IVV Posted June 20, 2010 Posted June 20, 2010 trzymam kciuki!! moze beda chcieli nam pomoc by miec w koncu Abbcie... Quote
Murka Posted June 20, 2010 Author Posted June 20, 2010 Z Łodzi jest bardzo fajny dogomaniak, który wozi psiaki za zwrot kosztów, ostatnio pomagał nam na tej trasie w przewozie trzech psów i za trasę Łódź-Janów Lubelski-Zgierz-Łódź wziął 290 zł. Może pomógłby przewieźć Abbi. Nie mogę znaleźć do niego telefonu, ale mam maila. Telefon na pewno ma sacred PIRANHA. Quote
ilon_n Posted June 20, 2010 Posted June 20, 2010 No słuchajcie, to szukajcie tego dogomaniaka z Łodzi .. :) .. czyli to jednak sensowna opcja z tą Łodzią, może warto to pociągnąć. Moja znajoma wyjeżdża z Łodzi/Zgierza w środę 23.06 i jedzie do Bydgoszczy a potem dalej do Szczecinka, gdyby ktoś jeszcze szukał transportu dla kota/psa to można podrzucić więcej. Warto tez szukać przewozu na trasie W-wa --> Łódź .. to bardziej popularna trasa niz W-wa --> Toruń i wieksze szanse na zmontowanie całej trasy segmentami .. Quote
IVV Posted June 20, 2010 Posted June 20, 2010 ilon_n napisał(a):No słuchajcie, to szukajcie tego dogomania z Łodzi .. :) .. czyli to jednak sensowna opcja z tą Łodzią, może warto to pociągnąć. Moja znajoma wyjeżdża z Łodzi/Zgierza w środę 23.06 i jedzie do Bydgoszczy a potem dalej do Szczecinka, gdyby ktoś jeszcze szukał transportu dla kota/psa to można podrzucić więcej. Warto tez szukać przewozu na trasie W-wa --> Łódź .. to bardziej popularna trasa niz W-wa --> Toruń i wieksze szanse na zmontowanie całej trasy segmentami .. potrzebny pilnie transport!!!! Quote
IVV Posted June 20, 2010 Posted June 20, 2010 TRANSPORT PILNIE POTRZEBNY!!! czekamy na wiadomosci od Toli... Quote
Murka Posted June 20, 2010 Author Posted June 20, 2010 papatkiole (dogomaniak z Łodzi) odpisał mi, że jak trzeba to się zorganizuje i do środy może przewieźć Abbi od nas do Łodzi. Koszt ok. 280 zł. Decydujcie. Quote
wojtuś Posted June 20, 2010 Posted June 20, 2010 Ciesze sie z domku dla ABBI i mam jeszcze zapisany transport nowego wujka, który oferuje przewiezienie Psiaków na trasach: Mazowsze-Wrocław-Kielce-Łódź-Lubelszczyzna-Świętokrzyskie, z racji pracy to chyba transport gratis Kontakt tel. 781-10-01-76, [email protected] Była to informacja na dwóch wątkach jak jeszcze odnajdę to wkleję jego wpis. Pozdrawiam:) Quote
ilon_n Posted June 21, 2010 Posted June 21, 2010 i jakie decyzje w kwestii transportu do Łodzi????? bo jeśli ma jechać, to już jutro Abbi powinna chyba dotrzeć do Łodzi, żeby moja znajoma nie miała 23.06 opóźnienia w Bydgoszczy .. (ma tam umówioną wizytę lekarską). Quote
sonia71 Posted June 21, 2010 Posted June 21, 2010 a kto tak naprawdę ma decydować ? Tola ,zadra agada? Quote
agada Posted June 21, 2010 Posted June 21, 2010 To jednak sporo kasy jak na część drogi, sama nie wiem, tym bardziej, ze finanse Abbi takie sobie bardzoooo... Quote
IVV Posted June 21, 2010 Posted June 21, 2010 Tola miala rozmawiac z ta nowa rodzina... to juz ich psiak i byloby milo gdyby poczuli troszeczke odpowiedzialnosci i pokryli choc czesc kosztow ... Quote
agada Posted June 21, 2010 Posted June 21, 2010 IVV napisał(a):Tola miala rozmawiac z ta nowa rodzina... to juz ich psiak i byloby milo gdyby poczuli troszeczke odpowiedzialnosci i pokryli choc czesc kosztow ... No właśnie... (Tola tymczasem nie może wejść na dogo, jakis błąd się wyświetla), więc ja piszę. Państwo nijak nie mogą pomóc w transporcie, ani finansowo, ani mobilnie, więc czekamy na inną, tańszą możliwość przewiezienia małej. Prośba to wszystkich!!! Pytajcie, zaczną się wyjazdy wakacyjne, może ktoś ze znajomych, będzie mógł pomóc? To ważne, bo obecnie tak duże koszty transportu nas dobiją.... Państwo obiecali czekać na sunię, chcą właśnie ją i może to być lipiec, byleby dojechała... Rozumieją, ze to duża odległosć, koszty itd... Szukamy dalej transportu!!! Murko, moze zmienić tytuł Warszawa-Toruń? To byłoby może łatwiej, a i sunie do Wa-wy lepiej zawsze dowieść ? Quote
IVV Posted June 21, 2010 Posted June 21, 2010 jakies to wszystko dziwne ...ludzie chca mniec psa ,ale nic nie zrobia by go do siebie sprowadzc :roll:...to jak teraz nie ma na sprowadzenie (nawet tylko dolozenie sie do wydatkow) to co bedzie jak Abbi bedzie potrzebowac pomocy veta ???? tez nie bedzie na to??? i co nastepna historia ,ze pies uspiony bo byl stary ? nie podoba mi sie ten brak odpowiedzialnosci i zaangazowania w losy psa ktorego sobie wybrali:shake: wszystko to jakies malo powazne ....................................................................................................:shake:......................................................................... Quote
sonia71 Posted June 22, 2010 Posted June 22, 2010 oj Abbcia nie masz ty szczęścia to tego transportu :(-domek czeka a ty nie masz jak się tam dostać :( Quote
Tola Posted June 22, 2010 Posted June 22, 2010 [quote name='IVV']jakies to wszystko dziwne ...ludzie chca mniec psa ,ale nic nie zrobia by go do siebie sprowadzc :roll:...to jak teraz nie ma na sprowadzenie (nawet tylko dolozenie sie do wydatkow) to co bedzie jak Abbi bedzie potrzebowac pomocy veta ???? tez nie bedzie na to??? i co nastepna historia ,ze pies uspiony bo byl stary ? nie podoba mi sie ten brak odpowiedzialnosci i zaangazowania w losy psa ktorego sobie wybrali:shake: wszystko to jakies malo powazne ....................................................................................................:shake:.........................................................................[/QUOTE] Z tego co mówiła ilon_n, to panstwo leczyli swojego starego jamnika, dbali o niego. I to mnie trzyma przy decyzji wysłania tam Abbi... Panstwo nie są zmotoryzowani, więc trudno pomóc... Ale fakt, ze nie podjęli tematu jakiejkowiek pomocy w transporcie... A ja do tego wszystkiego mam problem z wchodzeniem na dogo:mad: Quote
Ulka18 Posted June 22, 2010 Posted June 22, 2010 Panstwo nie sa zmotoryzowani, ale czy nie maja internetu, zeby sie wlaczyc w watek i w poszukiwania transportu? Quote
Tola Posted June 22, 2010 Posted June 22, 2010 [quote name='Ulka18']Panstwo nie sa zmotoryzowani, ale czy nie maja internetu, zeby sie wlaczyc w watek i w poszukiwania transportu?[/QUOTE] Nie wiem czy mają internet; mówiłam, ze mamy problem z dowozem suni i czy mogą jakos pomóc. Pan niestety nic nie zaproponowal. Quote
IVV Posted June 22, 2010 Posted June 22, 2010 ??????????????????????????? a chca sunie..................... Quote
Tola Posted June 22, 2010 Posted June 22, 2010 Czekają na sunię, dzieci również. Przygotowali juz posłanko. Quote
Ulka18 Posted June 22, 2010 Posted June 22, 2010 Ja bym szukala innego domu, jesli u zainteresowanych nie widac zadnego entuzjazmu i pomocy. Mysmy z mielczakami pary razy na lodzie zostali na tzw. rezerwacjach. Quote
Tola Posted June 22, 2010 Posted June 22, 2010 [quote name='Ulka18']Ja bym szukala innego domu, jesli u zainteresowanych nie widac zadnego entuzjazmu i pomocy. Mysmy z mielczakami pary razy na lodzie zostali na tzw. rezerwacjach. Trzeba niestety Abbi szukac nowego domu:-( Przed chwilą rozmawiałam z ilon_n; rodzina nie dotrzymała umowy w sprawie tymczasowej opieki nad kociakami i kotką; zachowała się w sposób bardzo nieodpowiedzialny. Nie mozemy ryzykowac i oddawać suni do domu, w którym wyrzuca się jedne zwierzaki, zeby mieć drugie. Przykro mi, ze tak wyszlo:-( Zdawało się na początku, ze Abbi będzie przebierała w domach, a tu żaden nie jest dla niej:roll: Abbi potrzebuje nowych ogloszeń, sunia jest gotowa do adopcji. Kto pomoże? Quote
agusiazet Posted June 22, 2010 Posted June 22, 2010 Oj, Abbusiu kochana, takie cudo i tyle byle jakich domków, ale lepiej dłużej poczekać na ten jeden, jedyny!!! Quote
Recommended Posts