Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

krakowianka wie o sprawie, wszelkie sprawy tu na miejscu będzie załatwiała jej siostra Iwona (iwoniam na dogo), Ania z poznania ma do niej nr, wysłałam jej.

Posted

[quote name='Alicja']Napiszcie tylko czy Lenka bezpieczna[/QUOTE]

Wątek Lenki jakoś mi umknął... myślałam, ze już wyjechała za granicę, że już wszystkie czynności i formalności załatwione... żałuję,ze w takich okolicznosciach odnalazłam wątek suni.
Oby wszystko było w porzadku.

Posted

Jestem w kontakcie z Iwoną, siostrą krakowianki.fr i z Uru

Dzisiaj mam nadzieję, że uda się wziąć Lenę. Sprawa jest dość skomplikowana, napiszę dokładniej, jak już wszystko będzie załatwione.

Posted

Tu Iwona, siostra Sabiny
sprawa w toku
Jestem przedstawicielem Sabiny - krakowianki.fr
poczekajcie chwilę na informację.
jeśli coś będzie wiadomo od razu damy znać
Sab działa, nie tylko ona z resztą, dziewczyny robią co mogą.

Posted

Nie pojmuje jak to sie dzieje ze Lenka, jeszcze tam jest. Przeciez to jest ewidenty blad Policji. Usatwa o ochronie zwierzat:
art. 6. 1. Nieuzasadnione lub niehumanitarne zabijanie zwierząt oraz znęcanie się nad nimi jest zabronione.
4)bicie zwierząt przedmiotami twardymi i ostrymi lub zaopatrzonymi w urządzenia obliczone na sprawianie specjalnego bólu, bicie po głowie, dolnej części brzucha, dolnych częściach kończyn,
10)utrzymywanie zwierząt w niewłaściwych warunkach bytowania, w tym utrzymywanie ich w stanie rażącego niechlujstwa oraz w pomieszczeniach albo klatkach uniemożliwiających im zachowanie naturalnej pozycji,

Art. 7. 1. Zwierzę, które jest rażąco zaniedbywane lub okrutnie traktowane, może być odebrane, czasowo lub na stałe, właścicielowi bądź innej utrzymującej je osobie, na podstawie decyzji wójta (burmistrza, prezydenta miasta) podjętej z urzędu lub na wniosek organu Policji, lekarza weterynarii albo inspektora Towarzystwa Opieki nad Zwierzętami w Polsce lub upoważnionego przedstawiciela innej organizacji społecznej o podobnym statutowym celu działania i przekazane do schroniska dla zwierząt albo pod opiekę innej osoby lub instytucji.

2. Decyzja, o której mowa w ust. 1, podlega natychmiastowemu wykonaniu.

3. W przypadkach nie cierpiących zwłoki, gdy dalsze pozostawanie zwierzęcia u dotychczasowego właściciela lub opiekuna zagraża jego życiu, policjant, a także inspektor Towarzystwa Opieki nad Zwierzętami w Polsce lub upoważniony przedstawiciel innej organizacji społecznej o podobnym statutowym celu działania może odebrać mu zwierzę, zawiadamiając o tym niezwłocznie wójta (burmistrza, prezydenta miasta), celem podjęcia przez ten organ decyzji w przedmiocie odebrania zwierzęcia.

Posted

Ada, czy ja dobrze rozumiem,ze w sytuacjach wykazanycj w art .7.3 kolejność działań może być następująca:
odebranie i zabezpieczenie psa, a następnie powiadomienie odpowiednich organów post factum?

Posted

[quote name='zuzlikowa']Ada, czy ja dobrze rozumiem,ze w sytuacjach wykazanycj w art .7.3 kolejność działań może być następująca:
odebranie i zabezpieczenie psa, a następnie powiadomienie odpowiednich organów post factum?[/QUOTE]
Odpowiedz juz otrzymalas.

Posted

dziewczyny, spokojnie Irek jest w środku od 10 minut, dziewczyny czekają w oddaleniu, napisał im esa że wszystko na razie OK...

edit:

oo pisaliśmy równo