Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Z goraczka nie ma co na sile walczyc, znak to, ze organizm sie broni przed wirusami/bakteriami. Byc moze dotarla do Was grypa podkarpacka. Trzymamy kciuki za zdrowie Hani :kciuki:

• Replies 1.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted (edited)

Margo była wczoraj w lecznicy, potwierdziła się niestety niewydolność serca :( Poza tym były też jakieś delikatne szmery w oskrzelach i sunia dostała antybiotyk. Jutro prawdopodobnie TZ podjedzie na kontrolę. Analizę krwi będę znać popołudniu.

Edited by Murka
Posted

Poprawiłam poprzedni post, bo chodziło o szmery w oskrzelach, a nie płucach na szczęście :lol:

W analizie krwi wszystko jest ok, wyszedł jedynie stan zapalny (oskrzela). Margo dostała już dwie dawki antybiotyku w zastrzykach od weta (wczoraj była na kontroli i jest poprawa) i od jutra daję jej jeszcze tabletki. Na serce wet powiedział, że najlepszy będzie Lotensin i już zakupiłam dla Margo. Najekonomiczniej byłoby 20 mg, ale wet miał tylko 10 mg (Margo będzie dostawać 1/2. tabl. dziennie, więc starczy jej na jakiś czas).
Analizę krwi i zastrzyki wet potraktował gratis :lol: mam tylko rachunek za 38 zł za Lotensin:
http://images42.fotosik.pl/728/c0d339835deb982bgen.jpg

Tutaj analiza krwi:
http://images46.fotosik.pl/1915/5c56d22165ecdb6dgen.jpg

Jak Jara znalazła dom to może i Margo się doczeka :roll:

Aktualizuję skarpetę:

+364,90 zł - 38 zł = +326,90 zł

Posted

Jessoo, jak dobrze, ze te szmery to w oskrzelach, juz sie przestraszylam.
Przyklad Jary pokazuje,ze cuda sie zdarzaja i trzeba wierzyc. Wiec moze i Margolce sie uda i domek znajdzie :kciuki:

• 2 weeks later...
Posted

Margo jest już oficjalnie u nas na bezpłatnym domu tymczasowym, dokładnie od września 2012.

Parę słów wyjaśnień: Margo była pod opieką Tarnobrzeskiego Stowarzyszenia Przyjaciół Zwierząt, ale z powodu braku płatności za hotelowanie i rosnącego długu (w lecie wynosił ponad 3 tys. zł) zaproponowaliśmy Stowarzyszeniu przejęcie Margo na BDT pod warunkiem uregulowania długu. Propozycja padła z naszej strony ok. rok temu, ale dopiero przedwczoraj wpłynęła ostatnia część długu. Umowa była taka, że do czasu całkowitej spłaty długu sunia u nas będzie na warunkach hotelowych, ale anulowaliśmy hotelowanie od miesiąca września do teraz.

Także Margo jest obecnie "nasza" i pozostanie pod naszą opieką do czasu znalezienia domu lub śmierci.
Mam nadzieję, że pozostaniecie z nami i jak do tej pory będziecie wspierać nas obecnością na wątku, wsparciem finansowym na koszty wet. i pomocą w ogłoszeniach.
Wierzę, że uda się suni w końcu znaleźć dobry dom...

Posted

Murka napisał(a):
Odebrałam dziś karmę, dzięki wielkie! Za garnki też dziękujemy :)

Mamy nadzieje, ze psiakom bedzie smakowac, to dosc dobra niszowa, nieprzemyslowa karma.

Dziekujemy Kasidaffik za organizacje transportu :Rose:

Posted

O obręczach nic nie wiedziałam, garnki mnie nawet zaskoczyły :)
Karma psiakom smakuje, one zresztą zawsze lubią coś nowego.

Margo coś nam nie chce przytyć i trochę mnie to martwi. Nadal widać delikatny zarys kręgosłupa. Może trzeba jeszcze trochę poczekać, dopiero miesiąc dostaje lek nasercowy. Jak będzie u nas wet w przyszłym tygodniu to skonsultuję z nim tę sprawę.

baster i lusi wpłaciła 50 zł na karmę dla suni, bardzo dziękuję!!!
To mniej więcej wychodzi koszt karmy na miesiąc :)

eloise wpłaciła 80 zł dla suni i uzupełniam stan skarpety:
+316,90 zł + 80 zł = +396,90 zł
Dziękuję!!!

Posted

Tak mi sie wydawało, że Margo się trochę poprawiła, ale dziś dla pewności pokazaliśmy ją wetowi (był u nas szczepić psiaki). Potwierdził, że jest ogromna różnica, Margo przytyła :) Osłuchał ją też i wszystko jest ok w oskrzelach, a serducho ma jak dzwon :)