Jump to content
Dogomania

Bo im zawsze ujdzie na sucho! Czyli Gaja, Volta i Finnie :)

Recommended Posts

Posted

3,2,1 start! Przygotowywałyśmy się kilka chwil i decyzja zapadła :) Rozkręcamy Fotobloga :)
W moim domu zawsze było jakieś zwierzę, nawet kilka naraz. Psy były z nami od zawsze i tak już nam raczej zostanie ;)
Kiedy w 2006 roku musieliśmy pożegnać naszego Grypsa, nie mogliśmy się odnaleźć w domu. Jednak zawsze było stanowcze nie. Czemu? Nikt do końca nie wiedział. Więc na własną rękę, przy pomocy wujka, wyciągnełam z Elbląskiego schroniska małe coś... Według pracownika, było dorosłe, głupie i wredne. Kości obite skórą, po której biegała masa pcheł. Ząbki jeszcze nie były stałą, a podobno była dorosła. Zabrałam do domu umyłam odkryłam rany w skórze, i mnóstwo otarć. Opatrzyliśmy odkarmiliśmy i oto Gaja :)

Była słodka i malutka. Podbiła serca wszystkich, stała się oczkiem w głowie. Gaja podrosła i okazało się, że mamy ważącą ponad 25 kg sukę! Tak zwanego sukowca ;)
Potem, zrodziło się marzenie. JEŻ! Ale nie taki z lasu. Afrykański jeż pigmejski białobrzuchy. Szukałam, dwa lata szukałam, odnalazłam hodowlę! I miot z super jeżyków. Szybkie zbieranie kasy, rozmowa z hodowcą i marzenie stało się rzeczywistością.
Oto Finnie! :)

W grudniu razem z rodzicami podjeliśmy decyzję. Pomagamy schronisku. Uzbieraliśmy kasę na balu, kupiliśmy karmę, załątwiliśmy dużo ubrań i kocy i dowiedziliśmy się o DT. W grudniu wzieliśmy umierającą sunie. Diunę. Jak tylko znajdę jej fotki to powrzucam i opiszę jej historię :( Zaczęłam pracę wolontariusza w schronisku! Coś wspaniałego. I z dnia na dzień, powoli decyzja zapadła - będziemy mieć drugiego psa.
Oto Volta! :)

I tak oto rozkręcamy Galeryjkę :) Później uzupełnimy zdjęcia - podkradniemy Vitce, kilka sapcerkowych, zjadę Gaji - szczeniaka fotki i podrzucimy trochę Finnie :)
Na razie pozdrawiamy wszystkich serdecznie! :)

• Replies 210
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Wpisuję się zatem, jako zła i niedobra poszukiwaczka dziury w całym :cool3:

A tak serio - jeżynka jest cudowna :loveu: Teraz mi głupio, że tak wyskoczyłam na początku :oops:

Czekam na ciąg dalszy :)

Posted

evl - spoko loko :D Ja tam lubię jak się coś dzieje :) Możesz szukać dziur ile wlezie ^^
Dziś dorzucimy fotek :D I poodwiedzamy galerie :D
Od razu dorzucimy zeszłoroczną Gaję :) Już wcale nie taka malutka a wielka suczyca :D

Teraz wracam do farbowania kłaków :evil_lol:

a tak z innej beczki - znacie kogoś kto robi fajne banerki ? :D

Posted

QQk - Owszem dogaduje :) Nawet gania je po domu :) Jest takim... Liderem że tak powiem ;)
Vitka - No ja myślę, że będziecie zaglądać :D A spacerki zgramy i będzie pieknie :loveu:

Posted

Od razu wrzucimy zdjęcia z soboty :) Wyjechałyśmy sobie z dziewczynkami i Jackiem nad jeziorko! :) Laseczki polatały, poszalały i kilka fotek zrobiliśmy ;)
Dzień dobry jestem Gaja :)

Volta biegiem do pańci! - Biegne, biegnę!! :)

Gaja dobyła patyka!

A może się podzieli ? ;>

Posted

A może jednak niekoniecznie :evil_lol:

Ale co z tego :D Volta podwędzi z ogniska patyka ;) i jeszcze się z nim dobrze ukryje :)

Co z tego, jak Jacek i tak nam zabierze badyla! I jeszcze znajoma Sonia przybiegnie się bawić!

Gonimy!!!!

Wracamy! :D (trochę nam Voltę ucieło, ale to nic... )

Zdjęc z nad jeziora samego nie mamy, bo aparatu nie braliśmy :)

Posted

Volta i Gaja jakieś podobne do siebie, albo mi się zdaje.
Jaki jeeeżyk <33
Będziemy wpadać i proszę o mizianko dla każdego (no może oszczędzimy Ci palców i jeża po brzusiu XD)

Posted

CarolineS napisał(a):
Volta i Gaja jakieś podobne do siebie, albo mi się zdaje.
Jaki jeeeżyk <33
Będziemy wpadać i proszę o mizianko dla każdego (no może oszczędzimy Ci palców i jeża po brzusiu XD)

Może i leciutko podobne, bo teraz obie odciachane u fryzjerki :D A jeżyna już biega po łóżku, więc to dla niej najwspanialsze mizianko ! :)

Posted

CarolineS napisał(a):
A czego taki jeżyk potrzebuje do szczęścia?

Sporej klatki, dobrego jedzonka, odpowiedniej temperatury i duużo ruchu :) I jest szczęsliwy ;)

Wasabi - włosy wyszły super ;) Mam blond-czekoladową zeberkę na głowię :D

Posted

[quote name='Patyś_']Sporej klatki, dobrego jedzonka, odpowiedniej temperatury i duużo ruchu :) I jest szczęsliwy ;)

Wasabi - włosy wyszły super ;) Mam blond-czekoladową zeberkę na głowię :D
No, chyba lepiej zeberke niz jakas panterke lub leoparda:D... poczekamy na fotki.
Fajna ta galeria: 2 sunie, jezyk i zeberka;-)