miriam Posted December 9, 2004 Posted December 9, 2004 to samo ogłoszenie jest również: http://www.tresura.pl/ogloszenia.php Quote
Kario Posted December 10, 2004 Posted December 10, 2004 W Krakowie w Nowej Hucie w rej. szpitala Rydygiera znaleziono Alaskana malamute. A wiec noc minela. Jednak ciezko. Psy sie pilnowaly wzajemnie co doprowadzalo do calonocnego stukotu pazurkow po podlodze. Niestety moja kobieta tego nie zdzierzyla i o 5 nad ranem zakomunikowala mi, ze jednego zniesie ale dwa to ponad jej sily. Tak wiec Znajdek dzis wyladowal u mojego kolegi posiadajacego dom z ogrodem i wilczurem. Kolega spedzil caly dzien na lataniu wszelkich szczelin jakie wyjandowal Znajdek by sie oddalic. Przy czym jak wychodzil na zewnatrz tp wracal by za 10 minut znowu pokonac kolejne zabezpieczenie zabezpieczenia itd.... Wlasnie dostalem telefon z pytaniem, czy Malamuty tez przez mury przenikaja bo Znajdek nie wiadomo jak wydostal sie z garazu i kolega go ujrzal wynurzajacego sie z lekko zoltawej sadzawki niczym potwor z Loch Ness.... Sytuacja obecna nie jest wesola. Ja znajdka do domu nie moge sprowadzic i w zasadzie do niedzieli cos musze z nim zrobic. Jak mi sie nie uda to ma trafic na wies do naszej kuzynki, ale co z nim sie tam dalej bedzie dzialo to nie wiem, jako ze ludzie na wsi nie zwykli poswiecac uwagi psom az na tyle by pilnowac Znajdka. Jednak lepsze to niz schronisko. POMOCY !!!!!! Dominik __ My web: http://homepage.mac.com/czarodziej Pozwolilam sobie skopiowac z Malnory Quote
ewaka Posted December 13, 2004 Posted December 13, 2004 Aga Biernacka ma do oddania hasiora. Wiekszość z was go zna, bo zachwycała się niejednokrotnie jego widokiem. To ten piesek, który jest cały biały, na na prawym oku ma czarną łatę. (W Sieradzu w ub. roku - fotki jego jako szczeniaka, i na późniejszych zawodach. Jeździ w zaprzegu, teraz jest wypożyczany do zaprzegu Krzyska Dziurki, bo z mieszańcami z którymi teraz biega Agnieszka, nie daje sobie rady. Pies ma ponoć jakiś czeski rodowód. Z moich wyliczeń wynika ze nie ma jeszcz dwóch lat. Więcej informacji miala zdobyć Manu, bo do niej skierowalismy AB. Quote
Manu Posted December 13, 2004 Posted December 13, 2004 Jest już to info o hasiorze, Piracie :wink: Jest do oddania za darmo pies rasy Siberian Husky. Nazywa się Pirat, ma 1,5 roku i posiada rodowód eksportowy. Ma umaszczenie pinto (ale w większości jest biały) oraz charakterystyczną czarną łatę na prawym oku (stąd oczywiście imię). Jest to husky z linii niemiecko-włoskiej, typu wyścigowego. Został importowany ze Słowacji. Właścicielka chce go oddać, gdyż niestety nie jest tak szybki, jak jej pozostałe psy (m.in. greystery), nie daje sobie z nimi rady na treningach, choć jest o wiele szybszy od typowych huskich. Psinka się teraz marnuje nie biegając tyle, co reszta. Może być oddany tylko w dobre ręce maszera, u którego będzie regularnie trenował. Pirat niestety posiada pewną wadę. Urodził się niemal całkowicie głuchy... Dlatego najlepiej, aby biegał w zaprzęgu w drugiej parze (dobrze czuje się właśnie w drugiej parze po lewej stronie) Jeśli się go woła z bliska, to czasami słyszy, ale rewelacyjnie reaguje na sygnały dawane rękami czy w ogóle mowę ciała. Quote
Ajrisz Posted December 14, 2004 Posted December 14, 2004 Kolejny husky, po szczegolowe informacje nalezy zglaszac sie pod numerem (058) 309-43-42 Z tego co slyszalam owe schronisko nie cieszy sie najlepsza opinia, w zeszlym tygodniu, dziewczyna wyciagnela stamtad prawie belga, i niestety to miejsce do wspanialych nie nalezy. Quote
Manu Posted December 17, 2004 Posted December 17, 2004 16.12.2004 w Bełchatowie (w okolicy szpitala) znaleziono psa rasy Siberian Husky. Ma około roku, umaszczenie szaro-białe, jedno oko niebieskie (chyba prawe), drugie brązowe. Ładnie wyczesany, widać, że się długo nie błąkał, no i jest gruby... Wkrótce zdjecia. Już się właściciel odnalazł :D Quote
SZAMAN Posted December 17, 2004 Posted December 17, 2004 Na stronie Internetowej Giełdy Maszerów http://www.psyzaprzegowe.pl jest informacja o malamucie do oddania: "Alaskan Malamute - pies biegający w zaprzęgu, wiek 5 lat, spokojny, rodowód - PIES DO ODDANIA 601-204-178." Może zdublowałam to ogłoszenie, ale nie bywam ostatnio często na forum. Quote
Matagi Posted December 21, 2004 Posted December 21, 2004 W Białymstoku w okolicach ul.Baranowickiej od dłuższego czasu błąka sie husky,pies,młody,ma mocno zaciśnięta obrożę na szyji.Wyśledziła go mieszkająca w pobliżu dziennikarka,która usiłowała go złapać ,bezskutecznie.I popełniła straszny błąd - ZADZWONIŁA PO"FACHOWCÓW " ZE SCHRONISKA!!! :( Skutecznie psa wystraszyli.Nie widziałam go na żywo,wiem,że jest wilczasty,że nie jest suką.Jutro jade rano na polowanie z koleżanką,może się uda.W gazetach nie ma ogłoszeń ,że komuś zaginął haszczak o tym umaszczeniu/wcięło białasa/,mamy gdzie go przetrzymać,damy ogłoszenia,ale jak sie nie znajdzie właściciel,będzie problem.Nie dam w prezencie komuś huskiego,bo ładny i modny silnie teraz.Musi trafić w ręce kogoś,kto wie z "czym się go je".Jak sie uda go złapać zrobie foty i wstawie tu. Piszę może troche wcześnie,ale to chyba lepiej,za moment święta. Gdyby ktoś coś wiedział o białostockim haszczaku proszę o wiadomość na priva ew.mail: [email protected] Quote
takatuka Posted December 22, 2004 Posted December 22, 2004 Jest już to info o hasiorze, Piracie :wink: Jest do oddania za darmo pies rasy Siberian Husky. Nazywa się Pirat, ma 1,5 roku i posiada rodowód eksportowy. Ma umaszczenie pinto (ale w większości jest biały) oraz charakterystyczną czarną łatę na prawym oku (stąd oczywiście imię). Jest to husky z linii niemiecko-włoskiej, typu wyścigowego. Został importowany ze Słowacji. Właścicielka chce go oddać, gdyż niestety nie jest tak szybki, jak jej pozostałe psy (m.in. greystery), nie daje sobie z nimi rady na treningach, choć jest o wiele szybszy od typowych huskich. Psinka się teraz marnuje nie biegając tyle, co reszta. Może być oddany tylko w dobre ręce maszera, u którego będzie regularnie trenował. Pirat niestety posiada pewną wadę. Urodził się niemal całkowicie głuchy... Dlatego najlepiej, aby biegał w zaprzęgu w drugiej parze (dobrze czuje się właśnie w drugiej parze po lewej stronie) Jeśli się go woła z bliska, to czasami słyszy, ale rewelacyjnie reaguje na sygnały dawane rękami czy w ogóle mowę ciała. Piechu ma już nowego Pana :D Quote
Agnieszka_ Posted December 26, 2004 Posted December 26, 2004 http://www.trojmiasto.pl/wiadomosci/news.phtml?id_news=14449 Quote
szybszy_od_dylizansu Posted December 28, 2004 Posted December 28, 2004 W lesie pomiędzy Ząbkami , Zielonką a Rembertowem znalazłem sukę i psa husky. Czarno białe z niebieskimi oczami. Nie posiadały obroży ani tatuażu. Poszukuję właściciela lub chętnych do adopcji. Quote
miriam Posted December 28, 2004 Posted December 28, 2004 jakieś szczegóły? coś więcej o psach... zdjęcia? Quote
szybszy_od_dylizansu Posted December 28, 2004 Posted December 28, 2004 Zdjęcia będą jutro. Jakich chcesz jeszcze szczgułów? Quote
kwiatek Posted December 28, 2004 Posted December 28, 2004 Podejrzewam,że wszyscy czekają na standardowe informację: przybliżony wiek, charakter i nastawienie do osób, jak i do zwierząt... Ja jestem bardzo ciekawa :wink: Pozdrawiam Quote
szybszy_od_dylizansu Posted December 29, 2004 Posted December 29, 2004 Odnalazłem właścicieli. Zaraz mają przyjechać po psy. Troszkę pochodziłem po Zielonce i dowiedziałem się komu zginęły husky. Przy okazji odwiedziłem 3 inne psy . Może uda się zrobić nowy , składany zaprzęg. Quote
Manu Posted December 30, 2004 Posted December 30, 2004 24.12.2004 w Warszawie na Gocławiu zaginął 2-letni pies rasy Siberian Husky, Bryla. Umaszczenie czarno-białe, niebieskie oczy, był w czerwonej obroży. Quote
szybszy_od_dylizansu Posted January 2, 2005 Posted January 2, 2005 Podczas wyprawy do lasu znalazłem porozklejane ogłoszenia o zaginionej suczce SH szaro-białej z tatuażem A-687 . Niestety podany numer telefonu nie istnieje. Może jest ktoś na forum kto może po numerze tatuażu dotrzeć do właściciela psa i poinformuje go o błednym numerze telefonu. Ogłoszeń było porozklejanych kilkanaście. Szkoda aby poszukiwania poszły nadarmo. :cry: Quote
basia Posted January 2, 2005 Posted January 2, 2005 Suka pochodzi z Warszawskiego oddziału ZK, a przynajmniej tam się urodziła. Oddział musi mieć namiary na miot i hodowcę, hodowca powinien wiedzieć komu sprzedał psa i tą droga możnaby sprawdzić kto jest właścicielem suni. Namiary na ZK w Warszawie: 00-585 Warszawa, ul.Bagatela 10 Telefon/Fax: (0-22) 628-21-29, 622-65-41, Fax: (0-22) 628-21-54 Biuro czynne: pn, śr 14 - 19, wt, czw, pt 11 - 19 E-mail: [email protected] Strona w internecie: www.zkwarszawa.org.pl Quote
szybszy_od_dylizansu Posted January 2, 2005 Posted January 2, 2005 Dzięki.Jutro zadzwonię do ZK. Quote
---------- Posted January 3, 2005 Posted January 3, 2005 W Łodzi w rejonie Rzgowska – Kolumny (podobno ulubione miejsce do porzucania niechcianych prezentow gwiazdkowych :evil: ) znaleziono ok. 3 miesieczna, czarna suczke SH – oczy rozne. Sunia miala obroze. Kontakt – [email protected] Przekazuje dalsze info - wlasciciel nie jest jusz poszukiwany. Quote
---------- Posted January 3, 2005 Posted January 3, 2005 Pilnie poszukiwany wlasciciel dla Froda - wiecej info TU Jesli nowy wlasciciel nie znajdzie sie w ciagu tygodnia, to pies zostanie oddany do schroniska, gdzie najprawdopodobniej zostanie uspiony. Quote
Miśka Posted January 6, 2005 Posted January 6, 2005 W dniu 04.01.2005r. ok godz 17 w Poznaniu na Górczynie zaginela suczka HUSKY, ma na imie Dora, 2 lata, biało-czarno-szara, ma obroze ciemnobrazowa. Kontakt tel. (dom) 6615028, kom. 608057771. Za pomoc w odnalezieniu dziekujemy. Quote
anyia Posted January 9, 2005 Posted January 9, 2005 skopiowane z list dyskusyjnych Do wziecia rodowodowy 8 letni bialy akita, wlasciciel zmarl a jego dzieci nie umieja sie ponoc psem zajac. Nazywa sie Armand jakis tam, podobno wystawowy, byl trzymany w ogrodzie. Do ludzi przyjazny, do psow nie bardzo bo zapuszczony w tresurze. Wiecej info pod numerem 0-17 77-721-847 na razie. a & malamuty Quote
JoannaP Posted January 9, 2005 Posted January 9, 2005 W imieniu mojej sasiadki prosze pomoc: We wtorek po Sylwestrze, podkopała się pod płotem i uciekła 2-letnia suczka . Reaguje na imię DORA. Nie ma tatuażu, jest srebrzysto czarna z białymi znaczeniami, ma niebieskie oczy. Jest bardzo łagodna, garnie się do ludzi. Wszelkie informacje proszę kierować pod nr tel. (o-61) 661 50 28 lub 0-696 65 90 59 Na znalazcę czeka nagroda. Poznań - Górczyn Quote
Recommended Posts