Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

wow
ale masy.

Robicie tez bazerek przy tym?

my przy takich okazjach sprzedajemy wlasnoupieczone ciasta, kawe... itd. zawsze sie cos uzbiera

Posted

pietruszeczka wlasnie napisala sms-a , ze towar jet juz rozladowany w Przytulisku
no to mozem sobie pogratulowac:) ze nie przepadly dary z Holandi
mam tylko nadzieje , ze przydatne zaladowali-hehe

Posted

Nie,no jakbym miała w tym kołomłynie jeszcze ciasto piec, to chyba by mi pikawa siadła na dobre.
Od miesiąca gonitwa, maraton za maratonem...szczerze mówiąc mam dość. Po akcji musze odpocząć, zwalniam znacznie z tym angażowaniem się.

No a dary dotarły, w przyszłym tygodniu pojedziemy i zobaczymy co i jak rodzielać (który pies dostanie która rzecz:) ).

A tymczasem ja sie wyłączam, telefony też wyłączam. Odpoczywam:)
Do jutra!

Posted

o 22 zadzwonie do p. Bernarda - tak się umówiła, wtedy już ma oporządzone wszystkie stworzenia i może na spokojnie mi opowiedzieć co jest w darach. wtsępnie wiem, że dużo karmy, smycze, koce :):)

nati a ty włączaj telefon!!! aśka k. czeka na wieści co jutro z ludźmi z Gliwic!!! musi w pracy dać znać, że wyjdzie na 13

Posted

Dobra robote zrobilyscie, gratuluje. A ty Nati, kladz sie i odpoczywaj-zasluzylas sobie kobieto.

10 Przykazań szczęśliwego człowieka

1.Człowiek rodzi się zmęczony i żyje, aby odpoczywać.
2.Kochaj swe łóżko jak siebie samego.
3.Odpoczywaj w dzień, abyś mógł spać w nocy.
4.Jeśli widzisz kogoś odpoczywającego, pomóż mu.
5.Praca jest mecząca więc należy jej unikać.
6.Co masz zrobić dziś zrób pojutrze będziesz miał dwa dni wolnego.
7.Jeżeli zrobienie czegoś sprawia ci trudność, pozwól zrobić to innym.
8.Nadmiar odpoczynku nikogo nie doprowadził do śmierci.
9.Kiedy ogarnia cię ochota do pracy, usiądź i poczekaj aż ci przejdzie.
10.Praca uszlachetnia, lenistwo uszczęśliwia.

Posted

rozmawiałam z p. Bernardem przed chwilą, darów jest cała masa - bardzo dziękuje nam wszystkim, którzy pomogli. jest bardzo duża ilosć jedzenia różnego, dla kotów, psów, suche, mokre, koce, smycze, transportery (tego zawsze brakowało) i reszty nawet nie obejrzał dokładnie bo już go noc zastała i jutro ciąg dalszy rozpakowywania i lokowania darów:):) jest bardzo zadowolony bo jak to mówi" psy będą miały" ;)

Posted

porobię:) jutro 14-15 jedziemy do przytuliska z szefem firmy remontowej, która postawi kojce:) - jesli dysposytor kasy - nati się zgodzi na zapłacenie za robociznę. my już nie widzimy innego wyjścia jak zapłacenie komuś. wolontariuszy jak na lekarstwo

Posted

jasne, tylko przejrzyjcie oferty w necie, zeby was nie naciagneli, a kojce rzedowe sa zawsze tansze, nisz pojedyncze, gdyz czesc scian jest wspolna

Posted

Cieszę się,że wszystko się udało:)
Dziekuję wam za pomoc. Dogomania to siła, dogomania to moc! =)

Bardzo się cieszę. To dobre wieści w potoku tych złych. Dziś nic mi nie wychodzi...

Posted

NatiiMar napisał(a):
Cieszę się,że wszystko się udało:)
Dziekuję wam za pomoc. Dogomania to siła, dogomania to moc! =)

Bardzo się cieszę. To dobre wieści w potoku tych złych. Dziś nic mi nie wychodzi...

świetne dary psiaki na pewno są zadowolone choć z tej kropli "luksusu"

Posted

Figa zostala tak jak pisalam w zeszly piatek odebrana i powodzi jej sie dobrze.
Wiecej szczegolow o niej jak do tej pory nie mam. Tylko, ze ta rodzina co miala ja wziac w miedzyczasie zdecydowala sie na jakiegos innego pieska, a Figa czeka teraz na nowa rodzine.

Misiu jak wiecie zwial nam wczoraj. Robimy wszystko co tylko mozliwe, zeby go znalesc.
Akcja rozwieszania Plakatow zaczyna sie za godzine, Schroniska okoliczne i lekarze weterynarii poinformowani, soltys naszej wsi, ludzie w okolicznych miejscowosciach, stacje benzynowe, znajomi i niezajomi z ochrony zwierzat maja moj telefon, moja przyjaciolka i ja zrobilysmy wczoraj ze 15 km pieszo, a autem z mezem przeczesalismy wszystki okoliczne drogi. Dzis rano, skoro swit bieglam z Antonem i Kava znowu jego ostatnia droga.
Robimy co mozemy.
Serce mnie boli