kinga Posted May 26, 2010 Posted May 26, 2010 [FONT=Comic Sans MS]GHANA.[/FONT] [FONT=Comic Sans MS]Jest czarna, jakby pochodziła ze środka Afryki.[/FONT] [FONT=Comic Sans MS]Ma około 4 lat, jedno ucho klapnięte, merda cały czas ogonem.[/FONT] [FONT=Comic Sans MS]I ...żyje.[/FONT] [FONT=Comic Sans MS]A nie powinna.[/FONT] [FONT=Comic Sans MS]Ghana była psem gospodarskim, w jednej z podkoszalińskich wsi.[/FONT] [FONT=Comic Sans MS]Ale najwidoczniej komuś przeszkadzała.[/FONT] [FONT=Comic Sans MS]A co robi się z psami gospodarskimi, które przeszkadzają - to jasne.[/FONT] [FONT=Comic Sans MS]Takie psy wyprowadza się poza gospodarstwo, poza wieś, co jest jeszcze łatwiejsze, gdy psy są ufne i pójdą wszędzie za człowiekiem.[/FONT] [FONT=Comic Sans MS]Potem zakłada im się ciasno na szyję drut - i wiesza.[/FONT] [FONT=Comic Sans MS]Tak po prostu.[/FONT] [FONT=Comic Sans MS]Wysoko, aby pozbyć się problemu szybko i raz na zawsze.[/FONT] [FONT=Comic Sans MS]Dalszych kilkanaście minut pozostawiam Waszej wyobraźni.[/FONT] [FONT=Comic Sans MS]Dużej, ciężkiej suki, która - powieszona przezornie na drucie, gdyż sznur mógłby się urwać - próbowała rozpaczliwie walczyć o życie.[/FONT] [FONT=Comic Sans MS]Zapierając się łapami, szukając dla nich jakiegokolwiek podparcia.[/FONT] [FONT=Comic Sans MS]Coraz bardziej zmęczona, coraz słabiej.[/FONT] [FONT=Comic Sans MS]Ktoś ją zauważył. Ktoś ją odciął.[/FONT] [FONT=Comic Sans MS]Ktoś wezwał inspektorów TOZu.[/FONT] [FONT=Comic Sans MS]Rozpoczęły się we wsi przepychanki - kto jest sprawcą.[/FONT] [FONT=Comic Sans MS]Właściciel wskazywał na sąsiada. Sąsiad na właściciela. A może na innego sąsiada.[/FONT] [FONT=Comic Sans MS]Zwłaszcza, ze niewygodny dowód leżał na ziemi, ciężko dysząc.[/FONT] [FONT=Comic Sans MS]Nie było wiadomo, czy Ghana w ogóle przeżyje.[/FONT] [FONT=Comic Sans MS]Przeżyła.[/FONT] [FONT=Comic Sans MS]Czy nie ma przerwanych kręgów, jakichś złamań, czy będzie mogła w ogóle chodzić.[/FONT] [FONT=Comic Sans MS]Może.[/FONT] [FONT=Comic Sans MS]Czy jeszcze kiedykolwiek podejdzie do człowieka z ufnością.[/FONT] [FONT=Comic Sans MS]Ghana podchodzi.[/FONT] [FONT=Comic Sans MS]Kiedy podejdzie, wtula łeb z jednym klapniętym uchem pod pachę. Merda cały czas ogonem.[/FONT] [FONT=Comic Sans MS]A nie powinna.[/FONT] [FONT=Comic Sans MS]...żyje.[/FONT] [FONT=Comic Sans MS]A nie powinna.[/FONT] ...................................... [FONT=Comic Sans MS]wyłączny kontakt w sprawie adopcji:[/FONT] [FONT=Comic Sans MS]Kinga , kom. 600-870-571[/FONT] [FONT=Comic Sans MS]mail: [email protected][/FONT] Quote
Natalisko Posted May 26, 2010 Posted May 26, 2010 Kinga ma dobra reke.Zaraz na pewno jakis dobry domek sie znajdzie dla biednej dziuni. Quote
karina1002 Posted May 26, 2010 Posted May 26, 2010 Czarna jak smoła :) Ale uśmiechnięta i z jednym uchem stojącym, drugim klapniętym - jak u Misia Uszatka :) Quote
kinga Posted May 26, 2010 Author Posted May 26, 2010 Natalisko napisał(a):Kinga ma dobra reke.. Taaa... Obie koleżanki - i Natalisko, i karina1002 - są tego najlepszym przykładem :). Te cuda w ich awatarkach - to moje :loveu:. Uda się Ghanie, prawda? Znajdzie najlepszy pod słońcem dom? Jako zadośćuczynienie za tego drania, który ją powiesił. Quote
BasiaD Posted May 26, 2010 Posted May 26, 2010 NO teraz to już musi się udać..Taka słodka czarnulka.. Brak słów..Ciągle nie mogę pojąć po co niektórzy biorą psa???Szkoda że tego.... nie mozna tak powiesić.. Quote
leonarda Posted May 26, 2010 Posted May 26, 2010 Draniowi to ja bym dała zadośćuczynienie :mad: Quote
leonarda Posted May 26, 2010 Posted May 26, 2010 A Ghanie musi się udać. Spójrzcie tylko na nią - jaki to dobry pies. Że też zawsze takie dobre, łagodne psy trafiają na takich.....właścicieli. Quote
Niebieska713 Posted May 26, 2010 Posted May 26, 2010 O matkooooo...:angryy: Wlos sie jerzy gdy sie to czyta o tej suni...:shake: Widac,ze jednak jest jej pisane zycie...i dobry domek...;) Quote
kinga Posted May 26, 2010 Author Posted May 26, 2010 [quote name='leonarda']A Ghanie musi się udać. Spójrzcie tylko na nią - jaki to dobry pies. Że też zawsze takie dobre, łagodne psy trafiają na takich.....właścicieli. To własnie zawsze najbardziej mnie boli. Quote
Camara Posted May 26, 2010 Posted May 26, 2010 a ja w pierwszej chwili nie zrozumiałam twojego maila Kingo, dlaczego czarne i gładkowłowe ma być siostrą mojego białego kędzierzawego Borysa??? a to oba wisielce :shake: Quote
margaret Posted May 26, 2010 Posted May 26, 2010 podziwiam Ghanę za tę zdolność zaufania, ja od samego czytania takich historii wątpię w rodzaj ludzki, a jakby mnie samą ktoś usiłował powiesić - to nie byłoby mnie już stać na uśmiech, a tu proszę - nie ma takiego drugiego stworzenia jak pies! trzymam kciuki, dopinguję: Dobry Człowieku - Dobry Pies czeka na Ciebie Quote
samoglow Posted May 27, 2010 Posted May 27, 2010 No wlasnie, ta psia ufnosc, dobroc czesto sie przeciw nim obracaja....jak ona przezyla? Ile ma latek, Kingo? Quote
kinga Posted May 27, 2010 Author Posted May 27, 2010 Jest bardziej młoda, niż stara - na moje oko ok. 4 lat (moje oko bywa co prawda zawodne, ale zęby na zdjęciach ma całkiem - całkiem). No właśnie nie wiem, jak przeżyła - widocznie ten, co ją wieszał, był technicznym patałachem, nawet stryczka nie potrafił zrobić porządnie. Ech... Quote
kinga Posted May 27, 2010 Author Posted May 27, 2010 samoglow napisał(a):TOZ wytoczy mu jakas sprawe? Nawet nie wiem, chyba jednak nie udało się ustalić winnego ( ale głowy nie dam). Z tego co wiem, właścicielowi postawiono zarzut niewłaściwej opieki nad zwierzęciem, niedopilnowania etc. Takie sprawy potrafią ślimaczyć się bardzo długo, jakoś to nasze prawo działa niemrawo w podobnych przypadkach. Wiesz, samoglow - ja to jestem kobieta od zadań fizycznych :), prostych i nieskomplikowanych :). Jest pies - nie ma domu. Mnie trzeba tylko tyle, aby działać :diabloti: Quote
kinga Posted May 27, 2010 Author Posted May 27, 2010 Tradycyjnie uśmiechamy sie do cioci Camary o allegro :grins::grins::grins:. Oraz do wszystkich innych cioć - o inne ogłoszenia :p. Quote
kinga Posted May 28, 2010 Author Posted May 28, 2010 ...jest czarna. Dla jednych to ogromny plus estetyczny :lol: , inni odwrócą się, nie zahaczywszy jej nawet okiem. Ja osobiście czarne uwielbiam - czarne jest piękne i basta. 3/5 mojej populacji zwierzęcej jest czarne :loveu:. Toczę od lat boje i dysputy z różnymi zaprzyjaźnionymi kolezankami, które załamują ręce nad tymi moimi "typami" - że czarne, jeszcze na dodatek duże - są najtrudniejsze do wydania :shake:. Największe boje toczę z Camarą :diabloti:, obłożoną białymi :roll: podhalanami. Ze ZNOWU czarny, KTO go weźmie, że tak wygląda połowa psów w schronisku, i JAK ona ma zrobić allegro, zeby kogoś przekonało? Więc kiedy lekko struchlała - spytałam ją, czy Ghana jest PIĘKNA :loveu:? ...dostałam miażdżącą odpowiedź: - Wygląda jak typowa czarna bura-suka-ze-schroniska . :placz::placz::placz: Jest piękna, wiem to i bez Camary :p. Wzięłabym ją, pewnie - tyle, ze ja w domu mam dwa niemal identyczne CZARNE samce (duże, czarne i kudłate), które muszą być od siebie izolowane, bo się nie tolerują zupełnie. Cała rodzina ma od ponad roku lekką schizę, który jest który, czy tego wpuscić, a tamtego wypuścić, czy TEN akurat - to kotojad ( mamy dwa koty, ufne w stosunku do psów), czy koci przyjaciel, czy TEGO można wytarmosić, czy trzeba głaskać delikatnie itd.... Kolejnego CZARNEGO, choćby i gładkowłosego - nie przeżyłby już nikt :shake:. Wszyscy skończylibyśmy w wariatkowie. Quote
Camara Posted May 28, 2010 Posted May 28, 2010 jesteś mało przekonywująca :roll: ale allegro oczywiście zrobię :p Quote
kinga Posted May 28, 2010 Author Posted May 28, 2010 Camara napisał(a):jesteś mało przekonywująca :roll: ale allegro oczywiście zrobię :p BARDZO przekonywujące :-P Quote
BasiaD Posted May 28, 2010 Posted May 28, 2010 Ja też uważma że czarne jest najpiękniejsze..Czy to pies czy kot czy jakieś fifrak na ubranie..Niestety mam tylko czarne ciuchy, burą kotkę i rugo kocura..A tak bardzo chciałabym czarnuszka... Quote
Recommended Posts