agusiazet Posted August 13, 2013 Posted August 13, 2013 [quote name='asiuniab']joanna blum, to może ja?? nie, nie, taki żarcik, to na pewno ja [CENTER][COLOR=#3E3E3E]:hand: tak jak mówiłam [SIZE=2]założyłam zlecenie stałe, na razie 10 zł jak moi deklarowicze będą znajdować domki to dorzucę:) a jeśli chodzi zapisy w regulaminie, to ja tu za świeża jestem żeby się wypowiadać, ale jeśli ktoś mi naświetli sytuację o co chodzi z tym zwrotem pieniędzy i za co to będę wdzięczna; i jeszcze chciałam się dowiedzieć, czy, i jeśli tak to komu wysłać konto Yody, któremu tu dzięki Wam zostały przyznane pieniądze? [/SIZE][/COLOR] [/CENTER] [/QUOTE] [COLOR=#3E3E3E][SIZE=2]Dzięki za przyznanie się do bycia Joanną, zaraz zaznaczę w rozliczeniu:) Co do regulaminu jest tak, że każdy może prosić o pomoc dla starszego psa, który ma wątek na dogo, ale tylko stali deklarowicze otrzymują pomoc bezzwrotną, inni muszą w ciągu 6 tygodni zwrócić określoną kwotę, która zależy od tego ile przyznano całej sumy pieskowi w potrzebie. Ponieważ już drugi raz zdarza nam się, że proszący nie dokonuje zwrotu, więc myślę, że pora to uregulowac w regulaminie. Na poczatku istnienia skarpety zwrotów nie było, ale i pieniedzy nie przybywało, bo deklarowiczów nie było wielu, a proszących tak! Stąd jest tak jak teraz:) [/SIZE][/COLOR] Quote
Monika z Katowic Posted August 13, 2013 Author Posted August 13, 2013 [quote name='agusiazet'][COLOR=#3E3E3E][SIZE=2]Dzięki za przyznanie się do bycia Joanną, zaraz zaznaczę w rozliczeniu:) Co do regulaminu jest tak, że każdy może prosić o pomoc dla starszego psa, który ma wątek na dogo, ale tylko stali deklarowicze otrzymują pomoc bezzwrotną, inni muszą w ciągu 6 tygodni zwrócić określoną kwotę, która zależy od tego ile przyznano całej sumy pieskowi w potrzebie. Ponieważ już drugi raz zdarza nam się, że proszący nie dokonuje zwrotu, więc myślę, że pora to uregulowac w regulaminie. Na poczatku istnienia skarpety zwrotów nie było, ale i pieniedzy nie przybywało, bo deklarowiczów nie było wielu, a proszących tak! Stąd jest tak jak teraz:) [/SIZE][/COLOR][/QUOTE] [COLOR=#0000cd][SIZE=3][FONT=comic sans ms]Dokładnie rzecz biorąc - te zwroty po części gwarantują ciągłość istnienia Skarpety im. Talcott.[/FONT][/SIZE][/COLOR]:loveu: Quote
asiuniab Posted August 13, 2013 Posted August 13, 2013 rozumiem, ja jak przekazuję rzeczy na bazarek, to z reguły przeznaczam % na jakąś skarpetę, do tej pory akcje kastrację, czy sterylizację, ale od dzisiaj staruszkowo:) Quote
Monika z Katowic Posted August 14, 2013 Author Posted August 14, 2013 [quote name='asiuniab']rozumiem, ja jak przekazuję rzeczy na bazarek, to z reguły przeznaczam % na jakąś skarpetę, do tej pory akcje kastrację, czy sterylizację, ale od dzisiaj staruszkowo:)[/QUOTE] :Rose:[COLOR=#0000cd][SIZE=3][FONT=comic sans ms] Jak wspaniale! Pięknie dziękujemy w imieniu Skarpety im.Talcott![/FONT][/SIZE][/COLOR]:Rose: Quote
agusiazet Posted August 14, 2013 Posted August 14, 2013 Otrzymałam zwrot za Martę od Anuli w wysokości 30 zł, dziękuję. Oraz deklarację sierpniowa od mari23, wielkie dzięki:) Stan konta 774 zł 96 gr. Proszę na PW dane do przelewu dla Yody! Quote
joaaa Posted August 15, 2013 Posted August 15, 2013 Wpłata dla Willego Krecika doszła, dziękujemy. :) Quote
Monika z Katowic Posted August 15, 2013 Author Posted August 15, 2013 [quote name='joaaa']Wpłata dla Willego Krecika doszła, dziękujemy. :)[/QUOTE] [COLOR=#0000cd][FONT=comic sans ms]Wycałuj od nas tego uroczego, psiego staruszeczka! :loveu: [/FONT][/COLOR] Quote
joaaa Posted August 15, 2013 Posted August 15, 2013 Krecik pozdrawia i dziękuje :) [IMG]https://lh6.googleusercontent.com/-Iqwnd2ABjdA/Ugz057R6vEI/AAAAAAAABwQ/uCTcK7rsazY/s512/krecik.jpg[/IMG] Quote
mari23 Posted August 15, 2013 Posted August 15, 2013 [quote name='agusiazet']Otrzymałam zwrot za Martę od Anuli w wysokości 30 zł, dziękuję. Oraz deklarację sierpniowa od mari23, wielkie dzięki:) Stan konta 774 zł 96 gr. Proszę na PW dane do przelewu dla Yody![/QUOTE] cieszę się, że już dotarła :) i cieszę się, że z Wami tu jestem ! więcej nie dam rady napisać, zdjęcie Krecika rozczulilo mnie i ryczę... Quote
pikola Posted August 18, 2013 Posted August 18, 2013 Bardzo sie ciesze ze dzieki Yodzie doszly nam nowe deklarowiczki:loveu: Dziekuje Wam bardzo:loveu: Quote
asiuniab Posted August 19, 2013 Posted August 19, 2013 [quote name='agusiazet']Zaraz przeleję pieniążki dla Yody:)[/QUOTE] ha, a pieniążki dla Yodziny są już na Jego osobistym koncie:) jak my mamy dziękować??? tzn. troszkę wiem, bo we wrześniu szykuję bazarek, a jednym z beneficjentów będzie skarpeta staruszkowa; ps. chciałam się dowiedzieć, ponieważ jestem na wątku dwóch mega staruszków, które dzięki uporowi jednej osoby nie zostały uśpione (tak zadecydował wolontariusz, który zawiózł ich - bo to chłopaki- do weterynarza, niby po pomoc), dziewczyna walczyła o ich życie, i udało się, a nie było łatwo; obaj panowie są bardzo zmęczeni życiem, historia ich chorób, jest długa, pozwólcie, że wkleję początek wątku: [COLOR=#000000]Oba psiaki miały zostać "uwolnione" od życia- tak zdecydował "wolontariusz"... [/COLOR] [COLOR=#000000]Stare, chore, sikające, leżące, generujące ogromne koszta, a więc... morbital![/COLOR] [B]Nie pozwoliłyśmy jednak na to- nawet weterynarz był przeciwny uśpieniu TYCH psiaków... dawał im szansę na godne życie, przy odpowiednim leczeniu i opiece!Nawet po stwierdzeniu u Brego guza śledziony! [SIZE=4]Oba psiaki żyją więc, zdrowieją, podniosły się( dosłownie i w przenośni), są samodzielne... młodnieją![/SIZE] [B][U]Baltazar[/U] sam wstaje, chodzi i sika. Obecnie pracuje nad napięciem mięśniowym i odbudową tkanki mięśniowej. Trochę to potrwa nim wróci do pełnej formy, ale z każdym dniem jest coraz lepiej... jest w stanie sam funkcjonować i cieszyć się życiem: spacerami, kontaktami z innymi psami i ludźmi. ... korzysta z materaca do magnetostymulacji, masaży oraz ćwiczeń biernych i czynnych. Podstawą Jego rehabilitacji jest ruch - m.in. regularne spacery po różnym podłożu i praca węchowa w celu stymulacji układu nerwowego. Planowany jest też cykl zabiegów laserowych i ultradźwięków... Baltazar obecnie ma lekki stan zapalny w jamie ustnej (w okolicy usuwanego wcześniej zęba), dostaje metronidazol + probiotyki. [B][U]Breguś[/U] po operacji wyraźnie odżył, wcześniej z powodu guza odczuwał duży ból i dyskomfort. Nawet już sam biega - truchtem i kłusem jak się rozpędzi. Jest bardzo towarzyski i wszędzie Go pełno. I ma charakterek ;-) Brego także korzysta z magnetostymulacji, ale na własne życzenie- uwielbia ten materac - oraz z fizjoterapii. Brego otrzymuje euthyrox N 200 Oba psy są wspierane suplementacją: Baltazar codziennie dostaje hmb + aminokwasy, gelacan fast, inflamex oraz żurawit (z uwagi na wcześniejsze problemy z pęcherzem). Brego otrzymuje gelacan fast, brainactiv balance i koenzym q10. Doświadczenie wskazuje że suplementacja psów, szczególnie "po przejściach", wyraźnie poprawia ich stan zdrowia, kondycję i samopoczucie wspierając starsze, zniszczone organizmy i pozwalając im na powrót do formy. [/B][/B][/B] bardzo, bardzo prosiłabym o pomoc dla dziadeczków i zapraszam na wątek: [URL]http://www.dogomania.pl/forum/threads/222815-Starsi-Panowie-Dwaj-ON-Baltazar-i-spanielowaty-Brego_Potrzebna-POMOC%21-Brak-deklar-st/page22[/URL] bo to staruszkowie najpełniejszą gębą, to już nawet nie weterynarz, ale każdy z nas widzi, że to panowie u schyłku życia; wiem, że są zasady, że osoby spoza deklarowiczów oddają część przyznanych pieniędzy, ponieważ ja jestem świeża, jeśli komisja się zgodzi przyznać dziadeczkom jakieś granty, oddać tę kwotę; tu pierwsze zdjęcia, teraz doopki nieco odżyły, ale są niestety bez deklaracji i szkoda byłoby zaprzepaścić to, że udało się ich przywrócić do życia; [IMG]https://fbcdn-sphotos-g-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn2/969027_634830673213610_122577747_n.jpg[/IMG] [IMG]https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn1/931223_308870799246098_434298363_n.jpg[/IMG] Quote
agusiazet Posted August 20, 2013 Posted August 20, 2013 Zajrzałam do piesków i ponad wszelką wątpliwość starsi panowie dwaj powinni dostać od Talcottowej Skarpety wsparcie w maksymalnej kwocie 120 zł dla każdego i pomoc powinna być bezzwrotna:) Kto jest za? Quote
asiuniab Posted August 20, 2013 Posted August 20, 2013 [quote name='agusiazet']Zajrzałam do piesków i ponad wszelką wątpliwość starsi panowie dwaj powinni dostać od Talcottowej Skarpety wsparcie w maksymalnej kwocie 120 zł dla każdego i pomoc powinna być bezzwrotna:) Kto jest za?[/QUOTE] byłabym wdzięczna, ale poczekam na wypowiedzi innych cioteczek:) Quote
Monika z Katowic Posted August 20, 2013 Author Posted August 20, 2013 Przykro mi, ale niestety nie mogę się zgodzić na dofinansowanie od razu dwóch psów... Cytuję regulamin: [SIZE=3][FONT=Book Antiqua][COLOR=red]"powyższa zasada nie dotyczy stałych deklarowiczów ([B]wpłaty od minimum 3 miesięcy po minimum 10 zł miesięcznie[/B]) - te osoby mogą zgłosić[B] 1 pieska w miesiącu[/B] bez obowiązku zwrotu kwoty uzyskanej pomocy[/COLOR][/FONT][/SIZE]" Quote
Monika z Katowic Posted August 20, 2013 Author Posted August 20, 2013 [quote name='agusiazet']Zajrzałam do piesków i ponad wszelką wątpliwość starsi panowie dwaj powinni dostać od Talcottowej Skarpety wsparcie w maksymalnej kwocie 120 zł dla każdego i pomoc powinna być bezzwrotna:) Kto jest za?[/QUOTE] Nie zgadzam się - proszę wybrać jednego psa do pomocy bezzwrotnej z tego wątku: [URL="http://www.dogomania.pl/forum/threads/222815-Starsi-Panowie-Dwaj-ON-Baltazar-i-spanielowaty-Brego_Potrzebna-POMOC!-Brak-deklar-st/page22"]http://www.dogomania.pl/forum/thread...klar-st/page22[/URL] Quote
agusiazet Posted August 20, 2013 Posted August 20, 2013 To może rozdzielimy rozdzielimy to na dwie prośby, jedną od pikoli, jedną od asiuniab, aby było zgodnie z regulaminem? Quote
Monika z Katowic Posted August 20, 2013 Author Posted August 20, 2013 (edited) [quote name='agusiazet']To może rozdzielimy rozdzielimy to na dwie prośby, jedną od pikoli, jedną od asiuniab, aby było zgodnie z regulaminem?[/QUOTE] Pikola nie prosiła o te staruszki - wcześniej prosiła jedynie o pomoc dla Yody. To [URL="http://www.dogomania.pl/forum/members/135248-asiuniab"][B]asiuniab[/B][/URL] zgłosiła oba psiaki-staruszki w poście 2288. [COLOR=#ff0000]Ja proponuję - jeden piesek w tym miesiącu - a drugi we wrześniu - dotyczy wątku: [/COLOR][URL="http://www.dogomania.pl/forum/threads/222815-Starsi-Panowie-Dwaj-ON-Baltazar-i-spanielowaty-Brego_Potrzebna-POMOC!-Brak-deklar-st/page22"]http://www.dogomania.pl/forum/thread...klar-st/page22[/URL] Czekamy teraz na wypowiedź trzeciego członka komisji albo na decyzję asiuniab, któremu z psów przyzać pomoc w pierwszej kolejności. Edited August 20, 2013 by Monika z Katowic Quote
agusiazet Posted August 20, 2013 Posted August 20, 2013 Jeśli o mnie chodzi to może być i tak, ja tu jestem tylko skarbnikiem, i tylko przelewam pieniążki tak jak członkowie Skarpety zadecydują! Zatem asiuniab, zgadzasz się na takie rozwiązanie kwestii, aby jeden pies wsparcie dostał teraz, a drugi za miesiąc, czy rezygnujesz z prośby o wsparcie któregoś z psów? Quote
asiuniab Posted August 20, 2013 Posted August 20, 2013 no właśnie, ja pisałam, że nie wiem za bardzo jak to będzie z tą moją prośbą a propos regulaminu, dlatego tak nieśmiało napisałam o staruszkach... ps. nie, nie rezygnuję; dziękuję za takie rozwiązanie; Quote
agusiazet Posted August 20, 2013 Posted August 20, 2013 [quote name='Monika z Katowic']Pikola nie prosiła o te staruszki - wcześniej prosiła jedynie o pomoc dla Yody. To [URL="http://www.dogomania.pl/forum/members/135248-asiuniab"][B]asiuniab[/B][/URL] zgłosiła oba psiaki-staruszki w poście 2288. [COLOR=#ff0000]Ja proponuję - jeden piesek w tym miesiącu - a drugi we wrześniu - dotyczy wątku: [/COLOR][URL="http://www.dogomania.pl/forum/threads/222815-Starsi-Panowie-Dwaj-ON-Baltazar-i-spanielowaty-Brego_Potrzebna-POMOC!-Brak-deklar-st/page22"]http://www.dogomania.pl/forum/thread...klar-st/page22[/URL] Czekamy teraz na wypowiedź trzeciego członka komisji.[/QUOTE] Faktycznie, przepraszam za pomyłkę:) Quote
Monika z Katowic Posted August 20, 2013 Author Posted August 20, 2013 [quote name='asiuniab']no właśnie, ja pisałam, że nie wiem za bardzo jak to będzie z tą moją prośbą a propos regulaminu, dlatego tak nieśmiało napisałam o staruszkach... ps. nie, nie rezygnuję; dziękuję za takie rozwiązanie;[/QUOTE] No to fajnie, że się zgadzasz na takie rozwiązanie. Napisz jeszcze, któremu z psiaków teraz pomożemy - Baltazarowi czy Bregusiowi? Quote
asiuniab Posted August 20, 2013 Posted August 20, 2013 [quote name='Monika z Katowic']No to fajnie, że się zgadzasz na takie rozwiązanie. Napisz jeszcze, któremu z psiaków teraz pomożemy - Baltazarowi czy Bregusiowi?[/QUOTE] może teraz Baltazarowi, bo On musi mieć wykupione leki, a koszt 1 op. to 60 zł; a jeśli się komisja zgodzi to w przyszłym miesiącu poproszę o pomoc dla Bergusia?? Quote
agusiazet Posted August 20, 2013 Posted August 20, 2013 Jasne, jeśli o mnie chodzi rozwiązanie jest ok! Zatem poproszę o dane do przelewu dla Baltazara na PW :) Quote
Recommended Posts