Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Hej, tak, Lenka do mnie na leczenie póki co takie plany.

Rozmawiałam dziś z Panem doktorem, Lenka ma się dobrze, robi postępy w chodzeniu, jest wesoła, przytulajska, reaguje super na imię Lenka... ależ nam się milo rozmawiało... Lenka nastawia uszy jak się ja wola, lubi ludzi i inne psy, bawi się z nimi ;-) Ja to się już nie mogę doczekać jej przyjazdu choć to jeszcze trochę potrwa...............

Lenka macha do wszystkich ogonem ;-)

Posted

Zrobilam Lence bazarek:

http://www.dogomania.pl/threads/199871-Bazarek-na-Lenke-bizuteria-i-inne-roznosci-na-oplacenie-hoteliku...-Do-9-II-2011?p=16078488#post16078488

Proszę o podnoszenie, rozsyłanie, licytowanie :-)

Będę dorzucać tam może jeszcze jakieś ubrania, ale dopiero w tygodniu, bo nie mam jeszcze zdjęć...

Na koncu kase przekaze Fizii na zaplacenie hoteliku (na tym bazarku jest dużo ladnej biżuterii - mam nadzieje, ze jakaś kasa będzie dla Lenki, ona tego potrzebuje a hotelik sam się nie zapłaci...)

Ps.
Jak ktos wie jak zrobic podlinkowany banerek do bazarku, to poprosze, bo ja nie umiem tego jeszcze....

Posted

Wspaniale!!!
Wielkei dzięki za bazarek

Krakowianko - nie wiem tylko czy nie lepiej by było, gdybys podawała swoje konto tylko na PW
Bo kiedys slyszalam, ze moga byc klopoty z podawaniem publicznie swojego konta i zbiorka - chyba, ze jest sie jakas fundacja czy stowarzyszeniem np. i ma sie pozwolenie

Posted

fizia napisał(a):
Wspaniale!!!
Wielkei dzięki za bazarek

Krakowianko - nie wiem tylko czy nie lepiej by było, gdybys podawała swoje konto tylko na PW
Bo kiedys slyszalam, ze moga byc klopoty z podawaniem publicznie swojego konta i zbiorka - chyba, ze jest sie jakas fundacja czy stowarzyszeniem np. i ma sie pozwolenie

hmmm... przeczytalam regulamin i nie bylo tam (chyba) nic na ten temat. poza tym napisane jest ile co kosztuje i takie tez zrobie rozliczenie z mojego konta... ale zapytam jeszcze moderatora (jutro) zeby nie bylo problemu.... ;-)

Posted

krakowianka.fr napisał(a):
hmmm... przeczytalam regulamin i nie bylo tam (chyba) nic na ten temat. poza tym napisane jest ile co kosztuje i takie tez zrobie rozliczenie z mojego konta... ale zapytam jeszcze moderatora (jutro) zeby nie bylo problemu.... ;-)

Z tego co ja wiem to nie jest to nawet kwestia regulaminu, tylko US;)
Bo te zbiórki są jakby nielegalne, w sensie, że nie rozliczamy się z nich z Urzędem Skarbowym i dlatego lepiej nie podawać tego do informacji publicznej.
Ogólnie to chodzi chyba o prawo Polskie, a nie regulamin forum.
Ale oczywiście mogę się mylić.

Posted

Tak, to nie o regulamin chodzi.

Tylko jeśli ktoś "życzliwy" chciałby narobić kłopotu, to może.

Bo to jest podobno jakby zbiórka publiczna, kiedy dajemy prywatny numer konta do publicznej informacji, a nie mamy zgody na zbiórkę.
A jak wysyłamy tylko prywatne wiadomości, to nie moga się przyczepić, bo znajomym wolno sprzedawać co się chce.

Tak to kiedyś tłumaczył jakiś prawnik.

Była taka bardzo nieprzyjemna sprawa na dogo już dość dawno temu, zmarł mąż jednej z dogomaniaczek i spontanicznie została wymyślona zbiórka na wieniec dla Niego.
Podano numer konta na wątku.
A ktoś zgłosił to na policję i potem na biedna Osoba nie dość, ze w rozpaczy po stracie męża, to jeszcze musiała chodzić na komistariat, składać zeznania itp

Posted

dobrze, że jeste ten bazarek, bo byłoby bardzo, bardzo kiepsko w tym miesiącu...

Wpłaciłam 300 zł dzisiaj.

Od ostatniej wpłaty doszły takie pieniążki:

10 zł Beataczl
20 zł Krakowianka
30 zł Amazonka

plus 30 zł moja mama

to jest razem 90 zł

210 zł jesteśmy do tyłu....

Posted

fizia napisał(a):
dobrze, że jeste ten bazarek, bo byłoby bardzo, bardzo kiepsko w tym miesiącu...

Wpłaciłam 300 zł dzisiaj.

Od ostatniej wpłaty doszły takie pieniążki:

10 zł Beataczl
20 zł Krakowianka
30 zł Amazonka

plus 30 zł moja mama

to jest razem 90 zł

210 zł jesteśmy do tyłu....

:-( malo :-(

A mialo byc wiecej wplat stalych... Bardzo przykre. Ja Ci Fiziu dzis wplacilam moja stala wplate za Styczen, 20zl, przelalam tez kase juz otrzymana z bazarku, (155zl). Jak bedzie wiecej potem, to zrobie 2gi przelew 'bazarkowy' w Lutym.

Posted

ojjjj... ja tu całą swoją biżuterię na Lenkę przeznaczyłam, mój mąż się ze mnie śmieje, że wszystkie szkatułki itp opróżniłam, zostało mi właściwie to, co mam na sobie + kilka drobiazgów - prezentów, a tu nie ma chętnych...
Kupujcie, to dla Lenki... :-(

Posted

No wlasnie... Jak macie do kogo, to porozsylajcie dalej bazarek (link w moim podpisie). Ja wyslalam do ponad 200 osob, weszlo tu zaledwie jakies 20.... I jesli macie cos dla Lenki do przekazania, to tez poprosimy. Ja moge wystawiac, ewentualnie zrobie drugi bazarek z nie 'naszymi rzeczami'

Z gory dzieki za wsparcie.