bianka0 Posted May 17, 2010 Posted May 17, 2010 LATIKA to malutka suczka, którą ktoś wyrzucił na ruchliwej ulicy. To najlepsze co ostatnio przyniosła moja córka ze szkoły.To ona ją znalazła i zgarnęła z jezdni, przynosząc mi do domu siódmego psa. Ma około 2 miesięcy. Będzie dużym psem, jest wesoła, przyzwyczajona do kontaktu z człowiekiem, nie boi się ludzi, nie była bita.Bardzo lgnie do wszystkiego co żywe. Uwielbia być noszona na rękach. LATIKA jest u mnie tydzień, jeszcze zdarzy jej się nasiusiać na dywan, ale kiedy krzyknę, wie że źle robi i kończy na dworze.Kupkę robi na zewnątrz. Lubi jeść, ale nie jest żarłoczna. Ma za sobą pierwsze odrobaczenie, z wydaleniem olbrzymiej ilości glist. Bardzo szybko się uczy wszystkiego. Dawno nie miałam szczeniaczka w domu, ale zawsze wydawało mi się, że były bardziej kłopotliwe. LATIKA kładzie się w kąciku i dużo podsypia, kiedy jestem zajęta nie narzuca się ze swoją obecnością.Umie się bawić każdą rzeczą.Nie zniszczyła niczego w domu, lubi gromadzić moje buty, na których zaraz usypia, ale ich nie niszczy. TEL.KONTAKTOWY- 503 159 907 Popatrzcie na piękność z ulicy, może ktoś zapragnie ją pokochać. Quote
bianka0 Posted May 17, 2010 Author Posted May 17, 2010 Zaraz wkleję kolejne zdjęcia ;) Zakochałam się w niej, uwielbiam ją fotografować, niestety nie mogę zostawić siódmego psa w domu. Wszystkie pozostałe to stare, chore jamniki i jamnikowate. Niestety nie są w stanie udźwignąć jej szaleństw.Tam gdzie pojawia się Latika, tam jest popłoch wśród pozostałych psów :evil_lol: Tu pomagała mi przesadzać kwiaty w ogrodzie. Quote
Erica Posted May 17, 2010 Posted May 17, 2010 Witam, Jeśli istnieje potrzeba, to mogę zrobić baner dla sunii. Quote
bianka0 Posted May 17, 2010 Author Posted May 17, 2010 A tu maleńka piękność z ulicy śpi w zaanektowanym kojcu jednego z jamników :evil_lol: Reszta natychmiast uciekła Quote
bianka0 Posted May 17, 2010 Author Posted May 17, 2010 Bardzo dziękuję banerek na pewno się maleństwu przyda :p Quote
lucySxy Posted May 17, 2010 Posted May 17, 2010 Sliczna, ale mysle ,ze nie bedzie duzym psem . Bardzo jest podobna do mojej Bezy Quote
MaDi Posted May 17, 2010 Posted May 17, 2010 Też tak się jej przyglądam i na dużego psiaka to mi jakoś nie pasuje:lol: Quote
anita_happy Posted May 17, 2010 Posted May 17, 2010 Bianka....fajna ta mała :P pasuje do waszej sfory :) i imie tez zacne :) zresztą ściagnęlam dla swojego tymczasa Latika - owczarek Cilie :) piekne imie..sory Bianka za maupowanie..ale nie mogłam się powstrzymac... powiedzialm sobie, ze kolejnego psa nazwę FRIDA..nie wyszło..mam Latike :P widze, ze baner juz macie dziewczynki:) ja ledwo wydalam z czasem... Quote
MaDi Posted May 17, 2010 Posted May 17, 2010 Jak na razie mamy deklarację na zrobienie banerka;) Quote
as_ko Posted May 17, 2010 Posted May 17, 2010 Ona jest prześliczna :loveu: dlatego nie dziwię Ci się bianko że się w niej zakochałaś. Wszystko co małe jest fajne i słodkie. Też myślę że ona będzie takiej średniej wielkości, ma zbyt szczupłe łapki jak na dużego psa ;) Quote
anita_happy Posted May 17, 2010 Posted May 17, 2010 bianka sorka za offaa.sytuacja emergency mozesz zapytac Murki/Funi czy niemaja awaryjnego miejsca dla chudzielca:/ jesusie..kolejny chudzielec w szdłowcu:( Quote
Erica Posted May 17, 2010 Posted May 17, 2010 Banerek nr 1: Uploaded with ImageShack.us link: http://img227.imageshack.us/img227/6947/latika1.png Od dawna nie robiłam banerków na Dogo, więc nie jestem pewna czy wymiary i waga są odpowiednie. W razie czego przerobię. Quote
bianka0 Posted May 18, 2010 Author Posted May 18, 2010 Dziękuję za banerek i odwiedziny na wątku Latiki. Niestety nie mam za dużo czasu na dogo, mogę w przerwach obserwować wątki, ale na pisanie w związku z pracą nie mogę sobie zbyt często pozwolić. Latika już jest większa od moich jamników, przypuszczam, że będzie do połowy uda. Przez tydzień czasu u nas urosła jak na drożdżach, prawie dwukrotnie. Muszę zrobić zdjęcuie przy jamnikach, wtedy będzie można porównać jej wielkość. Chyba też już trochę rozpieściliśmy ją, domaga się spania w domu razem z innymi psami. Ma pościelone na półpięterku przy zejściu do piwnicy, ze względu na wzmożone pompowanie,w nocy jeszcze siusia na potęgę, ale ani razu nie zdarzyło jej się zrobić kupki. Coraz bardziej się do niej przyzwyczajam, ale jamniki nie lubią jej. Znalazła nową zabawę podbiega do nich od tyłu, łapie za ogon i ciągnie je po dywanie. Ze względu na małe możliwości obrony jamniorów w tym położeniu, mają przerąbane. Wczoraj nawet nie oszczędziła najbardziej wiekowej staruszki Lilith. Quote
ala123 Posted May 18, 2010 Posted May 18, 2010 Jest rozkoszna po prostu! zaraz dam ogłoszenie do anonsów na czwartek,może ktoś zechce adoptować małą wesołą dziewczynkę. Quote
anita_happy Posted May 19, 2010 Posted May 19, 2010 Bianka....błagam zrób zdjecie z jamnikami!!! a takie jak ciaga jamola za ogon to kupie na bazarku :P tylko nie GOLIATA :P ni Fryte.... wiem..Tuptusia bo mnie uszczypał! do dzis mam znaka po jego amorach Quote
Marinka Posted May 20, 2010 Posted May 20, 2010 Polecam Latikę do adopcji - znajoma poszukuje szczeniaczka Quote
bianka0 Posted May 21, 2010 Author Posted May 21, 2010 danka1234 napisał(a):mała ma zrobione jakies ogłoszenia? Nie mała nie ma jeszcze ogłoszeń. Ala123 dała ją do anonsów, za co Alu bardzo Ci dziękuję:loveu: Anita porobię jej jutro zdjęcia z jamnikami, chociaż zaczyna sobie z nimi na zbyt wiele pozwalać. Jak zauważyłaś moje psy są bardzo łagodne i każda nową istotę przyjmują do domu. Latika niestety to wykorzystuje i je zbyt nachalnie zachęca do zabawy. Wczoraj otrzymała ode mnie pierwszego porządnego klapa.:shake: Bardzo szybko rośnie, jest już taka duża. Jest słodka, wpatrzona w człowieka, bardzo stara się zadowolić ludzi. Już się boję na myśl o rozstaniu. Quote
Tola Posted May 22, 2010 Posted May 22, 2010 Dziekuję Bianka0 za zaproszenie na wątek. Malutka sliczna, ma szczęscie ze trafiła na Twoją córkę. Zapisuję sobie. Quote
Recommended Posts