Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

lrakowianko, OK, tylko ja bym jednak wplotła historię obornik w ten apel, będzie bardziej "medialnie", ludzię będą chcieć pomóc właśnie jej skrzywdzonej suczce...

aaa tak czytając tekst.. ja tylko mam nadzieje, ze to ropomacicze to tak naturalnie wynikło :roll:

• Replies 1.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Lenka jest w Krakowie,
właśnie wróciliśmy
Ma się ok, jest bardzo zmęczona
kładziemy się, bo za 2 h wstajemy do pracy...
nie wiem jak to przeżyję..

Posted

Wielkie podziękowania należą się Uru i Irkowi, który doprowadzili do zabrania Lenki. Wbrew pozorom nie było to takie proste, trzeba się było uciec do podstępu, w sobotę i wczoraj mimo to piętrzyły się problemy, ale udało się.
A ten nocny transport!
Iwoniam - dzięki za wszystko, trzymaj się tam w pracy!Pomoc Krakowianki też była bardzo istotna.

A jak Lena? w jakim jest stanie? Uru mówiła, że wczoraj przewracała się i te objawy neurologiczne były dość mocne...

Posted

Na jakie konto posłać pieniądze z bazarku? Potrzebne są na już, czy poczekać do zamknięcia bazarku?
Dziewczyny :loveu: jesteście wielkie : )

Lenka, trzymaj się :) - koszmar się skończył. Coś nie wierzę, żeby on dawał jej tam jakieś leki:shake:

Posted

[quote name='fizia'] A jak Lena? w jakim jest stanie? Uru mówiła, że wczoraj przewracała się i te objawy neurologiczne były dość mocne...[/QUOTE]

objawy neurologiczne są bardzo poważne. Gdy ją zobaczyłam, byłam przerażona. Upada co chwilę, uderza głową o wszystko. Ma coś co u ludzi nazywa się Pląsawicą. Postawienie diagnozy będzie bardzo skomplikowane i drogie: tomograf, badanie płynu rdzeniowo-mózgowego, toksykologia, a może się i tak okazać że to wrodzone:-(

Z odebraniem wczoraj już nie było żadnych problemów. Oddano ją nam z dokumentami i nawet paroma prezentami ze sklepiku Guta (smaczki, zabawka, szelki). Ogólny stan, poza chorobą, bardzo dobry - zarówno fizyczny, jak i psychiczny. Suńka tłuściutka, pazurki krótkie, rozdawała buziaki, obmacałam ją całą nie bała się niczego. W drodze była spokojna.

Pozostałe psy biegające luzem po posesji były w stanie normalnym.

P.S. Kochani, czy referując tu wczoraj wszystko na bieżąco, wręcz z dokładnością co do minuty, ktokolwiek zastanowił się, że naraża nas na niebezpieczeństwo lub na niepowodzenie akcji ?? Przecież to forum publiczne, każdy to czyta, Gut to czyta. Jaki sens miała nasza ściema o nagłej wspaniałej adopcji Lenki, skoro tu wszystko było podane na tacy? Na szczęście odbyło się dobrowolnie i spokojnie, ale tak naprawdę zaczęliśmy się poważnie bać, gdy ktoś do nas zadzwonił, że wszystko opisywane jest właśnie na forum:-o

Posted

i jeszcze pozwolę sobie oficjalnie podziękować Irkowi - prezesowi fundacji 2plus4, za wsparcie, zaangażowanie, opiekę, za odwagę!
Bez niego to by się nie udało.

Posted

[quote name='diuna_wro']to są Guta psy, od zawsze je ma. U niego podobno zostały tylko jego osobiste psy i gminne.[/QUOTE]
Jego psy tez powinny mu byc odebrane do czasu zakonczenia sprawy. Przeciez one sa tak samo zagrozone jak wszystkie pozostale, ktore zostana mu odebrane.

Posted

pewnie powinny do czasu wyjaśnienia sprawy, udowodnienia bądź uniewinnienia.

Nie wyglądały na zagrożone, wesołe latające, nie sądzę by podczas takiej nagonki Gut zabił nagle własne psy, tym bardziej, że są w dobrej kondycji i nie stanowią żadnego dowodu przeciwko niemu.

Posted

to się w głowie nie mieści! facet stoi przed postawieniem mu zarzutów znęcania się nad zwierzętami i zostawia mu się część zwierząt, a część zabiera? przecież to już na dzień dobry jest znów śmierdzące!

Posted

[quote name='jaanna019']No ale to jego psy, on je kocha, tylko troszkę inaczej..:angryy: czy o tym ktoś pomyślał? Żeby się znęcać nie trzeba od razu zabijać:shake:[/QUOTE]

Też nie rozumiem, dlaczego tam zostały.
Przecież nie napisałam, że on je na pewno kocha i jest super extra, tylko że są w dobrej kondycji i że wg mnie nie zaginie po nich ślad, bo nie ma motywu by je teraz zabić.

Posted

niestety ludziom nie siedzącym "w branży" wydaje się, ze odebranie psa to taki pikuś.... mnie też sie wydawało kiedyś, ze skoro się jakiemuś zwierzakowi dzieje krzywda to bez najmniejszego problemu można go odebrać.

Posted

[quote name='diuna_wro']to są Guta psy, od zawsze je ma. U niego podobno zostały tylko jego osobiste psy i gminne.

"Własny, osobisty" pies czyli Kufel figuruje na stronie hotelu w dziale "do adopcji", z osobistych to chyba jeszcze tylko sunia Arniego tam jest - tak myślę, ale bardzo dawno tam nie byłam, więc moja wiedza może być niescisła i nieaktualna...

ale Kufel (kochane psisko!) na pewno jeszcze wczoraj był do adopcji

http://www.vetoborniki.pl/pixelpostvet/index.php?showimage=4

Posted

[quote name='diuna_wro']Kufel właśnie został przywieziony do schroniska, poza nim szorściak w typie fox i szczenior.
Kufel był bardzo smutny i wystraszony, to stary piesek[/QUOTE]

........ :(

Posted

to sa jakieś gminne psy, na czas sprawy niestety nie mogą być wydane do nowych domów, jeszcze sprawdzę, bo chyba mogą tymczasowo, więc jakby ktoś chcial np chociaż tego szczeniaka to.. dzwońcie

Posted

[quote name='Asior']jeśli tylko będe mogła pomóc - pomogę, jednak w Krakowie nie ma dobrych neurologów :([/QUOTE]
Dobrym neurologiem jest dr. Olender w Tychach, lub skieruje do kogos z branzy. Jedno jest pewne jesli ma byc robiony rezonans glowy to tylko w Brnie. Koszty nawet nizsze niz w Polsce, i kazdy uczciwy wet w Polsce o tym wie i tam kieruje.

Posted

[quote name='Asior']jeśli tylko będe mogła pomóc - pomogę, jednak w Krakowie nie ma dobrych neurologów :(

znalazłam taki wpis

Za tzw. ostateczną instancję w dziedzinie neurologii w naszej części Europy uważany jest Petr Srenk w kliniki Jaggy w Brnie . Dysponuje on tam sprzętem, którego u nas w klinikach nie ma, no i jest wybitnym specjalistą w tej dziedzinie. Jeśli problem jest poważny, to może warto... http://jaggy.cz Ma bardzo wielu klientów z Polski.