zadra Posted June 11, 2010 Posted June 11, 2010 Mamy dwa domki,ktore zgłosiły się do adopcji Cloe,ale w zaistniałej sytuacji wyraziły chęć poznania pozostałych suczek. Quote
Tola Posted June 11, 2010 Posted June 11, 2010 Podeslę jeszcze do Lublina zdjecia Abbi i Lusi, musimy jeszcze chwilkę poczekac. Quote
Murka Posted June 11, 2010 Author Posted June 11, 2010 Ale się domków nazbierało ;) Ciotki, ja nie widzę przeszkód, aby Abbi zamieszkała z 4-latkiem (bo 8-letnia dziewczyna to już zupełnie nieproblem). Gdyby to była piątka małych dzieci to faktycznie można by się obawiać, ale przez jedno małe dziecko Abbi na pewno nie będzie unieszczęśliwiona. A może się nawet fantastyczna więź utworzyć między dzieciaczkiem a Abbi. Ona bardzo lubi byc w centrum uwagi, lubi gdy się ktoś nią zajmuje. U nas wciąż chciała nam towarzyszyć wszędzie gdziekolwiek ktoś wychodził z kuchni, ale ze względów "porządkowych" (inne psy w domu, pilnowanie, aby Abbi nie wyszła na zewnątrz gdy są tam inne psy itd.) nie pozwaliśmy jej na to i teraz jest nieco zgaszona, że musi być cały czas w kuchni :-( Ona zupełnie nie boi się dzieci, tak jak pisałam: daje Hani buziaki, więc musi ją lubić. Do nas czasem przyjeżdżają siostrzeńcy na weekend, chłopak 10-letni i dziewczynka 13-letnia - jak się całe towarzystwo zbierze w jednej kupie razem z naszą Hanią Abbi zawsze kręci się caly czas przy nich, domaga uwagi, pieszczot i smakołyków ;) Quote
zadra Posted June 11, 2010 Posted June 11, 2010 [quote name='Murka']Ale się domków nazbierało ;) Ciotki, ja nie widzę przeszkód, aby Abbi zamieszkała z 4-latkiem (bo 8-letnia dziewczyna to już zupełnie nieproblem). Gdyby to była piątka małych dzieci to faktycznie można by się obawiać, ale przez jedno małe dziecko Abbi na pewno nie będzie unieszczęśliwiona. A może się nawet fantastyczna więź utworzyć między dzieciaczkiem a Abbi. Ona bardzo lubi byc w centrum uwagi, lubi gdy się ktoś nią zajmuje. U nas wciąż chciała nam towarzyszyć wszędzie gdziekolwiek ktoś wychodził z kuchni, ale ze względów "porządkowych" (inne psy w domu, pilnowanie, aby Abbi nie wyszła na zewnątrz gdy są tam inne psy itd.) nie pozwaliśmy jej na to i teraz jest nieco zgaszona, że musi być cały czas w kuchni :-( Ona zupełnie nie boi się dzieci, tak jak pisałam: daje Hani buziaki, więc musi ją lubić. Do nas czasem przyjeżdżają siostrzeńcy na weekend, chłopak 10-letni i dziewczynka 13-letnia - jak się całe towarzystwo zbierze w jednej kupie razem z naszą Hanią Abbi zawsze kręci się caly czas przy nich, domaga uwagi, pieszczot i smakołyków ;)[/QUO W takim razie myślę,że warto się powaznie zastanowić nad tym domkiem. Quote
agada Posted June 11, 2010 Posted June 11, 2010 Dla mnie domek z dziećmi to tez nie problem, istnieje szansa, ze dzieci te wyrosną potem na odpowiedzialnych za zwierzęta ludzi, a oto nam chyba chodzi? Quote
zadra Posted June 12, 2010 Posted June 12, 2010 [quote name='agada']Dla mnie domek z dziećmi to tez nie problem, istnieje szansa, ze dzieci te wyrosną potem na odpowiedzialnych za zwierzęta ludzi, a oto nam chyba chodzi?[/QUOT Wszystkie psiaki,które mialam i mam na tymczasie przepadały za moja 7-letnia coreczką. Quote
E-S Posted June 12, 2010 Posted June 12, 2010 Nie, no jeśli nie ma małych dzieci w liczbie 5 - to faktycznie nie ma obaw. Tola jednakowoż kazała poczekać .... Quote
E-S Posted June 12, 2010 Posted June 12, 2010 mshume napisał(a):Ewa, wyszyść skrzynkę ;) Eee, to moja jest pełna ??? A już wszystkich na maile opierdzielilam, ze swoich Pw nie czyszcza :oops: Siara. Juz czyszcze, znowu jak zwykle powywalam niechcacy to co potrzebne ... Quote
sonia71 Posted June 14, 2010 Posted June 14, 2010 buziaki dla Abbi-ale zadałaś bobu swoim cioteczkom Abusia -myślą i myślą ,wybierają i wybierają,twój domek przez to będzie naaaaaajlepszy :)-nie wszyscy mieli tyle szczęścia co ty maleńka :( Dziubek nie miał [*]. Quote
Aria Posted June 14, 2010 Posted June 14, 2010 moja psinka to Aria jest podobna do Abbi tylko jest czarno-brązowa ma 4-lata i jeżeli chodzi o dzieci to naprawdę nie jest problem i tak większość dnia spędza z dorosłymi moje dzieci (12-10-8 lat) to cała trójka ja nie zawsze mam czas to dorośli uczą rozumieć jak powinno słuchać pieska nasz piesek umie prosić o wiele dzięki nam dzieci wiedzą co powinny jej dać Quote
Ulka18 Posted June 14, 2010 Posted June 14, 2010 Abbi przebywa pod Janowem Lubelskim. Moja corka lat 18 tez sie chowala zawsze z psami i tylko na dobre jej to wyszlo :fadein: Quote
Tola Posted June 14, 2010 Posted June 14, 2010 Tak tu sobie rozmawiamy na PV i nie tylko:cool3:, ze Abbi pojedzie do Torunia. Tylko jak "ugryżć" temat transportu:roll: Quote
mshume Posted June 14, 2010 Posted June 14, 2010 A jakby dojechała z Melbą do Wwy, to już łatwiej z Wwy do Torunia ;) Wrzuccie na transportowy Quote
zadra Posted June 14, 2010 Posted June 14, 2010 mshume napisał(a):A jakby dojechała z Melbą do Wwy, to już łatwiej z Wwy do Torunia ;) Wrzuccie na transportowy czsami dogranie transportu idzie"jak po grudzie":shake::shake::shake: Quote
Murka Posted June 14, 2010 Author Posted June 14, 2010 Na transportowym ktoś szuka z Bydgoszczy do Lublina, może by połączyć? Quote
agada Posted June 14, 2010 Posted June 14, 2010 Hmmm, dobrze, ze jakaś opcja domku jest, tylko ten transport, fiu, fiu............... Quote
sonia71 Posted June 15, 2010 Posted June 15, 2010 Abbusia -a ty dalej w rozterce który domek :)tak ci dobrze u Murki że nie chcesz nigdzie wyjeżdzać -przyznaj się łobuzico:) buziaczki dla ciebie Quote
IVV Posted June 15, 2010 Posted June 15, 2010 Na wątku schronu z Ostrowi maz pojawił sie taki wpis Dogo07: To ważne !!!!!!!!!!!!!!! Nie wydawać psa tym osobom !!! " Elżbieta Sa.. Kraków, ul. Łepkowskiego, 12 412 27 xx... Córka i matka. POD ŻADNYM POZOREM PSA. W tej chwili sprawa do wyjaśnienia, kobieta wyszukuje nieduże suczki - które umierają tam w bardzo dziwnych okolicznościach. Dom sprawia wrażenie idealnego. Moja Patynka była tam trzy godziny. Ocalała chyba cudem. Okazuje się, że w ubiegłą środę wzięła suczkę z Łodzi - nie żyje!. Wcześniej miała psy m.in. z krakowskiego schroniska i z Łodzi. Dwa uśpiła na Brodowicza, jeden zginął podobno pod kołami samochodu, był szczeniak, który "zasnął sam". Nie wiadomo nic o suczce wziętej z azylu w 2005 roku. Okazuje się, że był jeszcze (podobno)pies/suczka z Pabianic. Koszmar. " Quote
ilon_n Posted June 15, 2010 Posted June 15, 2010 zaglądam do Abbi i w sumie nie wiem czy mam powiadomić domek o decyzji czy jeszcze nie, bo akurat w sobotę i wczoraj pani do mnie wydzwaniała, że dzieci skarżą się, posądzając rodziców, że je oszukują w sprawie pieska, bo to trwa za długo ;) w kwestii transportu wydaje mi się, że pomóc by mogli ludzie z elbląskiego schroniska i tozu, bo oni wożą regularnie wsparcie dla utopców na podkarpaciu (karma, koce, leki itp.) .. więc muszą jakoś tamtędy pomykać .. jak była fala w Toruniu, to wracając chyba z Tarnobrzegu chcieli psiaki z toruńskiego schronu zabrać po drodze do siebie .. Quote
Recommended Posts