Kosmaty Gałganek Posted July 20, 2010 Posted July 20, 2010 Przyszłam śladami jeża, a oprócz niego znalazłam wspaniałe psy :mdrmed: Świetna gromadka :lol: Quote
Patyś_ Posted July 24, 2010 Author Posted July 24, 2010 Zdjęcia jakieś już mam, ale tu czytnik padnięty. mam 5 minut na neta, ale w poniedzialek po południu będzie obszerna relacja!! W drodze mieliśmy kilka niemyłych, bądź dziwnych przygód. Tu na miejscu jest okej :) Psy poszalały na wsi. Gaja postrachem wsi się stała! Każdy sąsiad się jej bał i kazdy psiak!! :) Volta szlała, taplała się w wodzie, a potem wpadała w piaskownice! Jutro dzień sądu - chrzciny! ;) Trzymajcie za mnie kciuki, żebym Dziecka nie upuściła czycos ;) Quote
wasabi81 Posted July 26, 2010 Posted July 26, 2010 Patyś_ napisał(a):Zdjęcia jakieś już mam, ale tu czytnik padnięty. mam 5 minut na neta, ale w poniedzialek po południu będzie obszerna relacja!! W drodze mieliśmy kilka niemyłych, bądź dziwnych przygód. Tu na miejscu jest okej :) Psy poszalały na wsi. Gaja postrachem wsi się stała! Każdy sąsiad się jej bał i kazdy psiak!! :) Volta szlała, taplała się w wodzie, a potem wpadała w piaskownice! Jutro dzień sądu - chrzciny! ;) Trzymajcie za mnie kciuki, żebym Dziecka nie upuściła czycos ;) Czekam na relacje... Bardzo jestem ciekawa co to za niemile przygody wam sie wydarzyly, czemu Gaja sie stala postrachem wsi... no i czy dziecko nie zostalo upuszczone;-) Quote
Patyś_ Posted July 26, 2010 Author Posted July 26, 2010 Wasabi - brzmi to jak zapowiedź serialowa ;D To zacznę od końca - Dziecko żyje, ma się dobrze :) Aleks cały chrzest przespał - lanie wodą,namaszczenie - nic go nie obudziło, nawet przekładanie z rąk do rąk... Jak on to zrobił? Nie wiem, boje się co wymysli na komunie O_O Gaja i postrach wsi - Otóz wieś to maleńka, kilka domków na krzyż :) I każde podwórko chronione co najmniej owczarkiem niemieckim - i tu się okazało, że co owczarki sąsiadów na posesję cioci wchodziły - to Gaja z pędem błyskawicy goniła je za płot. Bydlaki dwa razy większe od niej, a bały się jak słoń myszy! Zobaczyli to sąsiedzi i Gaja została okrzyknięta psem mordercą! ;) Volta topiła się wesoło w wiadrach - poganiały dziewczyny gołębie wuja były zachwycone. Sytuacja napieła się tylko gdy kuzyn z Aleksem przyjechali - jak usłyszałam, że moje psy to siedlisko brudu, syfu, bakterii i robactw to szlag mnie trafił zapakowałam się w samochód, wróciłam do zielonej góry. Wrrrr... Ale dziewczyny znalazły tu kolegę - wielkiego nowofundlanda :) o wdzięcznym imieniu - Generał :D Generał ma 6 miesięcy jest wielki jak mał niedźwiedź i pokraczny jak młoda kaczka ^^ Słodki zwyczajnie :) A dziwne/mało przyjemne wrażenia z podrózy... - 500 km i masa porzuconych psów... Biegających wzdłuż dróg szybkiego ruch... coś strasznego ...A kiedy zatrzymalismy sie w leśnym parkingu, wypuscilam suki, zeby pogały, a te ni w ząb od auta nie chcą odejść. Specjalnie im wjełam miski z wodą, mama szykowała nam kawę, jedzenie, a te w bagażniku... Wyciągnęłam je trochę na siłe stoje nad nimi " No biegnijcie no!" I w tym momencie podszedł do mnie starszy pan i zapytał: Nie wstyd pani tak się zwierząt pozbywać na wakacje? Tak wadzą? - A mnie wmurowało O_O Dopiero po chwili pomyślałam, że mogło to tak z boku wyglądać... Ale z panem pogadałam, okazała się niesamowitym psiarzem :) Także... Ogólnie nie było najgorzej - dziś relacja zdjęciowa - wybaczycie, że psów bedzie miałą, ale raczej skupiłam się na chrzcinach ... ;) Quote
Patyś_ Posted August 8, 2010 Author Posted August 8, 2010 Uhhhh Galeryjka nam trochę obumarła, ale zaczyna nam wracać tętno! Wasabi, strasznie dzięujemy, a raczej dziewczyny dziękują za prezenty! Smakołyku już prawie wszystkie znikneły ( troche im to dozuje, bo zjadły by na raz!) A pluszowa zabawka jest hitem!! Wyrywają ją sobie! Aparat wrócił z naprawy, odzyskałam zdjęcia i muszę nakręcić jak się tym szarakiem bawią! :) A tu tak w ramach rekompensaty Gaja - pies "z czilautowany" :D z serii "miny" "Wyluzuj! Relaks! wszystko będzie gytes maliny :D" Quote
wasabi81 Posted August 9, 2010 Posted August 9, 2010 http://img821.imageshack.us/img821/5316/dscf7375w.jpg hihihi, totalny relaks:loveu: Super ze smakolyki smakuja... nasz pies tez je raczej w calosci lyka... musza byc pyszne;-) Nie moge sie doczekac nowych zdjec i filmikow:loveu: Quote
Obama Posted August 10, 2010 Posted August 10, 2010 http://img821.imageshack.us/img821/5316/dscf7375w.jpg Świetny sierściuch! Więcej fot. Quote
Patyś_ Posted August 10, 2010 Author Posted August 10, 2010 No to powolutku zaczynamy :D Najpierw kilka zdjęć Volty z Urowa :) Volta dowodna :evil_lol: Tu Volta i jej koleżanka Aza :) I znów :) Volta charcik mój... Mówię wam ten pies ma powera! Przy najbliższej okazji to nakręcę ;) A to już zdjęcia z drogi do Zielonej Góry! :) Tak moje dziewczynki podróżowały: Quote
Patyś_ Posted August 10, 2010 Author Posted August 10, 2010 Tu jeszcze Volta, już w Zielonej Górze - tak wygląda, gdy wie, że coś zrobiła źle... Np zjadła mój obiad prosto z talerza, gdy nie patrzyłam... I niech mi ktoś powie, że ona sobie oczu kredką nie poprawia?! No i dwa zdjęcia dodatkowe : " kffiatuszek" No i palmiarniane żółwie :) Potem zasypia Was zdjęciami chrzcinowymi... Ale teraz przyjechał mój "braciszek" Więc na pewno któregoś dnia wybierzemy się z psami na spacer do lasu, napstrykamy kilka zdjęć ;) A... I za parę minut film z zabawą w chowanego z Finnie :D Quote
Patyś_ Posted August 10, 2010 Author Posted August 10, 2010 Obiecany filmik :) Finnie i zabawa w chowanego http://www.youtube.com/watch?v=6JnZf3D4HSI Quote
Marta67 Posted August 10, 2010 Posted August 10, 2010 przyłączam się do Twojej galeri ;) szczerze mówiąc najbardziej użekła mnie Finnie ;) nie spodziewałam się, że można mieć w domu od tak jeża... ;) zainteresowałaś mnie i teraz będę czytać o nich :) karmisz Finnie robakami? a hodowla z której ja masz ma stronę internetowa? mogłabyś mi podać na PW? ;) Quote
taxelina Posted August 10, 2010 Posted August 10, 2010 [quote name='Patyś_']Obiecany filmik :) Finnie i zabawa w chowanego http://www.youtube.com/watch?v=6JnZf3D4HSI urocze zwierzatko :) Quote
Patyś_ Posted August 10, 2010 Author Posted August 10, 2010 Marta67 napisał(a):przyłączam się do Twojej galeri ;) szczerze mówiąc najbardziej użekła mnie Finnie ;) nie spodziewałam się, że można mieć w domu od tak jeża... ;) zainteresowałaś mnie i teraz będę czytać o nich :) karmisz Finnie robakami? a hodowla z której ja masz ma stronę internetowa? mogłabyś mi podać na PW? ;) Owszem Finni od czasu do czasu dostaje robaczki, owoce lub karmę w puszce :) A na co dzień je jedzenie dla kotków Royal Canin Kitten 36 :) Już podsyłam stronkę hodowli :) Deer - dzięki! :) Quote
Obama Posted August 11, 2010 Posted August 11, 2010 Wkurzasz mnie:diabloti::cool3: Masz fajne psy,a ja mam tylko JEDNEGO fajnego psa. Phi.:eviltong: Quote
Patyś_ Posted August 11, 2010 Author Posted August 11, 2010 Obama napisał(a):Wkurzasz mnie:diabloti::cool3: Masz fajne psy,a ja mam tylko JEDNEGO fajnego psa. Phi.:eviltong: Mogę wkurzyć bardziej? ;> Mam zjebiastego JEŻA!:diabloti: I Dwa fajne psy :cool3: Ale nie chciała bym widziec niczyjego mieszkania jakby te nasze psy się spotkały :evil_lol: Quote
gops Posted August 11, 2010 Posted August 11, 2010 swietne zdjecia! mloda Ci rosnie :) jez tez niczego sobie ;p Quote
Patyś_ Posted August 11, 2010 Author Posted August 11, 2010 Dzięki :) Gops, a powiedz mi , z kim jedziesz w sobote do Sopotu? ;> Bo też się zastanawiam czy by się nie zabrać na wystawę :D Quote
Onomato-Peja Posted August 11, 2010 Posted August 11, 2010 http://img46.imageshack.us/img46/1988/dscf7360.jpg hyhyhy jaki wzrok :) Quote
gops Posted August 11, 2010 Posted August 11, 2010 Patyś_ napisał(a):Dzięki :) Gops, a powiedz mi , z kim jedziesz w sobote do Sopotu? ;> Bo też się zastanawiam czy by się nie zabrać na wystawę :D ze znajomym i jego zona oni jada do gdanska i przy okazji pojada na wystawe to sie z nimi zabieram ale nie ma juz miejsca bo na 99% musza wziac psa a on duuuzy i pewnie i ja bd sie gniotla ;/ Quote
Patyś_ Posted August 11, 2010 Author Posted August 11, 2010 haha, byłyśmy z sukami na sapacerze i mnie wryło ... :D przechodziłyśmy obok nieogrodzonego placu zabaw dla dzieci. Biegnie w naszą stronę dziecko może 5 letnie dziecko. Zatrzymałam się, żeby laski się nie wystraszyły i widzę biegnącą do nas mamę dziecka i z krzykiem: - Zostaw te psy! na pewno są brudne!! - stanełam jak wryta, ale zawartośc rączki dziecka bardzo mnie zainteresowała. więc odbiłam piłeczkę: - Wie pani, ja nie chcę, żeby pani dziecko głaskało moje wykąpane psy... Ma w ręku kocią kupę... - i z miłym uśmiechem odeszłam w swoją stronę, ale mina kobiety mnie rozbawiła na ręsztę dnia! Cóż, czego to dzieci w piaskownicy nie znajdą :D A kobietka chyba ma nauczkę... Z resztą Hubercik, który był z nami, osądził, że jak na mój dzisiejszy humor i tak byłam diabelnie miła ^^ Quote
chita Posted August 11, 2010 Posted August 11, 2010 http://img46.imageshack.us/img46/1988/dscf7360.jpg definitywnie podkrada Ci kredke i maskare:evil_lol: fajnie ze psiaki lubia podrozowac, to znacznie ulatwia zycie;) Quote
Recommended Posts