razz:no i prosze jaki to agresywny dominator:mad: panie z bylego dzieki Bogu juz dt dalyscie pieknie po tylach........jak pies trafi na odpowiedniego czleka to sie takie akcje nie zdarzaja,szkoda,ze o 200 zlotych mozna najwyrazniej zapomniec......szkoda,ze pies sie tak nastresowal i najezdzil wstyd i jeszcze raz wstyd,biedny pies .........tak go ciotki zalatwily i puscily jak to mowi Anita-piekne oczy Potworra:eviltong::evil_lol: z gola dupa:oops::shake: Quote
Aimez_moi Posted July 6, 2010 Author Posted July 6, 2010 Dostalam dzis wiadomosc, ze Cioteczki z Cieszyna dokonaja wplaty na Ramzesika....:) Czyli Ramzes ujal nie tylko nasze serca....:):) Quote
kama210 Posted July 6, 2010 Posted July 6, 2010 przelałam Aimez na Ramzesa - 100 zł od anity_happy - tak jak anita rozporządziłaś - cyt: "30 zł stała + 20 zł KASTRACJA + 50 zł /na następne dwa miesiace...doplace 10 zł/" Quote
anita_happy Posted July 6, 2010 Posted July 6, 2010 kama210 napisał(a):przelałam Aimez na Ramzesa - 100 zł od anity_happy - tak jak anita rozporządziłaś - cyt: "30 zł stała + 20 zł KASTRACJA + 50 zł /na następne dwa miesiace...doplace 10 zł/" dzieki bajdzooo Quote
yumanji Posted July 6, 2010 Posted July 6, 2010 Ramzes jest super.Na popoludniowym bieganku latal z Fiona po patyki i nawet wykonywal cos w rodzaju aportu,niedbale,ale zawsze.Smiesznie biega,takimi susami. Nie chcial natomiast gotowanej karmy,tych podobno ulubionych batonow z makaronem.Pozarl natomiast kurczakowe korpusy i skrzydelka ,ktore dzis dawalam psom. Pozwala sie rowniez staremu ON-kowi Bartkowi obwachiwac i smyrac po uchu.Moze sie chlopaki zakoleguja. A szczek ma ,jak grzmot. Quote
Lolalola Posted July 6, 2010 Posted July 6, 2010 toz to dostojny mezczyzna-musi miec pare;)dobranoc Ramzes!!!!! ...........ciesze sie,ze jestes gdzie jestes;) Quote
Lolalola Posted July 6, 2010 Posted July 6, 2010 aaaa zapomnialam zapytac Kama czy doszly moje koperty??bo to juz troszke dlugo i sie tak zastanawiam??:razz: Quote
kama210 Posted July 6, 2010 Posted July 6, 2010 właśnie miałam pisać że jedna dziś doszła ... dziękujemy ... niedługo wystawię ... poczekam na drugą ... Quote
Lolalola Posted July 6, 2010 Posted July 6, 2010 oooo to super!!!mam nadzieje,ze druga sie pospieszy i niebawem bedzie!! Quote
pati851 Posted July 6, 2010 Posted July 6, 2010 Dziewczyny po co to obwinianie siebie nawzajem. Ja byłam z Ramzesem w Cieszynie u Kasi. Był bardzo zmęczony i wycieńczony po podróży, więc jego reakcja jest usprawiedliwiona. Panda jest suką z charakterem i chciała dominować. Podczas spotkania na "wolności" doszło do "wymiany słów" i tak naprawdę nic się nie stało. Następnego dnia Ramzes nie zwracał uwagi na przechodzące koty. Dzieci Kasi bawiły się z Ramzesem i nie było żadnych problemów. Psu trzebabyło dać trochę czasu na oswojenie się z kolejnym (3) miejscem i otoczeniem. Kasia chciała zostawić Razmzesa i zobaczyć czy się przyzwyczai do Pandy ( bezpłatny DT), w najgorszym wypadku byłby przeniesiony do hoteliku w Cieszynie. ( w grę wchodziła zamiana: starszy piesek miał iść do Kasi a na to miejsce miał "wskoczyć" Ramzes). Jeśli chodzi o koszty podróży to były dużo większe niż 200 zł, pokryłam to z własnej kieszeni. Według mnie Ramzes powinien zostać u Kasi na bezpłatnym DT, po paru dniach wszystko by się uspokoiło. Ramzes przez parę dni był u mnie. nie wykazywał żadnej agresji do dzieci, ludzi i zwierząt. Ja mam sukę mix amstafkę, która bawiła się z Ramzesem. Jak byliśmy u znajomych również akceptował inne psy. Myślę że pretensje do Kasi są nieuzasadnione i jakikolwiek obciążenie finansowe jej osoby to głupota. Osobiście spotkałam niewiele tak życzliwych osób jak Kasia i jej rodzina. Ramzes nie jest zabawką, tylko istotą żywą. Zanim miał pojechać do Kasi trzeba było ustalić wszystkie za i przeciw. Teraz już jest po fakcie, mam nadzieję że wreszcie znajdzie cudowny i kochający dom. Quote
anita_happy Posted July 6, 2010 Posted July 6, 2010 Pati...nie wiem..nie bylo mnie tam...znam tylko z relacji... Dokładnie ramzes nie jest zabawką - nie u Kasi to do hotelu... ja wiem, ze rano po AKCJI "przewozimy Ramzesa do DT" - dostaje sms - "JEST problem z Ramzesem..."co robimy... co mam zrobić z psem..ja w Warszaie..reszta w Szydłwocu - PIES w Cieszynie.... a potem pogonił kota...przewrócił dziecko...pies niesprawdzony... Rozmów o zasady DT było DUZooooo..tu na watku i po za...ja byłam przeciwnikiem wysyłania psa TAK daleko...ale wizja domowego DT przezwyciezyła... Ja Ramzesa na oczy raz widziałm - w nocy - pies bał sie mnie i swojego cienia... potem były głosy, ze niemoze zostac - Jak nie moze to NIECH WRACA...utrzymywanie psa w hotelu na krańcu Polski to jak dla mnie bezsens...potem byloby jak z Obornikami, AlinąS..pies poza zasiegiem i hotel poza zasiegiem - ja czegoś takiego nie preferuje...i pewnie większość ODPOWIEDZIALNYCH osób tez nie...MY czujemy sie odpowiedzialni za to co oswajamy - zabrany z ulicy pies to nie cziłała do zabawy i przytulanka - to pies z przeszłością, której my nie poznamy...nie opowie nam co przeżył...rózne lęki będą z niego wyłazić...wiem bo mam na DT TYLKO psy z szydłwoieckiej ulicy...zabierane bezposrednio z ulicy... GREMIALNIE zadecydowano o powrocie psa na ziemie ojczystą... Powiem tylko TYLE...AKCJA "problem z Ramzesem" po pierwszych godzinach spotkania psa z DT to przesada - on moze nawet tydzien dogadywał by sie z domownikami... u yumanji chadza sobie ze stadem suk...z samcem są na odległosc i pod kontorlą, ale agresji nie ma zadnej...szczeniaki tez omija... Jak zwykle zawinił człowiek i jego nieudolność...bo Bóg stworzył człowieka na swój obraz i podobieństwo...ale zapomniał mu dać wszechwiedze i nieomylność.... Nikt nie ma pretensji do nikogo - a każdy ma do kazdego...Jesli decyduje się na DT to musze mieć "jaja" ...nawet cziłała umie pogryźć... Quote
Aimez_moi Posted July 7, 2010 Author Posted July 7, 2010 Zaraz,zaraz, Pati......ja rozmawialam z Kasia osobiscie i powiedziala, ze nie czuje sie na silach opiekowac sie tak duzym psem...... Nikt nie mowi zlego slowa ani na Kasie ani na nikogo innego ale Ramzes mial pojsc tam do hotelu....... Quote
Lolalola Posted July 7, 2010 Posted July 7, 2010 kurde znowu sie wnerwilam z rana..............czyli wszystko bylo,pieknie,ladnie,problemu nie bylo,Kasia ma jaja!!!!!!ciotki z dogo rzucaja sie bez powodu!!!...................... Quote
anita_happy Posted July 7, 2010 Posted July 7, 2010 a RAMZESIĄTKO spało bez płaczu na kołderce.... i ma swoja Julcie - Grizzly, kt atakuje WSZYSTKICH i wszystko co zwierzęce..a Ramzesa kochaaa....yumanji sie stresuje,ze sie cieczka zbliza - a miala isc na sterylkowanie....al ejak zawsze finanse....echhh....I tak Ramzes bedzie mial cieczke pod nosem :P P.S. yumanji mowiła, ze kastracja konieczna i to expresem jak tylko chłoapk odzyje a bit...bo SAMIEC z niego na 100 procent...jak łazi sobie po podwórku to znaczywszystko:) jak wróce z wakacji to jedziemy na jajociecie:P WIEC MAMY 10 dni na zebranie FUNDUSZY na KASTRACJE PIEKNIOSZKA....a ramzes ma 10 dni na odzycie:) Quote
Aimez_moi Posted July 7, 2010 Author Posted July 7, 2010 Dzis wplynelo na moje konto: Lolalola......... .....70 zl Anita_Happy ...100 zl Lu_Gosiak...........44 zl Razem mam .....214 zl. Quote
anita_happy Posted July 7, 2010 Posted July 7, 2010 aimez_moi napisał(a):dzis wplynelo na moje konto: Lolalola......... .....70 zl anita_happy ...100 zl lu_gosiak...........44 zl razem mam .....214 zl. przeklejam do pierwszego postu Quote
Aimez_moi Posted July 7, 2010 Author Posted July 7, 2010 to doklej jeszcze moja deklaracje na slodziaka..... Czyli mamy 234 zl......:) Quote
Recommended Posts