Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ja go odkrylam z darow niemieckich, taka charakterystyczna zolta pipeta. Pieknie pachnie ten preparat. Ostatnio kupowalam dla sunieczki starszej onki z nużyca ze schronu. Po kilku dniach już bylo widac poprawe.

• Replies 1.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• 3 weeks later...
Posted

eloise wpłaciła dla Margo 40 zł, więc uzupełniam:

+292,90 zł + 40 zł = +332,90 zł

Dobrze, że na razie nie ma jakichś wydatków związanych z Margo... Ale domku nie widać :(

Posted

Łomatko, nie zauwazylam w pierwszej chwili tej suni, tak wysoko wyskoczyla. Niesamowite. No nie kazdy pies lubi koty, jeden lubi, drugi tylko toleruje, trzeci pogoni.

Posted

...a czwarty zamorduje bez mrugnięcia okiem - taka jest Margo niestety i nasz Borysek też (też taki pręusek jak potforki baster i lusi), tylko Boryska da się odwołać, krzykiem zatrzymać, przy nas kota nie ruszy, a Margo jest wówczas głucha na wołania :(

Margo na szczęście nie jest skoczna i nawet płotek 1-metrowy stanowi dla niej przeszkodę nie do pokonania. Prędzej się przekopie niż przeskoczy :)

Posted

[quote name='baster i lusi']czy Margo podesłana do ogłoszeń?[/QUOTE]

Zaraz podeślę, bo chyba nikt inny tego nie zrobił... ja niestety w ostatnich dniach jestem całkowicie nieczasowa.

Posted

Murko, potrzebujesz moze AURIZON do czyszczenia uszu? mam w 'haupie' tylko termin musze sprawdzic.
[URL="http://vetportal.pl/vetfarmacja/index.php/vetoquinol-biowet/product/93/14/Preparaty/v1/AURIZON%C2%AE"]http://vetportal.pl/vetfarmacja/index.php/vetoquinol-biowet/product/93/14/Preparaty/v1/AURIZON%C2%AE[/URL]

• 2 weeks later...
  • 3 weeks later...
Posted

Margo nam schudła bardzo i zauważyliśmy, że dużo posypia. Wczoraj był wet i ją obejrzał. Długo jej nie widział i potwierdził, że bardzo schudła. W sercu nie ma szmerów, ale jest ono dudniące, podobnie jak u naszej Soni (ona też schudła, a teraz na lekach nasercowych ładnie się poprawiła).
Wet powiedział, że dobrze by było zrobić suni analizę krwi na czczo, żeby zobaczyć jak to wszystko wygląda, np. poziom cukru. W lecznicy jeszcze raz osłuchałby sunię, bo u nas ciężko o idealny spokój jak jest ktoś obcy na terenie...
Prawdopodobnie w poniedziałek podjedziemy z sunią do lecznicy; wet zaoferował zrobić analizę krwi gratis :)

Posted

No właśnie jeść niby je, codziennie z miski znika prawie wszystko. Ale wcześniej jadła chyba więcej :roll:
Pomyślałam też, że może to jakieś pasożyty wewn., np. tasiemiec? Ale to wyjdzie we krwi jak będzie zarobaczenie. Tasiemiec jest bardzo ciężki do wykrycia w analizie kału.

Posted

Badania jutro, bo wczoraj wieczorem Hania dostała bardzo silnej gorączki (walczymy z tym do teraz :( )i zapomnieliśmy o zabraniu suni miski z jedzeniem (musi być conajmniej 12 h na czczo).