pietrucha204 Posted July 14, 2010 Posted July 14, 2010 to nati wpisz konkretnie kwoty bez słów "jakieś", jesli możesz wklej rachunki na co poszło 600 zł - wyszczególnienie. i jeszcze jedna sprawa ;)? jak się czepiam to na całego - to nie masz czasu czy masz inną wizję niz pan bernard? :) nie lubię rozbieżności ;) Quote
Kava Posted July 14, 2010 Posted July 14, 2010 dziewczyneczki rozmyslalam troszke nad tym problemem finansowym i wziawszy pod uwage moje prywatne doswiadczenia budowlane doszlam do wniosku, ze moznyby bylo dac zrobic tyle na ile wystarczy kasy. wedlug mnie wazna jest brama i furtka, w ten sposob dostana psiaki nareszcie laczke do biegania i nie beda musialy do wieczora czekac az gesi pojda spac. odciazy to bardzo dzisiejsza sytuacje - chyba sie ze mna zgadzacie? koszt bramy, furtki i montazu wynioslby okolo 1200 zlotych ( targowac sie z budowlancem trzeba i wziac brame nie najdrozsza) poza tym zrobic wylewke na czesc boxow, takze boxy i zadaszenie. wziawszy te najwieksze (9x3) i dac zrobic polowe tego co w kosztorysie to wyliczylam ok.1935 zl. no mozna by przemyslec ile i jakie boxy daloby sie za reszte zrobic. To taka idea--- co wy na to? Quote
pietrucha204 Posted July 15, 2010 Posted July 15, 2010 no najważniejsza brama i ogrodzenie z paneli. kojec od bidy wystarczyłby jeden żeby psy miały schronienie na wybiegu przed słoncem, deszczem Quote
bazylowa Posted July 17, 2010 Posted July 17, 2010 Rozmawiałam z Nati dziś w sprawie stanu konta prytuliska. Mówiła, ze nie ma dostępu do dogo, dlatego nie uzupełniła pierwszego postu o ostatnie wplaty. Obiecała przeslać mi SMSem stan konta plus ostatnie wpłaty, które nie są jeszcze ujęte w rozliczeniu. Quote
NatiiMar Posted July 19, 2010 Author Posted July 19, 2010 Aktualny stan kasy na pierwszej stronie. Mnie teraz może jakiś czas nie być na dogo, a za dwa tygodnie wyjeżdżam,także będe mniej widoczna. Także jakbym zalegała z czymś to się nie denerwujcie. Quote
Kava Posted July 19, 2010 Posted July 19, 2010 Ktora napisze pare slow o Akcji Adopcyjnej? a moze sa i jakies zdjecia? Quote
bazylowa Posted July 19, 2010 Posted July 19, 2010 Kava, ja myślę, ze powinno być tak jak mówisz. Najważniejsze ogrodzenie. Ja mam czas od 23 do 31 lipca a potem od mniej wiecej od 16 do 31 sierpnia, wyłączając kilka ostatnich dni miesiąca, ale terminów jeszcze nie znam. W tych terminach mogę podzwonić popytać przejąć chociaż w części koordynację prac. Problemem jest to, ze nie mam samochodu i mogę mieć problem z tym, żeby dostać się do przytuliska. Po 31 zaczyna się rok szkolny i ja odpadam niestety. Quote
NatiiMar Posted July 20, 2010 Author Posted July 20, 2010 A ja z kolei więcej czasu będe miała dopiero w połowie września. Teraz mam kilka zleceń,a wkrótce wyjeżdżam... Quote
Shania Posted July 23, 2010 Posted July 23, 2010 Kava napisał(a):Ktora napisze pare slow o Akcji Adopcyjnej? a moze sa i jakies zdjecia? No mam zdjęcia, ale wstawić ich nie mam kiedy... Było ,,,ciekawie:) Quote
pietrucha204 Posted July 23, 2010 Posted July 23, 2010 odkopałam foty podopiecznych z przytuliska biorących udział w akcji :) i nie tylko: Quote
NatiiMar Posted July 26, 2010 Author Posted July 26, 2010 Super:) Dziewczyny, rozmawiałam z panem Bernardem. Mówi,że jeśli nie możemy zrobić tego wybiegu, to chociaz postawmy ze dwa kojce. I tak chyba będzie najrozsądniej. Kupmy mu kojce, będzie miał awaryjne, na takie wypadki jak ostatnio (Ira z cieczką...). Ile kosztuje jeden duzy kojec? Myślałam,że jakby nie były drogie, to ze dwa średnie i jeden większy kupić i już. Kasa leży, a wybiegu jak nie było,tak nie ma. Quote
pietrucha204 Posted July 26, 2010 Posted July 26, 2010 gotowe kojce sa bardzo drogie. gmina postawiła jeden za 2000 :| a wybiegu nie ma bo nie ma komu się tym zająć :( dla porównania kojec, który stawialiśmy w zeszłym roku z materiałów zakupionych w casto to 650 zł Quote
bazylowa Posted July 26, 2010 Posted July 26, 2010 Wg mnie bez sensu jest stawiać kolejne kojce, jeśli wybiegu brak. Znam jednego gościa, który być może podjąłby się zrobienia tego wybiegu i posklecał by budy z materiału który mamy. Oczywiście nie za darmo. Nie gadałam z nim jeszcze. Problem polega na tym, ze rachunku nam nie wystawi. Quote
pietrucha204 Posted July 26, 2010 Posted July 26, 2010 a co to za problem z rachunkiem :)? po co nam on:)? Quote
bazylowa Posted July 26, 2010 Posted July 26, 2010 A po to, żeby się z ludźmi rozliczyć porządnie. Jak to bez papierka zrobimy? Quote
pietrucha204 Posted July 26, 2010 Posted July 26, 2010 a tak na poważnie to wg mnie lepiej zrobić tanio i bez rachunku. na rachunek już wiemy ile kosztuje...chyba jakieś zaufanie do siebie mamy? no nie wiem to jest tylko moje zdanie Quote
Alicja Posted July 26, 2010 Posted July 26, 2010 DZiewczyny , myśle , że skoro jest możliwość , tanio -solidnie-bez rachunku , to trzeba z tego skorzystać ...przecież głupotą by było przepłacać tylko po to by pokazać świstek papieru Quote
Kava Posted July 26, 2010 Posted July 26, 2010 bazylowa napisał(a):A po to, żeby się z ludźmi rozliczyć porządnie. Jak to bez papierka zrobimy? Najwazniejsze jest zaufanie a nie papierek. Wszyscy ktorzy wplacili pieniazki na to konto, nie zastanawiali sie jakie bedzie rozliczenie, tylko w nadzieji ze wspolnie pomoga i postawia cos na nogi. Po wykonaniu robot bedzie fotografia tego co powstalo najlepszym rachunkiem i rozliczeniem. Jezeli wezmie sie kogos, kto bez rachunku rzetelnie wykona robote, to bedziemy zadowoleni. Wazne jest zeby ten wybieg jak najszybciej powstal. Quote
bazylowa Posted August 3, 2010 Posted August 3, 2010 Przed chwilą wróciłam z przytuliska. Byliśmy tam z "moim" fachowcem, który powiedział w prost. Kasa którą mamy nie starczy na wszystko co chcemy tam zrobić. Już w domu policzyliśmy koszt betonu pod kojce jeśli mielibyśmy zamawiać betoniarkę i wyszło nam 1000zł. Przeliczymy jeszcze koszt koszt tego betonu gdybyśmy mieli to robić na miejscu. Liczenie trochę potrwa, zbieramy dane ;) Oprócz betonu potrzebne są jeszcze panele na kojce i coś na dach... Wielkim problemem jest złomowisko w miejscu gdzie ma być wybieg. Właściciel ma wobec tego złomu własne plany, które nie mogą doczekać się jednak realizacji. Możemy zorganizować transport i wywieźć to na złomowisko. Możliwe że wtedy pokryjemy koszty transportu i może coś zostanie. Trzecia sprawa to podłoże pod kojec. Okazuje się że w tym miejscu teren jest bardzo nie równy i będzie trzeba równać. Mało tego leżały tam jakieś cegły i nie wiadomo jaka gruba jest ich warstwa. Cegieł też trzeba się pozbyć. Czym? nie wiem. Kilofem?? Masakra. Trzeba zdecydować się co jest w tej chwili priorytetem, albo zacząć robotę i zorganizować kolejną zbiórkę. Żeby pokryć koszty wszystkich materiałów. Brama którą trzeba kupić też tania nie jest... Facet powiedział mi tak. Z tej uzbieranej sumy przynajmniej 3/4 to są wydatki na potrzebne materiały. Wiadomo, że nie wpuścimy tam ekipy żeby pracowała przez 2-3 tygodnie (albo i lepiej) za 1000 złotych... Quote
pietrucha204 Posted August 3, 2010 Posted August 3, 2010 tam można by zacząć od zrobienia ogrodzenia na wybieg i moze tylko budy postawić i wiatę jakąś? i wypuszczać tam psy na wybieganie się? a z czasem postawić kojec? przecież te młode wilkowate w ogóle nie biegają :(:(:( a złom tak- chce go wywieź ale nie ma czym, nie ma z kim i tak od kilkunastu lat! trzeba zorganizować transport i modlić się, żeby koszt złomu go pokrył. Quote
lilk_a Posted August 3, 2010 Posted August 3, 2010 u nas jest tak że jak chcesz pozbyć się złomu to przyjeżdża samochód ze złomowiska i zabiera za darmo , nawet nie wiem czy odliczają transport od ceny złomu czy płacą wszystko , może u Was jest podobnie ? zapytajcie .... Quote
Recommended Posts