Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

_ogonek_ napisał(a):
Podniosę i zaznaczę..
Niestety nic więcej nie zdziałam.

A nikt nie jedzie za darmo z małopolski do Wrocławia?

Jest jeszcze szczepoN który oferuje transporty, ale jest w Katowic...

EDIT;
A i jeszcze jedno. Za darmo od czasu do czasu regularnie na trasie Wrocław Katowice i odwrotnie jeździ brat Ingrid44 . Napiszcie do niej.

Ale dlaczego z Małopolski ?
Może psiak od razu powinien jechać z Białej Podlaskiej do Warszawy i z Warszawy do Wrocławia.
No chyba że ktoś by jechał z Warszawy do Krakowa, ale wtedy musiałby jechać okrężną drogą, bo dalej z Krakowa do Wrocławia.

Posted

My szukamy transportu dla kudłatej suczki z okolic Ostrowa Wielkopolskiego do Warszawy, może to połączyć? Mogę zapytać Pati-c ile wyniósł by transport, no i może ktoś by się jeszcze dołożył na tej trasie..
Wwa-Biała Podlaska to 150 km, Biała Podlaska-Wrocław to 500 km, powrót Wrocław-Wwa 350
spory kawałek :(

Posted

Mailo mozesz sie juz pakowac ;)
ja obiecalam 100zl ,wiec prosze o namiary na pw
czas juz wplacac pieniadze
to ile jeszcze potrzeba ? a moze jest juz wszystko ???

Posted

No to wychodzi, że:

miesiąc pobytu Mailo u Paji to 250,

transport=???,

Mamy deklaracje stałe i całkiem pokaźną kwotę z jednorazowych. Potrzebna jest na pewno nadwyżka, bo Mailo może wymagać opieki lekarskiej (chociażby jego oczodół).

Transport postaramy się ustawić tak, że może ktoś psa podwiezie nam do Warszawy. Nie wiem, czy uda się załatwić to bezpłatnie, ale są szanse, więc opłata za paliwa za 150 km odpada. Ja mogę zawieźć Mailo do Wrocławia za zwrot kosztów, ale na jednego psa wychodzi to i tak spora kwota, bo miała bym do przejechania prawie 690 km (Warszawa, Wrocław, Warszawa).
Trzeba wziąć pod uwagę, że Mailo musi być przewieziony szybko, a do tego w kontenerku. Jedynym sensownym rozwiązaniem wydaje mi się szukanie innych chętnych na tę trasę. Ja mogę zabrać max. 3 psy, ale wtedy każdy musi jechać w kontenerze. Mam samochód osobowy z dużym bagażnikiem, więc może uda się zgrać transporty i koszt na jednego psa nie będzie taki duży.

Edit:
Napisałam post na transportowym, może uda zebrać się jeszcze jakieś inne psiaki do przewozu na tej samej trasie, co Mailo.

Posted

leni356 napisał(a):
Elmira, ja bym się pisała na trasę z powrotem, Ostrów Wielkopolski-Warszawa (to chyba po drodze?)

leni356, no oczywiście. Ja patrzyłam na mapie, to jakoś tak właśnie wychodzi. nawet jak trzeba trochę nadrobić trasy, to i tak wychodzą to mniejsze pieniądze na jednego psa.

Posted

Rozmawiałam wczoraj o Mopiku-Mailo z p.Markiem-kierownikiem schroniska. Wg niego psiak nie jest nie do okiełznania i prawdopodobnie na czas podróży wystarczy mu tylko jakiś środek uspokajający..."Dzikość" Mailo polega na tym,że pies nie czuje potrzeby kontaktu z człowiekiem,ale nie rzuca się gardła i nie gryzie na oślep.Pan Marek nie zna go innego.Kiedy zaczął pracować w schronisku (ok.2 lata temu), pies już taki był...
Z książeczką zdrowia problemów nie będzie, a schroniskowy wet obejrzy go jeszcze raz przed ew. wyjazdem.;)

Dziewczynki kochane- w bialskim schronisku psy nie są poddawane eutanazji! Taki przypadek zdarzył się w ostatnim roku tylko raz,kiedy przywieziono psiaka z wypadku.Był w takim stanie,że nie można było NIC dla niego zrobić!

Posted

pieniadze wyslane !!!
trzeba tylko zalatwic srodki uspakajajace dla chlopaka na podroz :) i prawie wszystko gotowe .
witaj nowe zycie !!!!!!

Posted

Witam , prosze przeniesc moja deklaracje z Ponki na Mopika..Przypominam tylko ,ze zaplacilam za rok z gory, czyli 120-20= 100zl dla Mopika za 10 miesiecy, wiecej nie moge zadeklarowac.
Pozdrawiam i zycze powodzenia:)

Posted

IVV napisał(a):
pieniadze wyslane !!!
trzeba tylko zalatwic srodki uspakajajace dla chlopaka na podroz :) i prawie wszystko gotowe .
witaj nowe zycie !!!!!!

Myślę, że to da się załatwić w Białej. Ale to oczywiście trzeba potwierdzić:)

Ellig napisał(a):
Witam , prosze przeniesc moja deklaracje z Ponki na Mopika..Przypominam tylko ,ze zaplacilam za rok z gory, czyli 120-20= 100zl dla Mopika za 10 miesiecy, wiecej nie moge zadeklarowac.
Pozdrawiam i zycze powodzenia:)

My również pozdrawiamy i bardzo dziękujemy.:)

iwop napisał(a):
A jakie są koszty podróży?

Trasa Warszawa-Wrocław-Warszawa, to ok.300 złotych. Dlatego fajnie by było znaleźć innych pasażerów i podzielić koszty. Jeśli kilometrów wyjdzie więcej, z tytułu dojazdów do psiaków, które są w oddaleniu od trasy, to przy podziale i tak wyjdzie korzystnie.

Posted

Dziewczyny jak ma sie Mopik? i czy on przyjedzie z czyms swoim ulubionym jak np Honda piłeczka,miska i legowisko czy tylko z obroza ? Pytam bo musze wiedziec w co mam sie jeszcze zaopatrzyc :)Moje np nie moga zyc bez piłki do tenisa na spacerze to jest jedna wieka warjacja :)A wiadomo ,ze pies sie czuje lepiej jak ma chociaz cos małego ,ale własnego...

Posted

Paja napisał(a):
Dziewczyny jak ma sie Mopik? i czy on przyjedzie z czyms swoim ulubionym jak np Honda piłeczka,miska i legowisko czy tylko z obroza ? Pytam bo musze wiedziec w co mam sie jeszcze zaopatrzyc :)Moje np nie moga zyc bez piłki do tenisa na spacerze to jest jedna wieka warjacja :)A wiadomo ,ze pies sie czuje lepiej jak ma chociaz cos małego ,ale własnego...

Paja, Mopik nie ma nic ulubionego. Bezpiecznie czuje się w swoim boksie w schronisku. Ale nie ma piłeczki, ulubionej zabawki. Niestety w schronisku jest zbyt dużo psów, żeby garstka opiekunów mogła stworzyć choćby namiastkę domu.

Posted

zachary napisał(a):
Kinga Kinga7, dziś przelałam na Mailo swoją deklarację i jeszcze 200 zł na np. diagnostykę psiaka, leki, jeśli taka będzie potrzeba, a jeśli nie, na dt.

dziękuje zachary,napiszę na wątku jak dojdzie:)

Posted

Ze wspólna pomoca damy sobie rady z Mopikiem ,bedzie jeszcze psem łozkowym :) Wiadomo kazdemu trzeba dac szanse a tym bardziej zwierzeciu bo o moim tz nie bede juz wspominac iz miał ich zaduzo i wszystkie zmarnował...