Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

to nati wpisz konkretnie kwoty bez słów "jakieś", jesli możesz wklej rachunki na co poszło 600 zł - wyszczególnienie.

i jeszcze jedna sprawa ;)? jak się czepiam to na całego - to nie masz czasu czy masz inną wizję niz pan bernard? :) nie lubię rozbieżności ;)

• Replies 2.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

dziewczyneczki
rozmyslalam troszke nad tym problemem finansowym i wziawszy pod uwage moje prywatne doswiadczenia budowlane doszlam do wniosku, ze moznyby bylo dac zrobic tyle na ile wystarczy kasy.
wedlug mnie wazna jest brama i furtka, w ten sposob dostana psiaki nareszcie laczke do biegania i nie beda musialy do wieczora czekac az gesi pojda spac.
odciazy to bardzo dzisiejsza sytuacje - chyba sie ze mna zgadzacie?
koszt bramy, furtki i montazu wynioslby okolo 1200 zlotych ( targowac sie z budowlancem trzeba i wziac brame nie najdrozsza)
poza tym zrobic wylewke na czesc boxow, takze boxy i zadaszenie. wziawszy te najwieksze (9x3) i dac zrobic polowe tego co w kosztorysie to wyliczylam ok.1935 zl.
no mozna by przemyslec ile i jakie boxy daloby sie za reszte zrobic.
To taka idea--- co wy na to?

Posted

Rozmawiałam z Nati dziś w sprawie stanu konta prytuliska. Mówiła, ze nie ma dostępu do dogo, dlatego nie uzupełniła pierwszego postu o ostatnie wplaty. Obiecała przeslać mi SMSem stan konta plus ostatnie wpłaty, które nie są jeszcze ujęte w rozliczeniu.

Posted

Aktualny stan kasy na pierwszej stronie.
Mnie teraz może jakiś czas nie być na dogo, a za dwa tygodnie wyjeżdżam,także będe mniej widoczna. Także jakbym zalegała z czymś to się nie denerwujcie.

Posted

Kava, ja myślę, ze powinno być tak jak mówisz. Najważniejsze ogrodzenie.
Ja mam czas od 23 do 31 lipca a potem od mniej wiecej od 16 do 31 sierpnia, wyłączając kilka ostatnich dni miesiąca, ale terminów jeszcze nie znam. W tych terminach mogę podzwonić popytać przejąć chociaż w części koordynację prac. Problemem jest to, ze nie mam samochodu i mogę mieć problem z tym, żeby dostać się do przytuliska. Po 31 zaczyna się rok szkolny i ja odpadam niestety.

Posted

Kava napisał(a):
Ktora napisze pare slow o Akcji Adopcyjnej?
a moze sa i jakies zdjecia?

No mam zdjęcia, ale wstawić ich nie mam kiedy...
Było ,,,ciekawie:)

Posted

Super:)

Dziewczyny, rozmawiałam z panem Bernardem. Mówi,że jeśli nie możemy zrobić tego wybiegu, to chociaz postawmy ze dwa kojce. I tak chyba będzie najrozsądniej. Kupmy mu kojce, będzie miał awaryjne, na takie wypadki jak ostatnio (Ira z cieczką...).

Ile kosztuje jeden duzy kojec? Myślałam,że jakby nie były drogie, to ze dwa średnie i jeden większy kupić i już. Kasa leży, a wybiegu jak nie było,tak nie ma.

Posted

gotowe kojce sa bardzo drogie. gmina postawiła jeden za 2000 :| a wybiegu nie ma bo nie ma komu się tym zająć :( dla porównania kojec, który stawialiśmy w zeszłym roku z materiałów zakupionych w casto to 650 zł

Posted

Wg mnie bez sensu jest stawiać kolejne kojce, jeśli wybiegu brak. Znam jednego gościa, który być może podjąłby się zrobienia tego wybiegu i posklecał by budy z materiału który mamy. Oczywiście nie za darmo. Nie gadałam z nim jeszcze. Problem polega na tym, ze rachunku nam nie wystawi.

Posted

DZiewczyny , myśle , że skoro jest możliwość , tanio -solidnie-bez rachunku , to trzeba z tego skorzystać ...przecież głupotą by było przepłacać tylko po to by pokazać świstek papieru

Posted

bazylowa napisał(a):
A po to, żeby się z ludźmi rozliczyć porządnie. Jak to bez papierka zrobimy?

Najwazniejsze jest zaufanie a nie papierek. Wszyscy ktorzy wplacili pieniazki na to konto, nie zastanawiali sie jakie bedzie rozliczenie, tylko w nadzieji ze wspolnie pomoga i postawia cos na nogi.
Po wykonaniu robot bedzie fotografia tego co powstalo najlepszym rachunkiem i rozliczeniem.

Jezeli wezmie sie kogos, kto bez rachunku rzetelnie wykona robote, to bedziemy zadowoleni. Wazne jest zeby ten wybieg jak najszybciej powstal.

Posted

Przed chwilą wróciłam z przytuliska. Byliśmy tam z "moim" fachowcem, który powiedział w prost. Kasa którą mamy nie starczy na wszystko co chcemy tam zrobić. Już w domu policzyliśmy koszt betonu pod kojce jeśli mielibyśmy zamawiać betoniarkę i wyszło nam 1000zł. Przeliczymy jeszcze koszt koszt tego betonu gdybyśmy mieli to robić na miejscu. Liczenie trochę potrwa, zbieramy dane ;)
Oprócz betonu potrzebne są jeszcze panele na kojce i coś na dach...
Wielkim problemem jest złomowisko w miejscu gdzie ma być wybieg. Właściciel ma wobec tego złomu własne plany, które nie mogą doczekać się jednak realizacji. Możemy zorganizować transport i wywieźć to na złomowisko. Możliwe że wtedy pokryjemy koszty transportu i może coś zostanie.
Trzecia sprawa to podłoże pod kojec. Okazuje się że w tym miejscu teren jest bardzo nie równy i będzie trzeba równać. Mało tego leżały tam jakieś cegły i nie wiadomo jaka gruba jest ich warstwa. Cegieł też trzeba się pozbyć. Czym? nie wiem. Kilofem?? Masakra.
Trzeba zdecydować się co jest w tej chwili priorytetem, albo zacząć robotę i zorganizować kolejną zbiórkę. Żeby pokryć koszty wszystkich materiałów. Brama którą trzeba kupić też tania nie jest...
Facet powiedział mi tak. Z tej uzbieranej sumy przynajmniej 3/4 to są wydatki na potrzebne materiały. Wiadomo, że nie wpuścimy tam ekipy żeby pracowała przez 2-3 tygodnie (albo i lepiej) za 1000 złotych...

Posted

tam można by zacząć od zrobienia ogrodzenia na wybieg i moze tylko budy postawić i wiatę jakąś? i wypuszczać tam psy na wybieganie się? a z czasem postawić kojec? przecież te młode wilkowate w ogóle nie biegają :(:(:( a złom tak- chce go wywieź ale nie ma czym, nie ma z kim i tak od kilkunastu lat! trzeba zorganizować transport i modlić się, żeby koszt złomu go pokrył.

Posted

u nas jest tak że jak chcesz pozbyć się złomu to przyjeżdża samochód ze złomowiska i zabiera za darmo , nawet nie wiem czy odliczają transport od ceny złomu czy płacą wszystko , może u Was jest podobnie ? zapytajcie ....