Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 984
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='lizka']Tożto jak rebus jakis dla mnie :evil_lol:

Trza sie podszkolić jak nic :cool3:[/quote]przez was sie upije.to proste jak konstrukcja cepa:mad:

Posted

No i mnie pobiła...i o baseball'em:shake: ech...przepraszam ze ja taki muł jestem:oops: Ayshe wstań!:evil_lol: ja sie chcem czgoś dowiedziec a jak juz zostaniesz padnięta to doopa...

ale teraz już wszystko rozumiem i nie będe zadawac glupich pytań:oops: tylko przyswajac co piszesz:cool3:
/i jak za te kilka:cool3: lat sie w końcu dorobie wymarzonego ON-ka, to przynajmnej bede mądrzejsza:p i to dzięki Tobie:loveu::cool3: wię cnie pdaj nam tutaj:razz:/

Posted

[quote name='aśka-od-dagona']No i mnie pobiła...i o baseball'em:shake: ech...przepraszam ze ja taki muł jestem:oops: Ayshe wstań!:evil_lol: ja sie chcem czgoś dowiedziec a jak juz zostaniesz padnięta to doopa...

ale teraz już wszystko rozumiem i nie będe zadawac glupich pytań:oops: tylko przyswajac co piszesz:cool3:
[/QUOTE]

Nie ma głupich pytań :mad: niech kobieta nauczy sie po Polsku pisać aby każdy ją zrozumiał:eviltong: :eviltong: :eviltong:

Posted

:eviltong:
wspomne[przedostatnia-obiecuje]o suce ktora trzeba wspomniec ze wzgledu na jej corke-connie farbenspiel,matke yasko farbenspiel.ta suka jest daggi farbenspiel.daggi[bac huhnegrab,syn odina tannenmeise oraz jej matka ledi luisenstrasse corka cello romerau i urana wildsteiger land-zauwazcie prosze to polaczenie!]urodzila sie w 1990 roku.
[IMG]http://img343.imageshack.us/img343/3361/3529vf.jpg[/IMG]
daggi z erosem luisenstrasse dala va1 connie[matke yasko farbenspiel],w tym samym miocie byly takie psy jak fello va czy v caty,pozostale mioty byly miotami pelnymi dobrych suk-matek.przypominam ze ojcem yasko jest ursus batu wnuk jecka noricum i zamba wienerau.

Posted

nie macie wlasnych typow?:placz: .
to mam propozycje....podajcie mi babcie po stronie matki swoich psow[jesli jest niemiecka-jak polska to ja leze bo kompletnie sie nie znam na polskich psach:oops: .moje wiadomosci koncza sie na takich sukach jak raja czy ruta z antuszy,pamietam inge z wislanego portu.....i w sumie nie wiem czy cos wiecej:roll: :oops: .

Posted

No dobra, średnio to wszystko rozumiem ale przynajmniej mogę pooglądac foty ślicznych sierściuchów :evil_lol: (przy okazji cos moze mi w pustej głowie zostanie :diabloti: )

Posted

ja czekam na propozycje umieszczenia tutaj czolowych suk.mam nadzieje ze ciekawosc zaprowadzi was do pogrzebania w rodowodach swoich psow albo fascynacjach sukami.moja fascynacja kiedys byla nathalie von der wienerau ktora podobnie jak jeck powalila mnie kiedys na kolana na bszs:loveu: .wspaniala corka zamba wienerau.
[IMG]http://img372.imageshack.us/img372/1939/nat1ac.jpg[/IMG]
nathalie w drodze na testy z sedzia p.huhnem.
[IMG]http://img344.imageshack.us/img344/6714/nat10df.jpg[/IMG]
va2 1993r.dekoruje nathalie Hermann Martin:multi: :loveu:
[IMG]http://img246.imageshack.us/img246/8561/nat29ev.jpg[/IMG]
nathalie jest wnuczka[mamusia]cello romerau.w 1995 roku zdobyla zaszczytny tytul va1.

Posted

Ja niestety jestem totalnym laikiem i nic a nic sie nie znam:placz: Patrze w ten rodowod i malo co rozumiem:cool1: Nic mi to nie mowi:oops:

Posted

My są nierodowodowi - nic sie nie dowiem

A jeszcze Borys nie chce zdradzic kto był jego matką :eviltong:

ayshe boska jest ta sucz :cool3: :loveu:

Posted

[quote name='ayshe']nie macie wlasnych typow?:placz: .
to mam propozycje....podajcie mi babcie po stronie matki swoich psow[jesli jest niemiecka-jak polska to ja leze bo kompletnie sie nie znam na polskich psach:oops: .moje wiadomosci koncza sie na takich sukach jak raja czy ruta z antuszy,pamietam inge z wislanego portu.....i w sumie nie wiem czy cos wiecej:roll: :oops: .[/QUOTE]
Raja ,Ruta,TAnga z Antuszy były córkami Kessy z Krastobolu od której Lidka zaczęła hodowle.

Posted

[quote name='ayshe']:loveu: baaardzo jestem fanka jecka.ja sie w tym psie zakochalam.juz jak go widzialam jhkl na bszs.i tak mi zostalo.mam 2 corki jecka,mialam jego syna.bardzo zalezy mi tez na linii zenskiej anett[juz o tym pisalam ale co tam:oops: ].w tej chwili prowadze 3 linie zenskie-anett[chita noricum],orna lechtal[dori aus der wanderschaferei],flora konigsbruch[cuna haus mohr][/QUOTE]
Wsadziłam nosa w papiery Josha i jeżeli chodzi o linie matki to zarowno babka jak dziadek mają w przodkach tego Jecka von Noricum.No i jeszcze jest w rodowodzie Zamb v.d. wienerau.

Posted

[quote name='Ewa-Jo']Raja ,Ruta,TAnga z Antuszy były córkami Kessy z Krastobolu od której Lidka zaczęła hodowle.[/quote]kesse tez pamietam.mialam polska sunie po guru z wislanego portu .....16 lat temu:cool3: :lol: .zmarla schorowana w wieku 9 lat:-( .ale cos tam jeszcze pamietam;) .z tym ze pamietac a wypowiadac sie to dla mnie duuuuza roznica.niezbyt kumalam o co w tych onkach chodzi,dopiero jak trafilam na dobra wole ze strony niemcow to czulam zalew informacji i wreszcie zaczelam lapac o co w tym chodzi i do tej pory ucze sie...pewnie nigdy nie skoncze ....:placz:

Posted

[quote name='Ewa-Jo']Wsadziłam nosa w papiery Josha i jeżeli chodzi o linie matki to zarowno babka jak dziadek mają w przodkach tego Jecka von Noricum.No i jeszcze jest w rodowodzie Zamb v.d. wienerau.[/quote]linie dziadka josha jak i samego dziadka znam.bax przekazuje bardzo zrownowazony charakter.moglabym sie przywalic do innych rzeczy ale psy naprawde sa wywazone psychicznie.
proponuje obliczenie inbredu z rodowodow waszych psow.moze uda wam sie [albo ja sprobuje]dokopac sie do linii zenskiej[niestety zebym ja sprobowala to musze znac niemiecka suke[babcie,pra,pra babcie-wsio ryba]inaczej ja pasuje z przyczyn podanych wyzej;).

Posted

[quote name='ayshe']linie dziadka josha jak i samego dziadka znam.bax przekazuje bardzo zrownowazony charakter.moglabym sie przywalic do innych rzeczy ale psy naprawde sa wywazone psychicznie.
proponuje obliczenie inbredu z rodowodow waszych psow.moze uda wam sie [albo ja sprobuje]dokopac sie do linii zenskiej[niestety zebym ja sprobowala to musze znac niemiecka suke[babcie,pra,pra babcie-wsio ryba]inaczej ja pasuje z przyczyn podanych wyzej;).[/QUOTE]
posłałam ci rodowód matki Josha .

Posted

[quote name='ayshe']linie dziadka josha jak i samego dziadka znam.bax przekazuje bardzo zrownowazony charakter.moglabym sie przywalic do innych rzeczy ale psy naprawde sa wywazone psychicznie.
[/QUOTE]
hihihi jego zrównoważenie objawia się niędzy innymi tym że na komende siad reaguje bardzo zrownowazenie i siada 5 minut:mad: :placz: :eviltong:

Posted

[quote name='Ewa-Jo']posłałam ci rodowód matki Josha .[/quote]fajnie:loveu: .lubie sobie szperac.teraz spadam na plac do pozorancikow ale bede za 3 godzinki.paa:p

Posted

[quote name='Ewa-Jo']hihihi jego zrównoważenie objawia się niędzy innymi tym że na komende siad reaguje bardzo zrownowazenie i siada 5 minut:mad: :placz: :eviltong:[/quote]wiesz nakrecanie go na pilke od gnojstwa +praca na lup..........i siadal by o wiele szybciej:diabloti: .

Posted

iii nie wytrzymalam....:)
linia zenska josha to............burgunda vom neunkircher schlos:p
przedwojennie skojarzona z psami z haus schutting[ultimo ,bojar,to mioty z lat 1932-1935]o ile pamietam.burgunda z va achilles von der hollenquelle[zdaje sie ze achilles to byl rocznik 37:oops: ale nie pamietam]dala pra.pra....babcie josha.z tego co pamietam to reproduktory z haus schutting mialy wyszkolenie ZPr:cool3: .

Posted

Ja ostatnio sobie ot tak uzupełniam polskie linie hodowlane na [URL="http://www.pedigreedatabase.com"]www.pedigreedatabase.com[/URL] na podstawie www polskich hodowców :P Przynajmniej moge sobie rzucic okiem jakie to psy były niegdyś 'popularne' w Polskich liniach i co bardziej utytułowane psy, utrwalam sobie ;)

[quote name='Ewa-Jo']Wsadziłam nosa w papiery Josha i jeżeli chodzi o linie matki to zarowno babka jak dziadek mają w przodkach tego Jecka von Noricum.No i jeszcze jest w rodowodzie Zamb v.d. wienerau.[/quote]
A po jakich rodzicach jest Joshua? I z tego co pamietam pełne imie to Camarque Geslander? ;) Te dwa są jednymi z czołowych psów, w koncu oba mają tytuł VA1 z tym ze Zamb z 1992 roku, a Jeck z 1993.

[quote name='hope']A Palme od Żeksa? Przejrzalem pobieznie watek i cos tutaj bylo chyba o niej [/quote]
Z Palme spotkałam sie w liniach hodowli Satysfakcja. Dla zagranicznych ta suka sie zwie Palme ob Zeksa. Na ich stronie zle dali link, wiec nie działa, ale kanałami owszem :lol:
[url]http://www.satysfakcja.com.pl/palme_pl_1.html[/url]

Posted

Palme jest podstawą w mojej hodowli i wszystkie suki i psy mają ją w rodowodzie. Była to na tamte czasy piękna suka i jak jeżdziłam z nią do czołowych reproduktorów w niemczech ,to niemcom oczy wychodziły .To było takie miłe i faktycznie ta suka jako hodowlana była dla mnie wyjątkowa i w połączeniu z Wickiem dała mi takie suki jak Prima ,Paula Satysfakcja.
Z innymi psami też było wybitne potomstwo Graf,Gambo (doskonałe psychicznie psy) Championy ,ale mało kryły ,kilka razy Czołówka Polski .
Sawa jest wnuczką Palme i Wicka i jest wyjątkowa ,bo psychika rewelacyjna (najlepsza na testach Klubowej i Zw. Klubu w eksterierze ) To można powiedzieć ,że ewenement .Sawa zobaczymy jakie bedzie dawać dzieci ,jej syn będzie pierwszy raz wystawiany w Warszawie (jest w trakcie szkolenia) psychicznie podobny do mamusi ,lecz bardziej twardy i są problemy z puszczaniem rękawa (już drastyczne metody były stosowane ) Zobaczymy zmiana tresera i pozoranta może coś poprawi.
Hera to suka po Palme i ona jest podwaliną hodowli -Kalupus .Są już pierwsze osiągnięcia jej potomstwa i tam psychika też doskonała .

Posted

[quote name='ayshe']proponuje obliczenie inbredu z rodowodow waszych psow.moze uda wam sie [albo ja sprobuje]dokopac sie do linii zenskiej[niestety zebym ja sprobowala to musze znac niemiecka suke[babcie,pra,pra babcie-wsio ryba]inaczej ja pasuje z przyczyn podanych wyzej;).[/quote]

ewa jo :evil_lol: to my prawie rodzina :evil_lol: :multi: , bo źaba też ma zamb v.d.wienerau w papierach , ale od tatusia strony no i za tym idzie esko v.d.W. i Arlett sie czesto powtarza nazwisko :roll: .to ostatnie to i od strony mamusi i od tatusia i v.Bad Boll i to sławetne ,,jack v.Noricum " :crazyeye: daleko daleko oczywiscie u mamusi tatusia no ale jest . jako ze nigdy nie zglaszalam zapotrzebowania na rodowód sama samiutka szperając w necie wychodząc od rodziców poszlam hoho, z 6-7 pokolen wstecz . poza wlasnie matką matki źabowskiego , co sie nie dopytam to zapominam jak sie nazywala ,a niestety w necie żadnych danych ,,mamusi" :mad: nie umiem znaleźc .