Jump to content
Dogomania

Skarpeta im.Talcott pomaga psom-staruszkom. Ku pamięci Jolanty08 i Talcott - szlachetnych miłośniczek zwierząt.

Recommended Posts

Posted

[FONT=Book Antiqua][SIZE=3]Wysłałam już około 70 pw do osób, które gościły na wątku, założonym po śmierci drogiej Talcott.
Jest odzew. :loveu: Dziękuję serdecznie wszystkim, którzy się do mnie odezwali na pw bądź bezpośrednio na tym wątku!:loveu:

Na początek mądra, dobra rada [B]dusje [/B](post 745), która jest reformą do zastosowania od zaraz, czyli [B]50% kwoty [/B]powinno wrócić do Skarpety!
Przychylam się też do zadnia innych dogomaniaczek, że maksymalna pomoc w Skarpecie powinna wynosić [/SIZE][/FONT][FONT=Book Antiqua][SIZE=3][COLOR=Black][B]120 zł.[/B][/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Book Antiqua][SIZE=3]
Oczywiście nie dotyczy to Grubcia - On jeszcze ma obiecane 150 zł.

Trzy dziewczyny obiecały zrobić bazarki: maciaszek, bela51, nieoceniona [/SIZE][/FONT] [FONT=Book Antiqua][SIZE=3][URL="http://www.dogomania.../members/90297-mamamuminka"]mamamuminka[/URL] (która wspomogła Skarpetę już trzema bazarkami).
Kilka osób obiecało drobne wpłaty: Jolanta08, magenka1, obraczus... Ja też wpłacę.[/SIZE][/FONT]

Guest Elżbieta481
Posted

A ja chciałam wziąść sobie do podpisu banerek skarpety i figa...Dlaczego?
E/W

Posted

Rada dusje jest super, bo tak jak pisze obraczu87 są osoby, które tylko podrzucają wątki do pomocy psów. Prawie nam się nie zdarzało odmówić, a jeśli już odmowa była, i to na dodatek zasadna, to na dodatek były fochy. Tydzień temu dowiedziałam się też czegoś przykrego - że gdzieś tam na dogo nas "obsmarowano", że trzymamy pieniądze w baku, a psom wydzielamy kasę po stówce... Osobiście mnie to zabolał, bo to ja najbardziej "wydzielam" tu kasę, bo właśnie bardzo bałam się chwili, że nam zabraknie pieniędzy....
Więc ciotki założycielki proszę o jednoznaczną decyzję - czy ograniczamy pomoc do 120 zł wraz z obowiązkiem zwortu w dowolnej w formie (może nie w 4 ale w 6 tygodni) 50% uzyskanej pomocy.
Osobiście jestem również za tym, żeby obowiązkiem zgłaszającego było podanie KONKRETNYCH potrzeb i oczekiwań, a nie "podrzucam wątek, dajcie co łaska". Ja wolałabym od razu wiedzieć, jaka jest sytuacja psa, na co potrzebuje pieniążków i ile. I jak już o tym gadamy, to osobiście jestem za tym, żeby pomocy udzielać przede wszystkim w NAGŁYCH potrzebach, przy dużych wydatkach lub gdy naprawdę nie ma skąd wziąć pieniązków. Tak naprawdę po pomoc dla kilku psów zwrócono się do nas, traktując Skarpetę jako "łatwy" sposób zdobycia pieniędzy, a nie w sytuacji, gdy zrobiono naprawdę wiele, żeby środki pozyskać, a ich dalej nie było.

edit: banerek z mojego podpisu można bez problemu wziąć, jest dobrze podlinkowany

Posted

Przepraszam że się wtrącam ale cicho kibicuję Skarpecie od samego początku.......Ostatnio na jakimś wątku / tylko nie pamiętam na jakim ale jak będzie trzeba - odszukam ;)/ było wspomniane o poproszeniu o pomoc Skarbonkę Sterylkową..... I jakaś Ciotka wspomniała, że stali deklarowicze nie muszą tam zwracać całej kwoty pomocy tylko 75%..... Wy tutaj chcecie wprowadzić zwrot 50 % co uważam że i tak jest ogromną pomocą dla psiaków ale jeśliby była opcja że np. stali deklarowicze mają pomoc szybciej albo niższy zwrot to byłoby więcej stałych deklaracji????

Postaram się zrobić bazarek na Skarpetę ....tylko tak bardzo brak mi czasu.......ale po 20-tym się postaram.......

Posted

[quote name='AlfaLS']Przepraszam że się wtrącam ale cicho kibicuję Skarpecie od samego początku.......Ostatnio na jakimś wątku / tylko nie pamiętam na jakim ale jak będzie trzeba - odszukam ;)/ było wspomniane o poproszeniu o pomoc Skarbonkę Sterylkową..... I jakaś Ciotka wspomniała, że stali deklarowicze nie muszą tam zwracać całej kwoty pomocy tylko 75%..... Wy tutaj chcecie wprowadzić zwrot 50 % co uważam że i tak jest ogromną pomocą dla psiaków ale jeśliby była opcja że np. stali deklarowicze mają pomoc szybciej albo niższy zwrot to byłoby więcej stałych deklaracji????

Postaram się zrobić bazarek na Skarpetę ....tylko tak bardzo brak mi czasu.......ale po 20-tym się postaram.......[/QUOTE]

Też pomysł wart rozważenia! Za bazarek bardzo dziękujemy!!!

Posted

OKI, to proponuję tak: 120 zł max pomocy, obowiązek zwrotu 50% w ciągu 6 tygodni w dowolnej formie, jeśli ktoś ma stałą deklarację, to może zgłosić miesięcznie 1 psiaka z obowiązkiem zapewnienia zwrotu 25% kwoty w dowonej formie, więcej niż jeden miesięcznie - na zasadach ogólnych, psiaki deklarowiczów mają pierwszeństwo w pomocy, jeśli ktoś nie wywiąże się z obowiązku zwrotu części dotacji, więcej jego wniosków nie będziemy rozpatrywać.
Co ciotki na to?

Posted

[quote name='MagdaNS']OKI, to proponuję tak: 120 zł max pomocy, obowiązek zwrotu 50% w ciągu 6 tygodni w dowolnej formie, jeśli ktoś ma stałą deklarację, to może zgłosić miesięcznie 1 psiaka z obowiązkiem zapewnienia zwrotu 25% kwoty w dowonej formie, więcej niż jeden miesięcznie - na zasadach ogólnych, psiaki deklarowiczów mają pierwszeństwo w pomocy, jeśli ktoś nie wywiąże się z obowiązku zwrotu części dotacji, więcej jego wniosków nie będziemy rozpatrywać.
Co ciotki na to?[/QUOTE]
Może jeszcze określić tą deklaracje miesięczną? Np.j[COLOR="navy"]eśli ktoś ma stałą deklarację, min. [B]10 czy 20 zł. t[/B]o może zgłosić miesięcznie 1 psiaka z obowiązkiem zapewnienia zwrotu 25% kwoty w dowonej formie, więcej niż jeden miesięcznie - na zasadach ogólnych, psiaki deklarowiczów mają pierwszeństwo w pomocy[/COLOR]. Żeby nie było że deklaracja stała np. 2 czy 5 zł. a prośby co miesiąc.........

Posted

To ja zaprosze na bazarek nowy i może cos tu z niego skapnie :)

[url]http://www.dogomania.pl/threads/194829-Karma-Bosch-Josera-Royal-smako%C5%82yki-hill-s-i-inne-dla-pieska-i-kotka-25.10?p=15570785#post15570785[/url]

Posted

Wpisałam nowe zasady na początek wątku, sprawdźcie cioteczki, czy wszystko OK :)
[COLOR=Purple][B]Przyszły wpłaty 20 zł od Jolanta08 i 9 zł od Monika z Katowic - bardzo dziękujemy !!!
[COLOR=Black]Mamy już kasę, żeby przelać pieniążki dla Grubcia, zaraz to zrobię.[/COLOR]
[/B][/COLOR]

Posted

andegawenka, bardzo dziękuję, zaraz wyślę na pw numer konta. To będzie deklaracja stała czy jednorazowa?
No i zabij mnie, ale nie wiem o jaki plakacik chodzi :evil_lol:

Posted

Zloze stale zlecenie 10-15 zl co miesiac na skarpete Talcott. Moze jeszcze kilka osob dolaczy do mnie?
Dusje zaproponowala dobre zmiany, jak ktos chce pomoc, niech cos i wlozy z powrotem do skarbonki.

Posted

[quote name='MagdaNS']andegawenka, bardzo dziękuję, zaraz wyślę na pw numer konta. To będzie deklaracja stała czy jednorazowa?
No i zabij mnie, ale nie wiem o jaki plakacik chodzi :evil_lol:[/QUOTE]

Moje stałe.

Nie wiem czy wolno takie plakaty teraz , bo dużo się zmieniło. W trakcie pisanie postu przenosi się informację lub apel na slajdzie.A co niech widzą że Skarpeta Kasi też tu jest;)

Tak to wygląda, post 84 :

[URL="http://www.dogomania.pl/threads/185826-Niewidomy-Szaraczek-szcz%C4%99sliwy-juz-u-andegawenki-%29-Trzymajcie-kciuki%21%21%21/page9"]http://www.dogomania.pl/threads/185826-Niewidomy-Szaraczek-szcz%C4%99sliwy-juz-u-andegawenki-%29-Trzymajcie-kciuki!!!/page9[/URL]