ayshe Posted June 22, 2006 Author Posted June 22, 2006 [quote name='Ewa-Jo']Ayshe mam pytanie -zawsze się mówiło że on-ek jest psem ,który ma jednego właściciela i przywiązuje się do niego i nie powinno się zmieniać właściciela on-ka bo pies cierpi .to jak to jest jak sunie wyjeżdzają i wracają i właściwie co naimniej 2 razy zmieniają jakby właściciela -czy takie przeżycia dla on-ków nie są nie wiem jak napisać no one przeciż to mocno przeżywają.[/quote]ale tez sa ogromnie plastyczne i przechodza ze stada do stada bez zgrzytow o ile oba stada sa calkowicie stabilne.wieksze obciazenie psychiczne odczuwaja zyjac we wlasnym niestabilnym,dysfunkcyjnym stadzie na przyklad.
ayshe Posted June 22, 2006 Author Posted June 22, 2006 [quote name='Aneczka']Zgaga będzie moim wyżutem sumienia do końca życia, Rany jak ja za nią tęsknie:-( Nawet nie mam odwagi zadzwonić do Agnieszki żeby spytać się co u niej (parę razy dziennie próbuję i nie mogę).[/quote]nie tylko twoim:-(
Wojenka Posted June 22, 2006 Posted June 22, 2006 [B]Aga[/B],jedziesz do Kazachstanu?:-o :cool3: Mnie się marzy podróż po "stanach"-Kazach...,Kirgi...,Turkmeni...,Uzbeki...,Tadzyki...,Paki...:loveu: :loveu:
Pyros-Aga Posted June 22, 2006 Posted June 22, 2006 [quote name='Wojenka'][B]Aga[/B],jedziesz do Kazachstanu?:-o :cool3: Mnie się marzy podróż po "stanach"-Kazach...,Kirgi...,Turkmeni...,Uzbeki...,Tadzyki...,Paki...:loveu: :loveu:[/QUOTE] Juz raz byłam.:cool3: Jest co pooglądać. Ale daleko, samochodem sie nie da :shake: a do samolotu psa nie zabiore, bo bym chyba z nim w tym luku bagazowym musiala lecieć :eviltong:
Ewa-Jo Posted June 22, 2006 Posted June 22, 2006 [quote name='Pyros-Aga']Ale ja sama wyjeżdżam na wakacje i nie wiem co z Pyrosem, bo Tomek nie bedzie mial czasu dla niego. A zabrać go nie moge- w Kazachstanie psy- duze są rzadkością, oni chyba je tan jedzą:crazyeye: Jeszcze mi kluseczka kto pożre:crazyeye:[/QUOTE] hihihihihi a Glonki????:eviltong:
Alix Posted June 22, 2006 Posted June 22, 2006 [quote name='Ewa-Jo']hihihihihi a Glonki????:eviltong:[/quote] :megagrin:
Pyros-Aga Posted June 22, 2006 Posted June 22, 2006 Na ochotnika zglosiła się agis :cool3: chyba nie wie co czyni. Pyros z Maxem :razz: dwa tygodnie razem :razz: no to musi doprowadzić do rozstroju nerwowego:lol: Nie wiem czy będę miala serce to zrobić ;) Biedna agis :p
Wojenka Posted June 22, 2006 Posted June 22, 2006 Aga,zazdroszczę!:cry: I co Ty tam robisz:cool3: ,jeśli można wiedzieć?:razz: Opowiedz coś!:user: :bigok: :Rose: Pyrosek i Maxio przez dwa tygodnie pod jednym dachem...:lol:
Alix Posted June 22, 2006 Posted June 22, 2006 Wlasnie wrocilam z Baroszem do domu:multi: Oczywiscie wpadl do domu zrobil kontrolny obchod a nastepnie padl na swoim fotelu:evil_lol: Gdy przyjechalam po niego nie przywital mnie tak jak bym sobie tego zyczyla:mad: Cieszyl sie na moj widok tak samo jak na widok Glonków z ktorymi przyjechalam (ani ciut bardziej:placz:), wszystkich obdarowal miloscia po rowno:diabloti: a ja zaborcza jestem jesli chodzi o jego milosc wiec poczulam sie zawiedzioona i zdradzona:diabloti::evil_lol: Zostalo mu jednak wybaczone bo strasznie za nim tesknilam:loveu: Malutki moj:loveu: Barosz oczywiscie czul sie juz jak u siebie no i w ogole widac ze bylo mu tam bardzo dobrze. Juz teraz wiem ze Glonki sa kolejnymi osobami na jego liscie, ktorych zaliczyl juz do swojego stada no i przy kazdym rozstaniu czeka mnie atak jego niekontrolowanej histerii :diabloti: Gdy odjezdzalismy samochodem nawet pomarudzil troche pod nosem i byl wyraznie zaniepokojony ze Glonki z nami nie jada. Bardzo bardzo dziekuje w imieniu swoim i Barosza!!!:Rose:
Pyros-Aga Posted June 22, 2006 Posted June 22, 2006 Biedna Alix. Ale ja tak samo jestem zaborcza o swojego psiutka. A nawet zrobiłam sie zaborcza o Fige... To jest choroba:shake:
Alix Posted June 22, 2006 Posted June 22, 2006 [quote name='Pyros-Aga']Biedna Alix. Ale ja tak samo jestem zaborcza o swojego psiutka. A nawet zrobiłam sie zaborcza o Fige... To jest choroba:shake:[/quote] Ciesze sie ze ktos mnie rozumie:lol: nastepnym razem pojedzie do hotelu:eviltong: tam przynajmniej bedzie za mna tesknil i ucieszy sie na moj widok:diabloti::diabloti::diabloti:
ayshe Posted June 22, 2006 Author Posted June 22, 2006 [quote name='Alix']Ciesze sie ze ktos mnie rozumie:lol: nastepnym razem pojedzie do hotelu:eviltong: tam przynajmniej bedzie za mna tesknil i ucieszy sie na moj widok:diabloti::diabloti::diabloti:[/quote]najlepiej do schronu:diabloti: .tam juz napewno bedzie biedny.z pitami w boksie:diabloti: :diabloti: :diabloti: :eviltong: .
monisieczka Posted June 22, 2006 Posted June 22, 2006 [quote name='ayshe']najlepiej do schronu:diabloti: .tam juz napewno bedzie biedny.z pitami w boksie:diabloti: :diabloti: :diabloti: :eviltong: .[/quote] ale w schronie byłoby zimniasto a nie jak na dworku....:-(.. umieramy z norasem z goraca... p.s. lubie konwalie, może być bez szarfy pozegnalnej
ayshe Posted June 22, 2006 Author Posted June 22, 2006 [quote name='monisieczka']ale w schronie byłoby zimniasto a nie jak na dworku....:-(.. umieramy z norasem z goraca... p.s. lubie konwalie, może być bez szarfy pozegnalnej[/quote]klime trza onkowi zalozyc:diabloti: :cool3: :diabloti: .ostrzyc donka:multi: :eviltong: .konwalie?bez szarfy?nie ma takiego wybrzydzania:cool1:
monisieczka Posted June 22, 2006 Posted June 22, 2006 [quote name='ayshe']klime trza onkowi zalozyc:diabloti: :cool3: :diabloti: .ostrzyc donka:multi: :eviltong: .konwalie?bez szarfy?nie ma takiego wybrzydzania:cool1:[/quote] no przeca wyrwałam jej z d... całe futro !!! została sama łysinka i okazało się , że norasek jest niezwykle wiotką dziewczyną:loveu: nawet shado dwa razy zainteresował się jej wdziękami - no dobra tresser pokazał palcem że to dziewczynka :oops:
ayshe Posted June 22, 2006 Author Posted June 22, 2006 monisieczka czy ty masz jakies kompleksy kobieto?czy norasek ma byc najbardziej seksowna laska na grupie?:lol: .no niestety shado dostrzega plec tylko jak suka jest w koncowce cieczki.wczesniej to woli pilke.wlasciwie jak ma pilke to pozniej tyz woli pilke.ja mam same takie dziwne chlopczyki:roll: .wambo,grando i gismo sa takie same.pilka wazniejsza od kobity.juz nie mowie o pozorancie z rekawem-rekawa nic nie przebije:cool3: :evil_lol: ps.no dobra.przebije.owce sa bezkonkurencyjne nawet dla grando ktory nie za koniecznie wie co z tym robic [i rowniez dlatego nie kryje mimo bycia reproduktorem i synem rikkora bad boll] to sie stara ogarnac toto.shado przy owcach tyz byl zabawny ...staral sie............ale chita.......no babsko jest tak zakrecone na owce ze ............won tluku -moje i wrrrr;).]
monisieczka Posted June 22, 2006 Posted June 22, 2006 [quote name='ayshe']monisieczka czy ty masz jakies kompleksy kobieto?czy norasek ma byc najbardziej seksowna laska na grupie?:lol: [/quote] no taaak :oops::oops::oops:
ayshe Posted June 22, 2006 Author Posted June 22, 2006 [quote name='monisieczka']no taaak :oops::oops::oops:[/quote]moze jej kokardki zawiaz albo co?:roll: :lol: :lol:
monisieczka Posted June 22, 2006 Posted June 22, 2006 [quote name='ayshe']moze jej kokardki zawiaz albo co?:roll: :lol: :lol:[/quote] no wiesz... jesli nie możemy być najmądrzejsze to chociaż najpiękniejsze, co nie?
ayshe Posted June 23, 2006 Author Posted June 23, 2006 [quote name='monisieczka']no wiesz... jesli nie możemy być najmądrzejsze to chociaż najpiękniejsze, co nie?[/quote]monisieczka:roflt: padlam na atak nieskoordynowanego smiechu:megagrin: :megagrin: .prosze bardzo o kakardku,paputki rozowe na lapki i stringi w kolorze roz:errrr:
Ewa-Jo Posted June 26, 2006 Posted June 26, 2006 No więc byliśmy u następnego kardiologa:mad: :mad: i w sumie po wizycie wiem tyle ile przed a jestem bardziej wk......na. Pan doctor zrobił EKG -wszystko O.K.:multi: następnie echo serca.W czasie badania doctor stwierdził ze wychodzi blok zastawkowy coś jeszcze dodał ale nie znam się więc zapomniałam:placz: . Następnie pan doktor zrobił jeszcze raz EKG i stwierdził ze EKG nie potwierdza bloku więc go nie ma.Kuźwa wydawało mi się że echo jest dokładniejszym badaniem i po to go robiłam.Pan doktor stwierdził że pies dyszy w związku z tym blok zwalił na dyszenie:grab: . Zalecenie nie męczyć psa bo jest w fazie rozwojowej:crazyeye: . Piłeczki i ruch dopiero jak skończy 18 miesięcy .A jeszcze zaczął mnie namawiać na zrobienie RTG wszystkich stawów żeby wiedzieć czy pies nie ma gdzieś dysplazji ,gdy powiedziałam ,że pies nigdy nie miał żadnych objawów klinicznych i był sprawdzany przez lekarzy /no nie RTG ale badany dokładnie/ to stwierdził że należy zrobić rtg bo potem mogą być kłopoty a tera można zawsze zrobić operacje:snipersm: . No i bym zapomniała na wstępie usłyszałam jaką krzywde hodowcy robią onkom z tą dupą przy ziemi i że to kalectwo:mdleje: :flaming: . Jak boga kocham gdzie Joshua ciągnie tyłem po ziemi czy ci ludzie oczu nie mają do cholery.:niewiem: :onfire: Bachor pięknie chodzi i tyłek ma na swoim miejscu .Nie wiem chyba to już jak onek rodowodowy i ładnie zbudowany to musi kaleka bo inaczej go się zakwalifikować nie da.:wallbash: :help1:
mch Posted June 26, 2006 Posted June 26, 2006 czyli wynik badania powinien cię uspokoić , tez słyszalam ze echo jest tym wazniejszym precyzyjniejszym badaniem . a na temat zdrowia ONków to ja sie juz nasłuchalam i podczas rtg psa ( o kolejny ,tylko coś wczesnie zaczyna) :mad: i podczas innych wizyt . choc musze przyznac ze trafiam ostatnio na lubelskiej AR na samych milosników rasy :lol: i na widok Onków dwóch wparowujących do gabinetu ,klara siada na srodku i czeka co dzis robimy , źaba leci pyrac od razu po jakichs szafkach szufladach ( moze jakas pilka albo cos do zjedzenia sie trafi:evil_lol: ) geby wetowe i studenckie się śmieją :crazyeye:
Ewa-Jo Posted June 26, 2006 Posted June 26, 2006 [quote name='mch']czyli wynik badania powinien cię uspokoić , tez słyszalam ze echo jest tym wazniejszym precyzyjniejszym badaniem [/QUOTE] No właśnie nie uspokoił bo [COLOR="Blue"]echo wykazuje blok[/COLOR] ,którego EKG nie wykazuje więc facet stwierdził ,ze bloku nie ma . No i w związku z tym będę sie trzęsła nad gówniarzem zamiast dac mu kopa za moje nerwy:mad: :mad: :angryy:
monisieczka Posted June 26, 2006 Posted June 26, 2006 [quote name='Ewa-Jo']No właśnie nie uspokoił bo [COLOR=Blue]echo wykazuje blok[/COLOR] ,którego EKG nie wykazuje więc facet stwierdził ,ze bloku nie ma . No i w związku z tym będę sie trzęsła nad gówniarzem zamiast dac mu kopa za moje nerwy:mad: :mad: :angryy:[/quote] jakby powiedział, że nawet echo nic nie wykazuje to byś wymysliła, że może lekarz ślepy i głuchy :evil_lol::evil_lol::evil_lol: a joshek i tak jest chory. koooopa to trzeba dac ale nie joshkowi :diabloti:
Recommended Posts