dominikajuszczak Posted June 6, 2010 Posted June 6, 2010 Nie ma problemu z pomyłka imienia nie gniewam sie :):) a na wizyte czekam wciaz z utesknieniem :( bo podobno ania wyjechala do niemiec i jakas inna kolezanka miala "mnie przejac" i czekam i czekam :):) Dziekuje co do opowiedzenia o spacerkach:) bardzo fajnie ze psinka chodzi grzecznie na smyczce to polowa sukcesu bo jednak to duzy i silny pies a urzeranie sie ze smycza nie nalezy do przyjemnosci. Z autkami to sie zobaczy zreszta ale jezeli nie reaguje na nie zbytnio to tez dobrze, bo poprzedniczka miala bardzo wielka fobie i nawet spacer dookola domu sprawial bardzo wielka trudnosc. A co do poslania i spania to psinka bedzie sama musiala sobie wybrac gdzie chce spac. owszem poloze jej poslanie w korytarzu bo do pokoju jest zabi skok ale jezeli bedzie chciala spac w pokoju to nie ma problemu bo i tak u mnie nie ma nigdy pelno ludzi :) wiec psinka bedzie miala spokoj :) jeszcze raz bardzo dziekuje za opowiedzenie mi kilku slow o niej :) Quote
anhata Posted June 6, 2010 Posted June 6, 2010 To teraz czekamy na rozwój wydarzeń, na wizytę i transport. Potrzeba trochę cierpliwości... Quote
dominikajuszczak Posted June 7, 2010 Posted June 7, 2010 Teraz czekam wlasnie na wizyte przedadopcyjna :) Quote
wiking042 Posted June 7, 2010 Posted June 7, 2010 dominikajuszczak napisał(a):Teraz czekam wlasnie na wizyte przedadopcyjna :) Trzymaj się! :multi: Quote
dominikajuszczak Posted June 7, 2010 Posted June 7, 2010 Haha zero strachu ;) bardzo fajni, mili ludzie :) i mam do Was jeszcze pytanie bo kazali mi sie tez podowiadywac czy psinka po sterylce nie ma zadnych komplikacji i czy jest problem z miska jak jej sie daje jesc czy warczy czy cos, i jeszcze co ona tam je. Ja bym chciala ja przeniesc na sucha karme. Quote
anhata Posted June 7, 2010 Posted June 7, 2010 Bardzo mili ludzie? Czyli już po wizycie ? Z miską trzeba zrobić ćwiczenie. Widziałam, jak to się robi na zachodzie. Pokazywali w telewizji, policję dla zwierząt. Mają taką sztuczną rękę i nią przesuwają miskę, gdy psiak je. Ozcywiście na różne strony. Quote
wiking042 Posted June 7, 2010 Posted June 7, 2010 dominikajuszczak napisał(a):Haha zero strachu ;) bardzo fajni, mili ludzie :) i mam do Was jeszcze pytanie bo kazali mi sie tez podowiadywac czy psinka po sterylce nie ma zadnych komplikacji i czy jest problem z miska jak jej sie daje jesc czy warczy czy cos, i jeszcze co ona tam je. Ja bym chciala ja przeniesc na sucha karme. Gratuluję! Patrzyłem pod brzuszek, wygląda bardzo ładnie. Nie wiem, czy warczy, jak jej się daje miskę, ale nie sądzę, trzeba spytać obsługi schroniska. Ja po spacerze zabrałem michę i przyniosłem wody - bez jakichkolwiek negatywnych działań. Piesek je, to co dają w schronie. Ja nic innego nie widziałem, tylko kaszę gotowaną na kościach z odrobinami mięsa z kości i osobno kostki z gotowania. Z karmą musisz spróbować. Ja tam swojej tak całkiem na suchym nie trzymam. Psota lubi popić mleczka (2%), lubi serek, twarożek, do suchego dostaje łyżeczkę oleju z pestek winogron (na ładną sierść), za którym przepada, lubi żółty serek, a przynajmniej raz w tygodniu gotuję jej zupę na udku kurczaka i kawałku żeberka, plus trochę kaszy, trochę ryżu i starta marchewka (bez przypraw!). Kupuję jej też puszki mięsne. I tak jej to zamiennie urozmaicam, bo się szybko przyzwyczaja i grymasi. Ale Twój pies - Twoja sprawa! :lol: Quote
anhata Posted June 7, 2010 Posted June 7, 2010 Wiking, czyli Psota ma swoje psie menu ? :) ile ta karta dan ma stron? ::D:D:D:D Quote
kaLOlina Posted June 7, 2010 Posted June 7, 2010 aaa nieskromnie powiem,ze dziekuje... ja Dominike zagadalam roztaczajac wizje najczarniejsza psa co zzera blaty w kuchni, niszczy,wyje i atakuje wszystko co sie rusza na spacerze... trzeba byc przygotowanym na wszystko...:) tak serio dopiero Dominika pozna dobrze sunie i bedzie w stasnie cos o niej nam powiedziec... a z tymi pytaniami-choc wiem,ze kierowniczka schriniska to bardzo fajna, konkretna kobietka;) to chodzio to:czy sunia jest zdrowa?szybko zostala ciachnieta-czy ladnie sie goi(antybiotyk...?)?czy nie wykazuje agresji przy jedzeniu?czy jest plochliwa? lepiej wiedziec jak najwiecej zeby sie przygotowac na ewentualne problemy... a licze ze tych pojawi sie jak najmniej:) ja dom staly polecam z calego serca:) i sunia zostanie moja sasiadka(mieszkam 2ulice dalej...) Quote
kaLOlina Posted June 7, 2010 Posted June 7, 2010 a moja demisia-cierpiac na lekka nadwage;) -je tylko suche + to co wykradnie krolikowi(marchew suchabulka salta ziarenka;) ) Quote
dominikajuszczak Posted June 7, 2010 Posted June 7, 2010 Ja kiedys pieskowi dawalam tez mleczka ale potem wymiotowal i musialam odstawic. No super ze bede miala taka sasiadke i bedzie mozna razem na spacery chodzic :):):) w grupie razniej ;) mam wiesci ze w czwartek piesek zostanie odebrany ze schronu i bede mogla odebrac w Gaju :):) juz sie nie moge doczekac. A problemy napewno jakies beda ale mysle ze blatu w kuchni mi nie zje ;) trzeba bedzie napewno kwiata schowac gdzies wyzej zeby mi lisci nie pozjadala ;) Quote
Monday Posted June 7, 2010 Author Posted June 7, 2010 Czyli już w czwartek Balbina pojedzie do ciebie??? Fajnie. Jakie imię jej dasz? Bo chyba schroniskowego nie zostawisz... Quote
dominikajuszczak Posted June 7, 2010 Posted June 7, 2010 Nie no balbina to odpada ;) po pierwsze Balbiny mi nie przypomina a po drugie zbyt długie :) Mi się podoba REDA. a moze Wy mi pomozecie cos wybrac :) ?? Quote
anhata Posted June 7, 2010 Posted June 7, 2010 Naprawdę w czwartek ? o to szybciutko :)a kto ją odbierze w czwartek ze schroniska? Quote
dominikajuszczak Posted June 7, 2010 Posted June 7, 2010 Ja musze osobiscie ja odebrac z Gaju ze schroniska, bo takie mają tam zasady, ze z dowodem musze pojechac. Quote
anhata Posted June 7, 2010 Posted June 7, 2010 a ze schroniska z Radomia kiedy wyjeżdża? i kto ją stąd odbiera ? Quote
dominikajuszczak Posted June 7, 2010 Posted June 7, 2010 Kajetan zabiera ja z Radomia w czwartek. Mam taka nadzieje ze w czwartek ja tez bede mogla ja odebrac. Ale jestem caly czas na telefonie. Quote
anhata Posted June 7, 2010 Posted June 7, 2010 O to trzeba schronisko powiadomić, by papiery były gotowe. Kajetan trafi ? Quote
dominikajuszczak Posted June 7, 2010 Posted June 7, 2010 On tam juz sie wszystkim zajmie :) mowil mi ostatnio ze gadal z ta babeczka ze schroniska w Radomiu :) a trafic trafi Quote
anhata Posted June 7, 2010 Posted June 7, 2010 Dominiko, ale czasem jset tak, że kierowniczki już nie ma, albo nikogo nie ma, gdyż jest interwencja. Mogą gdzieś papiery leżeć i pracownik może nie wiezdieć gdzie. O której Kajetan ma mniej więcej być w Radomiu ? Quote
dominikajuszczak Posted June 7, 2010 Posted June 7, 2010 Nie wiem właśnie. powiedzial mi tylko ze w czwartek jedzie i jestem z nim w stalym kontakcie telefonicznym. Quote
anhata Posted June 7, 2010 Posted June 7, 2010 Ostatnio jak zabieraliśmy psiaki, to miały być dokumenty przygotowane. Pani kierownik przygotowała, tylko pracownik nie wiedział, co i jak. Musieliśmy do niej dzwonić. Boję się, żeby nie było takiej sytuacji. Napisałam do kajetana PW. Może pojedziemy w czwartek ? Monday, Wiking? Quote
dominikajuszczak Posted June 7, 2010 Posted June 7, 2010 Fajnie dziekuje. Mam nadzieje ze nie bedzie tam problemow z wydaniem pieska. Quote
kaLOlina Posted June 7, 2010 Posted June 7, 2010 z tego co mi wiadomo Kajetan romiawial z kierowniczka:) Quote
Recommended Posts