Romas Posted May 4, 2007 Posted May 4, 2007 Emocje coraz wieksze :-) Dziekujemy za relacje na goraco .Beata dasz rade ! Quote
BeataG Posted May 4, 2007 Posted May 4, 2007 Fiu fiu, 96 pkt. na zawodach! Brawo i tak trzymać! :loveu: Quote
Ewa-Jo Posted May 4, 2007 Posted May 4, 2007 Ivonna70 napisał(a):Witam. Juz po starcie.Z konkurencji C:96 pkt.W cwiczeniu nr.2(osaczenie i oszczekanie)Surykat dwukrotnie uderzyl pozoranta,bez ugryzienia ,ale jednak uderzyl. Jutro konkurencja A,a w niedziele B.To znaczy,ze do niedzieli Ayshe bedzie miala zapasc nerwowa.Znajac jej stosunek do posluszenstwa,wiem ,ze modlila sie gorliwie,zeby wylosowac najpierw B. Brawo Surrykat i tresserek :multi::multi: choć jak znamy Beatke to będzie jęczeć na wynik i marudzić że tak żle wypadła ,ale u niej to normalne. Trzymamy kciuki za c.d. Ivona dzieki za relacje i jezeli mozesz przekaz pozdrowienia . Quote
Ivonna70 Posted May 4, 2007 Posted May 4, 2007 Z Ayshe gadalam przez telefon.Jest przybita.Opowiadala mi,ze Surykat zachowuje sie gorzej niz stado maliniakow.Jest bardzo nabuzowana. Osoby ,ktore widzialy ostatnio Surykata to wiedza,ze wyglada jak wyskubany kurczak i jest calkowicie lysa.Zdecydowanie sie wyroznia sposrod zawodnikow.Jest najbrzydszym zawodnikiem,jak twierdzi Ayshe.I trudno jej nie przyznac racji. W jedynce startuje w sumie jedenascie psow.Wszystkie sa mlodsze od Surykatki.To niewielki zawody i osoby startujace traktuja je jako trening.To wszystko wiem z opisu Ayshe.Ayshe aspiracji sportowych nie ma i chce tylko ,zeby Surykat popracowal treningowo,a przy okazji zaliczyl IPO1. Pozdrawiam wszystkich w imieniu Ayshe. Quote
Ivonna70 Posted May 5, 2007 Posted May 5, 2007 Dzien dobry.Mam informacje o konkurencji A:Surykat 98 pkt. Quote
Szira/Gosia Posted May 5, 2007 Posted May 5, 2007 Ivonna70 napisał(a):Dzien dobry.Mam informacje o konkurencji A:Surykat 98 pkt. :cool2::sweetCyb::sweetCyb::sweetCyb::klacz: :klacz: :klacz: Quote
BeataG Posted May 5, 2007 Posted May 5, 2007 Brawo! Życzę mocnych nerwów i powodzenia jutro. :loveu: Quote
Ivonna70 Posted May 6, 2007 Posted May 6, 2007 Dzien dobry. Juz po starcie.Konkurencja B:89 pkt.W tej chwili Surykat prowadzi.Ayshe jest na siebie wsciekla.Napisala,ze to co mogla to zepsula w starcie.Powiedzialabym,ze to normalne.No coz nasluchamy sie jak wroci:p . Najbardziej smuci mnie to,ze Ayshe nie startuje w Polskich barwach.Nie moge tego przelknac.Nie mozemy sie zgodzic w tej kwestii. Przewidywany koniec zawodow i wyniki na godzine 16.Jak dostane jakies informacje to sie odezwe. Quote
Szira/Gosia Posted May 6, 2007 Posted May 6, 2007 Ivonna70 napisał(a):Dzien dobry. Juz po starcie.Konkurencja B:89 pkt.W tej chwili Surykat prowadzi.Ayshe jest na siebie wsciekla.Napisala,ze to co mogla to zepsula w starcie.Powiedzialabym,ze to normalne.No coz nasluchamy sie jak wroci:p Brawo Surykat :multi: :multi: :multi: Ivonna70 napisał(a): Najbardziej smuci mnie to,ze Ayshe nie startuje w Polskich barwach.Nie moge tego przelknac.Nie mozemy sie zgodzic w tej kwestii. No jest to przykre:-(ale Beata jest zacięta:razz: widocznie barwy Polski to obciach:-( Quote
Pyros-Aga Posted May 6, 2007 Posted May 6, 2007 Brawo dla surykata :multi: i dla Beaty :multi: Gratulujemy wyniku :multi: :loveu: Quote
Justyna&Chilli Posted May 6, 2007 Posted May 6, 2007 [quote name='Ivonna70']Dzien dobry. Juz po starcie.Konkurencja B:89 pkt.W tej chwili Surykat prowadzi.Ayshe jest na siebie wsciekla.Napisala,ze to co mogla to zepsula w starcie.Powiedzialabym,ze to normalne.No coz nasluchamy sie jak wroci:p . Oj nasłuchamy się nasłuchamy :evil_lol: Wielkie brawa i gratulacje dla Ayshe:loveu: i Surykatki:loveu: :multi: :multi: :multi: :laola: Quote
BeataG Posted May 6, 2007 Posted May 6, 2007 Od nas również ogromne gratulacje. :loveu: :multi: Quote
Ivonna70 Posted May 6, 2007 Posted May 6, 2007 Witam. Surykat wygral jedynke suma punktow 283.przewaga punktowa nad psem nr dwa to dwa punkty.Ayshe wraca jutro przed poludniem. Quote
Romas Posted May 6, 2007 Posted May 6, 2007 Beawo Surykat ,mimo kłod rzucanych pod nogi przez Ayshe wygrała ! Gratulacje ! Ciekawa jestem opowiesci Ayshe . Quote
Ewa-Jo Posted May 6, 2007 Posted May 6, 2007 Ivonna70 napisał(a):Witam. Surykat wygral jedynke suma punktow 283.przewaga punktowa nad psem nr dwa to dwa punkty.Ayshe wraca jutro przed poludniem. Brawo Surykat i Beata :multi::multi:. Najkomiczniejsze będzie to ze zajęła pierwsze miejsce a narzekać bedzie pewnie tak jakby zajęła ostatnie. :evil_lol::evil_lol::lol::lol: Quote
Himbeere Posted May 6, 2007 Posted May 6, 2007 :loveu: Bardzo fajnie.Szkoda,bo nie pojechalam.Myslalam,ze bedzie nudno.Kiedys pojechalam na egzaminy psow i bylo nudno.Bardzo nudno.Mama byla zdenerwowana i do nikogo sie nie odzywala.Mi sie nudzilo.Teraz zostalam.Kocham bardzo Chite. Jak mama ja przywiozla to niepodobala mi sie.Lezala tylko pod szafka w kuchni i smierdziala.Byla bardzo brzydka.Potem mama ja ogolila i byla jeszcze bardziej brzydka.Mielismy w domu taka nienasza owczarke.Miala na imie Zgaga.Ja bardzo lubilam jak przyjezdzala do nas.Jak mama przywiozla Chite to powiedziala ze Zgaga musi wyjechac.Wtedy mi bylo bardzo przykro i smutno.Potem okazalo sie ,ze Chita jest fajna.Wszystkie owczarki niemieckie sa super.Kiedys Chita byla bardziej mila.I grzeczna.Taka spokojna.Mama mowi ,ze to bylo niedobrze.Teraz Chita jest taka jak inne nasze owczarki niemieckie.Troche wariacka.Mama mowi mi ,ze jestesmy z Chita jak siostry.Jajestem uparta i Chita tez,obie lubimy biegac i rozrabiac.Tylko ,ze Chita lubi najbardziej na swiecie jesc i gryzc a ja to nie. Quote
dorotak Posted May 6, 2007 Posted May 6, 2007 Himbeere napisał(a):Szkoda,bo nie pojechalam.Myslalam,ze bedzie nudno.Kiedys pojechalam na egzaminy psow i bylo nudno.Bardzo nudno. :lol: Myślę, że już niedługo z przyjemnością będziesz jeździła na zawody. Pamiętam, jak pierwszy raz jeździłam na wystawy psów (jako dziecko). Uwielbiałam psy, więc spodziewałam się wielkiej frajdy. A tu - nuuudy. Biegają psy w kółko, wszystkie takie same - co w tym ciekawego :niewiem: Nuuuuda. Dopiero po latach jak zaczęłam się bardziej interesować psami, to zaczęłam dostrzegać że nie wszystkie te psy są takie same. I teraz nawet na wystawie bez problemu spędzę cały dzień. A co dopiero na zawodach sportowych :loveu: Więc myślę, że i Ty jak zaczniesz wyłapywać różnice w wykonywaniu ćwiczeń, porównywać ze swoją pracą, to znajdziesz w tym frajdę a nie nudy ;) A mamie i Chicie składam wielkie gratulacje :laola: Piękny wynik :multi: (cokolwiek tu jutro napisze na jego temat :mad:) Quote
shida Posted May 6, 2007 Posted May 6, 2007 WOW kilka dni bez dostepu do netu a tu taka nowina !!!!!!!!!!! brawo !!!!!!!!!!! wielkie gratulacje dla chity i ayshe !!!!!!!!!!!!!! jupi :))))))))))))))) a nasluchamy sie pewnie co niemiara jak to fatalnie bylo ;) heheheheheh:) Quote
Ivonna70 Posted May 7, 2007 Posted May 7, 2007 Dzien dobry.Moje ulubione zdjecie Chity. Chcialam podziekowac osobie,lub osobom,ktore zafundowaly fundacyjnym psom puszeczki eukanuby oraz trovet.Duze podziekowania za dobre serce. Quote
Glonek Posted May 7, 2007 Posted May 7, 2007 Witam wszystkich. Gratulacje dla Surykaty i Ayshe. Niestety mamy problem z samochodem i nie wiemy ile czasu zajmie naprawa więc nie mamy pojęcia czy będziemy dzisiaj na zajęciach. Co do naboi to niestety z tego samego powodu nie udało nam się ich kupić. Jeśli samochodzik będzie sprawny to postaramy się je kupić jeszcze dzisiaj. PS Lalunia ukończyła 7 lat w sobotę. Quote
ayshe Posted May 7, 2007 Author Posted May 7, 2007 aaaaaa napisalam sie i napisalam a tu mnie wywalilo znaczy siem wylogowalo:roll: . no wiec wygralismy ta nieszczesna jedynke na tych nieszczesnych zawodach w belgijskiej gornej pipidowce. spierniczylam w B co moglam bo jak zwykle mozg mi sie na posluszenstwie lasuje i koniec:angryy: .dobrze ze mi sie nie popierniczyl regulamin i uwe nie musial znakami dymnymi tudziez jezykiem migowym mi pokazywac co mam robic :razz: :diabloti: .tam gdzie niewiele ode mnie zalezy tj na A i C to jakos poszlo ale na B...no mogila jak zwykle. zawody malutkie,nie iwem dlaczego 3dniowe:crazyeye: .chyba dlatego ze byli tylko 2 pozoranci i teren sladowy niewielki.psy mlode,dopiero robione. Quote
ayshe Posted May 7, 2007 Author Posted May 7, 2007 dobra.nie wywalilo mnie to pisze dalej.noo wiec wambo kiepsko zniosl lot,i jak uwe wylosowal A to juz mielismy czarno przed oczami.jakby B albo C to jeszcze jaos by poszedl ale A...no pary mu starczylo na z 10 metrow i koniec.zaczal sie cofac i w koncu zawarowal i dooopa:roll: :shake: .uwe zrezygnowal z dalszego startu z czym sie nei zgodzilam bo uwazam ze treningowo mogl se przejsc B i C. ale to uparte frycowate takie i nie dal sie przekonac.:mad: :mad: :angryy: .zreszta jego pies jego problem.:eviltong: . tak jak napisala iwona chitan a osaczeniu walnela dwa razy pyskiem w rekaw.w reszcie sie do niczego nie przypial sedia bo chyba jakis slepy byl.:shake: .na sladach jak ruszyla to normalnie parowoz i szarpala pierwsze metry[ostatnio cos jej sie popierniczylo i tak robi pinda jedna]. a na posluszenstwie....ekhem....noooo wiec wolny powrot z plaskim aportem[ale to norma],reszte spierniczylam ja.:placz: .potknelam sie o nia-standardowo,za daleko poleciala nparzod bo ja sie zapatrzylam na sedziego i przestalam myslec[standart-gapie sie usmiecham durnowato,sediza kiwa ze juz a ja ...szerzej sie imbecylowato usmiecham:placz: :cool1: ].no i jak juz poleciala to ja wydalam chyba z 5 komend platz.bo po cholere jedna:roll: .jakmozna hurtem poleciec:roll: :roll: :roll: .coz tam jeszcze....przerzucenie aportu przez palisade i wogole...standart....sedzia pozwolil mi podejsc blizej i podskoczylam to wreszcie przerzucilam:roll: :cool1: ...i takie tam...a i potklam sie o chite na trasie rownaj-tez standart.zawsze sie potkne o wlasnego psa.dobrze ze nie zaglebilam geba w glebe .ja sie nie nadaje.rrrany.zadnych wiecej zawodow albo neich ktos mysli za mnie.a najlepsze jest to ze mam glooopafffke i wiem ze chrzanie wsyzstko a najwieksza glooopaffke mam na C.po prostu ksztusilam sie z lysego kurczaka surykata:roll: :evil_lol: .no jak mozna wygladac jak niedoskubana kura:roll: :evil_lol: Quote
ayshe Posted May 7, 2007 Author Posted May 7, 2007 dzieki nanami .nie ma czego.bei gutem wetter kann jeder steuermann sein;) . Quote
Aga i Eto Posted May 7, 2007 Posted May 7, 2007 wielkie brawa dla Chity.. dzielna dziewczynka :loveu: i dla Beaty - tez dzielna dziewczynka :loveu: :lol: świetnie wam poszło .. ja niemieckiego nei znam więc proszę o przetłumaczenie :P Quote
Recommended Posts