Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='furciaczek']Jakie beda koszty transportu tak mniej wiecej?

[quote name='piechcia15']nie znam się na kosztach ale Pabianice -Szczecinek to ok 390km w jedną stronę:( średnio chyba ok 50gr/km wychodzi niee??

filip, który nam często wozi psy za 350km bierze 200zł.
trasa poznań-pabianice-szczecinek-poznań (bo filip jest z poznania) to prawie 800km... bardzo potrzebujemy pomocy w kwestii transportu!

• Replies 315
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

musimy uzbierać. pies już od 2 tygodni strasznie musi cierpieć, boję sie pomyśleć ile bólu znosi z uśmiechem na pysku. u mariamc miesiąc to 200zł a warunki i opieka świetne! do tego opieka weterynaryjna-weterynarz na miejscu codziennie.
jest jeszcze taka opcja, by przewieźć psa do śremu-do zaprzyjaźnionej lecznicy, w której by się odbyła operacja (koszt to ok.300zł + 20zł za każdą dobę pobytu). ze śremu ania z poznania mogłaby zawieźć psa do szczecinka. trasa pabianice-śrem to ok.200km w jedna stronę.

Posted

Agus slac na to konto od Czekoladki?
Dzisiaj przeleje 250zl, jak dojdzie mi przelew z wyspy to postaram sie drugie tyle dorzucic jakos poniedzialek/worek ( powinno zostac mi po wydatkach na Ccty).

Posted

[quote name='furciaczek']Agus slac na to konto od Czekoladki?
Dzisiaj przeleje 250zl, jak dojdzie mi przelew z wyspy to postaram sie drugie tyle dorzucic jakos poniedzialek/worek ( powinno zostac mi po wydatkach na Ccty).[/QUOTE]
furciaczku! kochana jesteś. dzięki serdeczne!!!!! tak, konto to samo.

Posted

[quote name='furciaczek']Agus slac na to konto od Czekoladki?
Dzisiaj przeleje 250zl, jak dojdzie mi przelew z wyspy to postaram sie drugie tyle dorzucic jakos poniedzialek/worek ( powinno zostac mi po wydatkach na Ccty).[/QUOTE]
Furciaczek, kochana jesteś, dziękujemy Ci bardzo :loveu:!

Posted

jasne, dam znać. tymczasem próbuję ścignąć filipa ;) chyb a jutro będę próbować bo dziś nie odbiera. moze do jutro coś się jeszcze zmieni, moze ktoś z pabianic/łodzi pomoże z transportem...

Posted

Ania przed chwilą chyba nieświadomie nazwała do Łapkiem i chyba to będzie najodpowiedniejsze imię dla niego:)

myślę że to niezła cena skoro bierze mniej niż 50gr/km

czyli jakąś opcję bierzemy? Pabianice-Poznań?tam operacja i Ania go zawozi dalej?czy Pabianice-Szczecinek i tam wszystko dalej?

może to głupie pytanie, ale rezerwować go?głupie bo chyba nikt nie weźmie nagle takiego psa:(

Posted

Furciaczek :loveu::loveu::loveu:

Spać nie możemy przez tego psiaka, jego ból i cierpienie muszą być niewyobrażalne :-(, to jego jedyna szansa!!!

Prosimy o jakiekolwiek deklaracje, stałe i jednorazowe, to jego jedyna szansa!!!

Posted

[quote name='piechcia15']Ago czyli ty przejmujesz dowództwo nad kasą Leosia czy jak on się tam zwie:)?[/QUOTE]tak

[quote name='furciaczek']Adam z Lodzi liczy sobie 40-42 zł za 100 km...szukac nr tel??[/QUOTE]tak!!!

[quote name='piechcia15']Ania przed chwilą chyba nieświadomie nazwała do Łapkiem i chyba to będzie najodpowiedniejsze imię dla niego:)

tmyślę że o niezła cena skoro bierze mniej niż 50gr/km

czyli jakąś opcję bierzemy? Pabianice-Poznań?tam operacja i Ania go zawozi dalej?czy Pabianice-Szczecinek i tam wszystko dalej?

może to głupie pytanie, ale rezerwować go?głupie bo chyba nikt nie weźmie nagle takiego psa:([/QUOTE]tak od dziś nasze psisko nazywa się ŁAPEK;) wiem ze w szczecinku i tak by tak na niego mówili:evil_lol:
rezerwuj go jesli możesz.mam nadzieję, że nie zrobia problemu z wydaniem psa.
zaraz sobie poobliczam wszystko ale chyba w tej sytuacji pomyslimy o transporcie prosto do szczecinka.

Posted

zalezy mi na tym by jak najszybciej zawieźć psa. najlepiej jeszcze w tym tygodniu-w weekend. jesli ta osoba z łodzi się zgodzi to pies pojedzie prosto do szczecinka i tam zostanie zoperowany.

Posted

jeśli myślisz o weekendzie to tylko sobota od 9-16:( niestety w niedzielę schron jest zamknięty:( chyba minęły już 2 tygodnie od przyjęcia i nie powinno byc problemu z wydaniem psa, ale niestety dojdzie jeszcze 50 lub 60zł za adopcję,bo skończyło się już bezpłatne wydawanie psów nawet na DT:( chyba że bardzo bardzo ubłagam. Zapytam jutro, jak nie zapomnę to zadzwonię.

Posted

[quote name='piechcia15']jeśli myślisz o weekendzie to tylko sobota od 9-16:( niestety w niedzielę schron jest zamknięty:( chyba minęły już 2 tygodnie od przyjęcia i nie powinno byc problemu z wydaniem psa, ale niestety dojdzie jeszcze 50 lub 60zł za adopcję,bo skończyło się już bezpłatne wydawanie psów nawet na DT:( chyba że bardzo bardzo ubłagam. Zapytam jutro, jak nie zapomnę to zadzwonię.[/QUOTE]
nie zartuj! myślisz, że będą żądać pieniędzy za wydanie psa w takim stanie?????:crazyeye::crazyeye::crazyeye: to skandal normalnie!

Posted

nie wiem, schron ostatnio ciężko przędnie a my często zabierałyśmy psy nie płacąc za nie i kiedyś juz powiedzieli że koniec z tym, dlatego tak napisałam, a czy dla tego przypadku zrobią wyjątek, zobaczymy

Posted

[quote name='piechcia15']nie wiem, schron ostatnio ciężko przędnie a my często zabierałyśmy psy nie płacąc za nie i kiedyś juz powiedzieli że koniec z tym, dlatego tak napisałam, a czy dla tego przypadku zrobią wyjątek, zobaczymy[/QUOTE]
jesli moge cie prosić o "załatwienie" tego z kierownictwem to bardzo proszę :)
jesli się nie uda, to trudno. uważam jednak, że to by było oburzające, gdyby żądali opłaty za psa w takim stanie.