Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 84
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Kochana Wieso przekazała 30 PLN na pomoc dla sparaliżowanego Guziczka . Guziczek biedaczek nie potrzebuje już nic ... już jest tam , za TM.
W związku z tym , Wieso zgodzila się ,aby jej pieniążki wspomogły jakąs inną psią bidę .Jako ,że Balbinka jest w wielkiej potrzebie ,te pieniązki po biednym Guziczku trafią na jej konto.

Posted

ogromnie dziękujemy!!!!
a Balbinka... taka biedula.... ztej zmartwiałej skórki ciągle wypadają kepki włosów.... wygląda już troche jak w trakcie ostrej "chemii".... ma poważne zaniki mięśni jak jakiś piesio ją potrąci i sie przewróci to leży jak żuczek na pleckach i trudno jej sie podnieść....

...ale jak szykuje sie jedzonko i jak już jest coś do jedzonka...to Balbinka pierwsza kończy i później trzeba ją trzymać już do końca karmienia bo inaczej każdemu by wyjadła cokolwiekby tam miał.... także ma biedulka swoje małe przyjemności... ;) dzisiaj pani Wet powiedziała że w związku z tymi zanikami mieśni możnaby jej podawać jeszcze "hmb" taki preparat białkowy troszke wpływa naodbudowe tkanki mieśniowej...

Posted

Trafiłam na wątek przez bazarek. Niestety nie pomoge finansowo (utrzymuję trzy duże bezdomniachy), ale może radą...

Mam sunię z Cushingiem. Od weta wiem, ze jest ludzki odpowiednik Vetorylu. Nazywa się Lysodren i jest bardzo trudny do zdobycia - pomijając fakt, ze kosztuje majątek. Może jakiś lekarz ma dostęp do szpitalnych zasobów?
Niektórym psom podaje się (ludzki) Nolvadex... ale nie wiem jak cenowo to wygląda. Po dłuższym stosowaniu może powodować skutki uboczne.

I jeszcze Ketoconazole (ok 11 zł) - nie wiem dlaczego, ale dobrze jest podawać psom ze zmianami skórnymi przy tej chorobie.

I tyle tylko wiem od weta...

Posted

I kolejne pieniążki lecą do Balbineczki , gdyz z mojego bazarku dla niej sprzedały się jeszcze bucki:multi: - 40 PLN.:multi:

Kasiu - ja zrobię jeden przelew 70 PLN : 40 PLN buciki bazarkowe + 30 PLN po biednym Guziczku [']

Posted

tayga napisał(a):

I jeszcze Ketoconazole (ok 11 zł) - nie wiem dlaczego, ale dobrze jest podawać psom ze zmianami skórnymi przy tej chorobie.....

m.in. hamuje synteze kortyzolu...

ale masz doświadczenia że pomaga??? podawałaś w tabletkach czy to jakaś maść?

Posted

dotarły pieniądze z bazarku od Iwy77 oraz po biednym Guziczku...

Balbinka otrzymała też przelew od Taks 300,-

oraz znajoma Murki zgodziła sie na przekazanie Vetorylu po innym chorym piesku!!!!!

bardzo, bardzo dziękujemy!!!!!!!
to niezwykle duża pomoc dla biednej Balbinki....

Posted

kikou napisał(a):
m.in. hamuje synteze kortyzolu...

ale masz doświadczenia że pomaga??? podawałaś w tabletkach czy to jakaś maść?

Podaję w tabletkach, ale dopiero od kilku dni... trudno powiedzieć czy pomaga.

Posted

tayga napisał(a):
Podaję w tabletkach, ale dopiero od kilku dni... trudno powiedzieć czy pomaga.

porozmawiam o tym jeszcze z wetką, Balbinki skórka jest w katastrofalnym stanie, po prostu obumarła jej prawie na całej powierzchnii.... koszmar
cały czas strasznie mnie dręczy że tak późno zauważono co jej jest,
ja nie miałam dotąd doświadczeń z tą chorobą ....a z wetów dopiero 3 z kolei rozpoznał co Balbince dolega....
teraz wprawdzie dostaje leki już 3 tydzień ale te zmiany jakie już zaszły są strasznie zaawansowane... strasznie sie o nią boje..

Posted

kikou napisał(a):
ja nie miałam dotąd doświadczeń z tą chorobą ....a z wetów dopiero 3 z kolei rozpoznał co Balbince dolega....
teraz wprawdzie dostaje leki już 3 tydzień ale te zmiany jakie już zaszły są strasznie zaawansowane... strasznie sie o nią boje..

Ja też nie mam doświadczeń... ale wet szybko mi zasugerował, że to może być Cushing. Nala nie ma zmian skórnych (prócz tego, że po USG sierść na brzuszku nie odrasta).

• 2 weeks later...
Posted

[quote name='iwa77']Wujek & ciocia - w imienu Kikou podałam na PW konto do wpłaty na leki dla Balbinki .
Bardzo dziękujemy za pomoc .

http://www.dogomania.pl/threads/190888-SZCZYL-ma-DT-potrzebuje-og%C5%82osze%C5%84-i-deklaracji-...-POM%C3%93%C5%BBCIE!!!/page115?p=15494949#post15494949

zajrzyjcie na ten watek cioteczki, bo podałem tam link do balbinki i poza mną inne osoby chcą wpłacić :) trzymajcie się Wy i Balbinka :)

Posted

[quote name='taks']iwa77 a masz może jakies wieści o Balbince - ostatni wpis kikou był dramatyczny. Martwię się bardzo...[/QUOTE]

Przepraszam Taks nie zauważylam wczoraj Twojego wpisu ...
Z tego co wiem to Balbinka ma się nie najlepiej - atrofia mięsniowa postepuję , a na dodatek spuchły Balbince stawy i nie może prawie chodzić . Jak się przewróci to juz sama nie wstanie - lezy jak żuczek na pleckach i koniec ! Skóra obumiera starsznie . Wiem ,że Kasia byla u lekarza na wizycie kontrolnej z Balbinką . Mam nadzieje ,ze wkrótce Kasia będzie miała dostęp do netu i napisze obszerniej .
Ja tez bardzo martwie się o Balbinkę , taka biedniutka sunieczka .

Posted

Żeby tylko zdążyć z lekami, pomocą - żeby nie było za późno ! Czekam jeszcze tylko na dwie wpłaty z bazarku, cały bazarek powinien wystarczyć na ten vetoryl, czy jak sie ten lek nazywa - oby nie bylo na niego za późno !