sleepingbyday Posted April 21, 2014 Posted April 21, 2014 kontaktuje się z ludźmi od kaukazów, ale czekam aż się ogarną po świętach - 3 x ma zapchaną skrzynke, juz jej napisałam na profilu żeby się odezwala. ona jest kaukazia, to raz, a dwa że pomaga fundacji zwierzę nie jest rzeczą. niejeden kaukaz tam dostał szanse, zobaczymy. na pewno będa starali sie ogarnąć, pomóc. kaukazy to nie są, niestety, pudelki trzeba mieć wiedze i głowe na karku. Quote
Ewa i flatki Posted April 21, 2014 Posted April 21, 2014 Tam, gdzie dosięgnie do misek, wodę nalewa "zła właścicielka". Do kojców wejść nie może, bo są kłódy pozakładane. Najgorzej mają te zamknięte w budynku na piętrze. "Święta pod psem" z Samorządek, ale za to może w najbliższych dniach wszystkie będą ocalone przed taką "opieką" :/ Właścicielka nie optuje za pozbyciem się psów w nieznane, zgadza się, żeby pozostały na jej terenie obięte patronatem kogoś, kto poradzi sobie prawnie i logistycznie z tym problemem. Na przeniesienie psów z budynku do jej kojców też się zgadza. Quote
Donvitow Posted April 21, 2014 Posted April 21, 2014 Też ruszyłem znajomą od kaukazów. Już była w temacie.:). No fajnie że kroi się jakiś plan B.:) Teraz tylko Ktoś musi potrząsnąć burakami/ urzędnicy z gminy, policja, wet/ Quote
kasiek. Posted April 21, 2014 Posted April 21, 2014 Chyba z wetem jak zwykle będą najgorsze problemy..bo weci jakos widza inaczej niz zwykli ludzie ,w schronach widza zaniedbanie jak juz pies jest konajacy ,a przedtem dobrostan zwierzat jest ok .. cytat -fragment [COLOR=#000000]"Właścicielka nie optuje za pozbyciem się psów w nieznane .." A wiecej info na ten temat ? [/COLOR] Quote
SabinaL Posted April 21, 2014 Posted April 21, 2014 Jak mozna zostawic tyle psow bez wody i jedzenia.Nie moge tego pojac. Quote
Donvitow Posted April 21, 2014 Posted April 21, 2014 [quote name='SabinaL']Jak mozna zostawic tyle psow bez wody i jedzenia.Nie moge tego pojac.[/QUOTE] A myślisz że dlaczego powstała Dogomania i dziesiątki już teraz innych for.:( Quote
Ada-jeje Posted April 21, 2014 Posted April 21, 2014 [quote name='Donvitow'] Teraz tylko Ktoś musi potrząsnąć burakami/ urzędnicy z gminy, policja, wet/[/QUOTE] Nie znam szczegolow, umowy najmu pomiedzy wlascicielka terenu a Yumanji, bo jesli nie ma w niej wzmianki o psach to w/g mnie zwierzeta sa wlasnoscia wlascielki terenu i w takim przypadku obylo by sie bez burakow. Nie jest to temat do roztrzasania na watku, ale jak juz zwierzeta beda przekazane w dobre rece postaram sie jako przedstawicielka Fundacji pomoc finansowo, np. w zakupie karmy lub uslug weterynaryjnych. Quote
joannaloves1 Posted April 21, 2014 Posted April 21, 2014 musimy coś zrobić aby pokazać jej że nie jest bezkarna! Quote
Ewa i flatki Posted April 21, 2014 Posted April 21, 2014 (edited) Z obserwacji dzisiejszych: aktywność yumanii polegała na robieniu kolejnych zdjęć właścicielce, podczas gdy Maks - syn/wykonawca poleceń wieszał koce w oknach na piętrze. Tylko, że zdjęcia syfu w środku już zostały zrobione. Edited April 21, 2014 by Ewa i flatki brak dwukropka Quote
Ewa i flatki Posted April 21, 2014 Posted April 21, 2014 [quote name='kasiek.']Chyba z wetem jak zwykle będą najgorsze problemy..bo weci jakos widza inaczej niz zwykli ludzie ,w schronach widza zaniedbanie jak juz pies jest konajacy ,a przedtem dobrostan zwierzat jest ok .. cytat -fragment [COLOR=#000000]"Właścicielka nie optuje za pozbyciem się psów w nieznane .." A wiecej info na ten temat ? [/COLOR][/QUOTE] Znaczy, że mogą być w tym samym miejscu, jeżeli się uda tak sprawę rozegrać. Quote
SabinaL Posted April 21, 2014 Posted April 21, 2014 To te psy w domu siedza w kompletnej ciemnicy? a czy oprocz aparatu fotograficznego do robienia zdjec wlascicielce posesji zostala tez przywieziona Karma dla psow? Quote
Donvitow Posted April 21, 2014 Posted April 21, 2014 [quote name='SabinaL']To te psy w domu siedza w kompletnej ciemnicy? a czy oprocz aparatu fotograficznego do robienia zdjec wlascicielce posesji zostala tez przywieziona Karma dla psow?[/QUOTE] Pytasz czy yumai nakarmiła psy ? Quote
sybil Posted April 21, 2014 Posted April 21, 2014 Czytam wątek i jasna cholera mnie trzęsie, zwłaszcza po tej wazelinie i miodzie z pierwszej części wątku. Taka dobra osoba i takie ogromne serce :mad: ! Przypomina to niechlubnej pamięci Wiolę&Miłosz. Po raz kolejny wystarczyło, że ktoś napisał jakie to jest cudowne miejsce i opieka, a nikt nie uważał za stosowne [B]sprawdzać[/B] i jeszcze raz [B]sprawdzać[/B]. Po tylu aferach opiekuńczych (bo przecież to nie był hotelik!) prosi się i narzuca wręcz [B]zasada ograniczonego zaufania[/B]. Nikogo nie obchodzą "przepychanki terytorialne" tej osoby, ani jej osobiste problemy (tu powinni pomóc przyjaciele i ci dobrzy znajomi), ważny jest los zwierząt. Jeśli ta osoba gromadziła psy i nie otrzymywała żadnej pomocy materialnej (lub prawie żadnej) to dla mnie jest to zwyczajna, obrzydliwa zbieraczka, a warunki przetrzymywania psów są znęcaniem się nad nimi i nie powinno być problemu z odebraniem ich. Mam nadzieję, że uda się odmienić los psiaków zanim będzie za późno, bo w takich warunkach wkrótce będą kolejne informacje o TM.:-( Quote
Ania+Milva i Ulver Posted April 21, 2014 Posted April 21, 2014 [quote name='Ewa i flatki']Z obserwacji dzisiejszych: aktywność yumanii polegała na robieniu kolejnych zdjęć właścicielce, podczas gdy Maks - syn/wykonawca poleceń wieszał koce w oknach na piętrze. Tylko, że zdjęcia syfu w środku już zostały zrobione.[/QUOTE] Macie zdjęcia psów wewnątrz domu? Quote
joannaloves1 Posted April 21, 2014 Posted April 21, 2014 wrzućcie fotki, bo ja widziałam tylko jakieś zapyziałe schody Quote
gagata Posted April 21, 2014 Posted April 21, 2014 Te zapyziałe schody i drzwi prowadzą własnie do apartament ów yumanji. W środku jest gorzej. Dużo gorzej. Quote
Doda_ Posted April 21, 2014 Posted April 21, 2014 [quote name='gagata']Te zapyziałe schody i drzwi prowadzą własnie do apartament ów yumanji. W środku jest gorzej. Dużo gorzej.[/QUOTE] a mozesz wrzucic ?? :( Quote
Ewa i flatki Posted April 21, 2014 Posted April 21, 2014 Nie mogę bez zgody autora a nie mam z nim kontaktu w tej chwili. Są masakryczne, jest też krótki filmik. Pewnie będą też dowodem w sprawie o znęcanie. Yumanii z uporem maniaka fotografuje właścicielkę i jej psy w czasie, kiedy powinna karmić swoje psy i wywalać gnój :( Quote
joannaloves1 Posted April 21, 2014 Posted April 21, 2014 a dziewczyny z ZwP pisały ze też mają jakiś filmik, dziewczyny możecie wrzucić? Quote
Donvitow Posted April 21, 2014 Posted April 21, 2014 Dziewczyny dajcie spokój. Foty są dla prokuratora, Filmiki też. Pojawią się jak będzie można je wstawić. Natomiast można natychmiast deklarować wpłaty / nawet po 5 PLN/ na psy z tej patologii. Można się też zastanawiać nad daniem DT psiakom które już było widać na fotach lub w "ciemno" tym które gniją w budynku. I DT i karma i pieniądze są bardzo potrzebne. Przesyłajcie wątek znajomym, nagłaśniajcie, zapraszajcie. Może ktoś się zastanowi i sprawdzi gdzie psa oddaje, może ktoś przeleje na te psiaki 5 PLN.:) Quote
Ewa i flatki Posted April 21, 2014 Posted April 21, 2014 To musimy ustalić, na czyje konto z jakim celem wpłacamy i jakoś to umocować na pierwszej stronie wątku. Ja w środę pisałam do 2 modów, żaden mi nie odpisał. Można z pomocą moda dać krótki opis sytuacji w pierwszym poście, inaczej to się pogubi w tłumie postów. Quote
Ania+Milva i Ulver Posted April 21, 2014 Posted April 21, 2014 Może mi ktoś podrzucić link do fot robionych podczas interwencji - gdzie były wszystkie psiaki z kojców? Nie mogę znaleźć w napływie ostatnich postów. Quote
Recommended Posts